Προς το περιεχόμενο

linux mint 17 σε παλιο PC

enjoy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χθες εγκατέστησα τα Linux mint 17 (καθαρή εγκατάσταση) σε παλιό PC (Puntium 4, 500mb ram, μια παλιά geforce πρέπει να έχει). Έβαλα τα xfce γιατί είχα διαβάσει ότι είναι καλύτερα σε παλιούς υπολογιστές.Η πρώτη εντύπωση ήταν αρκετά καλή. Ήταν σαν είχα βάλει Windows 7 σε όψη. Όμως,το ένα πρόβλημα είναι ότι τους φακέλους(folders) τους δείχνει άσπρους και μόνο αν πατήσεις πάνω δείχνει το ωραίο πρασινάκι χρώμα με την σκίαση του Mint. Το driver manager δεν μου έβγαλε κανένα οδηγό να εγκαταστήσω.

Το άλλο πρόβλημα (και πιο βασικό) είναι ότι μερικές φορές κατά την ενημέρωση πακέτων το σύστημα παγώνει και πρέπει να κάνω restart από το reset button. Μου έβγαζε να κάνω "sudo dpkg --configure -a".

Την πρώτη φορά που το έκανα μου έπιασε και εγκατέστησα τις βασικές ενημερώσεις. Όμως την δεύτερη φορά που ήθελα να εγκαταστήσω κάποια προαιρετικά πακέτα (4 ή 5 προτεραιότητα, καινούργιο Kernel)  μου πάγωνε συνέχεια,ακόμα  και όταν κάνω "sudo dpkg --configure -a". Με αποτέλεσμα να κάνω restart και να υπάρχουν κατεστραμμένα πακέτα οπότε δεν μπορεί να κάνει πλέον καινούργια ενημέρωση το mint. Τι να κάνω με τα κατεστραμμένα πακέτα? Μήπως πρέπει να εγκαταστήσω κάποιο driver από την nvidia?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι καρτα γραφικων εχει ακριβως? Το ιδιο προβλημα με τους φακελους ειχα και με nvidia gforce4mx που την δουλευε ο σαπιος nouveau! Επιτελους βρισκω καποιον με το ιδιο προβλημα μετα απο μηνες :P

Το θεμα που εχει το apt με τις ενημερωσεις δεν εχει να κανει με την nvidia, τουλαχιστον οχι αμεσα. Μηπως την στιγμη που παγωνει εχεις αυξημενη θερμοκρσια πχ? Μπορει να ειναι οτιδηποτε, ακομα και προβληματικος σκληρος...

Επεξ/σία από jim_p

Τελικά το πάγωμα το έκανε λόγω υπερθέρμανση επεξεργαστή. Άλλαξα την πάστα και όλα εντάξει τώρα.Έγιναν όλες οι ενημερώσεις κανονικά. Μόνο αυτό με τους άσπρους  φακελους έχω ακόμα. Η κάρτα του είναι geforce2 MX/MX400

Παράξενο να σου παγώνει από υπερθέρμανση. Κανονικά σε υπερθέμανση υπάρχει κόφτης στην μητρική που κάνει restart. Εχε τον νου σου και για τις μνήμες σου. Τρέξε και κανα memtest να δεις αν είναι ok

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...