chrisSerres Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Έχουμε έναν σκληρό ata-66(udm4,ata-5 όπως θέλετε) ο οποίος είναι χρονολογίας 98-00, πώς μπορούμε να σώσουμε τα αρχεία που περιέχει σε pc του "σήμερα" ? μια ώρα ψάχνω στο google αλλά δεν βρίσκω κάτι ουσιαστικό, 50 είδη καλωδίων άνοιξα και converters αλλά τίποτε ακριβώς πάνω σε αυτό... Ειδικά οι παλιοί, ίσως θυμάστε καλύτερα γιατί εμείς εδώ είμαστε της γενιάς του sata. Τα φώτα σας παρακαλώ... Πρόσθεσα φωτογραφίες απ'τη βάση και τα καλώδια ποιο κάτω Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2014 από chrisSerres
SPANK Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Θέλεις ide to sata γράψε αυτο στο ebay και θα βγάλει πολλα που μπορείς να πάρεις
chrisSerres Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Θέλεις ide to sata γράψε αυτο στο ebay και θα βγάλει πολλα που μπορείς να πάρεις πάντως φίλε μου, ide καλώδια έχω αρκετά και δοκίμασα να καρφώσω, αλλά δεν τα παίρνει, δεν χωράνε η κάτι τέτοιο, δεν εφαρμόζουν πάντως και είναι και περισσότερων ακίδων... Γιαυτό προβληματίζομαι σχετικά με το αν θα ταιριάξει το converter που αναφέρεις...
SPANK Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Νομίζω οτι ο converter ειναι διαφορετικό για διάφορα μεγέθη , εχω και εγω εναν τετοιο δίσκο toshiba απο παλιό laptop και το μόνο που έκανα ηταν να πάρω μια θήκη για αυτον τον σκοπό και λειτούργησε κανονικα
chrisSerres Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 κοίταξα πολλά ide, άλλα όλα έχουν μια προεξοχή η οποία εμποδίζει στο να μπεί μέσα και να εφαρμόσει στον σκληρό, άσε που οι τρίπες δεν ταιριάζουν σε απόσταση με τις ακίδες του σκληρού για να το κάνω πιο λιανό, βάζω φωτογραφίες κι εξηγώ: -Αυτή είναι η βάση στην οποία κάθετε ο σκληρός: κι όπως βλέπετε οι άκρες είναι ίσιες και λεπτές χωρίς καμιά προεξοχή στη μέση η οπουδήποτε^ -Εδώ είναι ο σκληρός: κύκλωσα τις τελευταίες ακίδες διότι εκείνες μένουν στον αέρα, η βάση εφαρμόζει στις υπόλοιπες ακίδες, δεν φτάνει μέχρι εκείνες -Και εδώ βλέπετε καλώδιο σάτα, και ότι άλλο σάτα έχω έχει την ίδια προεξοχή στη μέση, και οι τρύπες δεν έχουν την κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους για να το καρφώσω στον σκληρό: Γιαυτό δεν μπορώ να πάρω ένα Ide to sata, γιατί κάτι παίζετε εδώ, γιαυτό είπα οι παλιότεροι θα ξέρουν...
SPANK Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Να η θήκη που σου έλεγα δες και τον δικό μου δίσκο ο ίδιος πρέπει να ειναι με αυτον που έχεις , ειναι ide to usb 1
plextis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Πρέπει να βρεις παλιο καλώδιο ata (33) που ηταν λιγότεροι οι αγωγοι (πιο χοντρα τα μεσα καλωδιάκια),αυτoί δεν έχουν το εξόγκωμα και μπαίνουν σε παλιούς σκληρούς για παράδειγμα δες αυτό: http://www.ebay.co.uk/itm/40cm-IDE-Ribbon-Cable-ATA-33-66-CD-DVD-Drive-Lead-/231091149151?pt=UK_Computing_Drive_Cables_Adapters&hash=item35ce1b195f ψαξτο λιγο
hawkpilot Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Νομίζω ότι προσπαθείς να εφαρμόσεις το ATA βύσμα και στα 4 pins που είναι στην άκρη (αυτά που έχεις κυκλώσει με κόκκινο χρώμα) και μοιάζουν για jumpers. Προφανώς και δε γίνεται. Τα jumpers πρέπει σίγουρα να μείνουν εκτός του βύσματος ATA. ... -Εδώ είναι ο σκληρός: κύκλωσα τις τελευταίες ακίδες διότι εκείνες μένουν στον αέρα, η βάση εφαρμόζει στις υπόλοιπες ακίδες, δεν φτάνει μέχρι εκείνες
jim_p Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Ο σκληρος αυτος ειναι απο λαπτοπ? Αν ναι, αυτα τα 4 ειναι το μερος απο οπου παιρνει ρευμα ο σκληρος. Σε ενα μαγαζι εδω στο Βολο ειχα δει καλωδιο που ηταν 40+4 pins για τετοιο σκληρο απο τι μια μερια και 40 pins, πιο αραιωμενα, + molex απο την αλλη, οποτε εμπαινε στην κλασσικη pata θυρα της μητρικης και στο molex του τροφοδοτικου ενος desktop pc.
SPANK Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Αυτο εδώ http://www.ebay.com/itm/Apricorn-DriveWire-USB-2-0-to-IDE-PATA-SATA-Universal-Hard-Drive-Adapter-ADW-USB-/261521336605?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3ce3e2e91dνομίζω οτι θα κάνει στον φίλο
chrisSerres Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 http://m.ebay.com/itm/110768062280 κάτι τέτοιο βρήκα κι εγώ.. Πρέπει να'ναι αυτό ακριβώς που χρειάζομαι.. Επίσης κι αυτό: http://www.ebay.com/itm/200988741193?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
.::NikoS::. Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Πρεπει να κανει. Σου δινει 3 επιλογές και λέει και για IDE 44 pins.
lefstef Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 ο υπολογιστής που έχει αυτόν τον δίσκο λειτουργεί; δεν αναφέρεις πουθενά.
άδικος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Η καλύτερη επιλογή είναι αυτή που βρήκες (usb to ide/sata) μιας και είναι η φθηνότερη και προφέρει και επιπλέον χρήσεις. Και του Νίκου πάντως κάνει. Για όσους μπερδεύτηκαν ο δίσκος έχει την 44pin σύνδεση που είχαν οι παλιότεροι 2.5"άρηδες (τα έξτρα 4 pins είναι για τροφοδοσία όπως σωστά αναφέρθηκε). 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα