Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ίσως δεν θες να καταλάβεις, ίσως δεν μπορείς.

Το blue ray σου ή η κάρτα ήχου του laptop στην ψηφιακή τους έξοδο δεν βγάζουν ήχο, κάνουν passthrough το bitsream από το δισκάκι στο DAC του ενισχυτή σου.

Είναι σαν να συγκρίνεις σκληρούς δίσκους και sata καλώδια για το ποιο είναι η καλύτερη πηγή ήχου...

Δύο players μπορεί να έχουνε διαφορετική τιμή για πάρα πόλους λόγους, η ποιότητα της ψηφιακής σύνδεσης δεν είναι ένας από αυτούς...

σωστος
  • Like 1
Δημοσ.

Διαφωνουμε ή οχι,απο το 2015,ολοι προς 4k θα σπρωχνουν.Περισσοτερα και φτηνα 4k monitors,gpu και games που να υποσχονται "εκπληκτικη" 4k gaming εμπειρια κ.τ.λ.!Γιατι εκει θα ειναι το ψωμι απ'εδω και περα.Το fullhd ειναι πλεον ξεπερασμενο!

4k= 4 x fullhd !!!

ε εντάξει ας βάλουμε τις τιμές των οθονών στην άκρη λόγο του ότι πέφτουν γρήγορα (σε 1 χρόνο από 5.000ε που ήταν βρίσκεις με 800ε) και συνήθως την οθόνη την κρατάς πολύ περισσότερο από την gpu.

αλλά δεν έχουν και όλοι τα χρήματα για μια 290x ή 780ti.

Δε λέω ωραία υποπτεύομαι ότι θα είναι να έχεις τα περισσότερα pixel,αλλά η διαφορά η χρηματική στις κάρτες γραφικών είναι ένας αποτρεπτικός παράγωντας για κάποιους. Από εκεί που με 150-180ε παίρνεις μια κάρτα που να παίζει ότι κυκλοφορεί σε very high ρυθμίσεις σε 1080p χωρίς να πέφτει κάτω απ τα 30fps,για να παίξεις σε very high ρυθμίσεις με το frame rate να μη πέφτει κάτω από 30fps σε 4k, θέλεις κάρτα των 500 με 600. 

Αν σε 1-2 χρόνια έπεφταν και οι τιμές στις κάρτες γραφικών,και με 250-300ε μπορούσε κάποιος να παίξει 4k με frame rate να μη πέφτει κάτω απ τα 30,κάτι θα γινόταν...

Φυσικά όμως σε αυτό το ενδεχόμενο θα υπήρχε και η εναλλακτική λύση: Να πάρεις μια τέτοια κάρτα και να κρατήσεις την παλαιά οθόνη στα 1080p,και να χρησιμοποιήσεις την έξτρα δύναμη της κάρτας για texture packs με τρελή λεπτομέρεια,HDAO,Irradiance Volumes,και άλλα τέτοια στα 60fps! :P

Δημοσ.

ε εντάξει ας βάλουμε τις τιμές των οθονών στην άκρη λόγο του ότι πέφτουν γρήγορα (σε 1 χρόνο από 5.000ε που ήταν βρίσκεις με 800ε) και συνήθως την οθόνη την κρατάς πολύ περισσότερο από την gpu.

αλλά δεν έχουν και όλοι τα χρήματα για μια 290x ή 780ti.

Δε λέω ωραία υποπτεύομαι ότι θα είναι να έχεις τα περισσότερα pixel,αλλά η διαφορά η χρηματική στις κάρτες γραφικών είναι ένας αποτρεπτικός παράγωντας για κάποιους. Από εκεί που με 150-180ε παίρνεις μια κάρτα που να παίζει ότι κυκλοφορεί σε very high ρυθμίσεις σε 1080p χωρίς να πέφτει κάτω απ τα 30fps,για να παίξεις σε very high ρυθμίσεις με το frame rate να μη πέφτει κάτω από 30fps σε 4k, θέλεις κάρτα των 500 με 600. 

Αν σε 1-2 χρόνια έπεφταν και οι τιμές στις κάρτες γραφικών,και με 250-300ε μπορούσε κάποιος να παίξει 4k με frame rate να μη πέφτει κάτω απ τα 30,κάτι θα γινόταν...

Φυσικά όμως σε αυτό το ενδεχόμενο θα υπήρχε και η εναλλακτική λύση: Να πάρεις μια τέτοια κάρτα και να κρατήσεις την παλαιά οθόνη στα 1080p,και να χρησιμοποιήσεις την έξτρα δύναμη της κάρτας για texture packs με τρελή λεπτομέρεια,HDAO,Irradiance Volumes,και άλλα τέτοια στα 60fps! :P

AΝ θελουν να σπρωξουν κατι,το πρωτο πραγμα που θα κανουν ειναι να αρχισουν να ριχνουν τις τιμες(δες 4k TV&Monitors)!

Οι νεες γενιες gpu θα δεις οτι θα ειναι επικεντρωμένες στο 4k,γι'αυτο μιλησα για το 2015!

Φυσικα δε θα τρεξουμε ολοι να αγορασουμε 4k monitors&gpu που να τραβανε,αμεσα,αλλα το οτι εχει ξεκινησει η αγορα απο τωρα προς σ'αυτη την κατευθηνση,δε χρειαζεται να στο πω εγω ή οποιοδηποτε αλλος εδωμεσα!

Τωρα αν η ms&sony εχουν σκοπο να αντικαταστησουν σε 2-3χρονια τις κονσολες τους,πιθανο να μην προλαβου να κοψουν ιδιαιτερα πισω σ'αυτο το κοματι!

Τι γινεται ομως αν οι κονσολες αυτες τις προοριζουν για 5+χρονια?

Δλδ υπαρχουν δυο επιλογες που μπορουν να ακολουθησουν οι κονσολες:

Ή θα εχουμε μια κονσολα των 3χρονων ζωης και αλλαγη για να μην κοψει πισω στα γραφικα ή μια κονσολα που θα κρατησει 5-6χρονια και που στα μισα της χρονια,θα εχει τεραστια διαφορα απο τα pc,και θα κινδυνευει να εχει και τα γραφικα που θα δινουν τα παιχνιδια του ipad(εκει να δεις exclusives που θα υπαρχουν)!

• Like 1
Δημοσ.

Εγω φιλε δεν ασχολουμαι απλα με το ηχο. Ειναι το μερακι μου - αρρωστια μου.. Και πιστεψε οταν σου λεω οτι καταλαβαινω διαφορα απο laptop προς το χειροτερο το εννοω..

Ειδες να μιλαω πουθενα για ενταση και οχι για ποιοτητα? Τα ηχεια μου κοστιζουν 1,5 k (crystal audio tx3d12) και μαζι με τον ενισχυτη (denon x2000) απαιτω την ποιοτητα..

Πιο πανω καπου εγραψα για το last of us στο ps3.. Αν νομιζεις οτι δεν παιζει dts αλλα ψευτικο dts απατασαι απλα..

Εννοειται πως το setup δε το εστησα για παιχνιδια αλλα για ταινιες.. Με ενα σπαρο δυο τριγωνια ομως..

Το PS3, το PS4 και πλεον και το Xbox ειναι συσκευες αναπαραγωγης blu ray εκτος απο κονσολες και πιστεψε με απο ενα laptop με τη τριπλασια τιμη εχουν πολυ καλυτερο audio performance. Μαλιστα το PS3 ηταν απ τα κορυφαια 3D blu ray players οσον αφορα την τιμη του σε πολλα ξενα και ελληνικα περιοδικα για home theatre..

Προσπαθησε να ριξεις μια ματια πισω απ ολα τα προσφατα games και θα δεις τι format ηχου χρησιμοποιουν. Τωρα αν εσυ δε το εμπιστευεσαι δεν μπορω να σε πεισω.. Μονο αν τα ακουσεις θα πειστεις..

Εγω προσωπικα 5 καναλο ακουω και δεν με γελανε τα αυτια μου..

Δυστυχώς η ανάλυση του ήχου στα games κυμαίνεται σε sub-HD επίπεδα... Κυρίως λόγο εξοικονόμισης χώρου στο αποθηκευτικό μέσο.

Στον ήχο λοιπόν έχουμε ως Standard Definition την ανάλυση του κλασσικού audio CD,δηλαδή 16bit /44.1khz.

Από κει και πέρα υπάρχουν οι HD αναλύσεις όπως 16bit/48khz,24bit/48khz,24bit/96khz, και ενώ π.χ. στα PC ακόμα και οι φθηνότερες motherboards συνήθως έχουν κάρτα ήχου που να υποστηρίζει κάποια HD ανάλυση ήχου,και η τεχνολογία είναι αρκετά φθηνή για να έχουν και οι κονσόλες τη δυνατότητα αναπαραγωγής τέτοιας ανάλυσης ήχου,η ανάλυση των ηχητικών αρχείων των παιχνιδιών συνήθως είναι υπό αυτής του audio CD.

Εσενα γραφεις ολοκληρα κειμενα για 4κ αναλυσεις κ το ποσο χαλια ειναι οι κονσολες κ σε πειραζει αν συγκρινο μηχανηματα μεταξυ τους?

Ενα παιχνιδι μπορει να εχει χαμηλη αναλυση, να εχει χαλια νουμερα κ ομως να ειναι πανεμορφο κ οπτικα, για το The order κ το Uncharted, ειμαι σιγουρος οτι ακομα κ οι φανατικοι pc ακιδες θα εντυπωσιαστουν απο το αποτελεσμα, κ οχι ισως να μην τρεχουν σε 60 fps. 

Είναι αυτό που συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους,όταν μπερδεύουμε τα γραφικά με την αισθητική.

Η λέξη 'γραφικά' είναι τεχνικός όρος και μπορεί να μετρηθεί με αριθμούς και κακώς χρησιμοποιείται συχνά για να δηλώσει ότι κάτι απλά φαίνεται ωραίο στο μάτι.Η αισθητική όμως είναι καλλιτεχνικός όρος,και κάπως υποκειμενικό,μιας και βασίζεται και στα γούστα του καθενός.

Μπορεί ένα παιχνίδι να έχει 'μάπα' γραφικά αλλά υπέροχη αισθητική,και αυτό να μας εντυπωσιάζει, όπως για παράδειγμα το Zelda: Wind Waker ή το Skyrim χωρίς mods.

WindWaker-2.jpg

Skyrim-Detail-Low-SliderComparison.png

Απ την άλλη θα μπορούσε και ένα παιχνίδι να έχει τέλεια γραφικά αλλά μάπα αισθητική,και να περνά απαρατήρητο ή να μας φαίνεται άσχημο,όπως μου φαίνεται το Crysis 3.

crysis3_2013_03_01_00_29_52_857.jpg

Φυσικά το καλύτερο θα ήταν ο συνδιασμός και των 2,αλλά κάτι τέτοιο είναι σπάνιο για παιχνίδι άμα δεν μονταριστεί απ τη κοινότητα.

Τα παιδιά του Skyrim mod community έχουν κάνει θαύματα για να βελτιώσουν τα γραφικά στον αισθητικά πανέμορφο κόσμο του παιχνιδιού..

11409348205_c7e78ee342_b.jpg

i4Nh88KqihfVm.JPG

skyrim-ultra-real-100-mods-at-once-05.jp

Btw,ίσως αυτό το βιντεάκι να εξηγεί καλύτερα τη διαφορά αισθητικής - γραφικών:

AΝ θελουν να σπρωξουν κατι,το πρωτο πραγμα που θα κανουν ειναι να αρχισουν να ριχνουν τις τιμες(δες 4k TV&Monitors)!

Οι νεες γενιες gpu θα δεις οτι θα ειναι επικεντρωμένες στο 4k,γι'αυτο μιλησα για το 2015!

Φυσικα δε θα τρεξουμε ολοι να αγορασουμε 4k monitors&gpu που να τραβανε,αμεσα,αλλα το οτι εχει ξεκινησει η αγορα απο τωρα προς σ'αυτη την κατευθηνση,δε χρειαζεται να στο πω εγω ή οποιοδηποτε αλλος εδωμεσα!

Τωρα αν η ms&sony εχουν σκοπο να αντικαταστησουν σε 2-3χρονια τις κονσολες τους,πιθανο να μην προλαβου να κοψουν ιδιαιτερα πισω σ'αυτο το κοματι!

Τι γινεται ομως αν οι κονσολες αυτες τις προοριζουν για 5+χρονια?

