Millennium Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 @MrBananaz σύμφωνα με τις προυποθέσεις που έθεσες πας σε apu.Στη θέση σου θα κοιτούσα περισσότερο σε 7700Κ ή 7600.Δεν συγκρίνονται σε επιδόσεις και υποστήριξης οδηγών σε γραφικά με i3 (ούτε και σε κάποιες επιλογές στα γραφικά) ενώ σαν cpu είναι στα ίδια επίπεδα και με τα δικά τους features.Περισσότερες πιθανότητες έχει να σε κόψει σε παιχνίδια με κάρτα αργότερα ο i3 παρά αυτοί.Το ΗΤ θέλει και υποστήριξη και στα παιχνίδια το χουν γραμμένο συνήθως.
TheELF Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Να σουν σε κάνα βουνό να τα λεγες αυτά....εδώ είναι φόρουμ και όλοι έχουν ιντερνετ, με δυο κλικ βλέπουν πόσο ψέμα είναι αυτά που λες. http://www.eteknix.com/complete-amd-kaveri-review-a10-7850k-a10-7700k-a8-7600/4/ Η ταχύτητα του 7700 κυμαίνεται από το περίπου μισό ενός i3 όταν δουλεύουν μόνο μέχρι δυο νήματα, μέχρι οριακά ποιο γρήγορα σε κάποια όπου τρέχουν μέχρι και τέσσερα νήματα. Σε ότι έχει να κάνει με fpu κυριολεκτικά τα φτύνει ο 7700. Με ξεχωριστή κάρτα ένας i3 είναι στα ίδια επίπεδα με τον 6300 και πλησιάζει ακόμα και τους i5 οπότε τον αφήνει πολύ πίσω τον 7700. Το HT θέλει ακριβός το ίδιο με τους fx για να παίζει καλά τα παιχνίδια δηλαδή πολλά Thread και τίποτα άλλο. Το ότι η AMD βγάζει συχνά driver έχει να κάνει με το ότι έχει εκατοντάδες μοντέλα vga και όλο και κάποιο θα έχει κάποιο πρόβλημα,αφού βγάζουν ένα driver για όλα βγάζουν συνέχεια driver,ο driver που έχει η intel είναι για 8 μοντέλα (αν τα λες και διαφορετικά και τα 8) οπότε δεν υπάρχει η ανάγκη να φτιάχνουν συνεχώς κάτι,βγάζουν προσεγμένους driver κάθε όποτε χρειάζεται.
Millennium Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Ναι και που είμαι σε forum είδα τι βλέπω από σένα ρε πιο γραφικέ από το Grand Canyon.Cinebench,superpi και άλλα μπακαλίστικα. Δε συγκρίνεται ένας ι3 με τον Α10 για αυτά που θέλει το παλικάρι.Έχουν πολύ μεγάλη διαφορά στα ενσωματωμένα που ζήτησε σε αντίθεση που ως cpu είναι κοντά.Ούτε τα μισά πράγματα που υποστηρίζει ο Α10 δεν υποστηρίζει ένας ι3 (Dual Graphics,TrueAudio,HSA,OpenCL 2.0,Configurable TDP κ.α) και ούτε θα τον περιορίσει όσο ο ι3 σε διάφορες περιπτώσεις.Το ψάχνει μόνος του και βλέπει άλλωστε. Σιγά μη πλησιάζει και intel extreme σε επιδόσεις με το ΗΤ.Ρε που τα σκέφτεσαι. Οι drivers της intel είναι χάλια συγκριτικά.Και σε υποστήριξη και σε δυνατότητες.Εδώ μέχρι πριν κάποιο καιρό είχες πεσμένο image quality σε σύγκριση με τους άλλους και ακόμα και τώρα δεν υποστηρίζει κάποια σύγχρονα φίλτρα κλπ.Αν θέλει να δοκιμάσει κανένα παλιότερο παιχνίδι δε,θα χει πιθανότητες να αντιμετωπίσει προβλήματα.Όποιος δοκίμασε ξέρει.
TheELF Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Ο άνθρωπος είπε ότι θα βάλει δυνατή vga οπότε είναι πεταμένα λεφτά τα ενσωματωμένα και δεν έχει κανένα όφελος από τα όποια features του προσφέρουν αυτά. Σε πραγματικό multitasking με νορμάλ προγράμματα όπου δουλεύει το HT όχι με A10 αλλά και με fx-8350 ανταγωνίζεται ένας i3. http://www.bit-tech.net/hardware/2012/11/06/amd-fx-8350-review/5
Millennium Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Και δυνατή vga μπορεί να βάλει αργότερα στο apu (και ο ι3 έχει ενσωματωμένα που κάνει πολύ λιγότερα από οτι ο amd,εκεί δεν είναι πεταμένα λεφτά?),και να τον κλοκάρει άμα θέλει,και αν έρθει και υποστήριξη dual graphics με μεγαλύτερες κάρτες ακόμα καλύτερα.Lol για το bit-tech. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2014 από Millennium
pnick Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 αν και δεν ξέρω κατά πόσο δυνατότερος είναι ο i3 και αν φανεί με το ανθρώπινο μάτι η διαφορά θα ήθελα να μάθω εάν υπάρχει πουθενά κανένα τεστ εδώ στο διαδίκτυο των δύο αυτών επεξεργαστών μιλώντας για τον τομέα "παιχνίδια" Επειδή ο i3 4150 είναι καινούργιος επεξεργαστής δεν θα βρείς πολλά πράγματα ακόμα από reviews. Έχει όμως, από όσο μπόρεσα και είδα, απόδοση κοντά σε αυτήν του i3 4330 (προηγούμενο μοντέλο, έχει περισσότερη cache memory και άλλη ενσωματωμένη, την HD4600). Οπότε, αν βρείς παλιότερα reviews για τον 4330 θα καταλάβεις περίπου τί απόδοση θα έχει ένας 4150 πάνω-κάτω. http://us.hardware.info/reviews/4993/intel-core-i3-4330--i5-4440-review-affordable-haswells
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Στον i3 δίνεις τα λεφτά για το HT όχι για την igpu. Οι A10 ούτε με dual ούτε με δυνατή ξεχωριστή vga κάνουν δουλειά,είναι να τους πάρεις μόνο αν δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξεις κάτι πάνω σε αυτούς και ακόμα και τότε είναι υπερβολικά ακριβοί για αυτό που προσφέρουν. http://www.extremetech.com/gaming/177677-dual-graphics-dud-intel-clobbers-amds-apus-in-budget-gaming/2
Millennium Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Ναι προσφέρουν περισσότερα οι Α10 στις ίδιες περίπου τιμές.Και οι κλειδωμένοι διπύρηνοι intel (με ΗΤ που ειναι αδιάφορο για τη πλειοψηφία των παιχνιδιών) μόνο κελεπούρια δεν είναι όταν προσφέρουν λιγότερα features,και χειρότερες επιδόσεις σε κάποιους τομείς από οτι οι επεξεργαστές της πολύ μικρότερης εταιρίας.Σε κανένα σοβαρό forum,site,guide που σέβονται τον εαυτό τους δεν συνηθίζουν να προτείνουν ι3 για all around gaming,γιατί ξέρουν τι επιλογή είναι.Αμα θέλει να περιοριστεί και να κάψει την επιλογή του ο άνθρωπος θα πάει σε ι3.
TheELF Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Αν είναι τόσο σοβαρά όπως εδώ καταλαβαίνω.... Το μεγαλύτερο feature τον a10 είναι ότι αν δεν υπάρχουν 4 Thread σε ένα παιχνίδια ή πρόγραμμα παίζει με την μισή του ταχύτητα,από εκεί και πέρα ακόμα και να μην πιστεύει κανείς στο ht (παρά τα εκατομμύρια benchmark) θα πάει στον cpu που θα παίζει με πλήρη ταχύτητα και όχι σε μισή.
stathisgtr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Στον i3 δίνεις τα λεφτά για το HT όχι για την igpu. Οι A10 ούτε με dual ούτε με δυνατή ξεχωριστή vga κάνουν δουλειά,είναι να τους πάρεις μόνο αν δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξεις κάτι πάνω σε αυτούς και ακόμα και τότε είναι υπερβολικά ακριβοί για αυτό που προσφέρουν. http://www.extremetech.com/gaming/177677-dual-graphics-dud-intel-clobbers-amds-apus-in-budget-gaming/2 Ουτε για πλακα δεν βγαζουν αυτα νουμερα ο 4330 με 260 στο bf4..Με 2 280χ και εχω maximum 140.Μην πεις οτι με κοβει ο 6300.Eκτος και αν η πιστα ηταν αδεια.Ειδικα golmud railway που ειναι σουπερ ανοιχτη πιστα.Απο τις μεγαλυτερες του bf4.
MrBananaz Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) ήθελα απλά να αναφέρω πως σε αυτή τη σελίδα (ξέρω λέει μπούρδες πολλές φορές) αλλά πιστεύω σε αυτή τη περίπτωση λέει αλήθεια σε θέμα ισχύ επεξεργαστή Site: gpuboss , και όπως βλέπω αν και είναι δυνατότερος ο i3 δεν είναι και τρομερά δυνατότερος (εάν μπορούμε να πιστέψουμε τη σελίδα) από τον apu σε θέμα επεξεργαστική ισχύ (single core), αλλά σε overall είναι περίπου ίδιοι... ενώ θα μου έφταναν τα ενσωματωμένα της intel δεν θα με χαλούσε και να έπαιζα και ένα από τα πιο καινούρια παιχνίδια έστω σε πολύ χαμηλά settings από τώρα... τέλος πάντων πίστευα ο i3 θα ήταν αρκέτα καλύτερος αλλά μάλλον δεν είναι έτσι, δε ξέρω τώρα τι γίνεται και δεν χρειάζεται να συνεχίσετε το καβγά για το vs... ο καθένας ότι του αρέσει υποστηρίζει απλά θέλω να μου πείτε με ειλικρίνεια τώρα τι γίνεται με αυτούς τους επεξεργαστές για να βγάλουμε επιτέλους άκρη...επίσης ήθελα να αναφέρω πως CF ο apu νομίζω μόνο με r7 250/r7 260 κάνει εάν δεν κάνω λάθοςτέλος ήθελα να πω πως overclock ΔΕ νομίζω να κάνω γιατί μέχρι τώρα με laptop μόνο έχω ασχοληθεί και δεν ξέρω τίποτα από overclock/bios, δε ξέρω εάν είναι δύσκολο αλλά από τώρα πάντως δεν το ρισκάρω εάν ειδικά χάνω και τη εγγύηση με αυτό όταν σκέφτηκα για τον i3 έλεγα μήπως να βάλω ένα 50άρικο για να πάρω τον i5 4440 με 155 ευρώ, αλλά ξεφεύγει αρκετά από το budget και με αυτά τα λεφτά μπορώ να βάλω και gpu Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2014 από MrBananaz
TheELF Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Μην βλέπεις τον ι3 όταν κοιτάς σελίδες που έχουν μόνο καθαρά μετροπρογράμματα αφού σε αυτά δεν κάνει τίποτα το ht το οποίο είναι μόνο για Multitasking και παιχνίδια,βλέπε σε σχέση με έναν pentium σε ίδιες συχνότητες, π.χ. δες αυτό http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G3430-vs-AMD-A8-6600K Ιδίως για τα παιχνίδια που θα γράφονται με τον καινούργιο τρόπο μην ανησυχείς είναι φτιαγμένα με πολλά Threads,κάτι που βοηθάει όλους τους επεξεργαστές,το θέμα είναι να έχεις δυο δυνατούς πυρήνες για όλα τα άλλα παιχνίδια που θα συνεχίζονται να γράφονται με ποιο παλιό τρόπο και θα χρειάζονται ταχύτητα. Π.χ. το battlefield 4 το παίζεις ακόμα και σε celleron κοντά στα 30fps επειδή έχει πολλά νήματα.
