Atzamestatos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 From the bureau of made up statistics? Θα ήθελα να δω μια έρευνα του 2009 που να λέει τι ποσοστό παίζει σε ποιες αναλύσεις. Εκτός φυσικά αν εννοείς πως αυτή η ανάλυση υπήρχε διαθέσιμη κάτι που είναι διαφορετικό. Δες τα gpu charts του toms hardware (η οποιουδηπουτε αλλου site κραταει αρχειο). Απο το 2008 και μετα τα bench γινονται αποκλειστικα σε 900p και 1080p. Και δεν μιλαμε μονο για τις top καρτες, μιλαμε για 4770, 5770 και πανω. Οποιοσδηποτε αγοραζε pc εκεινη την περιοδο για 1080p στοχευε. Φανταζομαι αν εισουν ενας απο αυτους θα το ξερες Εδω εγω που γενικα αργω πολυ να αναβαθμισω παιζω στα 900p απτο 2008
NickTG Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Το που γίνονται τα benchs βέβαια είναι κάτι διαφορετικό. Επίσης και το τι έκανα εγώ είναι διαφορετικό γιατί θυμάμαι πολύ κόσμο που αγόραζε τότε PC ή και όσοι είχαν ήδη και ελάχιστοι στόχευαν στο 1080p. Οι περισσότεροι δεν είχαν καν αντίστοιχη οθόνη και πολλοί έπαιζαν σε laptop με την κλασική ανάλυση 1366*768.
Atzamestatos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Το που γίνονται τα benchs βέβαια είναι κάτι διαφορετικό. Επίσης και το τι έκανα εγώ είναι διαφορετικό γιατί θυμάμαι πολύ κόσμο που αγόραζε τότε PC ή και όσοι είχαν ήδη και ελάχιστοι στόχευαν στο 1080p. Οι περισσότεροι δεν είχαν καν αντίστοιχη οθόνη και πολλοί έπαιζαν σε laptop με την κλασική ανάλυση 1366*768. Kαταρχας το laptop ειναι εντελως διαφορετικη κατηγορια που δεν κολλαει στη συζητηση (η οποια ειναι ποτε εγινε mainstream το 1080p). Μια 23αρα 1080p της LG που ειχα παρει κοστιζε 159 ευρω το 2009. Προσιτοτατη τιμη, ειδικα αν αναλογιστουμε οτι υπηρχαν και αρκετα φθηνοτερες στις 21". Καρτες γραφικων επισης, απο την 9600gt και μετα, επαιζαν σε full hd. Π.χ το 2008, επαιρνες 4830 / 9800gt λιγο κατω απτα 100 ευρω, και στα 200 την 4870 (η οποια ηταν η top τοτε). Τωρα το αν οι φιλοι / γνωστοι σου ηθελαν να κρατησουν τις παλιες οθονες τους δεν ιδιαιτερη σημασια. Σημασια εχει οτι το PC hardware για 1080p ηταν προσιτοτατο. ΜΙλαμε για τιμες κατω απο τα 600 ευρω
NickTG Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Πως ακριβώς δεν κολλάνε τα laptops στην συζήτηση? Δεν παίζουν παιχνίδια εκεί? Όπως είπα και πριν το αν ήταν προσιτό να παίζεις σε 1080p με το αν ο μέσος gamer τότε έπαιζε σε αυτή τη ανάλυση είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Έχεις κάποια έρευνα να υποστηρίξεις το δεύτερο? Κάτι πέρα από το πόσο είχαν οι κάρτες και τα monitors τότε?