Δλδ υπαρχουν δυο επιλογες που μπορουν να ακολουθησουν οι κονσολες:

Ή θα εχουμε μια κονσολα των 3χρονων ζωης και αλλαγη για να μην κοψει πισω στα γραφικα ή μια κονσολα που θα κρατησει 5-6χρονια και που στα μισα της χρονια,θα εχει τεραστια διαφορα απο τα pc,και θα κινδυνευει να εχει και τα γραφικα που θα δινουν τα παιχνιδια του ipad(εκει να δεις exclusives που θα υπαρχουν)!

μάλλον το δεύτερο βλέπω να κάνουν,άμα μέσα σε 2-3 χρόνια απ τη κυκλοφορία των κονσολών έβγαζαν νέες,δε θα άρεσε στους gamers που αγοράσαν τις κονσόλες αυτές και αυτούς που σκεφτόντουσαν να τις αγοράσουν αλλά περίμεναν,και έτσι θα έχαναν πολύ αξιοπιστία και άρα πωλήσεις,όπως και η Microsoft έχασε,με τις πατατιές που είχε κάνει για το xbox one.

Απλά η διαφορά γραφικών θα μεγαλώσει ή θα πασάρουν στους console gamers κάποια cloud υπηρεσία για να γίνεται η επεξεργασία του παιχνιδιού στους servers των εταιριών,που θα τους δώσει κιόλας την ευκαιρία για νέα έσοδα απ' τα πάγια των cloud υπηρεσίων,και μέσω της πλαγίας οδού να περάσουν και το Always on DRM που παρουσιάστηκε νωρίτερα σαν ιδέα για να δοκιμάσουν εντυπώσεις...

• Like 4
Δημοσ.

Με αφορμή όολα τα παραπάνω μου γεννήθηκε η εξής απορία:

Αν κάποιος με προβλήματα όρασης (μυωπία ή αστιγματισμό) ακόμα και διορθωμένα (με γυαλιά ή φακούς) μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ FHD και 4Κ στο ίδιο μέγεθος οθόνης.

Για να δικαιολογήσω την απορία μου παραθέτω τα εξής:

- βρήκα ότι τουλάχιστον το 41,6% του πληθυσμού έχει μυωπία αν και νομίζω ότι το ποσοστό είναι μεγαλύτερο.

- επίσης πάλι στατιστικώς εμείς της "τεχνολογίας" με αυξημένο το "IQ" έχουμε μια μεγαλύτερη σχέση με τα παραπάνω προβλήματα όρασης

Αν έχουμε κάνα οφθαλμίατρο ας βοηθήσει :)

Δημοσ.

Κλασσικό ελληνικό θρεντ.

Δεν πειράζει αν συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια*, το θέμα πρέπει να πολωθεί και ο καθένας να υπερασπιστεί την ομάδα του.

*(Η εκάστοτε κονσόλα είναι ένα συγκεκριμένο μηχάνημα/μία συγκεκριμένη πλατφόρμα, το PC δεν είναι είναι πλατφόρμα αλλά πρότυπο.)

Δημοσ.
hackerW32, on 22 Jul 2014 - 12:49 AM, said:

εγω απο 4 χρονών ειμαι μπροστα σε pc, μυωπια δεν εχω παθει ακομα μετα απο 16,7 χρονια.

Είσαι από τους τυχερούς.

Κρίμα που δεν ισχύει για όλους εδω μέσα.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παιδια απλα τα πραγματα ps4 ειναι πιο πολυ για τους ''σκληρους'' gamers και γενικα για gaming..το x1 ειναι πιο πολυ  media center και απευθυνεται σε ολες τις ηλικιες..παντως και τα 2 ειναι πολυ δυνατα συστηματα

Δημοσ.

Οντως γιατι παιχνιδια δεν βλεπουμε ακομα. Το 2015 φαινεται ενδιαφερον αλλα θα το δουμε.. Διαφωνω καθετα με το 4k gaming, δεν επιθυμω να βγω εκτος θεματος, αλλα ειναι ακομα σε πρωιμη φαση και αυτο. Η αναλυση για τον μεσο gamer ειναι 1080p, μεχρι και οταν γινουν προσσιτες για τους περισσοτερους οι τιμες, και αρχιζει να ειναι διαδομενο το 4k τοτε μπορουμε να το συζητησουμε. Ειδωμεν

Το προβλημα ειναι οτι τα 1080 ειναι η αναλυση για τον μεσο gamer τα τελευταια 5 χρονια.  Η κονσολα δηλαδη, 5 χρονια μετα, και ακομα παλευει να προσεγγισει αυτη την αναλυση. Αμα προσθεσουμε το γεγονος οτι διαδοχος θα βγει σε τουλαχιστον 5 χρονια, καταλαβαινουμε ποσο πισω εμειναν.

Ειναι η πρωτη φορα που καινουργια κονσολα ειναι τοσο πισω στο launch της. Παντα υπηρχαν PC πιο δυνατα απο την κονσολα, αλλα κοστιζαν και αρκετα ακριβοτερα (απο διπλασια τιμη και πανω). Πλεον η κατασταση ειναι εντελως τουμπα, οπου με τα ιδια πανω κατω λεφτα παιρνεις αντιστοιχων επιδοσεων PC. Αν συνηπολογισουμε το γεγονος οτι ολοι λιγο πολυ εχουμε PC, το κοστος μετατροπης του σε gaming ειναι αρκετα φτηνοτερο απο την αγορα κονσολας. Ισως φταιει οτι πλεον δνε πουλανε το hw με χασουρα, οπως κανανε στη προηγουμενη γενια, παντως η κατασταση ειναι τραγικη

Να πω κατι εγω? Εχω ενα ειδικα διαμορφωμενο χωρο με home theatre, ηχομονωτικα και ηχοπαγιδες.. Ενα μεσο προβολης 3D 1080p που μου βγαζει 60 ιντσες στα 2,5 μετρα θεασης και τα ηχεια μαζι με τον ενισχυτη εχουν κοστισει καμποσα.. 

Παιζω με PS4..

Για να αλλαξω το μεσο προβολης σε τοσες ιντσες και 4k καθως και να παρω ενα pc με 4k δυνατοτητες θα χρειαστω τουλαχιστον 4 χιλιαρικα...

Αν λοιπον δεν ειμαι διαθετημενος να τα δωσω γιατι πολυ απλα θελω να περιμενω 2-3 χρονακια που θα εχουν πεσει πραγματικα οι τιμες.. Στο ενδιαμεσο τι πρεπει να κανω?

Να μην παιζω στο ps4 μου?

Να τα βαλω ολα αγγελια και να παρω ενα 4k pc και να παιζω σε 4k monitor των 23 ιντσων?

¨Η να παρω δανειο 4000 ευρω για να στησω κατι με 4k στον ιδιο χωρο?

Οι ερωτησεις πανε στου pcαδες που εχουν μπει εδω και κραζουν διχως αυριο..

Να παρεις ενα PC των 500-600 ευρω (η μια καρτα γραφικων για το PC απο το οποιο ποσταρις) και να παιζεις ολα τα παιχνιδια σε 1080p / 60 fps. Τι σου ειπα τωρα ε ? :D

Ektora δε μας νοιαζει φιλε και κουραζεις.. Ας βγουν παλι GT7, Last of Us, Uncharted και τα Destiny, Mortal Kombat X κλπ κλπ και ασε μας να παιζουμε σε 1080p.. Δε μας χαλαει καθολου.. Και περιμενε εσυ τα περισσοτερα απ αυτα να σου ερθουν 3 μηνες μετα στο pc. Α τουλαχιστον θα ειναι σε ψευτο 4k. Οποτε θα αξιζει..

GT7 κλπα παιχνιδια γινεται να βγουν και στο PS3. Παρολαυτα πηρες PS4. ΓΙατι? Μα ασφαλως για καλυτερα γραφικα, καθως δεν υπαρχει κατι αλλο που να μην μπορει να κανει το ps3 εναντι του 4. Οποτε, αγοραζεις PS4 ΜΟΝΟ για γραφικα, και μετα μας τσαμπουνας οτι δεν σε νοιαζουν τα γραφικα και η αναλυση...ok!

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι οτι τα 1080 ειναι η αναλυση για τον μεσο gamer τα τελευταια 5 χρονια.

From the bureau of made up statistics?

Θα ήθελα να δω μια έρευνα του 2009 που να λέει τι ποσοστό παίζει σε ποιες αναλύσεις. 

Εκτός φυσικά αν εννοείς πως αυτή η ανάλυση υπήρχε διαθέσιμη κάτι που είναι διαφορετικό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...