billkap Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 καλησπερα παιδια... Αντιμετωπιζω ενα προβλημα και ηθελα εαν γνωριζει καποιος μια βοηθεια.. στην εταιρια μας φεραμε 70 dell optiflex XE2 , που προοριζονται για πελατες... Πηρα το 1ο μηχανημα και σκεπτομενος οτι ειναι καλυτερα να αφησω το εργοστασιακο στησιμο των WIN 7 PRO που εχουν ,εστησα τα δικα μας προγραμματα ,αυτα που χρειαζονται για να δουλεψουν οι πελατες μας.. με το προγραμμα Norton Ghost (το οποιο χρησιμοποιω χρονια και ειμαι ευχαριστημενος) εχω σκοπο να Ghost-αρω τα υπολοιπα 69 συστηματα, διοτι ολο το στησιμο που πρεπει να κανω χρειαζεται 4-5 ωρες και ειναι αδυνατον να το κανω στο καθε ενα ξεχωριστα, δεν διαθετω αυτο το χρονο εστησα λοιπον το 1ο ,εκανα μητρα με το ghost κανονικα και ολα καλα... με τη μητρα εκανα ghost στο 2ο συστημα το οποιο το ολοκληρωσε με επιτυχια... ΟΜΩΣ ,οταν πηγα να κανω αλλαγη κλειδιου των win 7 pro με την αδεια που εχει το 2ο συστημα,δε βρηκα πουθενα το πεδιο αλλαγης.... πακετο εχει κρατησει ,εν ολιγης το product id του αρχικου συστηματος (λογικα) και δε μπορω να το αλλαξω... με τα συστηματα του Πλαισιου που προμηθευομασταν τοσα χρονια και εκανα μητρες ghost δεν ειχα τετοιο θεμα... εκανα αλλαγη κλειδιου και ολα καλα... μιλησα με την dell η οποια μου ειπε,οτι λογω εγκαταστασης ΟΕΜ ,παιρνει την επαληθευση της αδειας απο τη μητρικη (!) πραγμα που δε γνωριζα... Η αλλη λυση ειναι να το στησω εξ'αρχης με δικο μου dvd win 7 και να περασω ολα τα drivers και τα προγραμματα απο το site Της dell ... απλα θα προτιμουσα να κρατησω το εργοστασιακο στησιμο της dell θεωρωντας το πιο αξιοπιστο αφου προκειτε για εργοστασιακο μηχανημα συγνωμη εαν κουρασα, θα χαρω εαν προσπαθησει καποιος να με βοηθησει... πρεπει σε συντομο χρονικο διαστημα να τα ετοιμασω ευχαριστω,βασιλης θα δοκιμασω την εντολη slui 3
jim_p Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Ισως να λεω ανοησια, αλλα καπου πηρε το ματι μου ενα vbs script που κανει αυτο ακριβως που λες, δηλαδη σβηνει το υπαρχον κλειδι, περναει το καινουριο και το ενεργοποιει. Το ψαχνω και εγω τωρα, αλλα δεν θυμαμαι την εντολη που εδινε :/ ---edit Αυτο που λεει στο option 2 εδω νομιζω οτι ειναι http://www.sevenforums.com/tutorials/18630-product-key-number-change.html
billkap Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 καμμια ιδεα δεν ειναι ανοησια φιλε μου ) ,θα ψαξω και εγω και οποιος προλαβει τον αλλον... κανω τωρα ενα νεο ghost να δοκιμασω την εντολη run: slui 3
hawkpilot Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Αν θες να κάνεις το ίδιο από command line, δες εδώ.
TheELF Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Στα 7,σε πάρα πολλά συστήματα, το κλειδί είναι μέσα στο Bios,δεν περνάς καθόλου κλειδί και ενεργοποιείτε μόνο του. (Για αυτό και για τα 7 βγήκε το σπάσιμο σαν loader που προσποιούταν ότι είχες Bios εταιρίας που δουλεύει αυτό το σύστημα πριν φορτώσουν τα win)
billkap Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 α ναι,που σου ελεγε να διαλεξεις και εταιρια και καλα... παντως παιδες το slui 3 δειχνει να δουλευει
parsifal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Νομίζω πως θα ήταν καλύτερο αντί να «παίζεις» με τα κλειδιά και το activation status των Windows, να προσπαθήσεις να αυτοματοποιήσεις την εγκατάσταση και παραμετροποίηση των έξτρα προγραμμάτων που προσθέτεις, αν βέβαια κάτι τέτοιο είναι εφικτό...
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Sysprep έχει γίνει στην πρώτη εικόνα; Αν δεν έχει γίνει τότε μεταφέρετε αυτούσια η εικόνα με τα κλειδιά. Επίσης δε θα μπορούν να συνδεθούν σε Domain αφού θα έχουν ολα το ιδιο SID. Καλύτερα να διαβάσεις λίγο τη φιλοσοφία ή να χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο όπως το Microsoft Deployment Toolkit γιατί θα μπλέξεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα