Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καποιες επιλογες, οχι οι καλυτερες ολες τους, παντως βοηθανε:
- Αλλαξεις επεξεργαστη με λιγοτερο θερμο αν τυχον παιρνει Ivy
- Underclocking στον τωρινο σου επεξεργαστη
- Απενεργοποιηση του HT στον i3

:ph34r:

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μόνο που κατάλαβα φίλε TheDevilMayCare είναι να αλλάξω επεξεργαστή, τα υπόλοιπα δύο δυστυχώς δεν τα καταλαβαίνω.

Δημοσ.

Το άνοιξα και το είδα φιλε johnyblack και δεν είχε σκόνες (το είχα ξαναανοίξει πριν το δώσω γιατί δεν τους εμπιστεύομαι)

Οχι, όταν το πήρα έπαιζα ατελείωτες ώρες παιχνίδια. Θυμάμαι χειμώνα-καλοκαίρι έπαιζα βαρία παιχνίδια και άντε μετά από πολλές ώρες έπιανε 65-66.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σόβαρα δεν ξέρω τι να κάνω! Σηκώνω τα χέρια ψηλά ! Πλέον το λαπτοπ είναι σχεδόν άχρηστο, μπαίνοντας μόνο Internet!

Δημοσ.

Το μόνο που κατάλαβα φίλε TheDevilMayCare είναι να αλλάξω επεξεργαστή, τα υπόλοιπα δύο δυστυχώς δεν τα καταλαβαίνω.

2) Μπορεις να κατεβασεις την συχνοτητα λειτουργιας του (με προγραμματα οπως το ThrottleStop)

ή και μεσα απο τις επιλογες Power Options των Windows -> δες εικονα* παρακατω

3) O i3 εχει 2cores/4threads και αν απενεργοποιησεις το ΗΤ μενοντας μονο στα 2cores

θα κατεβουν καπως και οι θερμοκρασιες του

*Μπορεις να ορισεις το maximum processor σε 90% ή και χαμηλοτερα (μεχρι 80%)

processor-power.jpg?c2fdaa

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος πως αυτα θα λειτουργήσουν ;

Κάνοντας όμως αυτές τις κινήσεις δεν θα μειωθεί η απόδοση του λαπτοπ μου;

Τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα μέλη για αυτό;

Δημοσ.

Ολα οσα εγραψα μπορουν να λειτουργησουν. Το να αλλαξεις τα Power Options
ειναι (παρα) πολυ ευκολο -και μπορει παντοτε να ανακληθει μετα, ή ξαναλλαξει  :-) 

Το ζητουμενο: να μην κλεινει ο υπολογιστης σου απο θερμοκρασιες, ισως τελικως
το πετυχεις ετσι! Δεν ειναι παντως, ολες οι περιπτωσεις ολοιδιες...Κι ουτε ξερουμε
επακριβως τι αλλο τυχον φταιει (πχ ανεμιστηρακι που κουραστηκε/υπολειτουργει)

Δημοσ.

Όντως έχεις δίκιο είναι πολύ εύκολο αυτό με τα Power Options!

To ανεμηστηράκι του επεξεργαστή τους ρώτησα "δουλεύει καλά;" και μου είπαν "δουλεύει κανονικά", επίσης όταν τους έδωσα τους είπα να το κοιτάξουν και να το αλλάξουν σε περίπτωση που δεν πάει καλα.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και να παίζω παιχνίδια όπως όταν ήταν καινούργιο ή εστω τουλάχιστον μια ώρα παιχνίδι συνεχόμενα με φυσιολογικες θερμοκρασίες για gaming ;

Δημοσ.

Συνηθως στο service, το "-δουλευει καλα?" ισοδυναμει με "-ενταξει μωρε γυριζει"...

Το ΗΤ μπορεις να το απενεργοποιησεις (τις περισσοτερες φορες) απο το bios  :shifty:
Ενα παραδειγμα [σε ThinkPad Lenovo] στο βιντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=7rscmqrFWac

Δημοσ.

Ναι εντάξει με αυτο που λες φιλε TheDevilMayCare, άλλα υποτίθεται είναι το πλαισιο είναι απο τα καλύτερα lab για επισκευή λαπτοπ και οτι εκεί δουλεύουν ικάνοι επαγγελματίες.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αυτό το cooling pad έχω φιλε Xristara12

http://www.designdirectory.com/satellite/Chill-Out-2

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το ζητούμενο είναι : όχι απλά να μην κλείνει το λαπτοπ άλλα να παίζω και κανα παιχνίδι αν όχι οπως ήταν καινούργιο αλλά τουλάχιστον καμία ώρα, σαν άνθρωπος χωρίς να ακούω να φτάνει στα όρια του και να βόγκαει γιατί έτσι μπορεί να πάθει μεγαλύτερη ζημιά.

Δημοσ.

Εγώ ακομα δεν καταλαβαίνω την απάντηση που σου έδωσαν να ειναι φυσιολογικά να κλείνει οταν παίζεις παιχνίδια γιατι μπορει να καεί .... αρα δηλαδη για αυτους δεν υπάρχει κατι αλλο να κοιτάξουβ τι φυσιολογικότερο απο αυτο , εγω λεω να το ανοίξεις και να βάλεις καινούργια πάστα σε κάρτα γραφικών και επεξεργαστή γιατι διατηρώ τις αμφιβολίες μου αν το έκαναν

Δημοσ.

Ναι εντάξει με αυτο που λες φιλε TheDevilMayCare, άλλα υποτίθεται είναι το πλαισιο είναι απο τα καλύτερα lab για επισκευή λαπτοπ και οτι εκεί δουλεύουν ικάνοι επαγγελματίες.

Μπαγασα, με εκανες και γελασα τοσο πολυ, που παραλιγο να μου βγει ο coffee απο τη μυτη (!) πρωινιατικα  :P

Το ζητούμενο είναι : όχι απλά να μην κλείνει το λαπτοπ άλλα να παίζω και κανα παιχνίδι αν όχι οπως ήταν καινούργιο αλλά τουλάχιστον καμία ώρα, σαν άνθρωπος χωρίς να ακούω να φτάνει στα όρια του και να βόγκαει γιατί έτσι μπορεί να πάθει μεγαλύτερη ζημιά.

Δοκιμασε αυτα που σου ειπα και πες μας, αν κλεινει η οχι μετα :ph34r:

- maximum processor σε 90%, ή και χαμηλοτερα (μεχρι 80%)

- απενεργοποιηση ΗΤ απο το bios (αν εχει τετοια επιλογη εκει)

Οχι και τα 2 μαζι/ταυτοχρονα. Καποιο απο τα 2, πιθανοτατα, θα

εχει καλυτερο θερμικο αποτελεσμα, διχως να χανεις παρα πολυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαχαχαχα  :-D  χαίρομαι που σε έκανα να γελάσεις φίλε μου!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δοκίμασα αυτό με το maximum processor που είναι και εύκολο. Το έβαλα αρχικά στους 87%, μετά στους 85% και μετά 80%. Έβαλα να παίξω 3 διαφορετικά παιχνίδια ένα ελαφρύ, ένα μεσαίο και ένα βαρύ με υψηλά γραφικά.

Το αποτέλεσμα που είδα και στα 3 παιχνίδια ήταν 5(πέντε) βαθμούς λιγότερη θερμοκρασία από ότι πριν! Στο βαρύ παιχνίδι με τα υψηλά γραφικά η θερμοκρασία έφτασε 75 σε περισσότερο χρόνο όμως από πριν (2-3 λεπτά 80 βαθμούς... τώρα 75 σε 7-8 λεπτά ! ).

Είδα πάντως τη διαφορά και από ότι ήταν πριν σαφώς αυτό είναι καλύτερο και φυσικά δεν κλείνει! B)

Υπάρχει κάτι ακόμα που μπορώ να κάνω ;  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Φίλε Spank θα το κάνω κι αυτό !

Επεξ/σία από TomassonMVP

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...