Runner25 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 σημερα ηρθαν για τον ετησιο καθαρισμο του κλιματιστικου μου και εκαναν διαγνωση γιατι κανει θορυβο μου ειπαν οτι ειναι το πηνιο της φτερωτης και οτι θελει αντικατασταση και μου ζητανε 150 ευρω. αλλος τροπος δεν υπαρχει πχ επισκευη γιατι να πληρωσω κατι τετοιο το οποιο κιολας ειναι αναξιοπιστο αφου μου εμφανισε τη βλαβη με μερικους μηνες λειτουργιας
kfyros Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Αν είναι εντός εγγύησης πρέπει να το φτιάξουν, τι πάει να πει 150 ευρώ; Επίσης, ποια φτερωτή; Του κομπρεσσέρ στην εξωτερική μονάδα; Η εσωτερική μονάδα δεν έχει φτερωτή, έχει κύλινδρο που περιστρέφεται..Και συνήθως έχει ρεγουλατόρους για να τον ευθυγραμμίσει κάποιος αν έχει χάσει τα ίσια του και κάνει έκκεντρη περιστροφή.Αυτό θα μπορούσε να δημιουργεί θορύβους μηχανικούς. Μου φαίνεται ότι πέφτει δούλεμα. Επίσης η ετήσια συντήρηση σε οικιακά μηχανήματα είναι μια μούφα και μισή. Μετράνε το φρέον (που αν χάνει θα το έχει χάσει όλο από κανένα λασκαρισμένο παξιμάδι, και δεν θα δίνει ούτε ψύξη ούτε θέρμανση, άρα θα τον φωνάξεις για βλάβη ),αλλιώς δεν χάνει με τίποτα (κλειστό κύκλωμα είναι).. Και πλένουν και τα φίλτρα.Κάτι που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε μέσης νοημοσύνης άνθρωπος , και ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει τουλάχιστον κάθε δίμηνο όταν τα χρησιμοποιεί. Ανοίγεις το μπροστικό καπάκι , τα βγάζεις και τα πλένεις..Και κουνάς και τα πλαστικά μπας κι έχει φύγει τίποτα από τη θέση του και από εκεί να προέρχεται ο θόρυβος..Μπορεί να σου ρίξουν και σαπουνόνερο στην εσωτερική μονάδα για απολύμανση. Πάρε detol και ψεκαστήρα , ρίξε λίγο με νερό, και ψέκασε ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ τις ψύκτρες της εσωτερικής μονάδας (αφού έχεις βγάλει τα φίλτρα) . Και γλυτώνεις το παπατζιλίκι και κάποια χρήματα.
Runner25 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 ωραια και απο οσο μου λες το κατεχεις γιατι οι μαστοροι αν και απο αντιπροσωπεια ουτε μια ματια δεν ριξανε. προκειται για την εσωτερικη μοναδα σε fujiju inverter με ιονιστη στα 9000 btu μου λεει ο τεχνικος βλαβη στο πηνιο της φτερωτης που βγαινει ο αερας αα και ειμαι εκτος εγγυησης η οποια ειναι πολυ μικρη ενα ετος για τα ηλεκτρονικα και 3 για τα μηχανικα, κατι τετοιο
archsatan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Όπως στα πε ο μάστορας είναι, στο περίπου τουλάχιστον, γιατί η φτερωτή δεν έχει πηνίο. Πηνία - τυλίγματα έχει το μοτέρ που την περιστρέφει. Ο θόρυβος που ακούς είναι χαρακτηριστικός για αυτού του είδους την βλάβη και όποιος ξέρει, το καταλαβαίνει αμέσως. Εσυ φαντάζομαι είχες καταλάβει την αρκετά μειωμένη απόδοση σε σχέση με πέρυσι ή όποτε δεν έκανε τον θόρυβο. Μπορείς να προσπαθήσεις μόνος σου να το αλλάξεις αλλά δεν είναι κάτι εύκολο, χώρια που το μοτέρ καθε αυτό είναι ακριβό και κατα πάσα πιθανότητα θα δυσκολευτείς να το βρείς άμεσα.
ParhsG Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Εμένα χάλασε μαλλον η πλακέτα μέσα και θα αλλαχθει και το μοτερ του ανεμιστήρα γιατι δεν ηταν σιγουρος τι φταίει και θα τα αλλαξει ολα αφου ειναι στην εγγυηση. Επειδη δεν εβγαζε αρκετα κρυο ποτε οσο τα αλλα κλιματιστικα αν κανει μετρηση θα χαθει και αλλο "φρεον"; Τι μπορει να φταίει που δεν αποδίδει καλα; Δηλαδη μπορει να το εχω και απλα να δροσίζει λιγο το χωρο αλλα να ιδρώνω. (μικρος χωρος 8τμ)
gpan Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το κλιματιστικό μου toyotomi trn 535zr τώρα τελευταία κάνει το θόρυβο (σαν σφύριγμα) που επισυνάπτω στο λινκ https://we.tl/t-I4PtDliZkY (το ανέβασα σε λινκ γιατί δε με αφήνει να κάνω επισύναψη από δω) ανά τυχαία χρονικά διαστήματα. Στην εξωτερική μονάδα δεν ακούγεται κάτι και τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας είναι πεντακάθαρα. Μπορεί να μου πει κάποιος που γνωρίζει τι μπορεί να είναι/από που προέρχεται αυτός ο ήχος; Εγώ νομίζω ότι το ακούω απ' τη φτερωτή δεξιά, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος αφού δεν έχω πρόσβαση στο εσωτερικό. Το μηχάνημα είναι εκτός εγγύησης. Όποια βοήθεια/συμβουλή ευπρόσδεκτη. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από gpan
zerocool25 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Και μενα μου κάνει ενα τυχαίο σφύριγμα μέσα στο σπιτι, που κ που το toyotomi 712r32 που το εχω εδω και μια εβδομάδα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα