Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από antivirus ετρεξα και το online της eset και δεν βρηκε τιποτα. κατι addons για το firefox και το chrome, που ετσι κιαλλιώς είναι ασχετα μιας και χρησιμοποιώ IE  

Καταλαβαινω πως μαλλον είναι θεμα δισκου αλλα με το defrag που γινετε δεν επρεπε να μην υπαρχει τετοιο θεμα;

Τωρα για προγράμματα που ειπε ο micos000, όπως ειπα εχω κλεισει όλα τα service που δεν χρειάζομαι καθώς και τα προγράμματα στο startup οποτε τρεχουν μονο αυτά που πρεπει να τρεχουν και θελω .

Μια βολτα από το site του (ωξω από δω) πλαισιου και ειδα πως δισκος ssd 250GB κανει 125 + οπότε μαλλον είναι εγω από τα μπορώ μου.

Όσο και να κλείνεις services και να απενεργοποιείς προγράμματα δεν μπορείς να φέρεις ένα λειτουργικό στην αρχική του κατάσταση και το defragment βοηθάει μες αλλά δεν κάνει και θαύματα.

Τα 7άρια τι είναι, home ή ultimate; Αν είναι τα 2α τότε έχεις ένα επιπλέον βάρος από λειτουργίες που δεν χρειάζεσαι για οικιακή χρήση. Αν πας σε φορμάτ προτείνω home premium και αν θέλεις να ελαφρύνεις και άλλο το σύστημα θα έλεγα να απενεργοποιήσεις το aero και να πας σε windows 7 classic theme.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και γιατί όλα τα computer του κόσμου μαζεύουν - stockαρουν σκουπίδια που φεύγουν μόνο με φορματ.

Όχι φίλε,όλοι οι υπολογιστές του κόσμου που τρέχουν win το κάνουνε,μην μπερδευόμαστε..

Από antivirus ετρεξα και το online της eset και δεν βρηκε τιποτα. κατι addons για το firefox και το chrome, που ετσι κιαλλιώς είναι ασχετα μιας και χρησιμοποιώ IE 

Σε πληρώνει η microsoft για tester,αλλιώς δεν υπάρχει καμμία λογική.

Δημοσ.

Όχι φίλε,όλοι οι υπολογιστές του κόσμου που τρέχουν win το κάνουνε,μην μπερδευόμαστε..

Γιατί οι άλλοι δεν έχουν browser ? δεν έχουν αντίστοιχους temp φακέλους ?  Όλοι λοιπόν άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο..

Στο δεύτερο μισό με βρίσκεις σύμφωνο :P

Δημοσ.

παιδια, μην το παιδευετε το θεμα...!!  ολο αυτο το.... "προβλημα",  ειναι καθαρα θεμα δισκου..!!   δεν φταιει ουτε η μνημη, ουτε ο επεξεργαστης, ουτε τπτ αλλο..!! 

εχει εναν δισκο SATA 250Gb 5400rpm. εεε, τι αλλο θελετε?  ειναι που ειναι αργος απο μονος του ο δισκος, βαλε τα χρονια που εχει στην πλατη του με τα σκουπιδια που μαζευονται, βαλε και τις αυξημενες απαιτησεις των νεοτερων εκδοσεων ΟΛΩΝ των εφαρμογων, δεν θελει και πολυ να γερασει....!!! 

με εναν SSD εισαι αστερι.  θα πηγαινει σφαιρα το λαπτοπι...!!!

Δημοσ.

Τα σκουπιδια δεν φευγουν μονο με φορματ, αλλα ειναι αληθεια οτι χρειαζεται προσοχη απο τη μερια του χρηστη να το κραταει καθαρο. Οι πιο πολλοι δεν το κανουν

Οι δισκοι γινονται πιο αργοι καθως γερνανε. Το εχω παρατηρησει πολλες φορες

Τα 3 gb ram παντως πρεπει να ειναι αρκετα παροτι οι απαιτησεις των browser αυξανουν μονιμως.

Επισης αν βαλεις καινουριο antivirus σε παλιο μηχανημα σιγουρα θα το γονατισεις, ειδικα σε συνδυασμο με τον αργο δισκο

Δημοσ.

Γιατί οι άλλοι δεν έχουν browser ? δεν έχουν αντίστοιχους temp φακέλους ?  Όλοι λοιπόν άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο..

Στο δεύτερο μισό με βρίσκεις σύμφωνο :P

Φυσικά,αλλά δεν χρειάζεσαι format για να τους καθαρίσεις.

Αλλά ναι,υπήρξα απόλυτος,και λάθος μου φυσικά.

Απλά στα win κάνεις format γιατί δεν πάει άλλο,και στα linux για να περάσεις νέα έκδοση.Πιο πολύ "ανανεώνεσαι" εσύ ,παρά το λειτουργικό. :-D

Για το δεύτερο μισό,άσ'το.Είναι να απορείς.

Τα σκουπιδια δεν φευγουν μονο με φορματ, αλλα ειναι αληθεια οτι χρειαζεται προσοχη απο τη μερια του χρηστη να το κραταει καθαρο. Οι πιο πολλοι δεν το κανουν

Οι δισκοι γινονται πιο αργοι καθως γερνανε. Το εχω παρατηρησει πολλες φορες

Επισης αν βαλεις καινουριο antivirus σε παλιο μηχανημα σιγουρα θα το γονατισεις, ειδικα σε συνδυασμο με τον αργο δισκο

+1

Όλοι μας,όχι μόνο οι δίσκοι :-D :-D :-D

Πες το ψέμματα,χειρότερα και από το flash έχουνε γίνει,όχι πως κάποια δεν ήταν κιόλας..

παιδια, μην το παιδευετε το θεμα...!!  ολο αυτο το.... "προβλημα",  ειναι καθαρα θεμα δισκου..!!   δεν φταιει ουτε η μνημη, ουτε ο επεξεργαστης, ουτε τπτ αλλο..!! 

εχει εναν δισκο SATA 250Gb 5400rpm. εεε, τι αλλο θελετε?  ειναι που ειναι αργος απο μονος του ο δισκος, βαλε τα χρονια που εχει στην πλατη του με τα σκουπιδια που μαζευονται, βαλε και τις αυξημενες απαιτησεις των νεοτερων εκδοσεων ΟΛΩΝ των εφαρμογων, δεν θελει και πολυ να γερασει....!!! 

με εναν SSD εισαι αστερι.  θα πηγαινει σφαιρα το λαπτοπι...!!!

Προφανώς αστιεύεσαι.Ακόμα 5400 φοράνε τα λάπτοπ...

Αυτό που προτείνετε αλλαγή σε ssd,κατοστάρικο δηλαδή, και όχι linux ,με ξεπερνάει...

Εγώ,πριν ακόμα και απο το λειτουργικό,θα προτείνω να περάσει το ccleaner.

Kαι να αλλάξει browser.

Δημοσ.

Βρε παιδιά, τι το συζητάμε; Το 6730s είναι ένα βασικό λάπτοπ και μάλιστα η μαμά του το χαρακτηρίζει

An impressive combination of mobile office features

Για office προορίζεται, μην περιμένουμε και θαύματα. Το ίδιο ακριβώς έχει η γυναίκα από την cyta (με την ati). Είχε vista τόσα χρόνια και του έβαλα 7άρια (home premium φυσικά με απενεργοποιημένο το aero) πρόσφατα και δουλεύει πολύ καλά.

eyagelos, κάνε έναν έλεγχο στο δίσκο με το hd sentinel. Κατέβασε την free trial έκδοση η οποία είναι δοκιμαστική για 30 ημέρες αλλά δεν σε πειράζει, εσύ το θέλεις μόνο για να ελέγξεις τον δίσκο. Με το που θα το τρέξεις θα σου εμφανίσει δύο μπάρες, υγεία και επιδόσεις. Πρέπει να είναι και τα δύο στο 100. Αν δεν είναι πες μας τι σου λέει. Αν η υγεία είναι χαμηλά μπορεί να έχει πρόβλημα ο δίσκος και γι αυτό να καθυστερεί.

Αυτό που προτείνετε αλλαγή σε ssd,κατοστάρικο δηλαδή, και όχι linux ,με ξεπερνάει...

Η λύση του linux, αν και καλή ιδέα δεν είναι κάτι που το θέλουν όλοι και εξαρτάται από τη χρήση που το θέλει ο καθένας. Αν πρόκειται μόνο για internet τότε είναι μια χαρά κάποια διανομή linux για να μην πω ότι επιβάλεται το linux. Ούτε ιοί, ούτε antivirus ούτε χαζομάρες.

Αν όμως θέλει κάποιος και παιχνίδια και εφαρμογές win τότε, δυστυχώς, θα πρέπει να μείνει στα win.

Θα μου πεις τώρα ότι υπάρχει και το wine και το vm. Συμφωνώ, αλλά δεν είναι λύση να βάλει κάποιος linux και μετά να τρέχει προγράμματα win μέσω compatibility layer ή virtual machine. Ή θα μείνει με linux ή θα βάλει win. ΓΙα να μην πω ότι καλύτερα θα ήταν να βάλει linux μέσω vm στα win και να σερφάρει από εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς αστιεύεσαι.Ακόμα 5400 φοράνε τα λάπτοπ...

