Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους 
Ως ISP ειχα παλιοτερα Forthnet , τους πρωτους 6 μηνες ηταν ολα καλα χωρις προβληματα . Αργοτερα ομως η συνδεση επεσε καπου στα 2mbps (να προσθεσω οτι μενω προποδες παρνηθας οποτε μαξ εδω φτανει 7-8).
Γι αυτο το λογο και αλλαξα wind εδω και 2 μηνες . Τον πρωτο μηνα πληρως ικανοποιημενος . Τον τελευταιο μηνα ομως το ιντερνετ πεφτει διαρκως . Πηρα τηλεφωνο στην wind μου λεγαν τα κλασσικα να βγαλω φιλτρο , να συνδεσω το ρουτερ κατευθειαν στη γραμμη τα οποια τα εκανα και τιποτα. Ηρθε τεχνικος τσεκαρε καποια πραγματα και υπεθεσε οτι το προβλημα ειναι απο αυτους και ειπαν οτι θα αλλαξουν φιλτρο βρογχου , κατι τετοιο. 

Οπως καταλαβαινεται δεν εχει αλλαξει τιποτα...επισης κατι ακομα που εχω προσεξει δεν ξερω αν βοηθαει.
Αν δεν υπαρχει υπερβολικο download πχ skype , facebook και κανα online game ταυτοχρονα τοτε δεν πεφτει τοσο συχνα , οπως επισης αν δεν χρησιμοποιειτε καθολου το ιντερνετ τοτε δεν πεφτει καθολου για ωρες πχ μπορει να μην πεσει για 20 ωρες , ενω οταν το χρησιμοποιω να πεφτει καθε 2 λεπτα.

το ρουτερ ειναι technicolor TD5130

και αυτες οι ρυθμισεις 

Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:
509 / 4757 Max Bandwidth 
(Up/Down) [kbps/kbps]:
840 / 5976 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 4180080 / 19872581 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 12 / 19.5 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 33.5 / 50.5 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]:

19.4 / 9.1

Δημοσ.

Επειδη συνεβη και σε εμενα αυτο αν εχχεις ορεξη ριξε τηλεφωνο καθε 5 λεπα με το ρολοι κλεινε και περνε τοτε θα αξιοθουνε να το φτιαξουνε/ασχοληθουν να εντοπισουν το θεμα.Εμενα μου λεγαν οτι πρεπει να ερθει τεχνικος πχ και τους λεω οτι οκ να ερθει αλλα θελω να μου στειλετε με ενα φαξ ολα τα εγραφα να ερθει τεχνικος για της χρεωσεις με ειπαν οτι κατι τετοιο ειναι παρανομο και εγω τους ενημερωσα οτι μην τομλμησει και παησει το ποδι του ο τεχνικος στο σπιτι μου θα εχουν μπλεξηματα.Μετά από πολλά τηλ τους ανεφερα ότι μπορεί να φταει η καρτουλα ADSL στο κέντρο τους και ως διαμαγίας δέχτηκα τλεφώνημα ότι έφτεγε αυτό κάτι αντοίχο μπορεί να είναι και σε σενα

Δημοσ.

Δεν ξερω , αυτο με τα τηλεφωνηματα θα το δοκιμασω αν και δεν νομιζω να πετυχει.
Απο την αλλη περιπου αυτο θελω να κανω . Μηπως βρω το προβλημα καπως , να τους το πω να το φτιαξουν. Γιατι να το βρουν αυτοι , σε κανα 3μηνο παιζει.

Δημοσ.

Ότι να'ναι, αλλά τέσπα...

Το line attenuation που έχεις στο down είναι υψηλό..

Θα αφαιρέσεις από όλο το σπίτι ότι είναι σε τηλεφωνική πρίζα. Θα συνδέσεις στη κεντρική πρίζα το ρούτερ, χωρίς splitter με ένα ΆΛΛΟ τηλεφωνικό καλώδιο μικρότερο από 2μ. Θα δεις λοιπόν εκείνη τη στιγμή τα στατιστικά της γραμμής σου. Αν το down στο attenuation εξακολουθεί να είναι τόσο, τότε πάρε τους τηλέφωνο ακόμα και τώρα. Είναι 24ωρο το τμήμα.

Δημοσ.

modem αλλο δοκιμασες?

Δοκιμασα baudtec αλλα τα ιδια , σκεφτομαι να παρω ενα netgear μπας και..

Ότι να'ναι, αλλά τέσπα...

Το line attenuation που έχεις στο down είναι υψηλό..

Θα αφαιρέσεις από όλο το σπίτι ότι είναι σε τηλεφωνική πρίζα. Θα συνδέσεις στη κεντρική πρίζα το ρούτερ, χωρίς splitter με ένα ΆΛΛΟ τηλεφωνικό καλώδιο μικρότερο από 2μ. Θα δεις λοιπόν εκείνη τη στιγμή τα στατιστικά της γραμμής σου. Αν το down στο attenuation εξακολουθεί να είναι τόσο, τότε πάρε τους τηλέφωνο ακόμα και τώρα. Είναι 24ωρο το τμήμα.

το μοντεμ ειναι παντα συνδεδεμενο χωρις splitter και εχω δοκιμασει 2 διαφορετικα καλωδια μικροτερα απο 2μ αλλα τιποτα

Δημοσ.

αν συνδεθεις ασυρματα στο νετ πάλι πέφτει? το πάθενα παλιά και είχα χαλασμένο το καλόδιο απο το μοντεμ στο pc

Δημοσ.

αποκλειται να ειναι αυτο καθως το ρουτερ δειχνει πως ξεσυγχρωνιζει.. επισης το ασυρματο το εχω απενεργοποιησει γιατι δεν το χρησιμοποιω και πολυ . 

Εγω αυτο που βλεπω απο τις ρυθμισεις ειναι υψηλο output power και attenuation ..αυτα τα 2 με προβληματιζουν και δεν ξερω τι να κανω για να διορθωθουν .  :blink: 

Δημοσ.

To output power ειναι normal και το attenuation δεν αλλάζει. Εξαρτάται από την απόστασή σου από το αστικό κέντρο η οποία φαίνεται να ναι πολύ μεγάλη. Δε μπορείς να κάνεις κάτι από τη μεριά σου κ οι αποσυγχρονισμοί είναι πάρα πολλοί απ ότι περιγράφεις. Οπότε εφόσον δεν έστρωσε με άλλο ρούτερ κ δεν είναι θέμα ρούτερ πρέπει να δηλωθεί στις βλάβες για συχνούς αποσυγχρονισμούς. Κ ούτε αν σου αλλάξουν profile θα στρώσει. Profile φοράνε σε περιπτώσεις που υπάρχουν 3-4 αποσυγχρονισμοί. Τηλέφωνο στη Wind μέχρι να περαστεί στις βλάβες. Καλή τύχη.

Δημοσ.

To output power ειναι normal και το attenuation δεν αλλάζει. Εξαρτάται από την απόστασή σου από το αστικό κέντρο η οποία φαίνεται να ναι πολύ μεγάλη. Δε μπορείς να κάνεις κάτι από τη μεριά σου κ οι αποσυγχρονισμοί είναι πάρα πολλοί απ ότι περιγράφεις. Οπότε εφόσον δεν έστρωσε με άλλο ρούτερ κ δεν είναι θέμα ρούτερ πρέπει να δηλωθεί στις βλάβες για συχνούς αποσυγχρονισμούς. Κ ούτε αν σου αλλάξουν profile θα στρώσει. Profile φοράνε σε περιπτώσεις που υπάρχουν 3-4 αποσυγχρονισμοί. Τηλέφωνο στη Wind μέχρι να περαστεί στις βλάβες. Καλή τύχη.

Αυτο εκανα , περαστηκε στις βλαβες , και αντε να δουμε τι θα γινει , αν και πιστευω πως το output power ειναι υψηλο , ισως ενα netgear αλλαζε την κατασταση..δεν ξερω θα δειξει

• Like 1
Δημοσ.

Αν οι αποσυγχρονισμοί είναι από την πλευρά της Wind τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι έτσι και αλλιώς. Η γραμμή σου μαζεύει λάθη μάλλον, και για αυτό έχεις συχνές αποσυνδέσεις όταν είσαι συνδεμένος με τον υπολογιστή.

• Like 1
Δημοσ.

Κράτα μας ενήμερους φίλε, η Wind για μένα έχει πολύ καλή εξυπηρέτηση πελατών.. ελπίζω να λυθεί το πρόβλημά σου σύντομα!

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον στο τριτο τηλεφωνο , πετυχα ενα πιτσιρικα ευτυχως και μπορεσα να συνεννοηθω απλα και γρηγορα . Το απογευμα καλεσα .. λιγες ωρες μετα πρεπει να φτιαχτηκε γιατι απο τοτε δεν ξαναεπεσε καθολου . Με πηρε τηλεφωνο και ενας αλλος τεχνικος αργοτερα , μου ειπε οτι το ρουτερ δεν ειναι καλο , αλλα οτι οντως το προβλημα ειναι απο εκει και θα διορθωθει . Ως τωρα ολα καλα .

Τωρα αν καποιος εχει καμια ιδεα για κανα καλο ρουτερακι , γιατι το technicolor ειναι για πεταμα :3

Δημοσ.

Ακριβές μοντέλο δεν έχω διαθέσιμο αλλά υπάρχει ένα φθηνό και καλό της tp-link στα 25 ευρώ. Νομίζω είναι και το μοναδικό σε αυτή τη τιμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...