Προς το περιεχόμενο

προσθήκη διαφορετικού ssh κλειδιού σε openshift

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω αν είναι και το κατάλληλο μέρος για να ρωτήσω.

Έχω δύο openshift λογαριασμούς που και στους δύο τρέχουν δύο διαφορετικά blog και κάθε λογαριασμός είναι σε διαφορετικό emai.. Στο ένα μπορώ να τον διαχειρίζομαι μέσω ssh με τα rhc tool της redhat. 

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ αν θέλω πρόσβαση σε ssh στο άλλο blog να το προσθέσω στο rhc tool και να βγάλω ssh κλειδί γιατί έχει αποθηκευμένο το κλειδί του πρώτου blog και αυτόν τον λογαριασμό.

Ξέρει κανείς πως γίνετε να δημιουργήσω δεύτερο κλειδί για το άλλο blog?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 διαφορετικοί σερβερ, 2 διαφορετικές ip;1 server,1 ip, 2 vhosts; Τι απο όλα;Με απλο ssh δε μπορείς μόνο με rhc γίνεται; Αυτο απο οτι νομίζω wrapper είναι δεν είναι κάτι διαφορετικό.

https://www.openshift.com/blogs/managing-multiple-ssh-keys-on-openshift

δυο διαφορετικοί λογαριασμοί δυο διαφορετικοί server αλλά και τα δύο σε openshift. Από τι έχω καταλάβει το rhc tool αποθυκεύουν τοπικά στον υπολογιστή τα κλειδιά μάλλον σε δικό τους φάκελο. Με απλό ssh δεν ξέρω αν γίνετε γιατί μέσω του των tool της redhat αρχικά δημιουργείται ένα key που το στέλνει στους server του openshift και από εκεί σου δίνει τον κωδικό πρόσβασης ώστε να μπεις με ssh.

Αν μπείς με κωδικο στο σερβερ δε μπορείς να ανοίξεις το αρχείου του openssh σερβερ να δεις απο που διαβάζει τα public κλειδια; Ούτε ls μέσα στο home δε σε αφήνει να κάνεις;( Αν και είναι αρκετα πιθανό γιατι συνδυάζουν chroot jails,linux containers, selinux mls policy,sandbox και μη το ψάχνεις.)

Και αυτές οι οδηγίες εκει μιλάνε για διαχειριση διαφορετικών server και όχι για διαχείριση διαφορετικών λογαριασμό στον ίδιο τον server. Υπάρχει φυσικά και η κομπογιαννήτικη λύση να μπω σε ενα άλλο pc και να προσθέσω εκεί τον λογαριασμό αλλά ήθελα να δω μηπως υπάρχει δυνατότητα.

Μα αυτό λέω ότι δεν γίνετε. Δλδ σου αποθυκεύει στον υπολογιστή το κλειδί για τον ένα λογαριασμό και μπορείς μετά να δημιουργήσεις μόνο κλειδιά για το συγκεκριμένο λογαριασμό και δεν έχω βρει τουλάχιστον μέχρι τώρα πως γίνετε να προσθέσεις και άλλο κλειδί για δεύτερο λογαριασμό. 

Αντίθετα από τι είδα γίνετε να προσθέσεις κλειδιά διαφορετικού server αλλά στην περίπτωση μου και οι δύο λογαριασμοί είναι στον ίδιο server του openshift.

Στην χειρότερη θα γίνεται με

rhc logout 
rhc setup

Τσέκαρε πάντως και τα authorization tokens. Από αυτά που διαβάζω μάλλον γίνεται αυτό που θέλεις αλλά θέλει κάθε μέρα να το ξανασετάρεις

https://access.redhat.com/documentation/en-US/OpenShift/2.0/html/User_Guide/sect-OpenShift-User_Guide-User_Accounts-Authorization_Tokens.html

Πάντως έχει και μια λογική το να μη σου δίνουν απλό τρόπο να το κάνεις. Κάπως πρέπει να σε πείσουν να τους πληρώσεις κιόλας :P

To logout όντος δούλεψε αλλά μετά στο setup μου ξανακανε σετάρισμα με το email του παλιού λογαριασμού. Λέτε να σβήσω τον κρυφό του φάκελο και να τελειώνω? Δεν βλέπω να υπάρχει λύση. Πάντως παιδιά για free το openshift είναι απλά απίστευτο σε αυτά που σου δίνει. Μιλάμε δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στους server που δημιουργείς.

Λέτε να σβήσω τον κρυφό του φάκελο και να τελειώνω?

Αντι για διαγραφή, εγώ θα έκανα move. Αν μάλιστα έχεις ξεχωριστούς φακέλους για το καθένα, μετά με ένα απλό symlink θα μπορείς να χρησιμοποιείς τον φάκελο που θες. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι το rhc αποθηκεύει κωδικούς/tokens κτλ μέσα στον φάκελο ~/.openshift

Μία άλλη λύση είναι να κάνεις ένα δεύτερο user στο τοπικό σου σύστημα με το οποίο θα χειρίζεσαι το δεύτερο openshift account.

Αυτό έχω σκεφτεί τώρα η να δοκιμάσω να μπω μέσω windows. Απλά τα windows τα έχω διαγράψει τελείως από το μυαλό μου σαν λειτουργικό σύστημα και πέρα από κανα game δεν κάνω τίποτα άλλο εκει μέσα.

Προσπάθησα να το κάνω μέσω windows και μιλάμε πελάγωσα. Τι χαοτικό λειτουργικό είναι αυτό. Το να εγκαταστήσεις ruby, git και να τα λειτουργήσεις μέσω της κονσόλας του είναι μιλάμε τελείως χάος. Εκεί που στο linux τα έκαναν με τρεις εντολές στα windows βγαίνανε παράθυρα επι παραθύρων και στο τελός πελάγωσα και τα παράτησα. 

Θα δοκιμάσω την λύση του δεύτερου user

To βρήκα! Απορώ πως δεν μπορούσα να το βρω με αναζήτηση στο google τόσες μέρες και το βρήκα σήμερα. Υπάρχει το -l στους rhc setup όπου διαλέγεις νέο λογαριασμό για να κάνεις login. Δλδ η εντολή είναι

rhc setup -l username1

δείτε εδώ

http://stackoverflow.com/questions/16046038/openshift-rhc-setup-using-multiple-accounts

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...