qsis Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Η αλήθεια είναι ότι με 200€ πάνω κάτω από το 2009-2010 αν ήθελες αγόραζες 1080p monitor έστω και tn και με 150-160 μπορούσες να πάρεις καμιά 4890 ή 5770 που να υποστηρίζει μια χαρά τα παιχνίδια του τότε σε αυτή την ανάλυση Τα χρόνια πέρασαν, τα γραφικά βελτιώθηκαν όμως ακόμα παλεύουμε με τις (λογικού κόστους πάντα) κάρτες μας να υποστηρίξουμε σωστά το 1080 ενώ τα 2Κ monitor κάνουν 500€+ Οι συζητήσεις για 4Κ μου φαίνονται αστείες, όταν τα 2Κ είναι ακόμα πανάκριβα Το 1080 όμως είναι προσιτό εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δυστυχώς έχουμε κολλήσει εκεί Με αφορμή όολα τα παραπάνω μου γεννήθηκε η εξής απορία: Αν κάποιος με προβλήματα όρασης (μυωπία ή αστιγματισμό) ακόμα και διορθωμένα (με γυαλιά ή φακούς) μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ FHD και 4Κ στο ίδιο μέγεθος οθόνης. Για να δικαιολογήσω την απορία μου παραθέτω τα εξής: - βρήκα ότι τουλάχιστον το 41,6% του πληθυσμού έχει μυωπία αν και νομίζω ότι το ποσοστό είναι μεγαλύτερο. - επίσης πάλι στατιστικώς εμείς της "τεχνολογίας" με αυξημένο το "IQ" έχουμε μια μεγαλύτερη σχέση με τα παραπάνω προβλήματα όρασης Αν έχουμε κάνα οφθαλμίατρο ας βοηθήσει Όποιος δε βλέπει βάζει γυαλιά, τι συζητάμε τώρα; Και πώς προκύπτει ότι όποιος ασχολείται με τη τεχνολογία έχει θέματα όρασης; στα 80s είμαστε που τα "ουφο" θα σου χαλάσουν τα μάτια;
NickTG Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Μα δεν διαφωνώ ως προς την τιμή. Και εγώ είχα GTX280 και 24αρι LG 1080p τότε. Στο κατά πόσο είχε κάνει τη μετάβαση ο μέσος gamer προβληματίζομαι.
Atzamestatos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Πως ακριβώς δεν κολλάνε τα laptops στην συζήτηση? Δεν παίζουν παιχνίδια εκεί? Όπως είπα και πριν το αν ήταν προσιτό να παίζεις σε 1080p με το αν ο μέσος gamer τότε έπαιζε σε αυτή τη ανάλυση είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Έχεις κάποια έρευνα να υποστηρίξεις το δεύτερο? Κάτι πέρα από το πόσο είχαν οι κάρτες και τα monitors τότε? Μα τη σημασια εχει ποσοι το ειχαν? Οσοι αγορασαν καινουργιο pc / οθονη. Οσοι ειχαν τα παλια, προφανως και δεν παιζαν σε 1080p. Ειναι λογικη τουτη? Μια τεχνολογια θεωρειται mainstream οταν ειναι προσιτη στην αγορα της. Το ποσοι την αγορασαν ειναι εντελως αλλο θεμα
NickTG Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δηλαδή εσύ όταν λες το παρακάτω: Το προβλημα ειναι οτι τα 1080 ειναι η αναλυση για τον μεσο gamer τα τελευταια 5 χρονια. Εννοείς απλά πως η ανάλυση αυτή μπορούσε να παιχτεί σε μεσαία μηχανήματα (για desktops πάντα γιατί τα laptops όπως μας ενημέρωσες είναι άσχετα) αδιαφορώντας για το πόσοι τελικά έπαιζαν σε αυτή την ανάλυση.
Atzamestatos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δηλαδή εσύ όταν λες το παρακάτω: Εννοείς απλά πως η ανάλυση αυτή μπορούσε να παιχτεί σε μεσαία μηχανήματα (για desktops πάντα γιατί τα laptops όπως μας ενημέρωσες είναι άσχετα) αδιαφορώντας για το πόσοι τελικά έπαιζαν σε αυτή την ανάλυση. Επειδη επιμενεις, να σαφως και τα laptops ειναι ασχετα, γιατι ο μεσος gamer δεν θα παρει laptop, και κυριως, δνε θα παρει laptop για να παιζει παιχνιδια. Ουτε πριν 5 χρονια, ουτε τωρα. Δεν λεω οτι δεν παιζουν πολλοι ανθρωποι παιχνιδια σε laptop, αλλα ειναι λογω αναγκης και τιποτα αλλο (χρειαζονται το laptop για αλλες δουλειες, και αναγκαζονται να συμβιβαστουνε). Ειναι σα να συγκρινω στις κονσολες και τα psp / gameboy. Την βρισκεις λογικη τη συγκριση psp με PC ας πουμε? Αλλος τροπος δεν υπαρχει για να το αποδειξω, εκτος αν ξερεις καπου που να κρατανε στατιστικα για το 2008. Το θεμα ειναι οτι ο μεσος ανθρωπος, μπορουσε να αγορασει ενα κανονικο PC που να παιζει σε 1080p χωρις να πληρωσει τα αντερα του? Και η απαντηση ειναι ναι, σε οποιοδηποτε μαγαζι, ακομα και τα φτηνοτερα ετοιμα PC (που δεν ειναι καν για gamers) σηκωνανε την εν λογω αναλυση. Τωρα αν καποιος δεν ηθελε να αγορασει οθονη (γιατι ειχε απο παλια και δεν ψηνοταν να την αλλαξει), δεν ηθελε να συνδεσει το PC του στην τηλεοραση, και εν τελει δεν ηθελε να παιξει σε αυτη την αναλυση βρε αδερφε, δεν εχει καμμια απολυτως σημασια. Το αν επελεγε η οχι να το κανει (που δεν το ξερεις ουτε εσυ ουτε εγω, μαις και δεν εχουμε στατιστικα) δεν εχει σχεση με το αν μπορουσε να το κανει (πληρωνοντας για ενα normal καθημερινο PC και οχι για ενα τερας των 1000 ευρω ετσι?). Οπως και σημερα αν σου πω οτι ενας enthiast gamer μπορει να παιξει στα 4k, εσυ θα διαφωνησεις επειδη τα στατιστικα στο ταδε site λενε οτι οι enthusiasts gamers προτιμανε το triple monitor? Αλλο το τι προτιμανε, και αλλο αν ειναι διαθεσιμη η τεχνολογια. Και ενας φιλος μου εχει PC ικανο για full hd απο το 2007, αλλα παιζει σε 4:3 monitor γιατι δεν τον βολευει το wide. Απο τοτε μεχρι σημερα θα μπορουσε να παιζει σε full hd, αλλα δεν το προτιμαει.
NickTG Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Ο μέσος gamer δεν θα αγοράσει laptop. Μάλιστα. Και τα laptops είναι αντίστοιχα των PSP/GameBoy. Μαλιστα^2. Αλήθεια ποιου GameBoy? Toυ classic ή του Pocket? Αυτοί οι πολλοί που αναγκαζονται (!!! ) δεν πιάνονται στους gamers?
ektor7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Επειδη επιμενεις, να σαφως και τα laptops ειναι ασχετα, γιατι ο μεσος gamer δεν θα παρει laptop, και κυριως, δνε θα παρει laptop για να παιζει παιχνιδια. Ουτε πριν 5 χρονια, ουτε τωρα. Δεν λεω οτι δεν παιζουν πολλοι ανθρωποι παιχνιδια σε laptop, αλλα ειναι λογω αναγκης και τιποτα αλλο (χρειαζονται το laptop για αλλες δουλειες, και αναγκαζονται να συμβιβαστουνε). Ειναι σα να συγκρινω στις κονσολες και τα psp / gameboy. Την βρισκεις λογικη τη συγκριση psp με PC ας πουμε? Ξεκινα διαβασμα,για το τι πραγματικα κοιτουν και ζητουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ χρηστες απο ενα laptop,ειτε ειναι 500ευρω,ειτε 1500 ευρω και αν το 80% απ'αυτους δεν κοιταει τι καρτα γραφικων εχουν και τι παιχνιδια μπορουν να παιζουν στο laptop,τοτε να μιλαμε μονο για κονσολες οταν αναφερομαστε στο μεσο gamer! Επισης στα laptop δεν υπαρχει συμβιβασμος στις επιδωσεις,αλλα συμβιβασμος οτι πληρωνω περισσοτερο για την φορητοτητα! Τα laptop που τρεχουν παιχνιδια με τα γραφικα του ps4&xbox1 ειναι laptop των 500-600ευρω και οχι των 1500-2000 που φανταζονται μερικοι!
Atzamestatos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Ο μέσος gamer δεν θα αγοράσει laptop. Μάλιστα. Και τα laptops είναι αντίστοιχα των PSP/GameBoy. Μαλιστα^2. Αλήθεια ποιου GameBoy? Toυ classic ή του Pocket? Αυτοί οι πολλοί που αναγκαζονται (!!! ) δεν πιάνονται στους gamers? Αγορι μου γλυκο, χαζος το παιζεις? Αυτος που θελει gaming ΔΕΝ θα αγορασει laptop, εκτος αν χρειαζεται υπολογιστη ΕΚΤΟΣ σπιτιου, οποτε θα "αναγκαστει" να αγορασει gaming laptop. Tι δεν καταλαβαινεις? Ξερεις κανεναν να θελει gaming PC ΜΟΝΟ για το σπιτι και να παιρνει laptop, καρφωμενο στο θρανιο? ΟΧΙ! Αρα εξυπηρετει ΑΛΛΟ σκοπο. Απλα πραγματα Τωρα αν μπορεις να κουβαλας το ps4 στη πλατη και να παιζεις στο δρομο, συγκρινε τα με laptop. Αν δεν μπορεις, λυπαμαι αλλα ακυρη η συγκριση. Απλα διαφωνεις για να διαφωνησεις, χωρις να λες κατι περα απο το να εισαι ειρωνικος. Ξεκινα διαβασμα,για το τι πραγματικα κοιτουν και ζητουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ χρηστες απο ενα laptop,ειτε ειναι 500ευρω,ειτε 1500 ευρω και αν το 80% απ'αυτους δεν κοιταει τι καρτα γραφικων εχουν και τι παιχνιδια μπορουν να παιζουν στο laptop,τοτε να μιλαμε μονο για κονσολες οταν αναφερομαστε στο μεσο gamer! Αγορι μου γλυκο και συ, που κολλανε αυτα που λες? Αν θες gaming συστημα για το ΣΠΙΤΙ, δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να παρεις laptop, οπως επισης δεν υπαρχει λογος να παρεις psp αντι για ps4. Τo laptop το παιρνεις για ΑΛΛΟΥΣ λογους (το θες για δουλεια ΕΞΩ απο το σπιτι). Επισης στα laptop δεν υπαρχει συμβιβασμος στις επιδωσεις,αλλα συμβιβασμος οτι πληρωνω περισσοτερο για την φορητοτητα! Τα laptop που τρεχουν παιχνιδια με τα γραφικα του ps4&xbox1 ειναι laptop των 500-600ευρω και οχι των 1500-2000 που φανταζονται μερικοι! Καταρχας ασφαλως και υπαρχει συμβιβασμος στις επιδοσεις. Το γρηγοροτερο laptop ειναι 5 φορες πιο αργο απο το γρηγοροτερο PC. Ενα PC με 1500-2000 ευρω, ειναι πολυ πιο γρηγορο απο οποιοδηποτε laptop, ανεξαρτητως χρηματων. Αρα, ασφαλος και υπαρχει συμβιβασμος. Εγω δεν συγκρινα laptop με κονσολα σε επιδοσεις, ουτε σε PC. Ασφαλως και οι κονσολες ειναι πισω, δεν ειπα το αντιθετο, γιαυτο και δεν τα συγκρινω. Το ps4 μετα βιας συγκρινεται με 4ετιας PC, και αυτο μονο στο GPU κομματι.
ektor7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Καταρχας ασφαλως και υπαρχει συμβιβασμος στις επιδοσεις. Το γρηγοροτερο laptop ειναι 5 φορες πιο αργο απο το γρηγοροτερο PC. Ενα PC με 1500-2000 ευρω, ειναι πολυ πιο γρηγορο απο οποιοδηποτε laptop, ανεξαρτητως χρηματων. Αρα, ασφαλος και υπαρχει συμβιβασμος. Εγω δεν συγκρινα laptop με κονσολα σε επιδοσεις, ουτε σε PC. Ασφαλως και οι κονσολες ειναι πισω, δεν ειπα το αντιθετο, γιαυτο και δεν τα συγκρινω. Το ps4 μετα βιας συγκρινεται με 4ετιας PC, και αυτο μονο στο GPU κομματι. Ετσι οπως το θετεις ισχυει και εισαι σωστος 100%! Απλα αν θες να παιξεις τα σημερινα απαιτητικα παιχνιδια,οπως το bb4, στο max μπορεις να το κανει και στο λαπτοπ,απλα θα πρεπει να βαλεις πολυ βαθεια το χερι στη τσεπη! Επισης τα καθαρα gaming laptop δεν ειναι για portable χρηση,αλλα για desktop replacement,για ατομα οπως εγω που δεν εχω γραφειο στο σπιτι και δε μ'αρεσει να κλεινουμαι στο δοματιο για να μπορω να χρησιμοποιω το pc! Ή θα ειμαι στο σαλονι,ειτε στη βεραντα!Αλλαξαν οι εποχες και δε χρειαζεται να εχουμε ολοι τις ιδιες συνηθειες. Επισης οταν εισαι φοιτητης και μενεις σε εστειες οπως την αγγλια,που καθε χρονο πρεπει να μετακομιζεις και 3μηνες τα πραγματα σου μενου στις αποθηκες και εσυ περνας τις διακοπες χωρις pc,δεν ειναι και το πιο ευχαριστο πραγμα,για κανενα gamer! Υπαρχουν παρα πολλοι λογοι να παρει καποιος gaming laptop,γ'αυτο και η nvidia,amd&intel εχουν δοσει αρκετη βαση και στο laptop gaming,και εχουμε τωρα αρκετα ψηλες επιδωσεις και σ'αυτα!