Εγώ,πριν ακόμα και απο το λειτουργικό,θα προτείνω να περάσει το ccleaner.

Kαι να αλλάξει browser.

δεν αστειευομαι καθολου!  

γιατι και τα σημερινα λαπτοπ, παλι αργα ειναι με τους 5400..!  εχουν δυνατοτητες για πολυ μεγαλυτερες ταχυτητες, αλλα -κυριως στα φθηνα λαπτοπ- λογω κοστους, προφανως, εξακολουθουν και βαζουν τους πιο αργους δισκους...!!! 

οσο για το linux, σωστη η παρατηρηση σου, αλλα....

1 εξαρταται απο τον καθενα αν θα αποφασισει να βαλει Linux ή windows, και

2 θεωρεις οτι και τα linux δεν θα πηγαινουν σφαιρα σε SSD? 

Δημοσ.

τι εννοεις για να με πληρώνει; για το antivιrus?

Σε τσόντες (όπως μαλλον εσύ) δεν μπαινω, wanabe hacker δεν ειμαι, οπότε ενα απλό γρηγορο antivirus που ειναι αυτό μου κανει την δουλεια,

Αν εννοείς τον ΙΕ για ΜΕΝΑ ειναι καλος. Ανεσυ εχεις 100 ανοιχτά tabs και σου αργει στο 101 ε βαλε οτι θες. εγω ανοιγω <10 γιατι μεχρι να φτασω στο 10 εχω ξεχασει τι εψαχνα να βρω.

(developer ειμαι)

Δημοσ.

τι εννοεις για να με πληρώνει; για το antivιrus?

Σε τσόντες (όπως μαλλον εσύ) δεν μπαινω, wanabe hacker δεν ειμαι, οπότε ενα απλό γρηγορο antivirus που ειναι αυτό μου κανει την δουλεια,

Αν εννοείς τον ΙΕ για ΜΕΝΑ ειναι καλος. Ανεσυ εχεις 100 ανοιχτά tabs και σου αργει στο 101 ε βαλε οτι θες. εγω ανοιγω <10 γιατι μεχρι να φτασω στο 10 εχω ξεχασει τι εψαχνα να βρω.

(developer ειμαι)

Η δυνατότητα ανάλυσης σου,τσακίζει κόκκαλα.Για αυτό προφανώς έγινες και developer.

Με πρόδωσε ότι είμαι τσοντάκιας που σε είπα tester;;...god damn it...πάντα την πατάω ρε αδερφέ με αυτό το tester...πάντα όμως..

Αφού δεν μπαίνεις σε τσόντες.όπως εγώ,τι το θέλεις το αντιϊκό;Βγάζει η microsoft κάθε εβδομάδα malicious software removal.

Developer είσαι,δε το ξέρεις;

Χάνεις πάντως αδερφέ,αν δεν υπήρχε τσόντα,δε θα υπήρχε και ίντερνετ.

Είδα μία προχθές,όλα τα λεφτά..ήταν δυο developer και μια γκόμενα,τους έφερε ένα λάπτοπ και είχε mint.

Ψάχνανε να βρούν τον ΙΕ να μπούνε στο ιντερνετ ,και δεν μπορούσαν.

Τελικά μπήκανε σε ένα φόρουμ,από το δικό τους λάπτοπ που είχε ΙΕ,και ρωτήσανε πως να βάλουνε ΙΕ και σε linux.

Κανείς δε γέλασε μαζί τους,γιατί ήταν απασχολημένοι και βλέπανε τσόντες,αλλά όταν τους ρώτησαν γιατί να χρησιμοποιήσουν ένα τόσο buggy,αργό και ευπαθές πρόγραμμα,οι developer τους απάντησαν πως δεν θα ανοίξουν πάνω από 10 tab.

Τότε άρχισε η τσόντα...

Αν δεν ξέρεις γιατί ο ΙΕ κάνει μόνο για να κατεβάσεις τον firefox,σε win σύστημα...ψάξ'το μόνος σου.

Απαράδεκτο εν έτει 2014 να έχεις άγνοια,εκτός και αν το bing αποκλείει τα αποτελέσματα για προβλήματα του ΙΕ αυτομάτως.

Και φυσικά βλέπω τσόντες..με βοηθάει στη διατήρηση της ψυχικής μου υγείας,το οποίο με τη σειρά του με βοηθάει να παίρνω σωστές αποφάσεις,όπως να μη χρησιμοποιώ ΙΕ ούτε για να δείξω γιατί να μην τον χρησιμοποιώ. :-D

δεν αστειευομαι καθολου!  

γιατι και τα σημερινα λαπτοπ, παλι αργα ειναι με τους 5400..!  εχουν δυνατοτητες για πολυ μεγαλυτερες ταχυτητες, αλλα -κυριως στα φθηνα λαπτοπ- λογω κοστους, προφανως, εξακολουθουν και βαζουν τους πιο αργους δισκους...!!! 

οσο για το linux, σωστη η παρατηρηση σου, αλλα....

1 εξαρταται απο τον καθενα αν θα αποφασισει να βαλει Linux ή windows, και

2 θεωρεις οτι και τα linux δεν θα πηγαινουν σφαιρα σε SSD? 

1 Σαφώς ,αλλά το πρώτο που προτείνεις είναι η δωρεάν αναβάθμιση.Γιατί να βάλεις ssd ,αφού θα κερδίσεις ταχύτητα από το λειτουργικό;

2 Δε το θεωρώ.Έχω δει να ανοίγει το gimp...και να μην ανοίγει...μια εικόνα,δύο κινήσεις στη μπάρα..το βαρύτερο πρόγραμμα που ξέρω άνοιξε σε < 2 δευτερολέπτα.Εγώ χρειάζομαι 6+ με τον γερασμένο παλιό μηχανικό μου..άσχημα και πάλι δε το λες.

Η λύση του linux, αν και καλή ιδέα δεν είναι κάτι που το θέλουν όλοι και εξαρτάται από τη χρήση που το θέλει ο καθένας. Αν πρόκειται μόνο για internet τότε είναι μια χαρά κάποια διανομή linux για να μην πω ότι επιβάλεται το linux. Ούτε ιοί, ούτε antivirus ούτε χαζομάρες.

Αν όμως θέλει κάποιος και παιχνίδια και εφαρμογές win τότε, δυστυχώς, θα πρέπει να μείνει στα win.

Θα μου πεις τώρα ότι υπάρχει και το wine και το vm. Συμφωνώ, αλλά δεν είναι λύση να βάλει κάποιος linux και μετά να τρέχει προγράμματα win μέσω compatibility layer ή virtual machine. Ή θα μείνει με linux ή θα βάλει win. ΓΙα να μην πω ότι καλύτερα θα ήταν να βάλει linux μέσω vm στα win και να σερφάρει από εκεί.

Είμαι της ίδιας άποψης.

Αν και παιχνίδια και προγράμματα δε τα έχεις,γιατί δε τα αναπτύσσουν για linux.

Τώρα που αρχίζουν τα παιχνίδια να σκάνε,δε θα αργήσουν και τα προγράμματα.

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπον δυο απλες κινησεις :

1)ελεγχεις τον σκληρο δισκο με το Hd sentinel και ανεφερε μας το αποτελεσμα(εαν δειξει προβλημα σταματαμε εδω)

2)ξεκαθαρισε τις σαβουρες Antiviurus και να στυσεις μονο το Microsoft Security Essentials που ειαν πολυ ελαφρη αποτελεσαμτικο και εχει διπλη προστασια

3)Εαν το τεστ του δισκου στον βγαλει σωστο τοτε μαθε πως κανουν φορματ και δοκιμασε οποιαδηποτε Windows θελεις να βαλεις χωρις πολλα αχρηστα προγραμματα εν συνεχεια.

Αυτα

Δημοσ.

και να στυσεις μονο το Microsoft Security Essentials που ειαν πολυ ελαφρη αποτελεσαμτικο και εχει διπλη προστασια

Το ήξερα πως θα συμφωνήσετε όλοι μαζί μου.
  • Like 2
Δημοσ.

Η δυνατότητα ανάλυσης σου,τσακίζει κόκκαλα.Για αυτό προφανώς έγινες και developer.

Με πρόδωσε ότι είμαι τσοντάκιας που σε είπα tester;;...god damn it...πάντα την πατάω ρε αδερφέ με αυτό το tester...πάντα όμως..

Αφού δεν μπαίνεις σε τσόντες.όπως εγώ,τι το θέλεις το αντιϊκό;Βγάζει η microsoft κάθε εβδομάδα malicious software removal.

Developer είσαι,δε το ξέρεις;

Χάνεις πάντως αδερφέ,αν δεν υπήρχε τσόντα,δε θα υπήρχε και ίντερνετ.

Είδα μία προχθές,όλα τα λεφτά..ήταν δυο developer και μια γκόμενα,τους έφερε ένα λάπτοπ και είχε mint.

Ψάχνανε να βρούν τον ΙΕ να μπούνε στο ιντερνετ ,και δεν μπορούσαν.

Τελικά μπήκανε σε ένα φόρουμ,από το δικό τους λάπτοπ που είχε ΙΕ,και ρωτήσανε πως να βάλουνε ΙΕ και σε linux.

Κανείς δε γέλασε μαζί τους,γιατί ήταν απασχολημένοι και βλέπανε τσόντες,αλλά όταν τους ρώτησαν γιατί να χρησιμοποιήσουν ένα τόσο buggy,αργό και ευπαθές πρόγραμμα,οι developer τους απάντησαν πως δεν θα ανοίξουν πάνω από 10 tab.

Τότε άρχισε η τσόντα...

Αν δεν ξέρεις γιατί ο ΙΕ κάνει μόνο για να κατεβάσεις τον firefox,σε win σύστημα...ψάξ'το μόνος σου.

Απαράδεκτο εν έτει 2014 να έχεις άγνοια,εκτός και αν το bing αποκλείει τα αποτελέσματα για προβλήματα του ΙΕ αυτομάτως.

Και φυσικά βλέπω τσόντες..με βοηθάει στη διατήρηση της ψυχικής μου υγείας,το οποίο με τη σειρά του με βοηθάει να παίρνω σωστές αποφάσεις,όπως να μη χρησιμοποιώ ΙΕ ούτε για να δείξω γιατί να μην τον χρησιμοποιώ. :-D

1 Σαφώς ,αλλά το πρώτο που προτείνεις είναι η δωρεάν αναβάθμιση.Γιατί να βάλεις ssd ,αφού θα κερδίσεις ταχύτητα από το λειτουργικό;

2 Δε το θεωρώ.Έχω δει να ανοίγει το gimp...και να μην ανοίγει...μια εικόνα,δύο κινήσεις στη μπάρα..το βαρύτερο πρόγραμμα που ξέρω άνοιξε σε < 2 δευτερολέπτα.Εγώ χρειάζομαι 6+ με τον γερασμένο παλιό μηχανικό μου..άσχημα και πάλι δε το λες.

Είμαι της ίδιας άποψης.

Αν και παιχνίδια και προγράμματα δε τα έχεις,γιατί δε τα αναπτύσσουν για linux.

Τώρα που αρχίζουν τα παιχνίδια να σκάνε,δε θα αργήσουν και τα προγράμματα.

Κυριε, τα ξερω ολα και βλεπω τσοντες, αν εσυ χρησιμοποιεις τον ΙΕ για να βαλεις firefox, τοτε να ρωτησουμε και καναν αλλο που εχει chrome για να αρχισουμε ενα vs.

αν διαβαζες γιατι προφανώς και δεν, ΕΒΑΛΑ και αλλο antivirus (eset) ή μηπως και αυτο δεν σου αρεσει; και δεν βρηκε τιποτα.

αν ηρθες εδώ τωρα βγια να μας πεις για linux, thanks, δεν θα παρω. προχωρα στο διπλανο post

bb

Δημοσ.

Κυριε, τα ξερω ολα και βλεπω τσοντες, αν εσυ χρησιμοποιεις τον ΙΕ για να βαλεις firefox, τοτε να ρωτησουμε και καναν αλλο που εχει chrome για να αρχισουμε ενα vs.

αν διαβαζες γιατι προφανώς και δεν, ΕΒΑΛΑ και αλλο antivirus (eset) ή μηπως και αυτο δεν σου αρεσει; και δεν βρηκε τιποτα.

αν ηρθες εδώ τωρα βγια να μας πεις για linux, thanks, δεν θα παρω. προχωρα στο διπλανο post

bb

Όχι και κύριε,δε σε έβρισα ποτές....

Άσε τις τσόντες...

DTUkD49327.jpg

Πότε είπα εγώ για το eset;

Θα πώ τώρα..άλλη μπουρούχα..κοίτα προβλήματα τα παράθυρα..μήπως ξέρεις εσύ που είσαι και developer,κάτι που δεν τα έχει αυτά;

Δημοσ.

Πω ρε φιλε... αυτες τις πιπες για ΙΕ και Linux, θα σταματησουμε ποτε να τις διαβαζουμε?

Το κερατο μου...

μια χρονομηχανη να γυρισω στα Windows 95 που δεν ειχαν browser, και εγκαθιστουσαμε IE 3.0 και Netscape,

χωρις να μας ενδιαφερει αν ο ενας ειναι 0,3 sec πιο γρηγορος απο τον αλλον!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...