Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κατάσταση έχει ως εξής:

-πάνω όροφος, σε μια γωνία έρχονται 3 ethernet (δύο desktop, ένας εκτυπωτής)
-μεσαίος όροφος, θέλω να βάλω το tp-link 8980 ώστε το wifi να πιάνει παντού (πάνω, μεσαίος, υπόγειο)
-θέλω οι desktop να παίρνουν ενσύρματα internet (λόγω gaming)
-δεν θέλω το 8980 να μπει στο δωμάτιο μου (που έρχονται τα ethernet)

μία "λύση" θα ήταν τα τραβήξω 3x 30 μέτρα ethernet (ώστε να ακολουθεί τους τοίχους κτλ) από πάνω κάτω...άλλα δεν ξέρω μήπως μπορώ να κάνω κάτι με wireless repeater (που να έχει και ethernet), ή από αυτά που κάνουν δίκτυο μέσω ρεύματος και γενικά δεν ξέρω τι να κάνω tomato.gif

τα φώτα σας παίδες! help.gif

ΥΓ: ξέρω ότι η κατάσταση λύνεται με το 8980 στο δωμάτιο με τα ethernet και στον μεσαίο ένα repeater, άλλα φοβάμαι μην ψηθεί το κεφάλι μου με τόσες κεραίες. Συν το γεγονός ότι γιατί να βάλω repeater, όταν το 8980 μπορεί να καλύψει μόνο του και τους 3 ορόφους hmm.gif

ΥΓ2: σημειωτέον, δοκίμασα wifi sticks, άλλα η σύνδεση δεν ήταν σταθερή για gaming

Δημοσ.

Βέλτιστη λύση, να βάλεις το 8980 στο δωμάτιό σου ώστε να καλύψεις ενσύρματα τις συσκευές σου.

Τραβάς ένα μόνο καλώδιο έως τον μεσαίο όροφο, ώστε να καλύψεις ασύρματα με ένα ΑΡ το σπίτι.

Η ενσύρματη σύνδεση και η λειτουργία Access Point είναι απείρως καλύτερη από την ασύρματη και λειτουργία Repeater.

Δημοσ.

2.5 ευρώ τα κανάλια καλωδίων * 10 + περίπου 20-30 για καλώδιο δίκτύου... αφήστε το παίδες, δεν τραβάω καλώδιο για κάτω

το εξής θα δουλέψει;

- router κάτω
- υπάρχουν δύο υποδοχές ρεύματος, μία για το router και η άλλη λέω να βάλω ένα από αυτά τα "gigabit powerline
- το 2ο το βάζω πάνω
- η έξοδος του πάει σε ένα switch, στο οποίο κουμπώνουν τα υπόλοιπα (υπολογιστές, εκτυπωτής)

δηλαδή:

router --> powerline ------------> powerline --> switch <== 3x cat

Δημοσ.

Σου έγραψα για ένα καλώδιο, αλλά τέλος πάντων.

Κανάλι (12x12 ή 10x15) ~ 0,50€/ανά μέτρο. Περνάς χαλαρά 3 καλώδια.

Καλώδιο UTP cat5e ~ 0,20€/ανά μέτρο

Βάλε και τα βύσματα RJ-45 ~ 0,10€/τεμάχιο

Κάνε τώρα τις πράξεις. Τα νούμερα που έγραψες δεν υπάρχουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...