Atzamestatos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Ετσι οπως το θετεις ισχυει και εισαι σωστος 100%! Απλα αν θες να παιξεις τα σημερινα απαιτητικα παιχνιδια,οπως το bb4, στο max μπορεις να το κανει και στο λαπτοπ,απλα θα πρεπει να βαλεις πολυ βαθεια το χερι στη τσεπη! Επισης τα καθαρα gaming laptop δεν ειναι για portable χρηση,αλλα για desktop replacement,για ατομα οπως εγω που δεν εχω γραφειο στο σπιτι και δε μ'αρεσει να κλεινουμαι στο δοματιο για να μπορω να χρησιμοποιω το pc! Ή θα ειμαι στο σαλονι,ειτε στη βεραντα!Αλλαξαν οι εποχες και δε χρειαζεται να εχουμε ολοι τις ιδιες συνηθειες. Επισης οταν εισαι φοιτητης και μενεις σε εστειες οπως την αγγλια,που καθε χρονο πρεπει να μετακομιζεις και 3μηνες τα πραγματα σου μενου στις αποθηκες και εσυ περνας τις διακοπες χωρις pc,δεν ειναι και το πιο ευχαριστο πραγμα,για κανενα gamer! Υπαρχουν παρα πολλοι λογοι να παρει καποιος gaming laptop,γ'αυτο και η nvidia,amd&intel εχουν δοσει αρκετη βαση και στο laptop gaming,και εχουμε τωρα αρκετα ψηλες επιδωσεις και σ'αυτα! Μα αυτο ρε συ ειπα εξαρχης και επεσες να με δαγκωσεις. Ασφαλως και υπαρχουν τερατα laptop που ειναι πολυ δυνατοτερα απτο PC μου. Απλα δεν εχεις λογος να το επιλεξεις αν ουτως η αλλος το θες καρφωμενο στο γραφειο σου εναντι ενος desktop, γιαυτο και δεν τα συγκρινω με κονσολα, καθως καλυπτουν αλλες αναγκες. Μονο με portable κονσολα θα το συγκρινα. Ακομα και τα gaming laptop, που ναι ειναι desktop replacement, τα αγοραζεις γιατι θες να τα παιρνεις μαζι σου, ειτε σε διακοπες, ειτε για να δουλευεις σε δρομο. Οπως και να χει καταλαβαινεις οτι δεν γινεται να τα βαλουμε σε συγκριση με κονσολα, γιατι ειναι για εντελως διαφορετικο κοινο. Τη κονσολα την παιρνεις για να την εχεις στο σπιτι να παιζεις παιχνιδια. Το gaming pc (desktop) το παιρνεις στο σπιτι για να παιζεις παιχνιδια. Το laptop το παιρνεις ειτε γιατι το χρειαζεσαι και για επαγγελματικους λογους, ειτε οπως ειπες εισαι φοιτητης και πηγαινοερχεσαι κλπα κλπα
kirileman Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Καταρχας ασφαλως και υπαρχει συμβιβασμος στις επιδοσεις. Το γρηγοροτερο laptop ειναι 5 φορες πιο αργο απο το γρηγοροτερο PCΕκτός του ότι είναι εντελώς άκυρη η σύγκριση μια και δε λαμβάνει υπόψιν το κόστος ( πχ των 2, 3 ή 4 καρτών καθώς και των πειραματικών oc με υγρά άζωτα κλπ), κάποιο λινκ για αυτό το 5x ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα