evagelos_21 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Για σας παιδια, εχω ένα hp 6730s με windows 7 32bit, 3GB RAM και ενα εσωτερικο 240 GB Σε σχέση οταν το αγόρασα μου δειχνει ότι εχει γερασει. Ολα πανε ενα κλικ ή δυο καμια φορά πιο αργά. Εχω δοκιμασει σχεδόν τα παντα, defrag, antivirus , κλεισιμο των service που δεν χρειαζομαι και ανοιγμα μόνο όταν τα χρειάζομαι κλπ κλπ. Σε σχέση με τα XP εχουν κρατήσει αρκετό καιρό πιο "φρεσκα". Καμια ιδεα μπας και τους κανω κανα ρετουσαρισμα; Ευχαριστώ
zio10 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 ένα καλό καθάρισμα μήπως ανεβάζει θερμοκρασίες και πάλι εγκατάσταση τα windows που είπε και ο φίλος από πάνω. Κάνε και ένα hardware check, έχουν τα hp συνήθως, να δεις ότι είναι όλα οκ (δίσκος, μνήμες κλπ)
tasos555 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 βαλε win 8.1 και αν θεσ να δεις τρελει διαφορα βαλε και ενα ssd 1
vaiosgtr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 τα xp ειναι πολυ παλια. τα 7 ειναι πολυ βαρια. δοκιμασε 8.1 και ελα και ξαναγραψε μας εντυπωσεις. εαν δεν σε ενοχλει τοσο πολυ με το metro ui τοτε ειναι η καλυτερη επιλογη. (πλην του linux βεβαια) επισης ειναι φυσιολογικο οι υπολογιστες οπως και ολα τα μηχανηματα οσο περναει ο καιρος να χανουν τις επιδοσεις τους.
Gtr34 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Κανε ενα ελεγχο του σκληρου με το harddisk sentinel . Ποιος antivirus εχεις ; Ποσο ελευθερο χωρο εχει ο δισκος ;
evagelos_21 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 ένα καλό καθάρισμα μήπως ανεβάζει θερμοκρασίες και πάλι εγκατάσταση τα windows που είπε και ο φίλος από πάνω. Κάνε και ένα hardware check, έχουν τα hp συνήθως, να δεις ότι είναι όλα οκ (δίσκος, μνήμες κλπ) Αν ξαναπερασω τα 7 , θα πρέπει να ξαναπεράσω και όλα τα προγράμματα που εχω; Αν ναι τότε τι παραπανω θα εχω και ποιες αλλαγές θα γινουν στο λειτουργικο ; γιατι δεν μπορώ να τις κανω τωρα για να παει κ πιο γρηγορα; Κανε ενα ελεγχο του σκληρου με το harddisk sentinel . Ποιος antivirus εχεις ; Ποσο ελευθερο χωρο εχει ο δισκος ; Antivirus έχω της Microsoft. Γενικα δεν μπαινω σε sites περιεργα. Ελευθερο χώρο έχω 120 GB. Τωρα για το sentinel. Τι πρεπει να δω γιατι μου τα βγάζει όλα "Αριστα".
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Το λαπτοπ σου γέρασε γιατί μεγάλωσαν οι ανάγκες σου..(π.χ θέλεις ταχύτερο browser αλλά ο καινούριος είναι ταχύτερος γιατί χρησιμοποιεί περισσότερη ram ) και γιατί όλα τα computer του κόσμου μαζεύουν - stockαρουν σκουπίδια που φεύγουν μόνο με φορματ. Άρα πρέπει να κάνεις 2 πράγματα ένα να αναβαθμίσεις . δεν υπάρχει πραγματικά γρήγορος υπολογιστής με τα σημερινά δεδομένα χωρίς ssd.. πολύ περισσότερο σε laptop.. Δυο πρέπει να απαλλαγείς απο τα σκουπίδια με ένα format κ καλό είναι να πας και σε Win 8.1 που είναι και ταχύτερο ως λειτουργικό. Αν δεν εχεις αυτα τα χρήματα που χρειάζονται (ανθρώπινο) κάνεις φορματ στον υπάρχων και εγκαθιστάς μόνο τα προγράμματα που πραγματικά χρειάζεσαι.. 2
hawkpilot Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Καλημέρα, θα ήθελα πολυ να μας εξηγήσεις (με επιχειρήματα) αυτή η φραση... ... επισης ειναι φυσιολογικο οι υπολογιστες οπως και ολα τα μηχανηματα οσο περναει ο καιρος να χανουν τις επιδοσεις τους.
MaxPayne Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 ακολουθησε οτι ειπε ο moviemakerGR , τα ιδια εχω παθει και εγω με το δικο μου λαπτοπ παροτι ειναι νεοτερο και μερα παρα μερα το tweakαρω μπας και το σωσω λιγο χωρις να ξοδεψω χρηματα
zio10 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Καλημέρα, θα ήθελα πολυ να μας εξηγήσεις (με επιχειρήματα) αυτή η φραση... Οι επιδόσεις μπορεί να είναι ίδιες (αν δεν υπάρχει κάποιο hardware θέμα), οι απαιτήσεις των προγραμμάτων αυξάνονται οπότε στο ίδιο καταλήγουμε
micos000 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Κι εγώ είμαι της άποψης του φορμάτ. Για τα προγράμματα, σίγουρα έχεις πολλά που δεν τα χρειάζεσαι. Αποφάσισε ποια χρησιμοποιείς και βάλε μόνο αυτά. Από antivirus, το ms θα έλεγα να το βγάλεις. Προτείνω την δωρεάν έκδοση του bitdefender ή του avira. Τέλος για τα γειρατιά, βασικά δεν φταίνε τα μηχανήματα αλλά οι ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις του software. Η έκφραση "το θέλω για λίγο ελαφρύ internet" δεν ισχύει, εκτός αν σερφάρεις με απενεργοποιημένες τις εικόνες τα φλας και το ενεργό περιεχόμενο των σελίδων, στην ουσία δηλαδή σε text mode. 1
evagelos_21 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Από antivirus ετρεξα και το online της eset και δεν βρηκε τιποτα. κατι addons για το firefox και το chrome, που ετσι κιαλλιώς είναι ασχετα μιας και χρησιμοποιώ IE Καταλαβαινω πως μαλλον είναι θεμα δισκου αλλα με το defrag που γινετε δεν επρεπε να μην υπαρχει τετοιο θεμα; Τωρα για προγράμματα που ειπε ο micos000, όπως ειπα εχω κλεισει όλα τα service που δεν χρειάζομαι καθώς και τα προγράμματα στο startup οποτε τρεχουν μονο αυτά που πρεπει να τρεχουν και θελω . Μια βολτα από το site του (ωξω από δω) πλαισιου και ειδα πως δισκος ssd 250GB κανει 125 + οπότε μαλλον είναι εγω από τα μπορώ μου.
GPOWERR Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Tα ιδια ειχα παρατηρησει κι εγω στο λαπτοπ μου....λογω της 3 γιγα ραμ,δημιουργειται αρκετα μεγαλο page file με αποτελεσμα ο αργος δισκος να αργει ολο το συστημα....για μενα 2 πραγματα μπορεις να κανεις εκτος του φορματ που μαλλον ειναι απαραιτητο(ή καλος καθαρισμος και ανσυγκροτηση) 1)να αυξησεις την ραμ(μειωνοντας ετσι την εικονικη μνημη) 2)ή να βαλεις εναν γρηγορο δισκο απο τον οποιο η virtual memory θα τρεχει πιο γρηγορα για αρχη βαλε αυτον¨ http://www.skroutz.gr/s/3909528/Western-Digital-Scorpio-Black-750GB-WD7500BPKX.html και οταν πεσουν οι τιμες των ssd τον κανεις εξωτερικο με μια θηκη και παιρνεις ssd για πιο μεγαλη ταχυτητα Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2014 από GPOWERR
evagelos_21 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 δηλαδή τα 3 είναι λιγα; Φαντασου 2 ειχε από τη μαμα και του εβαλα και εγώ 1 ακομα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα