Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα που ανοιξαμε ατμ αυτο εκανα: πιστωσα πισω στους λογαριασμούς 350ε "υποπτα" χαρτονόμισματα..

Απλά μπορεί να μην ανοιχτει το ατμ για 2-3-4 μερες κ ετσι να αργήσει να επιστραφεί το ποσό

Κάνεις καταμέτρηση κάθε φορά ή θα βρεθείς με κάνα έλλειμα;

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Τα πλαστά νομίσματα κυκλοφορούν σε μικρά χαρτονομίσματα όσο πιο μικρά τόσο μεγαλύτερη η αξία τους γιατί κυκλοφορούν πιο εύκολα.

Πού το ξέρεις αυτό.

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/7/2014 στις 12:30 ΠΜ, beatshooter είπε

Σήμερα που ανοιξαμε ατμ αυτο εκανα: πιστωσα πισω στους λογαριασμούς 350ε "υποπτα" χαρτονόμισματα..

Απλά μπορεί να μην ανοιχτει το ατμ για 2-3-4 μερες κ ετσι να αργήσει να επιστραφεί το ποσό

Καλημέρα σας,

έκανα χθες κατάθεση σε ατμ εθνικής και πάτησα ακύρωση συναλλαγής διοτι εντοπίστηκε υποπτο χαρτονόμισμα των 50€,έτσι το μηχάνημα μου επέστρεψε όλα τα χαρτονομίσματα πλήν του υπόπτου χωρίς να μου δώσει κάποιο χαρτάκι,σε τηλέφωνο που έκανα χθές στα κεντρικά με ενημέρωσανότι θα πρέπει να επισκεφθώ το κατάστημα την Δευτέρα το πρωί,το θέμα μου είναι ,πώς θα ξέρει ο υπάλληλος που θα με εξυπηρετήσει οτι το συγκεκριμένο ύποπτο ανήκει σε μένα ώστε να ελεγχθεί και να μου επιστραφεί;επαναλαμβάνω ότι δεν πήρα κάποιο απόκομμα συναλλαγής,

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση

Επεξ/σία από minoras
Δημοσ.
1 ώρα πριν, minoras είπε

πώς θα ξέρει ο υπάλληλος που θα με εξυπηρετήσει οτι το συγκεκριμένο ύποπτο ανήκει σε μένα ώστε να ελεγχθεί και να μου επιστραφεί;επαναλαμβάνω ότι δεν πήρα κάποιο απόκομμα συναλλαγής

Όλες οι συναλλαγές των ΑΤΜ καταγράφονται σε κάποιο αρχείο οπότε γνωρίζουν ποια κάρτα χρησιμοποιήθηκε και τι ακριβώς έκανε (ανάληψη, κατάθεση κτλ) όπως και σε ποια κάρτα αντιστοιχούν τα χαρτονομίσματα που παρακρατήθηκαν.

Θα πρότεινα να πάρεις πρώτα τηλέφωνο στο Κατάστημα. Το πιο πιθανό είναι να σου πουν ότι δεν χρειάζεται να πας από εκεί.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, minoras είπε

Καλημέρα σας,

έκανα χθες κατάθεση σε ατμ εθνικής και πάτησα ακύρωση συναλλαγής διοτι εντοπίστηκε υποπτο χαρτονόμισμα των 50€,έτσι το μηχάνημα μου επέστρεψε όλα τα χαρτονομίσματα πλήν του υπόπτου χωρίς να μου δώσει κάποιο χαρτάκι,σε τηλέφωνο που έκανα χθές στα κεντρικά με ενημέρωσανότι θα πρέπει να επισκεφθώ το κατάστημα την Δευτέρα το πρωί,το θέμα μου είναι ,πώς θα ξέρει ο υπάλληλος που θα με εξυπηρετήσει οτι το συγκεκριμένο ύποπτο ανήκει σε μένα ώστε να ελεγχθεί και να μου επιστραφεί;επαναλαμβάνω ότι δεν πήρα κάποιο απόκομμα συναλλαγής,

Τα atm κρατάνε ημερολόγιο, οπότε μια χαρά μπορεί ο υπάλληλος από το log να αντιστοιχίσει το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα με τον ιδιοκτήτη της κάρτας που χρησιμοποίησες για να κάνεις την κατάθεση.

Έτσι θα μπορέσει να του το επιστρέψει αν είναι γνήσιο ή να ενημερώσει την αστυνομία στην περίπτωση που είναι πλαστό.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, minoras είπε

Καλημέρα σας,

Welcome to the club ☹️

Με την Εθνική μου έχει τύχει 4 φορές (ενώ ποτέ με τις άλλες 3 και σε μεγαλύτερες καταθέσεις). 

Τις 3 το θεώρησαν ύποπτο και μου πίστωσαν κανονικά το ποσό. 

Την 4η, το θεώρησαν πλαστό και..... παπαλα. Το αστείο είναι πως πήγα στο μαγαζί τους όπου μου έδειξαν την κατάσταση της ημέρας. Είχαν μια λίστα με καμία 60-70 καταθέσεις στο atm για εκείνο το απόγευμα και το μηχάνημα χτύπησε 5 πλαστά!!!

Κατι που προφανώς δεν γίνεται να ισχύει Απλά τα έχασα εκείνα τα 50€...

BTW εχω καταθέσει άνετα 20.000 ευρώ στις άλλες 3 χωρίς ποτέ να χτυπήσει κανένα. Εξαιτίας της Εθνικής πήρα δικό μου μηχάνημα ελέγχου πλαστών που επίσης δεν έχει βρει ποτέ του πλαστό. 

Σχημάτισα την την εντύπωση ότι είναι απλα ένας τρόπος να τσιμπάνε 50αρικα. Κι ότι κάτσει... 

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε ατμ εθνικής που χρησιμοποιώ συχνά μου απορρίπτει μερικά χαρτονομίσματα.

Είναι πολύ σπαστικό αν και δεν τα κρατάει απλά στα βγάζει πάλι πίσω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/7/2014 στις 10:10 ΠΜ, idomeneas7 είπε

και το μηχανημα εκανε λαθος (χλωμο).

Όχι και τόσο χλωμό βασικά

Εμένα μου έχει τύχει να μου κάνει λάθος μηχάνημα μέσα σε τράπεζα και επειδή ήταν ώρα λειτουργίας του καταστήματος η υπάλληλος το έβγαλε και το εξέτασε εκείνη τη στιγμή (πήγε σε άλλο μέρος που μάλλον είχαν πιο αξιόπιστο μηχάνημα) και μου είπε ότι ήταν οκ και απλά είχε πάρει υγρασία που το μπέρδεψε

Μου έδωσε εκείνη τη στιγμή άλλο

Αν είχα πάθει το ίδιο σε ΑΤΜ θα έπρεπε να περιμένω να το λύσουμε άλλη μέρα ή αν όντως ήταν προβληματικό θα έπρεπε μετά να τρέχω

Πάντως δεν είναι αλάνθαστα τα μηχανήματα

Επεξ/σία από logistoulis
  • Thanks 1
Δημοσ.

φοβάμαι πιθανό σενάριο του τύπου:"δέν βρέθηκε κάποιο χαρτονόμισμα κύριε'' ..άντε βρές άκρη μετά..κάποτε στο ίδιο μηχάνημα μου κράτησε την κάρτα μέσα χωρίς κάν να βάλω pin..χωρίς λόγο.."η κάρτα σας παρακρατήθηκε"πήρα τηλέφωνο την ακύρωσα και μου είπαν ότι θα υπάρξει χρέωση 5€ για έκδοση νέας ,πράγμα που δέν έγινε ποτέ,ο υπάλληλος ισχυρίζεται ότι δεν βρήκε κάρτα μέσα στο μηχάνημα και τελικά έκανα αίτηση για έκδοση νέας κάρτας χωρίς χρέωση,αλλόκοτα πράγματα συμβαίνουν με την Εθνική για αυτό και μόλις ξεμπλέξω θα φάει ένα όμορφο •Χ•

αυτά ..ελπίζω να μην σας κούρασα..θα επανέλθω με νεότερα για το πώς εξελίχθηκε τελικά η κατάσταση με το "ύποπτο"

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/2/2020 στις 8:21 ΜΜ, minoras είπε

φοβάμαι πιθανό σενάριο του τύπου:"δέν βρέθηκε κάποιο χαρτονόμισμα κύριε'' ..άντε βρές άκρη μετά..κάποτε στο ίδιο μηχάνημα μου κράτησε την κάρτα μέσα χωρίς κάν να βάλω pin..χωρίς λόγο.."η κάρτα σας παρακρατήθηκε"πήρα τηλέφωνο την ακύρωσα και μου είπαν ότι θα υπάρξει χρέωση 5€ για έκδοση νέας ,πράγμα που δέν έγινε ποτέ,ο υπάλληλος ισχυρίζεται ότι δεν βρήκε κάρτα μέσα στο μηχάνημα και τελικά έκανα αίτηση για έκδοση νέας κάρτας χωρίς χρέωση,αλλόκοτα πράγματα συμβαίνουν με την Εθνική για αυτό και μόλις ξεμπλέξω θα φάει ένα όμορφο •Χ•

αυτά ..ελπίζω να μην σας κούρασα..θα επανέλθω με νεότερα για το πώς εξελίχθηκε τελικά η κατάσταση με το "ύποπτο"

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Δεν βγάζει αυτό το μήνυμα πριν την κατάθεση;;

_130414.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/2/2020 στις 7:57 ΠΜ, minoras είπε

Καλημέρα σας,

Μου ειχε τυχει σε Eurobank πριν κατι μηνες αλλα το  προβλημα λυθηκε τηλεφωνικα με το καταστημα την επομενη εργασιμη .

Το μεσημερι μου ειχαν πιστωσει το 50αρικο που μου ειχε κρατησει το μηχανημα.

Δεν επιστεφονται τα χαρτονομισματα που το μηχανημα θεωρει ...υποποτα.

Ειχα καταθεσει λεφτα που ειχα παρει απο ΑΤΜ Πειραιως.

15 ώρες πριν, Doubt είπε

Δεν βγάζει αυτό το μήνυμα πριν την κατάθεση;;

_130414.jpg

Φυσικα και το βγαζει τουλαχιστον σε Eurobank.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά πήγα στο κατάστημα και συμπλήρωσα μια αίτηση ώστε να ανοίξουν το ατμ και να ελέγξουν χειροκίνητα το χαρτονόμισμα,το μεσημέρι το πίστωσαν στο λογαριασμό μου,το λάθος ήταν που δεν πάτησα αποδοχή,όταν πατάς αποδοχή το ποσό πιστώνεται κανονικά στο λογαριασμό σου και μεταλ ελέγχεται από τους αρμόδιους..

Δημοσ.

τα χρήματα ελέγχονται κανονικά από τους ταμίες που μετράνε τα χρήματα με τα από ανεφοδιασμο

ήξερα όμως ότι η κατάθεση στα ατμ γινόταν με φάκελο όποτε ήξερε το πλαστό τίνος ήταν....βέβαια αν είχε ο ταμίας κανένα πλαστό φάει μπορούσε να στο ρίξει στα δικά σου

αλλά όταν άρχισαν μερικοί και κρατούσαν φωτοτυπίες γιατί γινόταν συχνά από ένα κατάστημα  τον έπιασαν.

τώρα σύμφωνα με αυτά που διαβάζω το μηχάνημα ελέγχει απευθείας τη κατάθεση(ήτοι τα βάζουμε χυμα) πως όμως θα ξέρει αφου πέφτουν σε μια κασέτα τίνος είναι το πλαστό(αν εχουν κανεί 5 άτομα με πλαστα καταθέσεις)???

λίγο δύσκολο μου φαίνεται......

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasbm είπε

τα χρήματα ελέγχονται κανονικά από τους ταμίες που μετράνε τα χρήματα με τα από ανεφοδιασμο

ήξερα όμως ότι η κατάθεση στα ατμ γινόταν με φάκελο όποτε ήξερε το πλαστό τίνος ήταν....βέβαια αν είχε ο ταμίας κανένα πλαστό φάει μπορούσε να στο ρίξει στα δικά σου

αλλά όταν άρχισαν μερικοί και κρατούσαν φωτοτυπίες γιατί γινόταν συχνά από ένα κατάστημα  τον έπιασαν.

τώρα σύμφωνα με αυτά που διαβάζω το μηχάνημα ελέγχει απευθείας τη κατάθεση(ήτοι τα βάζουμε χυμα) πως όμως θα ξέρει αφου πέφτουν σε μια κασέτα τίνος είναι το πλαστό(αν εχουν κανεί 5 άτομα με πλαστα καταθέσεις)???

λίγο δύσκολο μου φαίνεται......

Τι σας ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβετε;

Χωρις να ξερω πως λειτουργεί, μπορω να σκεφτώ διάφορους ΛΟΓΙΚΟΥΣ τροπους για να καταλάβουν πιο χαρτονόμισμα αντιστοιχεί σε ποια καταθεση.

Ακομα και αν πηγαίνουν σε μια θυρίδα ολα τα χαρτονομίσματα,ανετα μπορεις να βρεις ποιο είναι ποιανού,βάσει της ποσότητας που κρατήθηκε απο την καθε καταθεση,απλα μετρώντας την θέση των χαρτονομισματων

Πιθανότατα θα υπάρχει και αισθητήρας που καταγράφει τον αριθμο του κάθε χαρτονομίσματος,και τον αντιστοιχεί με την κατάθεση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...