stathisgtr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Μην βλέπεις τον ι3 όταν κοιτάς σελίδες που έχουν μόνο καθαρά μετροπρογράμματα αφού σε αυτά δεν κάνει τίποτα το ht το οποίο είναι μόνο για Multitasking και παιχνίδια,βλέπε σε σχέση με έναν pentium σε ίδιες συχνότητες, π.χ. δες αυτό http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G3430-vs-AMD-A8-6600K Ιδίως για τα παιχνίδια που θα γράφονται με τον καινούργιο τρόπο μην ανησυχείς είναι φτιαγμένα με πολλά Threads,κάτι που βοηθάει όλους τους επεξεργαστές,το θέμα είναι να έχεις δυο δυνατούς πυρήνες για όλα τα άλλα παιχνίδια που θα συνεχίζονται να γράφονται με ποιο παλιό τρόπο και θα χρειάζονται ταχύτητα. Π.χ. το battlefield 4 το παίζεις ακόμα και σε celleron κοντά στα 30fps επειδή έχει πολλά νήματα. Sorry αλλα στο multiplayer ουτε δεκα δεν θα παρει ο celeron.Kαι γω στην αρχη με g860 και hd4890 επαιζα το bf4.Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα αδερφε.Παιζω με καλους παιχτες με θηρια υπολογιστες και δεν βγαζουμε αυτα τα νουμερα.Την αλλη εβδομαδα θα εγκαταστησω τον 4770κ.Θα παραθεσω τις αποψεις μου.Παντα για gaming μιλαω. 1
TheELF Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 ενώ θα μου έφταναν τα ενσωματωμένα της intel δεν θα με χαλούσε και να έπαιζα και ένα από τα πιο καινούρια παιχνίδια έστω σε πολύ χαμηλά settings από τώρα... Αν εσένα αυτό σου έδωσε την εντύπωση ότι θέλει να παίξει επαγγελματικό τουρνουά με άλλους 63 παίκτες(και να έχει fov 360° και να βλέπει και σε 10 χλμ έναν εχθρό) τότε πάσο,εγώ απλά έδωσα έμφαση στο «νέα παιχνίδια» μόνο το battlefield 4 υπάρχει και υποτίθεται ότι είναι από τα ποιο βαριά, αλλά αν είσαι χαλαρός gamer το παίζεις άνετα με πολύ μικρό μηχάνημα.
stathisgtr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Αν εσένα αυτό σου έδωσε την εντύπωση ότι θέλει να παίξει επαγγελματικό τουρνουά με άλλους 63 παίκτες(και να έχει fov 360° και να βλέπει και σε 10 χλμ έναν εχθρό) τότε πάσο,εγώ απλά έδωσα έμφαση στο «νέα παιχνίδια» μόνο το battlefield 4 υπάρχει και υποτίθεται ότι είναι από τα ποιο βαριά, αλλά αν είσαι χαλαρός gamer το παίζεις άνετα με πολύ μικρό μηχάνημα. Επαγκελματικο τουρνουα με 64 δεν υπαρχει.Tωρα αλλο απλα να παιζεις και αλλο να απολαμβανεις.Το μονο που θα παρει στο game πολυ χαμηλα fps και το παιχνιδι θα ειναι εφιαλτης.Αυτη εινα η δικια μου αποψη.Μιλαω γενικα για games οχι μονο για bf4.Και οποιος παιζει με χαμηλα fps απο το κανονικο που χρειαζεται ας βγει να το πει.Εχω παιξει με χαμηλα fps και low settings και ξερω.Σταματα να προτεινεις 2cores cpus γιατι θα γυρισουν πανω σου μετα.Το οτι στα benchmarks εχουν εξτρα hardware στα pc τους δεν ξερεις.Απο τροφοδοτικα,μνημες,μητρικες,ssds.coolers κτλ.Σε reall world tests θα πατωσουν. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα