Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Α και ασχετως pc ή mac, επισης αρκετες Ati mobility μετα απο παρατεταμενο βρασιμο ( :blink:) την ακουνε.....

το πρόβλημα είναι οτι με το mac δεν μπορείς να κάνεις για πολύ ώρα "βαριά" εργασία γιατι καλοκαίρι θα χτυπήσει 80-90 

Εχω την βάση cooler master αλουμινίου που θεωρείται πολύ καλή και ελάχιστη διαφορά κάνει.

Σε χώρο με κλιματισμό και γενικότερα το χειμώνα δεν υπάρχει θέμα.

Δημοσ.

Είναι πιο μόνιμη από το reflow σίγουρα. Μόνιμη μόνιμη εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να την πω. Από τη στιγμή που το έπαθε εργοστασιακά είναι σίγουρο ότι θα το ξαναπάθει με την επισκευή, με το χρόνο παίζεις στην ουσία.

Μπα, στην 9400m δεν θα ξαναυπαρξει προβλημα, αρκει να ελεγθουν οι συνθηκες χρησης

(ξερωγω μην το λειτουργει, επανω σε μαξιλαρι καλοκαιριατικα & σε κουβερτα χειμωνα :whistle:)

το πρόβλημα είναι οτι με το mac δεν μπορείς να κάνεις για πολύ ώρα "βαριά" εργασία γιατι καλοκαίρι θα χτυπήσει 80-90 

Εχω την βάση cooler master αλουμινίου που θεωρείται πολύ καλή και ελάχιστη διαφορά κάνει.

Σε χώρο με κλιματισμό και γενικότερα το χειμώνα δεν υπάρχει θέμα.

Η 9400m ειδικα, δεν ειναι τοσο ζεστη vga η ιδια, επομενως οι τυχον πολυ μεγαλες θερρμοκρασιες μαζι της,

θα ελεγα οτι οφειλονται περισσοτερο, στον οχι βελτιστο σχεδιασμο απαγωγης θερμοτητας μηχανηματων... :fear:

• Like 1
Δημοσ.

ενημέρωσε πως πήγε ψηλέ   :D

Και για πόσο! Μακάρι να πάνε όλα καλά και να κρατήσει άλλα τόσα χρόνια βέβαια!

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ενημέρωση λοιπόν.

Δεν ήταν κάρτα γραφικών τελικά το όλο πρόβλημα ήταν στην κάτω πλακέτα που είναι προσκολλημένη στην οθόνη και παίζει και τον ρόλο inverter .

Η συγκεκριμένη βλάβη δημιουργεί πρόβλημα και στο smc (σε ελεύθερη μετάφραση) όπου εύκολα κ αβασάνιστα μπορεί να σου πει ένα servis έχεις πρόβλημα στην μητρική.. πράγμα το οποίο δεν ισχύει.

Τα servis που απευθύνθηκα ελλείψει χρόνου κ παρόμοιας εμπειρίας προφανώς δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν επαρκώς,αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έπαψα να τα εμπιστεύομαι.. απλά εγώ το πήρα πολύ προσωπικά το όλο θέμα αφιέρωσα πολύ χρόνο διάβασμα και πειραματισμό,χρησιμοποίησα την ορθολογιστική που με έχει μάθει η ενασχόληση μου με το hackint0sh να κάνω,και με την βοήθεια φίλου που μου δάνεισε μια οθόνη μπόρεσα ανέξοδα να το επισκευάσω. Όταν λέω ανέξοδα εννοώ με αντικατάσταση μόνο οθόνης.

Ήταν μια τεράστια εμπειρία και πηγή γνώσης,που πραγματικά σε φέρνει πιο κοντά στα προϊόντα Apple γιατί αν και ο βαθμός δυσκολίας είναι κατά πολυ μεγαλύτερος απο οποιοδήποτε άλλο laptop,αποδέχεσαι θέλεις δεν θέλεις την φιλοσοφία της και την ποιότητα της που ξεκινάει όσο απλό αν ακούγεται από τις ανοξείδωτες βίδες στο καπάκι της και καταλήγει στο ότι όλο το Hardware είναι τόσο συνδεδεμένο μεταξύ του,και αλληλοεξαρτωμενο που μερικές φορες θυμίζει ζωντανό οργανισμό..

Τεράστια η βοήθεια του iFixit πολύ ωραία σαν ιδέα όμορφη κ τακτοποιημένη..

Παρ'ολα αυτα μην χρησιμοποιήσετε το παράδειγμα μου για να μην πάτε σε έναν εξειδικευμένο τεχνικό απλά διαλέξτε έμπιστο και φίλο αν είναι δυνατόν,είναι απολύτως σίγουρο ότι με αυτόν τον τρόπο πιο πολλά laptops θα καταστραφούν παρά θα επισκευαστούν,και μην ξεχνάτε εγώ δεν είχα τίποτα να χάσω άρα κ να ρισκάρω..

• Like 1
Δημοσ.

Να επαναλαβω την εμπιστοσυνη μου στην 9400m -οπως ειχα τονισει και παραπανω :-)
Ενδεχομενως επρεπε εξαρχης να ξεψαχνισεις στο μεγιστο βαθμο μηπως δεν ηταν vga
γιατι οπως ειπαμε δεν εχουν δωσει δικαιωματα αυτες -οχι μεχρι σημερα τουλαχιστον :ph34r:

Δημοσ.

Να επαναλαβω την εμπιστοσυνη μου στην 9400m -οπως ειχα τονισει και παραπανω :-)

Ενδεχομενως επρεπε εξαρχης να ξεψαχνισεις στο μεγιστο βαθμο μηπως δεν ηταν vga

γιατι οπως ειπαμε δεν εχουν δωσει δικαιωματα αυτες -οχι μεχρι σημερα τουλαχιστον :ph34r:

Πράγματι το είχες πει και επέμενες απλά στις βλάβες πας με τα συμπτώματα και τις πιθανότητες..

Έτσι εσύ δικαιώθηκες και εγώ.. σώθηκα !  :P :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...