Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα..΄΄Οταν ακουμπάω το δοκιμαστικό κατσαβίδι στο pc τότε ανάβει το λαμπάκι απο το δοκιμαστικό...είναι φυσιολογικό αυτό ή έχω κάπου διαρροή ρεύματος;;;

Άνοιξε ενα αλλο θέμα με το πρόβλημα / απορία που εχεις ακριβώς μην μπερδευόμαστε στο θέμα του φίλου

Τελικά είμαι πολύ τυχερος . ζει και το vs550. εβαλα και την 7870 λογικά ζει και αυτή γιατί στέλνει εικόνα. Αλλά στο έναρξη των windows κολαει κανει επανεκινιση και με παει στο επιδιόρθωση κατα την εκκίνηση. Αλλά δεν μπορεί να το διορθώσει και μόλις παταω τέλος σβηνει το pc πάω για φορμάτ η έχει θέμα ο σκληρός?

Κάνε καλύτερα ενα format καθαρή εγκατάσταση αν σου παρουσιάσει οτιδήποτε κατα την εγκατάσταση ή μετα μεσα στα windows κοιτάμε για δίσκο

• Like 2
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μεγαλο ευχαριστώ στον SPANK για την βοηθεια και τις συμβουλες. Θα το πιάσω για φορμάτ μόλις φυγει τελείως η μπόρα. Για οτι νεότερο θα ενημεροσω σε αυτό το θέμα. Ευχαριστώ και παλι.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς όμως κανείς δε μπορεί να ξέρει αν κάηκε κάτι που δε μπορείς να δεις. πχ κάποιο εξάρτημα απο οποιαδήποτε πλακέτα (μητρική, κάρτα γραφικών κλπ) το οποίο μπορεί να μην παρουσιάζει άμεσα πρόβλημα. Θα το δεις στην πορεία εφόσον ανοίξει το PC κανονικά.

Όταν θες να προστατεύσεις κάτι από κεραυνό δε του κλείνεις τον διακόπτη (ούτε διακόπτες από πολύπριζα). Τα βγάζεις από την πρίζα! Δεν κωλώνει ο κεραυνός να περάσει από τις επαφές του διακόπτη που δεν ακουμπάνε μεταξύ τους. Εδώ περνάει χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει στο έδαφος, θα κωλώσει σε 1-2 χιλιοστα αέρα; :P

Επίσης μπορεί να περάσει μέσω του ρούτερ/ethernet και πάλι να σου κάψει το PC ή την κάρτα δικτύου στην καλύτερη περίπτωση, παρόλο που μπορει να μην έχεις καν το PC συνδεδεμένο.

Τέλος το UPS ναι είναι χρήσιμο και προστατεύει από πολλά, αλλά δεν είναι αντικεραυνικό. Όλα έχουν τα όρια τους. Αν σου κάτσει η στραβή δε θα σε σώσει τίποτα. (αλλά συνήθως σώζεσαι γιατί δε φτάνει όλη η ενέργεια του κεραυνού στην πρίζα σου)

• Like 3
Δημοσ.

Το συστημα ευτυχώς δουλεύει. Τώρα εφόσον η 7870 στέλνει σήμα στην οθόνη λογικά θα είναι εντάξει και αυτή έτσι? Πολύ σωστο αυτό με το καλώδιο και το τροφοδοτικό. Σιγά μην κωλοσει ο κεραυνός απο 2-3 χιλιοστα . το έμαθα το μαθημα μου απο εδώ και πέρα ξηλωμα όλα απο την μπριζα :P

• Like 1
Δημοσ.

Το φορμάτ έγινε κανονικά. Μπήκα στην επιφάνεια εργασίας αλλά δεν πέρνει τους τους drivers της κάρτας δικτυου παιζει να κάηκε απο τον κεραυνό? Αν ναι τι είναι καλυτερο να αγοράσω μια κάρτα δικτυου η να πάρω αλλη μιτρικη?

Δημοσ.

Πιθανόν αν είχες το ρούτερ πάνω με ethernet. Μπορεί κιόλας ο κεραυνός να πέρασε από την τηλεφωνική γραμμή και όχι από την πρίζα (πιο συνηθισμένο νομίζω). Κάρτες δικτύου είναι πάμφθηνες, οπότε προφανώς και δεν αξίζει να αλλάξεις ολόκληρη μητρική αν έχεις μόνο εκεί πρόβλημα. 

Τωρα θα πω κάτι εγώ αλλά ξέρω κάποιοι θα με κράξουν. :devil:  Παρόλο που οι εγγυήσεις δεν καλύπτουν τέτοια προβλήματα, σε αρκετές περιπτώσεις ίσως δεν φανεί ο λόγος που κάηκε. Με άλλα λόγια έχεις εγγύηση να κάνεις μια προσπάθεια; :P

Δημοσ.

Η εγγύηση της μιτρικης έχει ληξει. Ξέρετε κάποια καλη και αξιόπιστη κάρτα δικτυου απο e-shop για να πάρω?

Δημοσ.

Η εγγύηση της μιτρικης έχει ληξει. Ξέρετε κάποια καλη και αξιόπιστη κάρτα δικτυου απο e-shop για να πάρω?

Μια pci

http://www.e-shop.gr/tp-link-tg-3269-gigabit-pci-network-adapter-p-PER.612307

Και pci express

http://www.e-shop.gr/tp-link-tg-3468-gigabit-pcie-network-adapter-p-PER.612378

Δημοσ.

Αφού επέζησε το τροφοδοτικό και όλα τα υπόλοιπα parts λίγο κουφο μου ακούγεται να κάηκε μονο η καρτα δικτύου της μητρικής.

Μήπως να δοκιμάσεις ξανα με τους drivers? Μήπως φταίει κάτι άλλο?

Ισως το τροφοδοτικό σε προστάτεψε τελικά την ωρα του κεραυνού και η αντίδρασή του ήταν να κλείσει το pc.

Δημοσ.

Αφού επέζησε το τροφοδοτικό και όλα τα υπόλοιπα parts λίγο κουφο μου ακούγεται να κάηκε μονο η καρτα δικτύου της μητρικής.

μου εχουν καεί συνολικά 3 ethernet απο κεραυνό .. ένα σε μια παλια Athlon μητρική μία μέρα αφου την ειχα αγοράσει, ενα στο λαπτοπ της αδερφης μου toshiba (εκαψε και το ρουτερ μαζι) .. και ενα στην Gigabyte X38-DQ6 που είχα, πάλι καλά αυτή είχε δύο ethernet... όλα τα pc λειτουργούσαν κανονικά μετά χωρίς το ethernet βέβαια, και

ο κεραυνός σε όλες τις περιπτώσεις πέρασε απο την τηλεφωνική γραμμή.

πριν λίγο που εριχνε καταιγίδες εδω πέρα ξαναέβαλα ενα προστατευτικό που εχω πάρει για την γραμμή... δεν εχω ιδέα αν κάνει δουλειά.. :P

Δημοσ.

Αμα δεν δουλεύει ουτε η κάρτα ήχου οτι και να εχεις κανει με drivers κτλπ πιθανόν να άρπαξαν ορισμένα κομμάτια στην μητρική

Δημοσ.

Οταν βρεχει δηλαδη πρεπει να το γυριζουμε σε wireless.

πλακα πλακα, ουτε που μου περασε απο το μυαλο :P αλλα όταν εχεις χασει τόσα απο κεραυνό, απλα κλείνεις το PC και περιμένεις να περάσει..

Δημοσ.

Αφού δεν δουλεύουν είναι ανεπανορθωτη η ζημιά? Θα πρεπει να κοιτάξω για αλλη μιτρικη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...