leriban Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 καλησπερα.εχω συνδεση vdsl 30mbps απο τον οτε.το προβλημα μου ειναι οι αποσυνδεσεις που κανει συνεχεια.ειχαμε αλλαξει μεσω του οτε το dns χειροκινητα αλλα τιποτα. το δηλωσα βλαβη και μου ειπε ο τεχνικος που ειναι και φιλος μου οτι μου αλλαξε το φιλτρο στη γραμμη και οτι θα ειναι οκ.αλλα τιποτα συνεχιζω να εχω αποσυνδεσεις. τι αλλο να κανω? ευχαριστω
leriban Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 αλλαξε ρουτερ το σκεφτηκα....αλλα οταν ειδα τις τιμες το ξανασκεφτηκα!!!! ειναι πανακριβα!!! απο 100€ και πανω!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 βγάζεις όλες τις συσκευές που έχεις στο σπίτι από τις τηλεφωνικές πρίζες... βάζεις το router στην πρώτη/κεντρική πρίζα με κοντό τηλεφωνικό καλώδιο (max 2m) απευθείας χωρίς φίλτρο... checkάρεις αν συνεχίζονται οι αποσυγχρονισμοί και ζητάς επίσκεψη τεχνικού σε περίπτωση που δεν άλλαξε κάτι... υποθέτω ότι είχες παντού φίλτρα πριν (τηλέφωνα/fax/συναγερμό)...
leriban Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 βγάζεις όλες τις συσκευές που έχεις στο σπίτι από τις τηλεφωνικές πρίζες... βάζεις το router στην πρώτη/κεντρική πρίζα με κοντό τηλεφωνικό καλώδιο (max 2m) απευθείας χωρίς φίλτρο... checkάρεις αν συνεχίζονται οι αποσυγχρονισμοί και ζητάς επίσκεψη τεχνικού σε περίπτωση που δεν άλλαξε κάτι... υποθέτω ότι είχες παντού φίλτρα πριν (τηλέφωνα/fax/συναγερμό)... εγω μενω ισογειο και οι γονεις μου πρωτο οροφο. στα τηλεφωνα του πρωτου οροφου εχω βαλει φιλτρα. τωρα σε εμενα ειχε ερθει ο τεχνικος και εφερε γραμμη απευθειας(καλωδιο utp λογικα) σε μενα απο ενα κουτι που ειχε εξω ακριβως απο το σπιτι.
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 παραλληλη καλωδιωση ταυτοχρονα σε δυο διαμερισματα.το splitter θα πρεπε ναμπει στον κατανεμητη κανονικα και στο dsl Να συνδεθει η γραμμη που ερχεται σε σενα και στο Phone Να παει η γραμμη που παει στον πανω οροφο ωστε το splitting Να γινεται στον κατανεμητη/χωνευτη. δες εδω το θεμα που λεγαμ πριν και θα καταλαβεις. http://www.insomnia.gr/topic/535486-προετοιμασια-για-vdsl/ ειδικα αμα εισαι απο αστικο κεντρο σιγουρα σου σκιζει την γραμμη. αμα γινει το splitting στον κατανεμητη θα ειναι πολυ καλυτερα η γραμμη μετα αφου τωρα εχεις ενα τεραστιο bridge tap και επισης μετα δεν θα χρειαζονται φιλτρα στον πανω οροφο 1
leriban Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) παραλληλη καλωδιωση ταυτοχρονα σε δυο διαμερισματα.το splitter θα πρεπε ναμπει στον κατανεμητη κανονικα και στο dsl Να συνδεθει η γραμμη που ερχεται σε σενα και στο Phone Να παει η γραμμη που παει στον πανω οροφο ωστε το splitting Να γινεται στον κατανεμητη/χωνευτη. δες εδω το θεμα που λεγαμ πριν και θα καταλαβεις. http://www.insomnia.gr/topic/535486-προετοιμασια-για-vdsl/ ειδικα αμα εισαι απο αστικο κεντρο σιγουρα σου σκιζει την γραμμη. αμα γινει το splitting στον κατανεμητη θα ειναι πολυ καλυτερα η γραμμη μετα αφου τωρα εχεις ενα τεραστιο bridge tap και επισης μετα δεν θα χρειαζονται φιλτρα στον πανω οροφο τωρα σκεψου η ταχυτητα μου ειναι 28.αλλα απο αποσυνδεσεις ομως να φανε και οι κοτες..θα το κανω μια εκτυπωση αν ειναι να το δωσω στον τεχνικο να το κανει!!! ξεχασα να προσθεσω οτι εχει περασει γραμμη απευθειας απο το κουτι που ειναι εξω απο το σπιτι και παει στην πριζα που εχω συνδεσει το ρουτερ.γιατι ειμαστε στην ουσια 2 σπιτια. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2014 από leriban
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 τωρα σκεψου η ταχυτητα μου ειναι 28.αλλα απο αποσυνδεσεις ομως να φανε και οι κοτες..θα το κανω μια εκτυπωση αν ειναι να το δωσω στον τεχνικο να το κανει!!! ξεχασα να προσθεσω οτι εχει περασει γραμμη απευθειας απο το κουτι που ειναι εξω απο το σπιτι και παει στην πριζα που εχω συνδεσει το ρουτερ.γιατι ειμαστε στην ουσια 2 σπιτια. ναι αλλα στο κουτι εξω υπαρχει διακλαδωση που παει και στο πανω σπιτι.και μεγαλη διακλαδωση.οποτε καλο θα ηταν να γινει μια δοκιμη χωρις το καλωδιο που παει πανω .αν ολα ειναι οκ τοτε πρεπει το splitter με καποιο τροπο να μπει εκει.
leriban Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 ναι αλλα στο κουτι εξω υπαρχει διακλαδωση που παει και στο πανω σπιτι.και μεγαλη διακλαδωση.οποτε καλο θα ηταν να γινει μια δοκιμη χωρις το καλωδιο που παει πανω .αν ολα ειναι οκ τοτε πρεπει το splitter με καποιο τροπο να μπει εκει. δηλαδη να μπει ενα splitter στην γραμμη(που ειναι στο κουτι) που παει στο αλλο σπιτι που δεν χρησιμοποιειτε το ιντερνετ και το δικο μου να μεινει ως εχει. καλα καταλαβα poulinos?
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 δηλαδη να μπει ενα splitter στην γραμμη(που ειναι στο κουτι) που παει στο αλλο σπιτι που δεν χρησιμοποιειτε το ιντερνετ και το δικο μου να μεινει ως εχει. καλα καταλαβα poulinos? μπενει splitter στο κουτι.στο line ενωνεται η γραμμη του οτε.στο dsl ενωνεται η γραμμη που παει στο σπιτι σου .στo phone η γραμμη που παει στο αλλο σπιτι.ολα καπου ενωνονται κοινως.το βασικο ειναι οτι που θα χωρεσει το splitter εκει και το δευτερο ναμην βραχει. υπαρχει και μια αλλη λυση αλλα ειναι λιγο δυσκολη.συνηθως απο το κουτι του οτε μεχρι το διαμερισμα υπαρχουν 2 ζευγαρια συνηθως.ενα κυριως και ενα αναπληρωματικο.εσυ ενωνεις την γραμμη του στο κυριο ζευγαρι σου και την φερνεις σπιτι.εκει βαζεις το splitter και μετα απο το Phone του splitteer ξαναγυρνας στο κουτι του οτε απο το αναπληρωματικο ζευγαρι.στο αναπληρωματικο ζευγαρι συνδεεις το αλλο διαμερισμα.ετσι το splitter ειναι μεσα στο σπιτι σου.αλλα εκει απλα θελει λιγο ψαξιμο αν υπαρχουν αναπληρωματικα ζευγαρια.συνηθως υπαρχουν
leriban Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 μπενει splitter στο κουτι.στο line ενωνεται η γραμμη του οτε.στο dsl ενωνεται η γραμμη που παει στο σπιτι σου .στo phone η γραμμη που παει στο αλλο σπιτι.ολα καπου ενωνονται κοινως.το βασικο ειναι οτι που θα χωρεσει το splitter εκει και το δευτερο ναμην βραχει. τωρα καταλαβα....αν και το κουτι ειναι καινουργιο παντα υπαρχει περιπτωση να παρει νερα.θα μιλησω με τον φιλο μου τον τεχνικο να δω αν μπορουμε να το κανουμε.οπως ειχα πει και πιο πανω λεει μου αλλαξε το φιλτρο της γραμμης μου αν καταλαβα καλα... και οτι τωρα θα ημουν κομπλε!!! αλλα μαπα το καρπουζι!
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 τωρα καταλαβα....αν και το κουτι ειναι καινουργιο παντα υπαρχει περιπτωση να παρει νερα.θα μιλησω με τον φιλο μου τον τεχνικο να δω αν μπορουμε να το κανουμε.οπως ειχα πει και πιο πανω λεει μου αλλαξε το φιλτρο της γραμμης μου αν καταλαβα καλα... και οτι τωρα θα ημουν κομπλε!!! αλλα μαπα το καρπουζι! ξαναδιαβασε το ποστ γιατι προσθεσα και αλλα πραγματα.αλλιως ναι πρεπει να βαλεις κανα στεγανο κουτακι διπλα για να μην βραχει τo splitter η να στεγανοποιηθι καπως το splitter.μαλλον ο φιλος σου ο τεχνικος δεν ξερει πως ειναι η σωστη καλωδιωση του vdsl οποτε το πηγε με την λογικη του adsl.ναι στο adsl αυτο που εχεις κανει θα παιξει μια χαρα με ελαχιστες απωλειες.στο vdsl ομως δεν παιζει αυτο το σεναριο οπως εγραψα και στο αλλο θεμα. ξαναδιαβασε το ποστ να δεις αυτο που εγραψα μπας και βολευει για να μην ειναι το splitter εκτεθειμενο 1
leriban Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 <p>οτι αλλο χρειαστεις μου λες.</p> Σ ευχαριστω και πάλι... Να σαι καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα