Ασυρματο_Συρμα Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Για εμένα που δεν διαβάζω δεν συμφέρει. Ίσως αν με πλήρωναν 10 ευρώ τον μήνα για να τα διαβάζω θα το σκεφτόμουν. Σοβαρά τώρα, είναι τρελη προσφορά για κάποιον που διαβάζει αρκετά βιβλία τον μήνα, αρκεινα είναι από όλα τα είδη βιβλία.
nzeppos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Πολύ καλή υπηρεσία, αλλά πιστεύω πως είναι ακριβή και για το λόγο αυτό δεν θα προσελκύσει το χρήστη που διαβάζει 4-5 Best seller το χρόνο. Αν ήταν στα πλαίσια του 5.99 η 6.99 θα ήταν πολύ πιθανότερη η εγγραφή ακόμα και από άτομα που δεν διαβάζουν τόσο πολύ μιας και το πόσο είναι αμελητέο. Είναι σαφές ότι η νέα υπηρεσία δεν απευθύνεται σε τέτοιο κοινό, αλλά μόνο σε όσους διαβάζουν πολύ (βλ. τουλάχιστον 1 βιβλίο/μήνα, 10-15+ το χρόνο). Και για να πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί μπαίνουν στον κόπο να γεμίσουν το νήμα με ατάκες του στιλ "εγώ δεν διαβάζω ούτε 2 βιβλία τη δεκαετία, άρα δεν με ενδιαφέρει". Τι ακριβώς προσφέρουν στη συζήτηση τέτοια σχόλια; Για κάποιον που διαβάζει πολλά βιβλια συμφέρει. Δε διευκρινίζεται πάντως αν είναι μόνο λογοτεχνικά βιβλία. Όλα τα προσφερόμενα βιβλία παρατίθενται εδώ: http://www.amazon.com/b?_encoding=UTF8&node=9069934011 Όπως μπορεί κάποιος να δει από την παρακάτω λίστα, τα βιβλία τεχνικού περιεχομένου μπορεί να μην αποτελούν την πλειοψηφία αλλά δεν τα λες και λίγα: Kindle Unlimited Arts & Photography (23,695) Biographies & Memoirs (23,453) Business & Money (33,824) Children's eBooks (51,989) Comics & Graphic Novels (3,633) Computers & Technology (5,128) Cookbooks, Food & Wine (19,040) Crafts, Hobbies & Home (14,877) Education & Reference (28,809) Foreign Languages (100,854) Gay & Lesbian (4,563) Health, Fitness & Dieting (45,721) History (14,322) Humor & Entertainment (22,071) Literature & Fiction (193,925) Mystery, Thriller & Suspense (46,959) Parenting & Relationships (13,703) Politics & Social Sciences (14,340) Professional & Technical (20,816) Religion & Spirituality (63,370) Romance (35,678) Science & Math (9,487) Science Fiction & Fantasy (50,389) Self-Help (23,541) Sports & Outdoors (11,483) Teen & Young Adult (19,345) Travel (10,660) Να ξανατονίσουμε όμως ότι το Kindle Unlimited απευθύνεται αποκλειστικά σε US customers και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αν και πότε θα γίνει διαθέσιμο για τα μέρη μας. 1
sgiak Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δεν μπορώ να καταλάβω πως θεωρείτε ότι η τιμή είναι καλή για κάποιον που διαβάζει ένα με δύο βιβλία το μήνα. Καταρχήν με ένα - δύο βιβλία το μήνα κάποιος μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό του καλό αναγνώστη. Κρίνοντας από τον εαυτό μου, τους γνωστούς μου και όσους έχω συζητήσει το θέμα, αυτοί που διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία, δεν περιορίζονται μόνο σ’ αυτά. Συνήθως παρακολουθούν την επικαιρότητα διαβάζοντας εφημερίδες (ηλεκτρονικές και μη) και είναι αναγκασμένοι να διαβάζουν για τη δουλειά τους ειδικά βιβλία-έντυπα (επιστημονικά συγγράμματα, εξειδικευμένα βιβλία, περιοδικά κλπ). Αυτό το υλικό ανάγνωσης δεν το βρίσκουν σε εμπορικά βιβλιοπωλεία. Συνεπώς η ανάγνωση βιβλίων που μπορεί να τους προσφέρει ένα εμπορικό βιβλιοπωλείο είναι συνήθως ένα ή δύο το μήνα. Αν αποφασίσει λοιπόν κάποιος να παίρνει ένα με δύο ηλεκτρονικά βιβλία κάθε μήνα, μπορεί να τα αγοράζει ξοδεύοντας το ίδιο ποσό και να τα κρατά για δικά του, όχι να τα νοικιάζει από την Άμαζον. Ακόμη και σε έντυπη μορφή, συνήθως το κόστος για 15 με 20 βιβλία το χρόνο δεν φτάνει τα 120 ευρώ, όπως η συνδρομή στην Άμαζον, για τον απλό λόγο ότι κανείς δεν αγοράζει αποκλειστικά και μόνο τα μπεστ σέλερς της χρονιάς. Μία καινούργια έκδοση που φέτος κάνει 25 ευρώ, σε τρία χρόνια κοστίζει για τον αγοραστή περίπου τα μισά χρήματα. Ο αναγνώστης μπορεί να περιμένει και συνήθως το κάνει, μιας και δεν είναι τόσο εγκλωβισμένος σε επιταγές μόδας. PS. Υπολογίζω ένα δολάριο ίσο με ένα ευρώ. Αλλά δεν φταίω εγώ γι αυτό
Aztec Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Τα τεχνικά βιβλια ειναι πιο ακριβά . Ένα βιβλίο μπορει να κάνει 20-30 λίρες στο αγγλικό amazon . Αρα ναι και ένα βιβλίο να διαβασεις το μήνα εισαι κερδισμένος .
nzeppos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Το θέμα μετά είναι: α) κατά πόσο κάποιος συνηθίζει να ξαναδιαβάζει τα βιβλία που αγοράζει. Και πόσες φορές το κάνει αυτό. Αν η απάντηση στο πρώτο είναι αρνητική ή αν τελικά ξαναδιαβάζει ένα στα πενήντα βιβλία, τότε νομίζω πως συμφέρει η υπηρεσία του Amazon. β) το κατά πόσο είναι διατεθειμένος να βάλει μπροστά το... calibre, ώστε να αφαιρεί το DRM των βιβλίων που νοικιάζει και άρα να τα κρατάει εσαεί στην κατοχή του (υποθέτοντας ότι αυτό είναι εφικτό). Τα τεχνικά βιβλία πάντως είναι ειδική περίπτωση. Κατά πρώτον κοστίζουν πολύ περισσότερο από τις συνήθεις τιμές και κατά δεύτερον αυτοί που τα αγοράζουν θέλουν να τα διατηρούν στη συλλογή τους (γι' αυτό και σπάνια τα βρίσκεις φθηνά σε μεταχειρισμένα).
whodatinsomniaK Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 .... Επίσης θα είναι ενδιαφέρων ο τεχνικός τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί η νέα υπηρεσία. Αυτή τη στιγμή οποιοδήποτε βιβλίο αγοράζουμε από το Amazon, έχει μεν DRM αλλά μπορεί να ξεκλειδωθεί μέσα σε δευτερόλεπτα με ένα κλικ. ... Με τον ίδιο τροπο που λειτουργεί ο "δανεισμός" από φίλο.
nzeppos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Αν λοιπόν δανείσουμε βιβλίο σε φίλο μας, αυτός έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει το DRM και να κρατήσει το βιβλίο για πάντα; Φαντάζομαι πως ναι, άρα τα ίδια θα γίνονται και με το Kindle Unlimited.
whodatinsomniaK Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δεν έχω ιδέα τι παίζει ή δεν παίζει με DRM. Ότι αγοράζω το διαβάζω και μετά το αφήνω στο cloud εκτός κι αν μου το ζητήσει κάποιος να του το δανείσω. Επειδή διαβάζω από 3 διαφορετικές συσκευές που συγχρονίζονται όταν παρέλθει ο χρόνος δανεισμού, με το που συνδεθούν στο νετ (ίσως και χωρίς να συνδεθούν, αλλά όλα τα έχω παντα συνδεδεμένα), μου βγάζει ότι δεν είναι προσβάσιμο. Το να μου κόψει, η amazon, την πρόσβαση σε κάτι μου το έχει κάνει σε autorip (παίρνεις mp3 όταν αγοράζεις το cd), αλλά μόνο προς το κινητό (iphone), αλλά μου το άφησε στο nexus.
SilverCloak Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Όταν το είδα σε πρώτη φάση είπα... τι μ@λ@... είναι αυτή; Όμως... μήπως είναι καλό; Εγώ είμαι burst reader, μπορεί ένα μήνα να διαβάσω ένα βιβλίο και κάποιον άλλο(καλοκαίρι!) να διαβάσω 12. Θα σου επιτρέπει να διακόπτεις άραγε τη συνδρομή και να την ξαναπιάνεις όποτε θες, ανά μήνα; Και μετά υπάρχει και το global theme. Είναι καλό το συνδρομητικό μοντέλο; Είναι μιας χρήσεως οι ταινίες, τα τραγούδια και τα βιβλία που γεμίζουν τη ζωή μας; Με συμφέρει να νοικιάζω το σπίτι ή να το αγοράσω; Θα έχω πάντα λεφτά να πληρώνω τη συνδρομή; Θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος και στο bunker μου δεν θα έχω τίποτα γιατί ήμουν χρήστης του spotify, του netflix και του kindle unlimited; 1
whodatinsomniaK Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Γιατί θα έχεις ρεύμα στο καταφύγιο; Από εκεί και πέρα, για ποιο λόγο χρειάζεσαι να ξαναδιαβάσεις ένα λογοτεχνικό βιβλίο ή να ξαναδεις μια ταινία, όταν υπάρχουν τόσα πολλά και καλά βιβλία και ταινίες κείθε έξω; Για εμένα, μόνο μουσική και επιστημονικά βιβλία αξίζουν να καταλαμβάνουν φυσικό χώρο. Ο καθένας πράττει όπως θέλει, αλλά μετά τη δευτερη μετακόμιση σε άλλη ήπειρο, όλοι κατανοοούμε πόσα αχρηστες είναι οι συλλογές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα