pavloa Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Λοιπόν σήμερα παρατήρησα ότι όταν ακουμπάω το δοκιμαστικό κατσαβίδι στο στο κουτί του pc τότε ανάβει το λαμπάκι απο το δοκιμαστικό...είναι φυσιολογικό αυτό ή έχω κάπου διαρροή ρεύματος;;;
.::NikoS::. Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Πιθανόν δε γειώνεται το PC. Η πρίζα είναι Site: σούκο ;
pavloa Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Ναι σούκο είναι....και ένα άλλο που παρατήρησα τώρα είναι οτι και στα σιδεράκια της πρίζας όταν ακουμπάω το δοκιμαστικό πάλη ανάβει οπότε κάτι γίνετε με την γείωση ...το έβαλα σε άλλη πρίζα και όλα είναι οκ
.::NikoS::. Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρεις την πρίζα αλλά αν δεν ξέρεις εσύ από αυτά μην κάνεις τίποτα. Φώναξε κάποιον γνώστη. Αν δε φταίει κάτι μέσα στη πρίζα θα πρέπει επειγόντως να φωνάξεις ηλεκτρολόγο να τσεκάρει την εγκατάσταση. Τάση στη γείωση είναι σημαντικό πρόβλημα και κίνδυνος! 1
pavloa Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 αυτό θα κάνω...άμα αφήσω το pc στην πρίζα που έχει ρεύμα η γείωση θα έχω πρόβλημα;;
.::NikoS::. Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δεν αποκλείεται να προκαλέσει ζημιά κάπου από τι στιγμή που περνάς τάση στο σασί του υπολογιστή. Και εκτός από το PC δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν κινδυνεύεις κι εσύ! Δε παίζουμε με αυτά. Εγώ πάντως έχω κάψει USB controller μητρικής επειδή το PC απλά δεν ήταν σε σούκο πρίζα με γείωση. Θα λεγα να μη το ρισκάρεις. Η γείωση είναι για να επιστρέψει στην γη τυχόν διαρροές ρεύματος από συσκευές ώστε να προστατεύσει εσένα (και κάποια συσκευή αλλά κυρίως εσένα) Παράλληλα το ρελέ στον πίνακα πρέπει να δει ότι το ρεύμα δεν επέστρεψε από τον ουδέτερο και να πέσει! (πολλές παλιές εγκαταστάσεις δεν έχουν καν ρελέ, ή δε δουλεύει πλέον) 1
pavloa Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 οκ ευχαριστώ πολύ ..πείρα τον ηλεκτρολόγο και μου είπε οτι θα έρθει αύριο να το δει ...το θέμα είναι να βρούμε που έχει διαρροή .....
.::NikoS::. Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 εμ για αυτό υπάρχουν οι ειδικοί. Θα έρθει θα μετρήσει θα κάνει τα μαγικά του και πρέπει να το βρει. Ελπίζω να είναι και δικός σου άνθρωπος ή γενικώς γνωστός σου γιατί τουλάχισστον εγώ προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τέτοιου είδους μαστόρια αν δεν τους ξέρω. Αλλά όντως σε μία πρίζα το είδες αυτό το πρόβλημα; Κάπου μέσα στο σπίτι μπορεί να υπάρχει θέμα. Ρελέ διαρροής/διαφυγής (aka Δ.Δ.Ε.) υπάρχει στον πίνακα; Μπορεί και κάποια συσκευή να έχει διαρροή και το ρελέ να είναι χαλασμένο και να μην πέφτει. Γενικώς πολλά μπορεί να παίζουν.
veteranos123 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Φέρε ηλεκτρολόγο άμεσα γιατί δεν παίζουν με αυτά. Ρελέ διαφυγής έχεις? 1
pavloa Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 δικός μας άνθρωπος είναι....και εγώ ξένους δεν εμπιστεύομαι.....βασικά έλεγξα την γραμμή που πάει απο τον πίνακα ως στο δωμάτιό μου δηλ...έβγαλα τα καπάκια απο τους διακόπτες και τις πρίζες και είδα οτι και το σιδερένιο πλαίσιο την πρίζας -διακόπτες έχουν ρεύμα ανάβει το λαμπάκι απο το δοκιμαστικό ώπος και η γείωση έχει ρεύμα...και επίσης αυτή η γραμμή κατεβαίνει στο αποθηκάκι και εκεί η γείωση την πρίζας έχει ρεύμα...αύριο θα έρθει ηλεκτρολόγος να το δει....δεν ξέρω τι αν έχει στο πίνακα αυτό που είπες ..δεν ξέρω απο αυτα..
cuprakatos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 ΚΟΜΜΕΝΗ ΓΕΙΩΣΗ . Ή στον ηλεκτρικό πίνακα , ή κάτω στην αυλή έχει κοπεί απο το ηλεκτρόδιο , ή κάτω απο το νεροχύτη της κουζίνας ( αν είναι σπίτι πριν το '90 , παλιά έπαιρναν γείωση απο τις σωλήνες ύδρευσης ) , ή στο ρολόι της ΔΕΗ , δε τη σύνδεσε ο Δεητζής Σε καλύψαν οι απο πάνω , οπωσδήποτε γείωση στο σπίτι , όχι για το πισί , για εσάς πρώτα 2
veteranos123 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Τότε μην ανοίγεις πίνακες και κουτιά διακλάδωσηΣ για δικιά σου ασφάλειαγιατί το ρεύμα είναι επικίνδυνο. Όπως σωστά είπες φέρε αδειούχο ηλεκτρολόγο.
pavloa Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Το σπίτι είναι από το 80 μπορεί και πιο παλιό..τελικά ήρθε ο ηλεκτρολόγος σήμερα μέτρησε και πράγματι έχει διαρροή αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε απο που είναι γιατί μπουάτ δεν έχει σε μερικά σημεία και αναγκαστικά έπρεπε να σκάψουμε ...και για να γλιτώσουμε το σκάψιμο θα απομονώσουμε το καλώδιο και θα τραβήξουμε εξωτερικά ένα καλώδιο το οποίο θα δίνει ρεύμα στο δωμάτιο μου και στην αποθήκη ..άλλη λύση δεν βρήκαμε... και το καλό έιναι οτι η πρίζα στο δωμάτιο μου είναι απο την μεριά που θα έρθει το καλώδιο οπότε κάνουμε μια τρύπα απο το μπουάτ προς τα έξω και περνάμε το καλώδιο και ούτε που θα φαίνεται....
cuprakatos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Αυτός ήταν ηλεκτρολόγος ? !!! Γείωση έχει το σπίτι ? Το βασικότερο είπαμε !! Βρήκε που είναι κομμένη ? Θα σου περάσει γείωση ? Ρελέ έχεις ? Όταν λες διαρροή , σημαίνει ότι εαν είχες ρελέ θα έπεφτε . Παπ@ρια διαρροή έχει , πες του ηλεκτρολόγου να με πάρει τηλ να του τα σούρω !! Αρα : ρελέ ΔΕΝ έχεις , γείωση ΔΕΝ έχεις ................τι συζητάμε τότε ? 2ον : Με ένα όργανο μετρήσεων που λέγεται ...MACROTEST και έχει εδω και 5 χρόνια ο κάθε σοβαρος ηλεκτρολόγος , βρίσκεις την κάθε διαρροή , οπου και να βείσκεται και σε 5 λεπτά !! Τα υπόλοιπα είναι για το μπακάλη !! Αν θες μας εξηγείς και το .....μπουάτ !! Τι είναι ?
coolerman Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 το .....μπουάτ !! Τι είναι ? μπουάτ κοινώς τα κουτιά διακλαδωτή πλαστικά/μπρούτζινα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα