Dr.Fuzzy Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 discrete GPU μάλλον θες να πεις, το mini έχει dedicated κάρτα γραφικών (HD4000). 1
zio10 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Πάντως 3 χιλιάρικα είναι πολλά λεφτά για κάτι που δεν ξέρεις αν αξίζει και αν θα σε βολέψει! (όχι γενικά, για τον φίλο που άνοιξε το τόπικ και ρωτάει αν αξίζει το λέω). Αν ξέρεις τι παίρνεις και γιατί οκ
Palp Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Ως χρήστης mac από το 2010 θα πω ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά στα δύο λειτουργικά για τους περισσότερους χρήστες. Και τα δύο έχουν κάποια συν/πλην, αλλά η χρήση δεν αλλάζει καθώς πλέον τα προγράμματα είναι κοινά ή με παρόμοια λειτουργία. Θεωρώ ότι είναι λίγο το wow-factor και ότι ανήκεις πλέον σε μία πιο κλειστή "οικογένεια" με "μαγικά" και hip προϊόντα παρά ότι όλα είναι τόσο δύσκολα με τα windows και βρήκες την υγειά σου με τα Mac - το marketing κάνει θαύματα. Για να μην παρεξηγηθώ, τα προϊόντα είναι ποιοτικά και αντέχουν στο χρόνο, αλλά ειδικά για το iMac τα θεωρώ υπερβολικά ακριβά για αυτό που προσφέρουν. Και το χειρότερο είναι ότι δίνεις 1000€ για να αγοράσεις μία πολύ καλή οθόνη που θα είναι άχρηστη όταν θα κάνεις αγορά νέου υπολογιστή. 1
iobelika Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 πως φαίνεται όμως ότι δεν έχεις και πολύ ιδέα και δεν χρησιμοποιείς στο έπακρο κάτι που έχεις πληρώσει , δίνοντας λάθος πληροφορίες. κάτι που κάνουν πολλοί βέβαια και είναι πολύ άσχημο αυτό ... Αν δεν γνωρίζεις απλά δεν χρειάζεται να σχολιάσεις. Κανένας δεν ρώτησε για τι το χρειάζεται , τι προγράμματα θα χρησιμοποιήσει και να απαντήσει κατάλληλα .... http://support.apple.com/kb/HT3924
Palp Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 πως φαίνεται όμως ότι δεν έχεις και πολύ ιδέα και δεν χρησιμοποιείς στο έπακρο κάτι που έχεις πληρώσει , δίνοντας λάθος πληροφορίες. κάτι που κάνουν πολλοί βέβαια και είναι πολύ άσχημο αυτό ... Αν δεν γνωρίζεις απλά δεν χρειάζεται να σχολιάσεις. Κανένας δεν ρώτησε για τι το χρειάζεται , τι προγράμματα θα χρησιμοποιήσει και να απαντήσει κατάλληλα .... http://support.apple.com/kb/HT3924 Εννοείς εμένα; Πως χρησιμοποιείς στο έπακρο ένα υπολογιστή;
forgotten Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Εννοείς εμένα; Πως χρησιμοποιείς στο έπακρο ένα υπολογιστή; shhh μην θιξεις το λειτουργικο και το μηλο ,αυτο το attitude αν και χρηστης mac κλπ δεν το χωνεψα καθολου ,καθε φορα που βρισκεις ενα μειονεκτημα ειτε στο μηλο ειτε στο imac θα σου πουν οτι δεν ξερεις για αυτο,ασχετοο αν εισαι και power user προσωπικα εγω θα προτεινα να στησει ενα hackinttosh και να δοκιμασεις το συστημα ,εγω ειχα αγορασει το mac mini το ξαποστειλα και εστησα ενα τετοιο και ησυχασα (κοιταξε στην ενοτητα hackintosh) και θα λεγα και το εξης οποιος θελει κατι ας κανει λογικες κινησεις και ζυγιζοντας επιλογες κκαι οχι να χει παρορμησεις
zio10 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 shhh μην θιξεις το λειτουργικο και το μηλο ,αυτο το attitude αν και χρηστης mac κλπ δεν το χωνεψα καθολου ,καθε φορα που βρισκεις ενα μειονεκτημα ειτε στο μηλο ειτε στο imac θα σου πουν οτι δεν ξερεις για αυτο,ασχετοο αν εισαι και power user προσωπικα εγω θα προτεινα να στησει ενα hackinttosh και να δοκιμασεις το συστημα ,εγω ειχα αγορασει το mac mini το ξαποστειλα και εστησα ενα τετοιο και ησυχασα (κοιταξε στην ενοτητα hackintosh) και θα λεγα και το εξης οποιος θελει κατι ας κανει λογικες κινησεις και ζυγιζοντας επιλογες κκαι οχι να χει παρορμησεις Συμφωνώ να το δοκιμάσει πρώτα και να δει αν τον βολεύει και αν τον καλύπτει σε αυτά που θέλει. Μαζί με το apple care μιλάμε για κάπου 3000€, δεν είναι λίγα χρήματα!
iobelika Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Εννοείς εμένα; Πως χρησιμοποιείς στο έπακρο ένα υπολογιστή; για να μην βγούμε εκτός θέματος ένα απο τα κύρια κριτήρια σου ώστε να μην πάρει iMac ήταν λανθασμένο όπως είδες και αν δεν το γνωρίζεις μπορείς να βάλεις Windows κανονικά και σε mac. Τα λεφτά δεν είναι απλά πολλά είναι πάρα πολλά , θα μπορούσε να κάνει και Hackintosh και να πάρει και μία apple display 27" ή μία Dell Ultrasharp 27" και να έχει το ίδιο μηχάνημα με πολύ λιγότερα χρήματα , αλλά αν θέλει αθόρυβο , να μην χρειάζεται να το πειράζει για να λειτουργεί σωστά , του αρέσει η αισθητική , έχει τα λεφτά και θα παίζει games μόνο στο ps4 όπου μπορεί να το συνδέσει με τον iMac σαν εξωτερική οθόνη τότε να πάρει τον iMac . Θα κρατήσει πάνω απο 5 χρόνια άνετα και θα το χαρεί !!
gasantony Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Εχω έναν imac 24άρη του 2009 , χωρίς καμία αναβάθμιση το μηχάνημα είναι σταθερό γρήγορο με μηδέν προβλήματα !! Ούτε ενα σκασμό λεφτά έδωσα αφου το πήρα στη μισή τιμή το 2010 .... Δεν θα έπερνα τίποτε άλλο εκτός από apple....
Palp Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 ένα απο τα κύρια κριτήρια σου ώστε να μην πάρει iMac ήταν λανθασμένο όπως είδες και αν δεν το γνωρίζεις μπορείς να βάλεις Windows κανονικά και σε mac. Το μόνο μου κριτήριο είναι το χρήμα για το hardware που αγοράζεις, το λειτουργικό για εμένα δεν παίζει κανένα ρόλο αρκεί τα προγράμματα που χρησιμοποιείς να είναι συμβατά. Δεν καταλαβαίνω πως κάποιος βαριέται το λειτουργικό, καθώς είναι μόνο το όχημα για να χρησιμοποιείς συγκεκριμένα προγράμματα που είναι λίγο πολύ κοινά σε όλες τις πλατφόρμες. Τα 3000€ για ένα mid-range μηχάνημα με καλή οθόνη δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω εκτός και αν το πρώτο κριτήριο αγοράς είναι ο σχεδιασμός και η αισθητική του υπολογιστή. Επίσης το ότι το iMac έχει λογική laptop με ενσωματωμένη οθόνη και κομμάτια που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν είναι ένα ακόμα μείον.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Συγνώμη, τα 3000ευρώ που το λέτε συνέχεια που το βρήκατε; http://central-shop.eu/index.php?route=product/product&product_id=2637 Επίσης όπως είπαμε το μηχάνημα αναβαθμίζεται, CPU, RAM, αποθηκευτικό χώρο, όσο για την οθόνη είναι 27", λέτε να θέλει να πάει σε μεγαλύτερη; Επίσης είναι ένα μηχάνημα που τρέχει OSX, νούμερο ένα στην εξίσωση, αν κάποιος γνωρίζει τι διαφορά έχει το Unix από τα Windows, αλλά ας μην επεκταθώ γιατί τα δεύτερα είναι τραγικά και ανοίξουμε flame... Αναφορικά με το Hackintosh...όποιος έχει ασχοληθεί (προσωπικά είχα κατά καιρούς) γνωρίζει ότι δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα! Υπάρχουν θέματα συμβατότητας με το hardware και πρέπει να είναι κατάλληλα επιλεγμένο (το οποίο ΔΕΝ διασφαλίζει ότι σε μελλοντική αναβάθμιση OSX θα παίζουν όλα), σε κάθε update παίζεις με την τύχη σου, κανονικά δεν είναι νόμιμο (άσχετα αν δεν ασχολείται η Apple), κλπ, κλπ. Στο τέλος τέλος τα λεφτά που θα γλυτώσει, μπροστά στην ταλαιπωρία είναι ελάχιστα! Δε λέω όχι, καλό για hobby και εγώ το έχω κάνει, αλλά δεν έχουν όλοι την όρεξη και το χρόνο να ασχολούνται κάθε μέρα, να διαβάζουν φόρα και να περιμένουν kext και bootloaders κάθε φορά που σπάει κάτι στις αναβαθμίσεις, ειδικά αν είναι production machine. Δείτε και το post #1517 εδώ http://www.insomnia.gr/topic/481728-mac-os-x-%CF%83%CE%B5-non-apple-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/page-102 από μέλος που κουβαλάει χιλιόμετρα στο άθλημα! Οπότε μην παίρνετε στο λαιμό σας τον άνθρωπο, απλά λέγοντας φτιάξε ένα Hackintosh!
Palp Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Συγνώμη, τα 3000ευρώ που το λέτε συνέχεια που το βρήκατε; http://central-shop.eu/index.php?route=product/product&product_id=2637 Ο φίλος θέλεις να αγοράσει το παρακάτω μηχάνημα: ( iMac 27", intel Quad-core i7 3.5GHz Haswell, 8GB (2x4GB) of 1600MHz DDR3 RAM, 1TB Fusion drive, NVIDIA GeForce GT 780M graphics processor with 4GB of GDDR5 memory.) http://document.gr/mac/apple-computers/imac-late-2013/imac-27/imac-27-intel-i7-3-5ghz-8gb-ram-1tb-fusion-nvidia-gt-780m-4gb-bto-detail Εκτός από τη μνήμη, για αλλαγή επεξεργαστή και σκληρού δίσκου χρειάζεται τεχνικός ή άτομο με εμπειρία (το ifixit του δίνει 5/10). Για την οθόνη όπως έγραψα επειδή είναι ενσωματωμένη πάνω στον υπολογιστή θέτει ένα ζήτημα τι την κάνεις όταν θέλεις να αγοράσεις νέο υπολογιστή.
zio10 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Κάτι ακόμα που πρέπει να σκεφτεί είναι και το πολύ ακριβό σέρβις και τα πολύ ακριβά ανταλλακτικά που έχει (έστω μετά την εγγύηση, αφού όπως λέει θέλει να το κρατήσει για χρόνια). Νομίζω πάντως ότι άκουσε όλες τις απόψεις ο φίλος, μπορεί να αποφασίσει το καλύτερο με βάση τις δικές του ανάγκες (και τα δικά του χρήματα προφανώς! )
LordPanag Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Εχω έναν imac 24άρη του 2009 , χωρίς καμία αναβάθμιση το μηχάνημα είναι σταθερό γρήγορο με μηδέν προβλήματα !! Ούτε ενα σκασμό λεφτά έδωσα αφου το πήρα στη μισή τιμή το 2010 .... Δεν θα έπερνα τίποτε άλλο εκτός από apple.... H αληθεια ειναι οτι μετα απο τα μυνηματα σας αρχισα να κοιταω προς την αγορα ενος μτχ iMac με την προοπτικη να τον αλλαζω ποιο τακτικα με αλλον μτχ imac παλι .. τα 2863€ ειναι πολλα και πρεπει να το διπλο-3πλο σκεφτω. Εχετε να προτεινετε κατι απο τις αγγελιες του forum που θα αντεξει περιπου 3 χρονια .. H χρηση θα ειναι γενικη (internet-ταινιες-μουσικη ) αλλα και λιγο επεξεργασια video για youtube καθως και επεξεργασια φωτο για προσωπικη χομπιστικη χρηση. Εννοειται πως θα ηθελα να παιρνει SSD και τουλαχιστον να φτανει τα 16gb ram. Σας ευχαριστω και παλι ολους για την συμετοχη στον προβληματισμο μου .
Dr.Fuzzy Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δες τις αγγελίες γεμάτες είναι. 16GB και SSD παίρνουν όλα από 2009 και μετά. Καλύτερα να βρεις κάτι σε i5/i7 επεξεργαστή και είσαι ΟΚ για παραπάνω από 3 χρόνια για τη χρήση που αναφέρεις. Επίσης στη θέση σου θα κοίταζα και MacMini με i5/i7 μεταχ. ή καινούριο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα