Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα θα η8ελα να κάνω μια ερώτηση πανω στα fields του premiere , μπορεί κάποιος na μου εξηγήσει που και πως χρεισιμοποιουνται..Ευχαρηστω

Δημοσ.

Το field order δεν ανήκει αποκλειστικά στο premiere. Είναι feature του ntsc/pal avi video και λειτουργούσε στις crt τηλεοράσεις (τα κουτιά) στις οποίες η προβολή της εικόνας γινόταν σε δύο φάσεις, πρώτα οι γραμμές 1,3,5,7...25 δηλαδή οι μονές (odd) και μετά οι γραμμές 0,2,4,6,8...24 δηλαδή οι ζυγές (even). Αυτά ήταν και τα δύο fields των 25 γραμμών που ολοκλήρωναν την πλήρη εικόνα των 50i γραμμών.

200108_interlace_graphic.jpg

Η χρησιμότητα του είναι όταν έχεις βίντεο από κασέτα dv ή vhs/svhs στα 50i καρέ, δηλαδή 50 interlaced και πρέπει να ορίσεις ποιο field είναι πρώτο, το upper ή το Lower. Βασικά στο pal dv η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι σωστή αλλά υπάρχει η επιλογή σε περίπτωση που δεν είναι σωστή. Αν δώσεις διαφορετικό field order από αυτό στο οποίο τραβήχτηκε το βίντεο τότε θα δεις ότι στα σημεία που κινείται η κάμερα ή κάτι μέσα στην εικόνα η κίνηση θα είναι περίεργη (σπαστή). Τότε πρέπει να αλλάξεις field order.P

Αν έχεις όρεξη δες περισσότερα για το inerlaced video (http://en.wikipedia.org/wiki/Interlaced_video)

• Like 1
Δημοσ.

σε ευχαριστω!!

να κανω αλλη μια ερωτηση....εχω ενα βιντεο 50fps το βαζω στο edius 6 κ μπορω να το επεχεργαστω σε project 25fps το βαζω στο πρεμιερε κ δεν μπορω μου αφηνει πισω η εικονα ιχνος,γιατι γινετε αυτο κ πως μπορω να το διορθωσω?

Δημοσ.

Η εικόνα σου αφήνει ίχνος στο preview ή και στο τελικό βίντεο;

Αν το βίντεο είναι interlaced (που μάλλον είναι) δες που έχει επιλογή για deinterlace ή δες μήπως έχεις ανάποδα τα fields.

Δημοσ.

Κ στα δυο μου αφηνει  κ δοκιμασα ολα τα fields κ κανενα δεν εκανε δουλεια.

Κ στα δυο μου αφηνει  κ δοκιμασα ολα τα fields κ κανενα δεν εκανε δουλεααα κ δεν ειναι interlaced ειναι τραβηγμενο με 50p

Δημοσ.

Μπορείς να ανεβάσεις ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό δείγμα από το αρχικό βίντεο και από το αποτέλεσμα του premiere να το δω;

Ανέβασε το σε dropbox. mediafire ή σε όποια άλλη cloud υπηρεσία θέλεις.

Πάντως 50p βίντεο μου φαίνεται περίεργο για pal. Με ποια κάμερα είναι τραβηγμένο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...