brotrainer Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Λοιπόν παιδιά. Όπως λέει ο τίτλος το Tablet της εταιρείας Turbo-X (Plasio Computers) Spice IV, που κοστολογείται τώρα στα 99 ευρώ, εξερράγη στο κουτί του! (εγώ το είχα αγοράσει μόλις βγήκε σχεδόν, τον Δεκέμβριο του 2012 στα 169 ευρώ - μάλιστα μου έκανε από τότε κάποια νερά - τα γνωστά κολλήματα-crashes). Καταρχήν, είχα αφήσει το ταμπλετ στο κουτί του σε μια ευάερη ντουλάπα (από πολύ καλό ξύλο) εδώ και πέντε μέρες, γιατί με την αγορά του Samsung Galaxy Tab 3 8 inch, δεν το χρειαζόμουν. Γιατί δεν το χρειαζόμουν πια; Γιατί η μπαταρία του ήταν τραγική, δηλαδή άντε να άντεχε 6 ώρες με προγράμματα booster battery. Κατά τα άλλα δεν είχε εμφανίσει κανένα λειτουργικό πρόβλημα, μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, χωρίς κανέναν λόγο είχαν καεί γύρω στα δέκα pixel στο κέντρο της οθόνης. Εν πάση περιπτώσει προχθές ακούσαμε ένα μπαμ (!) μέσα στο σπίτι αλλά δεν δώσαμε σημασία. Σήμερα, πάει ο πατέρας μου να ψάξει στην ντουλάπα κάτι κουτιά (γιατί εκεί βάζουμε τα κουτιά από τις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές που έχουμε αγοράσει κατά καιρούς) και βλέπει το κουτί του Turbo-X Spice IV ανασηκωμένο. Το ανοίγει και βλέπει το τάμπλετ στην παρακάτω κατάσταση. Το τάμπλετ μετά την έκρηξη: Εγώ δεν προτίθεμαι ούτε να κινηθώ δικαστικά εναντίον της Turbo-X, γιατί δεν έχω και κανένα λόγο δηλαδή; Τι θα κερδίσω; Λεφτά; Δεν με ενδιαφέρει. Το θέμα είναι ότι τα προϊόντα τους είναι πια επικίνδυνα! Δηλαδή αν εγώ το είχα στην πρίζα τι θα γινόταν τότε; Αν το κράταγα στα χέρια μου και έβλεπα ταινία (το κάνω αρκετά συχνά αυτό); Αν διάβαζα κανένα e-book; Τι θα συνέβαινε εάν εγώ ή ο οποιοσδήποτε άλλος ήταν τώρα σοβαρά τραυματίας; Μάλιστα, τους παίρνω για παράπονα και η απάντηση είναι η εξής: "Κύριε, η μπαταρία χάλασε. Δεν υπάρχει πρόβλημα, μην ανησυχείτε και μην φοβάστε. Φέρτε το εδώ στο μαγαζί να το φτιάξουμε". Θυμάστε κάτι διαφημίσεις ή μάλλον κάτι ρεπορτάζ για τα ανατισσόμενα κινέζικα σίδερα; Ε αυτό είναι τα προϊόντα της Turbo-X και δε γενικεύω καθόλου! Ένα μικρός περίπατος στο φόρουμ θα σας πείσει. Κάποτε αγόραζα πολύ συχνά από εκεί, μέχρι και υπολογιστές (laptop και λοιπά). Όμως τα τελευταία δυο χρόνια είπα τέρμα από εκεί (λόγω άλλων προβληματικών προϊόντων τους). Μπορεί να έσκασα 150 ευρώ για το Galaxy Tab 3 8 inch στο amazon.com, όμως είμαι ύπερευχαριστημένος και νιώθω ασφαλής! Θα μου πεις εδώ φτάσουμε, να νιώθουμε ασφαλής με ένα προϊόν το οποίο υποτίθεται πως παρέχει κάθε ασφάλεια στο χρήστη! (για τα Turbo-X μιλάω). Τώρα για την αντιμετώπιση του κύριου τι να πω. Να μη φοβάμαι; Είναι αυτή τώρα απάντηση; Τι να πω. Δεν έχω κάτι μαζί τους, και ούτε θέλω να τους θάψω, γιατί υπάρχουν και εντάξει πωλητές και άτομα στην επιχείρηση αυτή. Απλά δεν θα με ξαναδούν ποτέ τους για πελάτη. Ποτέ όμως. Δεν θέλω να συκοφαντήσω, απλά γράφω την άποψη μου και την εμπειρία μου. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε-διαβάστε (τέλος πάντων, καταλάβατε τι θέλω να πω). Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2014 από brotrainer 9
hawkpilot Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δεν υποστηρίζω το πλ@ίσιο, ούτε έχω καμία σχέση με το μαγαζί αλλά τέτοιο συμβάν μπορεί να προκληθεί από οποιαδήποτε συσκευή. Αστοχία υλικού δεν είναι κάτι εξωπραγματικό, πόσο μάλλον σε συνθήκες αδιευκρίνιστες (εσύ μπορεί να γράφεις ότι το φρόντιζες, το πρόσεχες και το είχες σε κλιματισμό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι συνθήκες ήταν πάντα έτσι όπως νόμιζες). Να μην αναφέρω τόσα συμβάντα που έχουν καταγραφεί σε συσκευές με "επώνυμες" μαμάδες. Σκέψου μόνο τι γίνεται στο χώρο του αυτοκινήτου και πόσες ανακλήσεις γίνονται κάθε χρόνο. Και μη μου πεις "μα αυτοί το πρόλαβαν" - να είσαι σίγουρος ότι κάποιοι την πάτησαν για να γίνει ανάκληση. 6
evoracing Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να προκάλεσε το πρήξιμο τις μπαταρίας, και δεν φταίνε τα Turbo-X γιατί το ίδιο μου έχει συμβεί και σε iPhone 3GS με γνήσια μπαταρία. Το άνοιξα για να αφαιρέσω το lcd του και επειδή περίμενα εκείνη την μέρα να έρθει και τελικά δεν ήρθε το άφησα ανοιχτό μέσα στο κουτί του με κλειστό κουτί. Την επόμενη μέρα βλέπω την πλακέτα να κάνει κύλια!, πήγα να ανοίξω τα βιδάκια, το πρώτο καρφώθηκε! πάνω σε μια γυψοσανίδα και το 2ο έσπασε με την βάση του. Τα υπόλοιπα βγήκαν αλλά και αυτά με πολύ πίεση! Πάλι καλά πρόλαβα πριν σκάσει η μπαταρία. Πάντως από 0.2cm που είναι κανονικά είχε αγγίξει τα 2cm άνετα! Οπότε σε αυτό το θέμα δεν ευθύνεται η Turbo-X εξάλλου δεν τα παράγει αυτή, τα παίρνει όπως όλοι σχεδόν από την Κίνα. Όσο για το θέμα του service ναι δεν το αντιμετώπισα σωστά το θέμα, αν και εδώ που τα λέμε τι παραπάνω θα μπορούσε να πει σαν υπάλληλος? Άμα δεν βαριέσαι πήγαινέ το για service δεν χάνεις κάτι. 1
ektor7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Δεν υποστηρίζω το πλ@ίσιο, ούτε έχω καμία σχέση με το μαγαζί αλλά τέτοιο συμβάν μπορεί να προκληθεί από οποιαδήποτε συσκευή. Αστοχία υλικού δεν είναι κάτι εξωπραγματικό, πόσο μάλλον σε συνθήκες αδιευκρίνιστες (εσύ μπορεί να γράφεις ότι το φρόντιζες, το πρόσεχες και το είχες σε κλιματισμό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι συνθήκες ήταν πάντα έτσι όπως νόμιζες). Να μην αναφέρω τόσα συμβάντα που έχουν καταγραφεί σε συσκευές με "επώνυμες" μαμάδες. Σκέψου μόνο τι γίνεται στο χώρο του αυτοκινήτου και πόσες ανακλήσεις γίνονται κάθε χρόνο. Και μη μου πεις "μα αυτοί το πρόλαβαν" - να είσαι σίγουρος ότι κάποιοι την πάτησαν για να γίνει ανάκληση.Ενημερωνει το παιδι και με πολυ σωστο και κοσμιο τροπο,εκφραζει και την απογοητευση και την ανησυχια του για το προιον. Και φυσικα θα τυχει και σε επώνυμες εταιριες/προιοντα,αλλα θα πεσει κραξιμο απ'ολη την υφηλιο και μεχρι και ο τελευταιος ανθρωπος σ'αυτο το κοσμο,κατα καποιο τροπο θα μαθει το περιστατικο! Σε εταιριες ομως τοπικου επιπεδου,θα πρεπει να ενημερωνομαστε δυστυχως,μονο απο τα φορουμ και τους χρηστες,στο τι συμβαινει. Και τελος,την samsung θα πλακωσει ολη η τεχνολογικη κοινοτητα.να την "αρπαξει απ'το λαιμο",για να αποσυρει ενα ελαττωματικο προιον,το τοπικο καταστημα/μαρκα ποιος θα το πιεσει? Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2014 από ektor7 2
zio10 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Όπως είπε και ο evoracing, πιθανότατα πρόβλημα στη μπαταρία, από θερμοκρασία ή δεν ξέρω τι άλλο. Φουσκώνουν και σκάνε! Το έχω δει και γω σε iPhone, έχω διαβάσει ότι έχει συμβεί και σε άλλες μάρκες 1
brotrainer Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Έκτορα σε ευχαριστώ για την απάντηση. Για τους παραπάνω φίλους τους ευχαριστώ επίσης και δεν θέλω να τονίσω πως ούτε εγώ έχω κάτι με την Πλαίσιο. Για το πρώτο φίλο να τους επισημαίνω πως το tablet και η μπαταρία συντηρούνταν σύμφωνα με το εγχειρίδιο του Πλαίσιο. Όσο για το δεύτερο ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σε μεγάλες εταιρείες, συμφωνώ, το πρόβλημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα δεν είναι ότι απλά έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι, το πρόβλημα είναι ότι τόσα άλλα Turbo-X προϊόντα είναι ελαττωματικό κομμάτια και πια όχι απλά ελαττωματικό αλλά και επικίνδυνα όπως φαίνεται! Για το δεύτερο φίλο μου, να του πω με πολλή αγάπη, πως αν υπονοεί ότι εγώ πείραξα το προϊόν, να γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εσύ φίλε μου ίσως το έπαθες γιατί το πείραξες κάτι που είναι απαγορεύεται ρητά από κάθε εταιρεία! Όσο για το service, με συγχωρείς αλλά ίσως δεν ανέφερα πως ήταν ο προϊστάμενος του τμήματος. Δεν απαιτούσα τίποτα, απλά ένα τεράστιο συγνώμη για την ταλαιπωρία και ελάτε αμέσως εδώ να δούμε τι γίνεται από εδώ και πέρα! Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΩΝ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ; (συγγνώμη για τα κεφαλαία). 2
evoracing Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Έκτορα σε ευχαριστώ για την απάντηση. Για τους παραπάνω φίλους τους ευχαριστώ επίσης και δεν θέλω να τονίσω πως ούτε εγώ έχω κάτι με την Πλαίσιο. Για το πρώτο φίλο να τους επισημαίνω πως το tablet και η μπαταρία συντηρούνταν σύμφωνα με το εγχειρίδιο του Πλαίσιο. Όσο για το δεύτερο ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σε μεγάλες εταιρείες, συμφωνώ, το πρόβλημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα δεν είναι ότι απλά έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι, το πρόβλημα είναι ότι τόσα άλλα Turbo-X προϊόντα είναι ελαττωματικό κομμάτια και πια όχι απλά ελαττωματικό αλλά και επικίνδυνα όπως φαίνεται! Για το δεύτερο φίλο μου, να του πω με πολλή αγάπη, πως αν υπονοεί ότι εγώ πείραξα το προϊόν, να γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εσύ φίλε μου ίσως το έπαθες γιατί το πείραξες κάτι που είναι απαγορεύεται ρητά από κάθε εταιρεία! Όσο για το service, με συγχωρείς αλλά ίσως δεν ανέφερα πως ήταν ο προϊστάμενος του τμήματος. Δεν απαιτούσα τίποτα, απλά ένα τεράστιο συγνώμη για την ταλαιπωρία και ελάτε αμέσως εδώ να δούμε τι γίνεται από εδώ και πέρα! Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΩΝ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ; (συγγνώμη για τα κεφαλαία). Δεν είπα ότι το άνοιξες αλίμονο! και εγώ φυσικά και πείρα ευθύνη που το άνοιξα αλλά δεν νομίζω να ήταν αυτή η αιτία αφού δεν ακουμπάς στην ουσία τίποτα πέρα από 2 καλώδια που δεν είναι καν της μητρικής. Η μπαταρία δεν φαίνεται καν. Κάτι άλλο μπορεί να μεσολάβησε για να πρηστεί. Γενικός έχω δει πολλές τέτοιες μπαταρίες να σκάνε και όντως προκαλούν τραύματα αν είσαι κοντά και είναι κίνδυνος. Καλό θα ήταν να πας και δικαστικός γιατί αν το είχε κάποιο παιδάκι ή όποιος και να το είχε εκείνη την στιγμή, βρισκόταν σε κίνδυνο. Δεν πρέπει να περιμένουμε να γίνει κάτι για να τους τρέξουμε. Γενικός μέσα στο σπίτι μας υπάρχουν πολλές συσκευές βόμβες και θέλουν μεγάλη προσοχή! Μακριά από εμάς φυσικά!!!! 2
brotrainer Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Σε ευχαριστώ για τη συνεισφορά σου evo. Nα σαι καλά αδερφέ. 1
hawkpilot Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Σαφέστατα καλώς έπραξε και ενημέρωσε - σε καμία περίπτωση δεν υπονόησα ότι έπρεπε να κρύψει το γεγονός. Η παρέμβαση στόχευε κυρίως στη μάλλον (κατά την προσωπική μου άποψη) υπερβολική αντίδραση. Είτε μας αρέσει είτε όχι, σαν χρήστες της τεχνολογίας, έχουμε πολλές (συνήθως) συσκευές που έχουν πιθανότητα να παρουσιάσουν αστοχία υλικού - πόσο μάλλον από κατασκευές OEM που προέρχονται από τον παγκόσμιο προμηθευτή (του οποίου η ποιότητα όλοι γνωρίζουμε σε ποια επίπεδα κινείται). Είμαι βέβαιος ότι μεγάλο ποσοστό χρηστών έχει έρθει - κάποια στιγμή - αντιμέτωπο με αστοχία υλικού. Ενημερωνει το παιδι και με πολυ σωστο και κοσμιο τροπο,εκφραζει και την απογοητευση και την ανησυχια του για το προιον.Και φυσικα θα τυχει και σε επώνυμες εταιριες/προιοντα,αλλα θα πεσει κραξιμο απ'ολη την υφηλιο και μεχρι και ο τελευταιος ανθρωπος σ'αυτο το κοσμο,κατα καποιο τροπο θα μαθει το περιστατικο!Σε εταιριες ομως τοπικου επιπεδου,θα πρεπει να ενημερωνομαστε δυστυχως,μονο απο τα φορουμ και τους χρηστες,στο τι συμβαινει.Και τελος,την samsung θα πλακωσει ολη η τεχνολογικη κοινοτητα.να την "αρπαξει απ'το λαιμο",για να αποσυρει ενα ελαττωματικο προιον,το τοπικο καταστημα/μαρκα ποιος θα το πιεσει? 2
coolerman Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) σαν τυρόπιτα έγινε η μπαταρία! εχω δει μπαταρίες να φουσκώνουν αλλά όχι τόσο..turbo έγινε! εδω μεγάλες εταιρίες(sony) έχουν κάνει πατατιές με μπαταρίες!! Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2014 από coolerman 1
dobro Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 εφοσον φιλε brotrainer δεν αρπαξε φωτια το σπιτι....τυχερος εισαι............και το παθημα να γινει μαθημα...........μακρυα απο ολα τα τουβλα-Χ 1
evoracing Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 εφοσον φιλε brotrainer δεν αρπαξε φωτια το σπιτι....τυχερος εισαι............και το παθημα να γινει μαθημα...........μακρυα απο ολα τα τουβλα-Χ Πέρα απ' όλα αυτά που λέμε εσύ επιμένεις να λες ότι φταίει η Turbo-X? μάλιστα... Αστοχίες υλικού φίλε! αγόρασα με φίλο μαζί τα Turbo-X D400. Εμένα μετά από 4 χρόνια δουλεύουν ακόμα τζάμι και του φίλου μου στα 2 χρόνια του έκανε "νερά" το ποτενσιόμετρο και εγώ κάνω ποιο "βαριά" χρήση. Το ίδιο μπορείς να πάθεις και στην Apple, Sony, Toshiba, Logitech και σε όποια άλλη! η μόνη διαφορά το service της κάθε εταιρίας και η αξιοπιστία του! 4
dobro Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Πέρα απ' όλα αυτά που λέμε εσύ επιμένεις να λες ότι φταίει η Turbo-X? μάλιστα... Αστοχίες υλικού φίλε! αγόρασα με φίλο μαζί τα Turbo-X D400. Εμένα μετά από 4 χρόνια δουλεύουν ακόμα τζάμι και του φίλου μου στα 2 χρόνια του έκανε "νερά" το ποτενσιόμετρο και εγώ κάνω ποιο "βαριά" χρήση. Το ίδιο μπορείς να πάθεις και στην Apple, Sony, Toshiba, Logitech και σε όποια άλλη! η μόνη διαφορά το service της κάθε εταιρίας και η αξιοπιστία του! και αν εισαι τυχερος ή γκαντεμης, φιλε 1
Zapee995 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Και iphone εχουν σκασει...και νοκια...και samsung...και μπαταριες αυτοκινητου καλες που κοβουν γεφυρα..Γενικα ειναι να μη σου τυχει.. 1
adi32 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 σε φιλο μου συνεβει ακριβως το ιδιο χτες το ειχε αφησει στο τραπεζι και γυρισε σπιτι και το βρηκε ετσι Πηγε στο Πλαισιο και τους το ειπε και του ειπαν οτι ειχε βαλει λαθος φορτιστη και γιαυτο εγινε αυτο Εκανε φασαρια και τελικα του ειπαν να το παει να το φτιαξουν με χρεωση Να φτιαξουν τι οι αθεοφοβοι ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα