Προς το περιεχόμενο

Shuttle DS437T barebone Review

zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η έλευση των πολυμέσων στην καθημερινότητά μας και η ολοένα αυξανόμενη διείσδυσή τους σε αυτή είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλοί από εμάς έχουν επιλέξει να αγοράσουν κάποιο HTPC/media player για το σαλόνι τους. Προτάσεις υπάρχουν ουκ ολίγες φυσικά, και για όλα τα πορτοφόλια, όμως εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα αρκετά ξεχωριστό σύστημα το οποίο κατασκευάζεται από τη Shuttle και έχει την ονομασία DS437Τ.

Το DS437Τ είναι ένα barebone PC (δηλαδή έρχεται δίχως RAM και σκληρό δίσκο/SSD) το οποίο έχει εξαιρετικά μικρές διαστάσεις, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά και κυρίως ψύχεται παθητικά (δε διαθέτει κανέναν ανεμιστήρα) ενώ είναι έχει προδιαγραφές για αδιάκοπη χρήση (επί 24ώρου βάσεως) από την εταιρεία.

Εφοδιασμένο με έναν διπύρηνο επεξεργαστή Intel Celeron 1037U (Ivy Bridge) το εν λόγω barebone μπορεί σύμφωνα με την εταιρεία να αναπαράγει χωρίς κανένα πρόβλημα περιεχόμενο full HD προσφέροντας παράλληλα πολύ χαμηλή κατανάλωση και απολύτως αθόρυβη λειτουργία.

Το κατά πόσο τα καταφέρνει θα το εξετάσουμε μέσα από τις σελίδες του παρόντος review αφού πρώτα δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και ορισμένες φωτογραφίες του.

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και έχω δει καλύτερα, με 230€ ή και λίγα παραπάνω αξίζει να προσπαθήσει κανείς να φτιάξει μόνος του ένα HTPC .Είναι πανεύκολο. Εγώ έφτιαξα 2 HTPC από το 2003 μέχρι σήμερα, κυρίως λόγω αναβάθμισης του κυρίως PC . Αυτό που δημιουργείς μόνος σου με μεράκι δεν μετριέται με χρήμα.

• Like 2

Με 245ευρω παιρνει καποιος το Nuc της Intel με i3, καλυτερη ψυξη, πολυ πιο ομορφο και HD4600..Μια χαρα μηχανημα ηταν καποτε το συγκεκριμενο αλλα πλεον γερασε. :)

• Like 1

Αν και έχω δει καλύτερα, με 230€ ή και λίγα παραπάνω αξίζει να προσπαθήσει κανείς να φτιάξει μόνος του ένα HTPC .Είναι πανεύκολο. Εγώ έφτιαξα 2 HTPC από το 2003 μέχρι σήμερα, κυρίως λόγω αναβάθμισης του κυρίως PC . Αυτό που δημιουργείς μόνος σου με μεράκι δεν μετριέται με χρήμα.

Σωστό και αυτό.

Με 245ευρω παιρνει καποιος το Nuc της Intel με i3, καλυτερη ψυξη, πολυ πιο ομορφο και HD4600..Μια χαρα μηχανημα ηταν καποτε το συγκεκριμενο αλλα πλεον γερασε. :)

To αυτό. Και εγώ έχω πάρει το NUC με i3, και γενικότερα δεν θα πρότεινα Celeron (ή Atom), ακόμα και για απλό video, casual gaming ή απλή πλοήγηση, γιατί η FHD ανάλυση θα ζορίζει το μηχάνημα συνεχώς. Δεν ξέρω τι ακριβώς είδατε, αλλά σε αντίστοιχα HTPC η προσωπική μου εμπειρία ήταν επιεικώς μέτρια (π.χ. αδυναμία να τρέξουν πάνω από 2-3 εφαρμογές ταυτόχρονα με ανεκτή ταχύτητα).

Χώρια που η τιμή του δεν είναι ακριβώς "ευκαιρία"....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες έτσι από περιέργεια ένα παράδειγμα με τέτοιες εφαρμογές :)

Τόσο στο Asrock που είχα πριν στο σαλόνι (με dual Atom) όσο και στο NUC τώρα πρέπει να τρέχω, πέρα από ταινίες, μουσική και photos που streamάρω από NAS, το Security Monitor Pro για τις κάμερες του σπιτιού (ή να ανοίγω 5-6 tabs σε browser χτυπώντας κάθε μια κάμερα ξεχωριστά), ένα ακόμα browser για να βλέπω το σπίτι μέσω του Tridium Jace, συν να έχω ανοιχτά Teamviewer, την εφαρμογή του Harmony και το Vuze. Με όλα αυτά το Asrock ήταν μονίμως στο 100%, και αν ήθελα να δω ταινία (ακόμα και 720p) έπρεπε να κλείσω το Security ή τους broswers. Με το NUC δεν ξεπερνάει το 20-25% με όλα ανοιχτά. Και αν εξαιρέσεις το SecurityMonitor, δεν είναι και τρομερά βαριές εφαρμογές εδώ που τα λέμε...Υπόψιν ότι και το Asrock ήταν φτιαγμένο (λόγω ΙΟΝ) για να παίζει άνετα FHD, αλλά αν του άνοιγες 2-3 apps ακόμα γονάτιζε.

Να σημειώσω ότι την ίδια συμπεριφορά έχω δει σε laptops με Celeron αλλά και Core2Duo, άρα έχει να κάνει κυρίως με την ισχύ του CPU (και δευτερευόντως με την GPU)...Να σημειώσω ότι πάντα υπήρχε αρκετή RAM, άρα τα προβλήματα έχουν να κάνουν με το CPU....

Επεξ/σία από The Ace

Να κάνω μια χαζή ερώτηση καθότι άσχετος.

Επειδή σκεφτόμουν να πάρω κάτι τέτοιο για την δουλειά καθότι ασχολούμαι με ελάχιστο office και web browsing. Αν προσθέσεις το κόστος σκληρού δίσκου+RAM+οθόνη+πληκτρολόγιο+ποντίκι δεν φτάνεις το κόστος ενός αντίστοιχων προδιαγραφών laptop;

Κάνω κάπου λάθος;

Να κάνω μια χαζή ερώτηση καθότι άσχετος.

Επειδή σκεφτόμουν να πάρω κάτι τέτοιο για την δουλειά καθότι ασχολούμαι με ελάχιστο office και web browsing. Αν προσθέσεις το κόστος σκληρού δίσκου+RAM+οθόνη+πληκτρολόγιο+ποντίκι δεν φτάνεις το κόστος ενός αντίστοιχων προδιαγραφών laptop;

Κάνω κάπου λάθος;

εχμ οχι και ο λογος εξηγηθηκε απο τον Ace μολις πιο πανω...

αν γνωριζεις τι κανεις μπορεις να χτισεις ενα htpc κατω απο 200 ευρω..δε προκειται ομως να κανεις ανετα τη δουλεια σου με λαπτοπ κατω απο 250-300 ευρω ειδικα αν το θες για κυριο μηχανημα και πολυωρη καθημερινη χρηση

η ευελιξια που δινουν οι customιες και οι προσφορες μεταχειρισμενων ειναι ασυγκριτη..

προσφατως εχτισα για φιλο ενα htpc με amd e350 ssd40αρη ασυρματη καρτα δικτυου πληκτρολογιο ποντικι κουτι micro atx σα το παραπανω με συνολικο κοστος γυρω στα 150 ευρω

εναλλακτικα με λιγα ευρω παραπανω θα μπορουσα να βαλω εναν amd A4 + mobo αλλα το συγκεκριμενο ηταν πακετο με το κουτι και κανει μια χαρα τη δουλεια του για τις ελαχιστες απαιτησεις fullhd ταινιες-streaming-σερφαρισμα

σε λαπτοπ με παρομοιο e350 ή και ελαφρως καλυτερο επξεεργαστη τα πραγματα ειναι πιο στριμωγμενα και  δεν υπαρχουν περιθωρια για turbo boost ετσι τη περισσοτερη ωρα θα τρεχει οριακα στη base speed του + οτι θα σερνεται το συστημα ακομη περισσοτερο με το δισκο στις 5200 στροφες

βεβαια με τα wintablets των 200-250 ευρω που ηδη κυκλοφορουν και που εχουν και εξοδο hdmi ειναι αλλη μια καλη εναλλακτικη για αυτο το σκοπο  εφοσον φυσικα χρησιμοποιουνται για συνοδευτικη και οχι κυρια χρηση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...