Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με καινουργια ψύκτρα επεξεργαστή

paul_agg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα παλιό μηχάνημα με Pentium 4 dual core 3.4....με κάτι αναβαθμισούλες γενικά την κάνει τη δουλειά του. Το μεγάλο μου πρόβλημα ήταν πάντα ο θόρυβος απο το κουτι, και τον μεγαλύτερο θόρυβο τον έκανε το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή. Αγόρασα ενα καινούργιο εντάξει σίγουρα ειναι της πλάκας http://tinyurl.com/lwo86uhαλλά υπέθεσα οτι θα είναι καλύτερα απο πριν.
Πρώτο foul: Δεν ειχε μέσα σωληνακι με πάστα, αλλά ηταν κολλημένη ήδη εκει που θα "κουμπωνε" με τη cpu. Το παραβλέπω, ετσι κ αλλιώς και η προηγουμενη σιγουρα ειχε εξατμιστεί.
Αφου μου βγήκε η πίστη να το βάλω (socket 775 , ηθελε δυναμη και λεπτομέρεια για να κουμπώσει κτλ )με το που άνοιγα το pc μετα απο λίγα δευτερόλεπτα έκλεινε. Μετα απο πολλες προσπάθεις κατάφερα να μπω στο bios και είδα οτι έπιανε 110 βαθμούς και μετα έσβηνε. Είμαι σιγουρος οτι το εχω κουμπώσει σωστά, το έβγαλα και το εβαλα αρκετές φορές, με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα.
Το χειρότερο απο όλα ειναι οτι τώρα έχω βάλει πάλι το προηγούμενο και δουλευει κανονικά. Οκ όχι ιδανικά, μιας και πιάνει κοντα 75 βαθμούς, αλλά όχι και οπως πριν. Υπόψην ειδα το καινουργιο δουλευει με 2400 rpm ενω το παλιο κοντα στα 3200. Μπορώ να το σώσω κάπως πχ δοκιμάζοντας να βάλω πάστα ή πετάω στα σκουπίδια τη μαλακία του Πλαισίου και παίρνω κατι πιο επώνυμο;
Sorry για το τεράστιο post ελπίζω κάποιος με υπομονή να το διαβάσει και να με βοηθήσει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή δε σώζεται με τίποτα ε; Προσωπικά δεν εχω ιδέα δεν ειχε τυχει να ασχοληθω με κάτι τέτοιο πάλι. Δεν ξέρω αν ειναι ιδέα μου πάντως πιστευω οτι θα κάνει καλύτερη δουλεια "ξαπλωτός" ο ανεμιστήρας όπως ο μαμίσιος που εχει τώρα παρά όρθιος όπως αυτά που κυκλοφορούν κυρίως. Δεν ειναι και πολυ ευρύχωρο το κουτί μου. Μαλακίες λέω;

Πας να ψύξεις επεξεργαστή με 95Watt TDP με αυτό το πράγμα; :P Δεν γίνεται όπως λέει και ο απο πάνω... Επιεικώς άχρηστη η ψήκτρα που πήρες... Αυτός ο επεξεργαστής είναι πολύ ζεστός για αυτήν, θέλεις κάτι (πολύ) καλύτερο... Πες budget και μαγαζί που μπορείς να πάρεις να σου πούμε προτάσεις αμα δεν μπορείς να αποφασίσεις :) Έξτρα ανεμιστήρες κτλπ δεν σε σώζουν στην περίπτωσή σου δυστυχώς, δεν έχει μέταλλο καθόλου αυτή, άμα ακουμπήσεις το χέρι σου απάνω της όταν δουλεύει θα δεις οτι ζεματάει...

Κοίτα όσον αφορά το budget απλά σκέφτομαι αν αξίζει να δώσω χρήματα γι' αυτο το σκοπό, γιατι στην ουσία απο οτι καταλαβαίνω θα κοστίσει πιο πολλά η ψύκτρα απο ότι ο επεξεργαστής κοστίζει τώρα. Και δε νομίζω οτι σε αυτο το μηχάνημα αξίζει να δώσω παραπάνω χρήματα. Κάτι στο 30αρι θα το σκεφτόμουν, αρκεί να ξέρω όμως οτι θα κάνει σίγουρα δουλειά. Δηλαδή αυτό που πήρα πάει σκουπίδια όπως είναι; Σίγουρα δεν έχω κάνει κάτι εγώ λάθος; Thanks για τις απαντησεις παιδια!

Δεν θα πανε χαμενα τα λεφτα μιας καλης ψυκτρας.. Οι περισσοτερες ψυκτρες (οπως και η δικια σου) κουμπωνουν σε πολλα σοκετ οποτε μπορεις να τη χρησιμοποιησεις και σε καποιο νεο συστημα σου.
Υπαρχουν και πολλες value for money ψυκτρες κοντα στο 30ρικο που διαθετεις που κανουν πολη καλη δουλεια για τα λεφτα τους.
Mια προταση ειναι η Link.png Site: CoolerMaster Hyper 212 Evo την οποια εχω και κανει πολυ καλα τη δουλεια της και θα σου συστησουν και αλλα παιδια. Το μονο μειον της ειναι οτι εχει δυσκολουτσικο στησιμο.

Όσον αφορά τα χρήματα έχεις δικιο, δεν πάνε χαμένα. Για το στήσιμο που λες τι εννοείς; Περιττό να σου πω οτι με δυσκόλεψε και η μουφα του Πλαισίου, κυρίως λόγω έλλειψης χώρου στο pc.

Υπάρχουν 2 εκδοχές, είτε παίρνεις μια καλή ψήκτρα και την κρατάς για μελλοντικά συστήματα είτε παίρνεις μια απλά να ψύχει τον "φούρνο" που έχεις.... Εναλλακτικά βέβαια αλλάζεις πάστα στην ψήκτρα που έχεις και βλέπεις πως πάει, βάζεις και 2 ανεμιστήρια να βάζουν-βγάζουν αέρα και πρέπει να είσαι ΟΚ.

Όπως και να έχει, άμα πάρεις απο πλαίσιο οι ψήκτρες του είναι πιάσε την μια χτύπα την άλλη... Μόνο αυτή αμα σε καλύψει σε αυτά τα χρήματα... (Για να μπει αυτή πρέπει να βγάλεις την μητρική αν θυμάμαι καλά) Οι άλλες είναι είτε ακριβές είτε άχρηστες... Δες αμα δέχονται να την αλλάξεις αυτήν που έχεις και να πάρεις την άλλη αλλά δύσκολο το βλέπω...

Λάθος στην εγκατάσταση δεν νομίζω να έχεις κάνει, βγάλε μια φωτογραφία με περασμένη την ψήκτρα αμα θες επιβεβαίωση αλλά όπως και να έχει αυτό το πράγμα με το 1 heat pipe δεν ψύχει ούτε το NorthBridge καλά καλά... Είναι για μικρούς επεξεργαστές, όχι για τον δικό σου...

Αλλιώς δες και αυτές και άμα έχεις κανένα μαγαζί απο αυτά κοντά σου πας απο εκεί. link    link     link    link    link 

Εγώ σου προτείνω να την γυρίσεις και να βάλεις εξτρά να πάρεις αυτήν http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/psyktres/Zalman-Cpu-Cooler-CNPS5X-Performa.htm. Την έχω και είναι άρχοντας. Και πανεύκολο κούμπωμα σε αντίθεση με την coolermaster.

Όσον αφορά τα χρήματα έχεις δικιο, δεν πάνε χαμένα. Για το στήσιμο που λες τι εννοείς; Περιττό να σου πω οτι με δυσκόλεψε και η μουφα του Πλαισίου, κυρίως λόγω έλλειψης χώρου στο pc.

Οταν την πηρα με ζορισε αρκετα στο βιδωμα της μιας και ηθελε αρκετη δυναμη για να βιδώσει πανω στη μητρικη. Μεχρι να βρω στο google οτι οντως η συγκεκριμνη ψυκτρα θελει στο συγκεκριμενο σημειο αρκετη δυναμη , φοβομουν να τη πιεσω γιατι νομιζα οτι κατι κανω λαθος στο στησιμο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αυτη τη στιγμή το speedfan μου δειχνει θερμοκρασια cpu 70C με 4100 rpm...με ανοιχτό μονο το browser. Δε θέλω να σκέφτομαι τι θα γινει αν το ζορίσω λίγο....κάπως ψήθηκα για την http://tinyurl.com/nrhztquμε βολεύει και το Cosmodata εδώ Εξάρχεια, ίσως τη δοκιμάσω. Με αυτά και με κείνα μου φευγει ένα 45αρι για αυτο το μηχάνημα, και ακόμα απορώ αν αξίζει.

Προσπάθησε να την πας πίσω και να πάρεις κάτι τέτοιο με ένα τάλιρο παραπάνω, να κάνεις τη δουλειά σου τουλάχιστον και να μην χάσεις και τα λεφτά.

Αλλιώς η Aidos ή η Themis που προτάθηκαν και πιο πάνω θα σε καλύψουν σίγουρα.

εδιτ: ninja'd :(

Καμία σχέση η ζάλμαν με αυτό το πράγμα το tuvlox...  Το θέμα είναι να στην αλλάξουν...

Απλά δώσε άμα είναι μια φωτογραφία του κουτιού σου εσωτερικά να δούμε τι παίζει εκεί μπας και θες και ανεμιστήρες ή μάζεμα ή δεν ξέρω και εγώ τι... Μην τρέχεις συνέχεια πάνω κάτω :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...