White__Dragon Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Ψάχνω έναν ανθεκτικό εξωτερικό σκληρό δίσκο, 1TB ή 2TB, που να μην ξεπερνάει πολύ τα 100€ (αν είναι 2TB). Τον θέλω για backup των πολυτιμότερων αρχέων μου και μεταφορά άλλων αρχείων (στα GB που θα περισσέψουν), από το pc μου σε άλλα pc, ή σε laptop φίλων σε καφετέριες όπου είναι πιθανό να πιάσει βροχή, να πέσει κάτω καταλάθος, να χυθεί πάνω καφές κτλ. Έλεγα να αγοράσω τον ADATA DashDrive Durable HD710 1TB, νομίζοντας πως είναι ο μοναδικός ανθεκτικός εξωτερικός σκληρός, μέχρι που βρκήκα αυτό εδώ το άρθρο και άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως υπάρχουν και άλλες καλές επιλογές. Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο;
skoulas Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Ετσι οπως περιγραφεις την χρηση (και τους φοβους σου) εγω θα σου προτεινα να πας σε WD + Site: case ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ οι σκληροι δισκοι ειναι τα πιο υπουλα μηχανηματα που υπαρχουν...ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΙΤΙΑ μπορει να χαλασουν και να ΧΑΣΕΙΣ ΟΛΑ τα δεδομενα...ΠΑΝΤΑ πρεπει να υπαρχει backup των δεδομενων που δεν θες με τιποτα να χασεις (φωτογραφιες,viseo κτλ) σε 2-3 διαφορετικα μεσα....
White__Dragon Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Ετσι οπως περιγραφεις την χρηση (και τους φοβους σου) εγω θα σου προτεινα να πας σε WD + Site: case Αυτήν τη θήκη δε θα πρέπει να τη βγάζω όταν θέλω να συνδέσω καλώδιο USB στο δίσκο, οπότε δε χρειάζεται να τη βγάζω ποτέ, σωστά; Έτσι, ο WD με αυτήν τη θήκη, γίνεται παρόμοιος σε ανθεκτικότητα, με τον ADATA DashDrive Durable;
skoulas Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Υπαρχουν χιλιαδες videos με Site: της συγκεκριμενης θηκης τα οποια ειναι κατι παραπανω απο εντυπωσιακα...Η θηκη εχει "πορτακι" ωστε να βαζεις το καλωδιο usb και να μην χρειαζεται να την ανοιγεις ποτε...Επισης δεν ξερω για διαθεσιμοτητα και τιμη της θηκης απλα εβαλα το πρωτο link που βρηκα...προσοχη στην περιγραφη νε δεις με ποιους δισκους ειναι συμβατη...
White__Dragon Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δεν τη βρήκα τη θήκη ούτε στο skroutz, ούτε στο bestprize, οπότε την έψαξα με τον κωδικό της στο google, όπου τη βρήκα 17€, σε ένα μαγαζί σχετικά κοντά μου. Τώρα ψάχνω για εξωτερικό δίσκο Western Digital, μιας που έχουν λιγότερες πιθανότητες να καούν, σωστά; Υπάρχουν πολλοί, απ' ότι βλέπω. Δυστυχώς, ο Western Digital Elements που είναι ο πιο φθηνός, δεν κάνει για τη θήκη. Άρα, αναγκαστικά πρέπει να πάρω κάποιον Western Digital My Passport. Ο οποίος, τί διαφορά έχει από τον Elements; Σε αξιοπιστία ή μόνο σε εξτρά; Επίσης, οι μεταλλικοί δίσκοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να καούν; Edit: Στην πραγματικότητα, πρέπει να πάρω My Passport Essential ή My Passport Elite. Δε μπορώ να βρω κανέναν τέτοιο στο skroutz (μόνο έναν Essential 320GB μόνο - αφήστε που κάνει όσο ο Western Digital Elements 1TB). Μάλλον η θήκη θα είναι παλιά, γι' αυτό δεν υπήρχε και στο skroutz και θα υποστηρίζει παλιούς δίσκους. Ποιός ξέρει αν κάνει και για καινούριους και για ποιούς.
White__Dragon Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Θα ήθελα να αγοράσω αυτόν εδώ, αν η θήκη τέριαζε. Βρήκα και αυτήν εδώ τη θήκη, αλλά δε γράφει το συγκεκριμένο μοντέλο και δεν ξέρω αν είναι το ίδιο ανθεκτική με την προηγούμενη.
kostas_dr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Πολύτιμα αρχεία = 2 φορές backup, το λιγότερο.
White__Dragon Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Πολύτιμα αρχεία = 2 φορές backup, το λιγότερο. Θα τα έχω και στον εσωτερικό δίσκο που είναι τώρα (τον έχω 6 χρόνια).
kostas_dr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Θα τα έχω και στον εσωτερικό δίσκο που είναι τώρα (τον έχω 6 χρόνια). Τώρα αυτό, το λες για καλό;
White__Dragon Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Τελικά θα πάρω αυτόν, μιας που δε βγάζω άκρη με τις θήκες των WD (και φοβάμαι πως όσο καθυστερώ μπορεί να καεί ο εσωτερικός) και άμα είναι ξαναπέρνω έναν ίδιο, για να τα έχω και στους δυο.
SPANK Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Προσωπικά εμενα ο book ο 500 gb 5 χρόνια και ακομα ειναι σε άψογη κατάσταση και εχει πέσει αρκετές φορές κατω οποτε θα σου έλεγα να πας προς western digital
White__Dragon Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Προσωπικά εμενα ο book ο 500 gb 5 χρόνια και ακομα ειναι σε άψογη κατάσταση και εχει πέσει αρκετές φορές κατω οποτε θα σου έλεγα να πας προς western digital Καλά. Θα πάρω αυτόν τώρα και έναν WD λίγο αργότερα, για να τα έχω και στους δυο. Έτσι είναι πιο απίθανο να πάθουν όλοι κάτι ταυτόχρονα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα