Προς το περιεχόμενο

Voyager Linux 14.04: απόψεις;


BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ τους φίλους του forum. Ενδιαφέρομαι να αντικαταστήσω το ElementaryOS από τους υπολογιστές της δουλειάς, επειδή αντιμετωπίζω προβλήματα και αρκετά κρασαρίσματα ειδικά στον file browser σε όλους τους υπολογιστές. Επίσης, δυσκολεύομαι ιδιαίτερα στο να το μάθει το προσωπικό, το οποίο αντιδρά πάρα πολύ έντονα επειδή δεν είναι windows και δεν μπορούν να βάλουν αρχεία ή φακέλους στην επιφάνεια εργασίας.

 

Επειδή θέλω το ίδιο λειτουργικό σε όλους τους υπολογιστές και αρκετοί από αυτούς είναι παλιοί (κάποιοι ακόμα και με 1gb rab), μου πρότειναν linux lite και voyager linux.

 

Έχω ήδη δοκιμάσει linux lite, Xubuntu, Lubuntu, LXLE, και Netrunner τα οποία δεν με κάλυψαν καθόλου από άποψη εμφάνισης και λειτουργικότητας. Ειδικά το Netrunner ήταν και ιδιαίτερα αργό.

 

Τα προγράμματα που τρέχω είναι τα εξής:

 

Libreoffice

Gimp

Inkscape

Dukto

Skype

K3b

Guvc view

Thunderbird

Firefox

Chrome

 

Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να τρέχει το Dukto το οποίο χρησιμοποιείται πάρα πολύ. Στις διανομές που ανέφερα, εκτός από το elementary, απλά δεν παίζει, εκτός αν τρέξει μέσω terminal.

 

Δοκίμασα το voyager σε live dvd και έπαθα πλάκα, ειδικά λόγω της ταχύτητάς  και της εμφάνισής του. Θέλω απόψεις σχετικά με το αν είναι σταθερή διανομή και αν αξίζει να την εγκαταστήσω.

 

Σας ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο αποψη εμφανισης δεν θα βρεις ποτε το τελειο dekstop. ολο και κατι θα χρειαστει να αλλαξεις.

τωρα το voyager ειναι σταθερο περιπου οσο σταθερο ειναι και το xubuntu. εαν θες σταθεροτητα βαλε debian.( αλλα να ξερεις οτι δεν προτεινεται για νεους χρηστες.) επισης μου κανει περιέργεια που λες οτι το voyager σου φενεται πιο γρηγορο απο το xubuntu.* για να τα συγκρινεις σωστα πρεπει να τα δοκιμασεις σε εναν υπολογιστη με 1gb ram και να εχεις εγκαταστησει ολα τα προγραμματα που χρειαζεσαι.

πιστευω οτι το ubuntu και ολα τα αλλα π.χ. xubuntu, lubuntu κτλ. ειναι η καλυτερη επιλογη για νεους χρηστες.

 

*τελικα παλι την ειπα την χαζαμαρα μου. απο'τι διαβαζω τωρα λεει οτι το voyager ειναι πολυ ελαφρυ και μπορει να τρεξει και σε μηχανηματα με 1gb.

Επεξ/σία από vaiosgtr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνιμο πρόβλημα που έχω με οποιαδήποτε διανομή εκτός από ubuntu και elementary είναι η πολύ κακή εμφάνιση των γραμματοσειρών στην οθόνη. Έκανα το λάθος να πάρω πολλές οθόνες LG M2094D οι οποίες είναι τραγικά κακές με linux ως λειτουργικό. Στα windows ήταν μια χαρά. Τα γράμματα φαίνονται "κατσαρά" ενώ η ανάλυση είναι σωστή και συνδέω τις οθόνες με hdmi. Και στο voyager γίνεται αυτό αλλά λιγότερο. Αν βάλω σκέτο xubuntu η κατάσταση δεν παλεύεται. <br><br><br>

Μέχρι στιγμής όλα καλά αν εξαιρέσουμε τα ακαταλαβίστικα γράμματα στο conky και ορισμένα μενού που είναι στα Γαλλικά. Απενεργοποίησα το conky του voyager και έβαλα το πλήρες μέσω ppa.<br><br><br>

Πάντως το elementary ήταν πιο γρήγορο και τα λάπτοπ δεν υπερθερμαίνονταν.<br><br><br>

Sent from my GT-I9070 using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπαρχει λογος να πας στην συγκεκριμενη διανομη κατα προσωπικη μου γνωμη. Αν θες σταθεροτητα και πληρες αποδοση καλυτερη απο τις ubuntu based, debian με xfce η lxde (καλυτερα xfce για εμενα). Θελει λιγο στησιμο με το χερι αλλα αξιζει. Μπορει να λεω και μ@@κιες. Θα πεταχτουν οι masters του ειδους και θα σε καθοδηγησουν! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τα fonts για δες αυτό, ίσως σου λύσει το πρόβλημα.

 

 

Πολύ καλό. Αν επιλέξω Ubuntu, βελτιώνεται η κατάσταση, εκτός από τους browsers. Στην επιλογή infinality, χαλάνε όλα. 

 

Λοιπόν, άκυρο το Voyager. Ωραίο μεν, αλλά οι μισές εφαρμογές που εγκαθιστώ μέσω synaptic package manager απλά δεν τρέχουν, ενώ αρκετές εφαρμογές είναι σε τελείως άλλη γλώσσα (πορτογαλικά, γαλλικά, κλπ), ενώ έχω κάνει ό,τι χρειάζεται. Επίσης, έχω θέμα με τις θερμοκρασίες, σοβαρό, στα λάπτοπ, ακόμα και με το tlp, σε σημείο να καίνε οι φορητοί υπολογιστές.

 

Θα δοκιμάσω καθαρή εγκατάσταση Xubuntu, γιατί με το Lubuntu δεν δουλεύουν σε κανένα υπολογιστή τα κουμπιά για ένταση ήχου στο πληκτρολόγιο και δεν έχω και ήχο μέσω HDMI. 

 

Θέλω οπωσδήποτε διανομή βασισμένη σε Ubuntu.

 

Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...