Stylianosz Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Καταρχην συγχαρητηρια για το site και forum σας.....και καλος σας βρηκα. Θα ξεκινησω λεγωντας οτι ειμαι ασχετος με το αντικειμενο και γιαυτο ζηταω τις συμβουλες σας. α) μετα απο μετακομιση στην επαρχια και μονη επιλογη παροχεα internet ΟΤΕ λογο απομακρισμενης περιοχης αποφασισα να βαλω internet ( ote adsl Double play) 24mbps απο τα οποια μεγιστα που θα μπορω να πιασω απο οτι μου ειπαν ειναι 8 -12 mbps. η αποσταση απο τον διακλαδοτη του οτε ειναι 1 χιλιομετρο και απο το κεντρικο σταθμο η οπωσ αλλιως το λενε γυρω στα 10 χιλιομετρα. Επιδη η γραμμη ειναι isdn τι ειναι καλλητερο να επιλεξω isdn η pstn??? στο σπιτι υπαρχει 1 γραμμη τηλεφωνου με 2 τηλεφωνα....1 ασυρματο, 1 ανολογικο....ενα σε καθε οροφο. β) Το Μodem του οτε ειναι ενα ασπρο μαρκας Βuetech. και επιδη δεν το κοβω να πιανει wireless σε ολλο το σπιτι (2 οροφους, πετρινο) και απο οτι διαβασα στο forum, τα modem τον παροχεων δεν ειναι και τοσο καλα, θα ηθελα να μου προτεινετε ενα ΚΑΛΟ η modem/router gia isdn kai ptsn και για vdsl αν ειναι κανενα προβλημα.....η χρηση του εκτος απο απο τα συνηθησμενα θα ειναι gaming kai κατεβασμα torrents. Στην τιμη δεν υπαρχει θεμα....οσο και να κανει αλλα να αξιζει τα λεφτα του....και κανα site που να μπορω να το αγορασω??? Sorry για τα αρθογραφικα....αλλα δεν εχω πληκτρολογιο με ελληνικα και βαριομουνα να ψαχνω τα γραμματα.
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 α.για να πιανεις 8-12 σημαινει οτι η αποσταση σου ειναι 2,5 -3,5 km>αν ησουν 1 Km θα πρεπε να μπορεις να παιξεις και 16-17 mbit οπως επισης ανησουν 10 χιλιομετρα μακρια απο το dslam δεν θα παιζες καν.το καφαο να ειναι στο χιλιομετρο ναι γινεται.το αστικο κεντρο ή η καμπινα,το Mini dslam που παιρνεις δεν θα ειναι πανω απο 3 χιλιομετρα.β.το adsl over isdn παιζει ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ απο το adsl over pstn.οποτε προτιμησε το δευτερο .ο λογος ειναι οτι το Isdn χρησιμοποιει περισσοτερες συχνοτητες για να παιξει η τηλεφωνια απο οτι στην Pstn οποτε σου κλεβει bits per tone που θα πηγαιναν για το adsl και συγκεκριμενα στο Upload.υπαρχει και σε σχεδιαγραμμα για να το δεις αρκετο αν και δεν εχει νοημα.τωρα επειδη λες οτι ειναι πετρινο το σπιτι ακομα και να παρεις αλλο ρουτερ υπαρχει περιπτωση να μην καλυψει ολο το σπιτι.οποτε προσωπικη αποψη τι θα εκανα.α.θα αγοραζα σιγουρα ενα καλυτερο ρουτερ απο το baudtec.αν δεν με νοιαζε το ποσο ειτ θα πηγαινα σε draytek 2710n ειτε στο 2760 που ειναι και vdsl αν σκοπευα αργοτερα να βαλω vdsl και αν βεβαια θα υπαρξει υποστηρικη για vdslσε ευλογο χρονικο διαστημα.αλλιως αν σου φαινεται ακριβο πας και σε netgear dgn2200.αν δεν μου καλυπτε και τους 2 οροφους τοτεεθα εκανα το παρακατω.ειτε θα εριχνα ενα Utp απο κατω οροφο μεχρι πανω και πανω θα εβαζα ενα access point για να εχω και εκει ασυρματαειτε θα χρησιμοποιουσα Powerline και στο πανω powerline ειτε θα εβαζα ενα access point ή θα αγοραζα το ιδιο το Powerline να παιζει ασυρματα.το καλωδιο ειναι παντα οτι καλυτερο και ποιο οικονομικο αρκει να μπορεις να το περασεις και να φαινεται ωραια(πχ μεσα σε καναλι).για access point η μπορεις να αγορασεις ενα access point παλι πχ σε draytek η μπορεις σαν λυση αναγκης να βαλεις το baudtec να κανει το access point μια που το εχεις.για σενα βεβαια που παιζεις παιχνιδια θα προτεινα α.να ζητησεις απο τον οτε fast path(θα σου ριξει λιγο την ταχυτητα αλλα θα εχεις καλυτερο Ping) και β.να εισαι με καλωδιο παρα με wireless.για powerline αν πας σε αυτην την λυση θα προτεινα devolo.εχει και μοντελα με ενσωματωμενο wifi.ps.με adsl over pstn θα εχεις μονο μια γραμμη τηλεφωνου αν δεν σε πειραζει αυτο.
Stylianosz Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 poulinos καταρχην ευχαριστω για την απαντηση Για αρχη και επιδη δεν πιστευω οτι θα εχω vdsl στην περιοχη μου πριν απο μια 10ετια ακομα θα παρω το draytek 2710n οπως το βλεπω θα με υπερκαληψει.....
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 poulinos καταρχην ευχαριστω για την απαντηση Για αρχη και επιδη δεν πιστευω οτι θα εχω vdsl στην περιοχη μου πριν απο μια 10ετια ακομα θα παρω το draytek 2710n οπως το βλεπω θα με υπερκαληψει..... τα αξιζει τα λεφτα του.απλα ειναι λιγο ακριβο αλλα αφου μπορεις να δωσεις αυτα τα λεφτα θα σε καλυψει.απλα παρε γραμμη adsl over pstn και το ρουτερ να ειναι annex a.μην σου ξεφυγει και παρεις κανα adsl over isdn.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα