Προς το περιεχόμενο

LG G2 Mini,LG L9 II or Moto G?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε κόλλημα με τη μπαταρία... Σου χουν χαλάσει πολλές; (1) Γιατί εμένα καμία, ποτέ σε κανένα κινητό. Το θέμα αυτό έχει καλυφθεί πολλάκις στο internet, ψάξε λίγο για να δεις τι πλεονεκτήματα προσφέρει η μη-αποσπώμενη μπαταρία πριν κρίνεις με μοναδικό κριτήριο την προσωπική σου ευκολία. Γιατί προσωπική σου ευκολία είναι και η δυνατότητα να αγοράζεις καλά κινητά σε χαμηλότερες τιμές. Αλλά τι να πω, υπάρχουν κι αυτοί που προτιμούν μια μετριότατη οθόνη και αποσπώμενη μπαταρία στα ίδια λεφτά.... Το ενοχλητικό είναι πως το παρουσιάζεις και σαν οικουμενική αδιαμφησβήτητη αλήθεια.

Έπειτα, γιατί είναι για πέταμα μετά την εγγύηση;(2) Δεν στην αλλάζει το service επί πληρωμή; Αν την άλλαζες μόνος σου δηλαδή δεν θα πλήρωνες; (θα παιρνες μια κινέζικη με 5 ευρώ ε...) Είναι επιστήμη νομίζεις να το ανοίξεις στην ανάγκη και να την αλλάξεις μόνος σου με άλλη από ebay;

Αυτή τη στιγμή, τα καλύτερα και vfm κινητά σε πολλές κατηγορίες (moto g, nexus 5, lg g2 για παράδειγμα) δεν έχουν αποσπώμενες μπαταρίες. Δεν είναι τυχαίο.

αφού θες να σου απαντήσω ας ξεκινήσω λοιπόν, (παρεμπιπτόντως αν αυτό που έγραψα πριν φάνηκε αυστηρό ή σε ενόχλησε ζητώ συγνώμη απλά ήθελα να τονίσω κάποια πράγματα ;) )

(1): ναι 2 φορές αλλά δεν είναι αυτό το θέμα

(2): άλλος μπελάς με μη-αποσπώμενη μπαταρία

Για το τελευταίο, δεν είναι μόνο ότι δεν αποσπάται η μπαταρία, αλλά δεν παίρνει και κάρτα μνήμης,  θα πρέπει όπως έχει αναφερθεί να μιλήσουμε για το πιο ακριβό μοντέλο το οποίο παίρνει αλλά εκεί πέρα πια μιλάμε για άλλα ποσά...

κοίταξε να σου πω τη αλήθεια έχω το lg l90 και η ανάλυση δεν μου φαίνεται χαμηλή (άποψη μ) αλλά τώρα άμα συνήθισες με full hd πάρε όπως είπες nexus 5... αλλά προσωπικά μου αρέσει που κρατάει και η μπαταρία αρκετά στο κινητό μου χωρίς να χάσω τίποτα το ιδιαίτερο (δεν θέλω να έχω το κινητό όλη τη μέρα μέσα στη πρίζα) τώρα άμα κάποιος δεν έχει πρόβλημα να το κάνει αυτό ας το πάρει... εγώ το πήρα γιατί όπως είπα ήταν το πιο καλό κινητό το οποίο είχε flash, έπαιρνε κάρτα, και έβγαινε η μπαταρία....

Ο καθένας ότι του βολεύει ας πάρει λοιπόν...  B)

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κοίταξε να σου πω τη αλήθεια έχω το lg l90 και η ανάλυση δεν μου φαίνεται χαμηλή (άποψη μ) αλλά τώρα άμα συνήθισες με full hd πάρε όπως είπες nexus 5... αλλά προσωπικά μου αρέσει που κρατάει και η μπαταρία αρκετά στο κινητό μου χωρίς να χάσω τίποτα το ιδιαίτερο (δεν θέλω να έχω το κινητό όλη τη μέρα μέσα στη πρίζα)

Δεν βλέπω κανένα θέμα με την μπαταρία σε 720 ανάλυση. Αντιθέτως, το moto g θεωρείται top σε μπαταρία όχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά και σε σχέση με ακριβότερα κινητά που έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες. Εξάλλου όλα αυτά τα μοντέλα έχουν το ίδιο chipset που είναι αρκετά οικονομικό στην ενέργεια.

Δημοσ.

Επεισης πολυ σημαντικο με την αποσπωμενη μπαταρια ειναι οτι εχεις συνεχεια μαζι σου μια δευτερη και οταν σου τελειωσει στον δρομο ή διαδρομη με τα ΜΜΕ προς την δουλεια την αλλαζεις και συνεχιζεις το παιχνιδι/κληση/σερφαρισμα σου!

Ειλικρινα εχω βαρεθει αυτονοητα πραγματα που ειναι καραμπινατες ελλειψεις να τις βαφτιζουν τεχνολογικα επιτευματα!!

Δημοσ.

Επεισης πολυ σημαντικο με την αποσπωμενη μπαταρια ειναι οτι εχεις συνεχεια μαζι σου μια δευτερη και οταν σου τελειωσει στον δρομο ή διαδρομη με τα ΜΜΕ προς την δουλεια την αλλαζεις και συνεχιζεις το παιχνιδι/κληση/σερφαρισμα σου!

Ειλικρινα εχω βαρεθει αυτονοητα πραγματα που ειναι καραμπινατες ελλειψεις να τις βαφτιζουν τεχνολογικα επιτευματα!!

υπαρχουν και τα power banks για αυτο..! δεν χρειαζεται να αλλαζεις μπαταρια..!!!!

Δημοσ.

Αν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο σε μόνιμη βάση, το κινητό που έχεις δε σου κάνει για τη χρήση που το θες. Δεν είναι όλα για όλους. Αυτά είναι τα αυτονόητα κι όχι εκείνα που εννοείς εσύ. Και για συγκεκριμένα παραδείγματα και το Moto G και το LG G2 που δεν έχουν αποσπώμενες, έχουν εξαιρετική μπαταρία που σου βγάζει τη μέρα ακόμη και με σχετικά βαριά χρήση. 

Δεύτερον, το τι είναι τεχνολογικό επίτευγμα δεν το κρίνεις εσύ καλώς ή κακώς. Εσύ επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει. Η τεχνολογία δε προχωράει με τη δική σου λογική, αλλά υπάρχουν λύσεις για όλες τις ανάγκες.

Και για να τελειώνουμε επειδή λέτε χαζομαρίτσες περί μαρκετίστικης συνομωσίας, η LG για παράδειγμα έχει  τμήμα που κατασκευάζει μπαταρίες. Λες να μην την σύμφερε να πουλούσε μόνο αποσπώμενες; 

Δημοσ.

Αν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο σε μόνιμη βάση, το κινητό που έχεις δε σου κάνει για τη χρήση που το θες. Δεν είναι όλα για όλους. Αυτά είναι τα αυτονόητα κι όχι εκείνα που εννοείς εσύ. Και για συγκεκριμένα παραδείγματα και το Moto G και το LG G2 που δεν έχουν αποσπώμενες, έχουν εξαιρετική μπαταρία που σου βγάζει τη μέρα ακόμη και με σχετικά βαριά χρήση. 

Δεύτερον, το τι είναι τεχνολογικό επίτευγμα δεν το κρίνεις εσύ καλώς ή κακώς. Εσύ επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει. Η τεχνολογία δε προχωράει με τη δική σου λογική, αλλά υπάρχουν λύσεις για όλες τις ανάγκες.

Και για να τελειώνουμε επειδή λέτε χαζομαρίτσες περί μαρκετίστικης συνομωσίας, η LG για παράδειγμα έχει  τμήμα που κατασκευάζει μπαταρίες. Λες να μην την σύμφερε να πουλούσε μόνο αποσπώμενες; 

Έχεις σαφώς δίκαιο φίλε, ο καθένας ότι του βολεύει παίρνει, απλά κοίτα αυτή τη περίπτωση που το παιδί τώρα θα βρει το μπελά του, αυτό εννοώ και είναι πολύ κρίμα αυτό http://www.insomnia.gr/topic/535962-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-nexus-5/αν και η LG είναι καλή εταιρεία, θα φάει πολύ χρόνο μέχρι να βρει άκρη (άμα βρει), για αυτό πολλοί προτιμάνε αποσπώμενη μπαταρία.... αλλά ΕΣΥ άμα δεν έχεις πρόβλημα σαφώς πάρε ο, τι θες, ο καθένας έχει τη γνώμη του ;)

Δημοσ.

Οι κατασκευαστες βαζουν μη-αποσπωμενες μπαταριες , γιατι πολυ απλα ετσι μπορουν να βαλουν μεγαλυτερη μπαταρια στον ιδιο χωρο, με αμεσο ωφελημενο τον χρηστη που βλεπει μεγαλυτερη αυτονομια.

ενδεικτικα:

http://www.anandtech.com/show/8250/lumia-630-review/6

The Lumia 630 contains an 1830 mAh battery, which is 3.7 V. This works out to a 6.77 Wh battery which is quite a bit lower than the 7.9 Wh of the Moto G. People often wonder why manufacturers have moved to sealed batteries and this is a great example of why. In the same size chassis, with the same screen size, Motorola has packed a much larger battery inside.

Για αυτους που δεν τους φθανει η εξαιρετικη αυτονομια του moto g και αναγκαστηκαν (λογω φοβου για αυτονομια κλπ) να πανε σε κινητα με φθηνιαρικες οθονες χαμηλης αναλυσης, χαμηλο storage performance, χωρις πολλες αναβαθμισεις κλπ, υπαρχουν και τα power banks για οταν τελειωνει η μπαταρια, που μαλιστα εχουν το πλεονεκτημα οτι δεν χρειαζεται να κλεισεις το κινητο(οπως οταν αλλαζεις μπαταριες) και να χασεις οτι κανεις εκεινη την στιγμη (πχ να χασεις την προοδο σου σε ενα παιχνιδι, το log μια εφαρμογης που μετραει αποστασεις που κανεις με ποδηλατο κλπ).

Επισης εχουν το πλεονεκτημα οτι κανουν για ολα τα κινητα σου και για τα μελλοντικα σου, σε αντιθεση με τις εξτρα μπαταριες που ειναι αχρηστες οταν αλλαζεις κινητο.

Δημοσ.

Έχεις σαφώς δίκαιο φίλε, ο καθένας ότι του βολεύει παίρνει, απλά κοίτα αυτή τη περίπτωση που το παιδί τώρα θα βρει το μπελά του, αυτό εννοώ και είναι πολύ κρίμα αυτό http://www.insomnia.gr/topic/535962-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-nexus-5/αν και η LG είναι καλή εταιρεία, θα φάει πολύ χρόνο μέχρι να βρει άκρη (άμα βρει), για αυτό πολλοί προτιμάνε αποσπώμενη μπαταρία.... αλλά ΕΣΥ άμα δεν έχεις πρόβλημα σαφώς πάρε ο, τι θες, ο καθένας έχει τη γνώμη του ;)

Ναι η μπαταρία είναι το πρόβλημα του. Όχι οτι αγόρασε χωρίς απόδειξη. Ακόμη κι έτσι μπορείς να δεις πόσο φθηνές είναι οι μπαταρίες για να την αλλάξεις μόνος σου με πολύ απλά εργαλεία.

Το θέμα μας εδώ όμως δεν είναι αυτές οι λεπτομέρειες, αλλά τα πλεονεκτήματα της unibody μπαταρίας που είναι πολλά, άρθρο έβαλα, έβαλε κι ο haHa από πάνω, υπάρχουν δεκάδες άλλα και στον anand και αλλού, έχει καλυφθεί εκτενώς, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μάθει αντί να διαβάζει το μακρύ και το κοντό του καθενός.

Δημοσ.

Οι κατασκευαστες βαζουν μη-αποσπωμενες μπαταριες , γιατι πολυ απλα ετσι μπορουν να βαλουν μεγαλυτερη μπαταρια στον ιδιο χωρο, με αμεσο ωφελημενο τον χρηστη που βλεπει μεγαλυτερη αυτονομια.

ενδεικτικα:

http://www.anandtech.com/show/8250/lumia-630-review/6

Για αυτους που δεν τους φθανει η εξαιρετικη αυτονομια του moto g και αναγκαστηκαν (λογω φοβου για αυτονομια κλπ) να πανε σε κινητα με φθηνιαρικες οθονες χαμηλης αναλυσης, χαμηλο storage performance, χωρις πολλες αναβαθμισεις κλπ, υπαρχουν και τα power banks για οταν τελειωνει η μπαταρια, που μαλιστα εχουν το πλεονεκτημα οτι δεν χρειαζεται να κλεισεις το κινητο(οπως οταν αλλαζεις μπαταριες) και να χασεις οτι κανεις εκεινη την στιγμη (πχ να χασεις την προοδο σου σε ενα παιχνιδι, το log μια εφαρμογης που μετραει αποστασεις που κανεις με ποδηλατο κλπ).

Επισης εχουν το πλεονεκτημα οτι κανουν για ολα τα κινητα σου και για τα μελλοντικα σου, σε αντιθεση με τις εξτρα μπαταριες που ειναι αχρηστες οταν αλλαζεις κινητο.

δε νομίζω να είναι τόσο "'άχρηστα" όπως τα παρουσιάζεις, είναι ακριβώς ίδια με απλά λίγο μικρότερη διαφορά στη ανάλυση, επίσης μου άρεσε πως αναφέρεις μόνο τα πλεονεκτήματα του moto g ενώ στα άλλα μόνο τα μειονεκτήματα και βάζω στοίχημα πως υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στα άλλα εάν ψαχτεί κάποιος ;)

Δημοσ.

Στο L9 II που εχει την Kit Kat γινεται να περαστουν εφαρμογες στην καρτα μνημης,η μονο games?

To Μοτο G εχει χειροτερη καμερα απο το L9 II?

Τα πλεονεκτηματα του Moto G ειναι:

1)Οτι εχει πιο ανθεκτικη οθονη απο το L9 II Gorilla glass 3 VS Gorilla glass 2

2)Πιο γρηγορο Quad Core VS Dual core

3)Πιο στιβαρη κατασκευη

4)Και το σημαντικοτερο 16 gb εσωτερικη μνημη.

Τα πλεονεκτηματα του L9II

1)Αποσπωμενη μπαταρια

2)Παιρνει καρτα μνημης

3)Εχει Wifi direct,DLNA,Υπερυθρες

4)Καλυτερη καμερα(μαλλον) 8 Megapixels VS 5 Megapixels

Δεν εχω αποφασισει ακομα ποιο απο τα 2 θα παρω.Παντως το LG G2 mini αποριπτεται.

Δημοσ.

3)Εχει Wifi direct,DLNA,Υπερυθρες

Δεν ξέρω τι εννοείς με το DLNA. Δεν χρειάζεται το κινητό να έχει κάποια "υποστήριξη DLNA". Αν έχεις για παράδειγμα έναν DLNA server, βάζεις κάποια εφαρμογή (εγώ χρησιμοποιώ Plex) και δουλεύει κανονικά. Wi-fi direct το χω πετύχει στις ρυθμίσεις του moto g, άρα έχει (δεν το χρησιμοποιώ). Υπέρυθρες δεν έχει.

Στην θέση σου θα ψαχνα την πιο ουσιώδη διαφορά: αν θα πάρει android 4.5 το L9. Κατά τα άλλα είναι και τα 2 καλές αγορές.

Δημοσ.

Πρεπει να καταλαβετε καποια στιγμη οτι τα παντα δεν μετριωνται με επιδοσεις... Οτι ειναι ταχυτερο δεν ειναι σημαινει οτι ειναι και καλυτερο... Αν προσεξετε εγω οταν προτεινω το g2 mini lte λεω ολ αραουντ κινητο... Δηλαδη ενα κινητο το οποιο θα καλυψει το 80% (ισως και παραπανω) των χρηστων και προσφερει ολες τις διαθεσιμες επιλογες δυνατοτητων που υπαρχουν σε κινητα... δεν ειναι ουτε το πιο τουρμπατο, ουτε το πιο ποιοτικο, αλλα ειναι ενα τηλεφωνο που θα το παρεις και θα κανεις την δουλεια καλα σε ολους τους τομεις, οχι αριστα αλλα σε ολους τους τομεις...

Ειναι σαν να ζηταει ενας οικογενιαρχης ανθρωπος πιο αυτοκινητο λετε να αγορασω και να του λενε ολοι το VW Scirocco (διθυρο σπορτ)...

YΣ: εννοειται πως οτι λεω για το LTE ισχυει και για το L9II (ειναι και πιο φθηνο κιολας) ισως και περισσοτερο για το L9 αλλα προσωπικα προτιμω το LTE 

Δημοσ.

Βλακείες γράφετε.

Το γκορίλα γκλάς 3 είναι απλά πιο λεπτό απ το 2 όχι πιο ανθεκτικο

Επίσης το -και καλα- ποιο ποιοτικο μοτο  γ, δεν εχει κάμερα ούτε για ζήτω.

Ασε που στην αμερική έχει φτάσει να πωλείται σε προσφορές και 50 δολλάρια.

Ουτε καταλαβαίνω πως γίνεται να μας φαίνονται λίγα τα 300 ppi.

Γενικά υπερβολές του υπέρμετρου καταναλωτισμού μας είναι τα παραπάνω. Τα αντικειμενικά κριτήρια είναι μπαταρία, κάμερα, οθόνη, ποιότητα συνομιλίας και ευχρηστία. Και βέβαια όχι στον βαθμό που τα ξεψειρίζουμε.

• Like 2
Δημοσ.

Βλακείες γράφετε.

Το γκορίλα γκλάς 3 είναι απλά πιο λεπτό απ το 2 όχι πιο ανθεκτικο

Επίσης το -και καλα- ποιο ποιοτικο μοτο  γ, δεν εχει κάμερα ούτε για ζήτω.

Ασε που στην αμερική έχει φτάσει να πωλείται σε προσφορές και 50 δολλάρια.

Ουτε καταλαβαίνω πως γίνεται να μας φαίνονται λίγα τα 300 ppi.

Γενικά υπερβολές του υπέρμετρου καταναλωτισμού μας είναι τα παραπάνω. Τα αντικειμενικά κριτήρια είναι μπαταρία, κάμερα, οθόνη, ποιότητα συνομιλίας και ευχρηστία. Και βέβαια όχι στον βαθμό που τα ξεψειρίζουμε.

όπως είπα και πριν, τον καθένα ότι του αρέσει το παριστάνει σαν καλύτερο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...