Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση Linux

maou28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, το να κάνει κάποιος εγκατάσταση Linux κάποιες φορές χρειάζεται γνώσεις και σε άλλες περιπτώσεις όχι ιδιαίτερες, θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να εγκαταστήσω 3 διαφορετικές εκδόσεις linux σε έναν σκληρό δίσκο, θέλω να εγκαταστήσω τα ubuntu το kali linux και το Fedora. Άπλα θέλω να μάθω πως μπορεί να γίνει καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους. Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα κάνεις τρία διαμερίσματα και θα τα περάσεις ένα ένα ορίζοντας να περάσουν τα πάντα (usr/home/swap) στο ίδιο διαμέρισμα, η κάθε εγκατάσταση θα βλέπει την προηγούμενη και θα προσθέσει άλλη μια επιλογή στο grub (boot menu) για να επιλέγεις που θα μπεις.

Για να κάνεις 2 διαμερίσματα για το κάθε λειτουργικό , +1 home που θα είναι το ίδιο για όλους δηλαδή 7 διαμερίσματα σύνολο, θα χρειαστείς Η/Υ με uefi bios ,δίσκο σε gpt μορφή ,και πολύ καθαρό μυαλό για να μην μπερδέψεις τα διαμερίσματα όταν τα επιλέγεις κατά την εγκατάσταση.

Μπορείς να δεις εδώ οδηγούς για διάφορες εκδώσεις linux,για το multi boot απλά διαφέρει ότι θες ποιο πολλά διαμερίσματα και να επιλέγεις πάντα τα σωστά.

http://www.insomnia.gr/wiki/_/linux/

Δεν καλύπτει την περίπτωση που θες εσύ ακριβώς αλλά, θα σου πρότεινα να διαβάσεις αυτό https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BC%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_%28Partitions%29

Ειδικά για την περίπτωση σου, θα σου πρότεινα να μην ακούλουθήσεις αυτό που λέει ο οδηγός, και να μην κάνεις ξεχωριστό /home partition.

Αντ' αυτού θα έλεγα να κάνεις 3 μόνο primary partitions (ένα για κάθε διανομή) τα οποία θα περιέχουν τα πάντα (και το /home). Με τον τρόπο αυτό θα κρατήσεις τα πράγματα πιο απλά.

Όταν θα καταλάβεις καλύτερα τη διαδικασία, μπορείς να την επαναλάβεις βάζοντας και ξεχωριστό /home ή ό,τι άλλο θέλεις.

Μπορείς επίσης να δουλέψεις και σε virtualbox.

Η δημιουργία ξεχωριστού partition για /home δεν είναι υποχρεωτική, εάν όμως θες όντως να φτιάξεις ξεχωριστό /home η σοφότερη λύση είναι αυτό που προτείνει είναι ο pmav99 και για τον επιπλέον λόγο ότι είναι η ευκολότερη λύση για να κρατάς κοινές ρυθμίσεις και στις 3 διανομές.

θα προσπαθήσω να το κάνω σε virtualbox πρώτα, γιατί μου φαίνεται λίγο δύσκολο αλλά με βάση αυτά που μου είπατε θα τα κάνω βήμα βήμα,σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...