fenomeno89 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Καλημέρα.Ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεόρασης 55-60'' για ταινίες και gaming(αγορά ps4 μαζί με την τηλεόραση) με budget 1000-1800 ευρώ.Γενικά θα θέλω αν γινεται το συνολικό κόστος μαζί με το ps4 να μην ξεπερνάει κατά πολύ τα 2000 ευρώ.Απόσταση θέασης 3 μέτρα.Τι μου προτείνετε;
Age4Greeks Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Η απόσταση θέασης θα είναι καλή για αυτό το μέγεθος αλλά νομίζω πως πρέπει να στενέψεις-συγκεκριμενοποιήσεις το μπάτζετ σου. Εννοώ πως για αγορά τηλεόρασης η διαφορά από 1000 σε 1800 ευρώ είναι πολύ μεγάλη και τα αποτελέσματα μη επιλέξιμα. Αν πούμε ότι η παιχνιδομηχανή κοστίζει 400 ευρώ τότε φαντάζομαι μιλάμε για μπάτζετ γύρω στα 1600; Ένα δεύτερο ερώτημα είναι ότι από τη στιγμή που μπορείς να διαθέσεις τέτοιο ποσό πρέπει να αποφασίσεις εάν θες ανάλυση Full HD ή Ultra HD. Εγώ αν είχα σήμερα 1600 να διαθέσω θα πήγαινα στη δεύτερη. Τέλος θα σου έλεγα να περιμένεις αν δεν καίγεσαι άμεσα, έρχονται εκπτώσεις και μπορεί να βρείς καλύτερες τιμές.
kostas_dr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Σε κάθε περίπτωση, μην δώσεις και πάρα πολλά για τηλεόραση. Γύρω στο χιλιάρικο και πολλά λέω.
fenomeno89 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 με βασει αυτα που εχω διαβασει ειδικα απο τον kosta_dr νομιζω πως με μια full hd ειμαι καλα.δεν χρειαζεται ακομη uhd τηλεορασεις.Ποια μοντέλα μου προτεινετε στα 1000-1500 ευρω;Μαλλον για 60'' με κοβω... τι λετε γι'αυτην https://www.skroutz.gr/s/4782295/Sony-KDL-60W855B.html
graphist83 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Σε πολλές ίντσες το UHD δεν ειναι κακή ιδεα. 60'' ειναι αρκετες. Το οτι δεν ειναι εποχή για UHD παλι δεν ειναι εύστοχο επιχείρημα. Εκτός εαν σκέφτεσαι να αλλάξεις TV σε κανα δυο χρόνια. Και παλι ομως το budget σου δεν το επιτρέπει, όποτε δώρων άδωρο. Σε FHD μια απο τις κορυφαίες προτάσεις απο εμένα θα ηταν η 55Η7000. Και αιτιολογω. Σε πρόσφατα τεστ, καλιμπραρισμενη έδωσε πολυ υψηλές επιδόσεις. Μαυρο 0,04nits, πολυ καλό gamma στο 2,4, εξαιρετικό color gamut και input lag στα 32ms. Γενικώς για την ωρα αποτελεί απο τις καλύτερες FHD. Σε σχεση με την Sony που σε εικονα τα παει αρκετά καλα επίσης η πρωτη υπερτερεί σε smart, εξοπλισμο (διπλο tunner), σε δυνατότητες και media player. Αρα αποτελεί ολοκληρωμένο πακετο. Να προσθέσω επίσης την δυσαρέσκεια μου με την πολίτικη της Sony που φέτος τοποθετεί πάνελ μονο απο taiwan και κινα... Με οτι μπορει να συνεπάγεται αυτο!! Αν απο την αλλη θες ιντσες σε προσιτή τιμη τοτε υπάρχουν τίμιες λύσεις όπως Sharp LC-60LE752 Samsung UE60F6300
kostas_dr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Καλή πρόταση όντως η F6300. Όσο δε για τις UHD, ας περάσει ακόμα κανένας χρόνος και το βλέπουμε. Αυτό που "φοβάμαι", είναι πως σε τέτοιου είδους υπερ-υψηλής ανάλυσης panel, θα χρειάζεται πολύ καλό υλικό για να αποδώσει σωστά. Βαριά αρχεία στα 1080p, επιπέδου Grym ή Remux Τα 720p μάλλον τα ξεχνάμε. Εδώ στην δική μου (55F6400) 720p με 1080p, έχει αρκετή διαφορά.
Age4Greeks Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Νομίζω φίλε Κώστα ότι σε ένα χρόνο όχι απλώς "το βλέπουμε" αλλά θα έχουμε ξεχάσει το 1080p σε 50+ ίντσες. Με το ρυθμό που πέφτουν οι τιμές στις 4Κ δεν τίθεται θέμα, θα είναι μονόδρομος.
fenomeno89 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Λοιπόν έχω καταλήξει σε τρία μοντέλα με διαφορετικό ευρος τιμών.https://www.skroutz.gr/s/4782295/Sony-KDL-60W855B.htmlhttp://www.skroutz.gr/s/4690301/Samsung-UE55HU7500.htmlhttp://www.skroutz.gr/s/4689887/Samsung-UE55H6500.htmlΗ αγορά θα γίνει μέχρι τα τέλη Αυγουστου.Ποιο από τα τρια μοντέλα θα παίρνατε στη θέση μου και γιατί;Aξίζει να παω σε μια 4κ με hdmi 2.0 σαν την 7500 ή μήπως είναι πολλά τα λεφτά και δεν αξίζει.
cabdik Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 καλη η 4Κ αναλυση. αλλα εχω 2 ερωτηματα. 1 εχουμε υλικο για τετοιες αναλυσεις? και δεν εννοω μονο τα Bluray. εννοω και τηλεοπτικο, γιατι κακα τα ψεματα, βλεπουμε και τηλεοπτικα καναλια, καπου καπου...!!! 2 εχουν οι 4Κ τηλεορασεις, ικανους και καλους scalers, ωστε να αποδιδουν το χαμηλης αναλυσης υλικο, σε ικανοποιητικο επιπεδο? αν η απαντηση στο 2ο, κυριως ερωτημα, ειναι ΝΑΙ, τοτε εγω θα πηγαινα σε 4Κ τηλεοραση απο σημερα..!! EDIT: φιλε μου το μπατζετ σου απο λαστιχο ειναι...?? τι σχεση εχουν τα €1300 της Η6500(1080Ρ), με τα €2300 της ΗU7500(4K)....?
Age4Greeks Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 καλη η 4Κ αναλυση. αλλα εχω 2 ερωτηματα. 1 εχουμε υλικο για τετοιες αναλυσεις? και δεν εννοω μονο τα Bluray. εννοω και τηλεοπτικο, γιατι κακα τα ψεματα, βλεπουμε και τηλεοπτικα καναλια, καπου καπου...!!! 2 εχουν οι 4Κ τηλεορασεις, ικανους και καλους scalers, ωστε να αποδιδουν το χαμηλης αναλυσης υλικο, σε ικανοποιητικο επιπεδο? αν η απαντηση στο 2ο, κυριως ερωτημα, ειναι ΝΑΙ, τοτε εγω θα πηγαινα σε 4Κ τηλεοραση απο σημερα..!! Βασικά το 2ο ερώτημα είναι πιο σημαντικό από το 1ο, γιατί η απάντηση στο 1ο είναι θέμα χρόνου, η απάντηση στο 2ο εξαρτάται από το μοντέλο και ο μόνος τρόπος να το εξακριβώσεις είναι να το δοκιμάσεις. Απαντώτας γενικώς και στον ΤS θα έλεγα ότι όλα εξαρτώνται από τη χρήση της συσκευής, αν είναι να πάρεις 4Κ επειδή θα βλέπεις "Σουλειμάν" στον ΑΝΤ1 τότε το έκαψες, αλλά αν θες να αγοράσεις κάτι για να σου πάει 10ετία τότε πας για 4Κ. Η λογική λέει οτι σύμφωνα με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι αυριανές παιχνιδομηχανές και κάρτες γραφικών θα σηκώνουν ανάλυση 4Κ οπότε τα λεφτά που θα δώσεις τώρα για την αγορά της τηλεόρασης σε βάθος χρόνου θα κάνουνε απόσβεση. Από την άλλη να ρωτήσω και γω:πόσα χρόνια ζωής ακόμη έχει το 1080p;...όχι πολλά. Το θέμα αξίζει- δεν αξίζει το 4Κ θα μας απασχολέι νομίζω όλο το υπόλοιπο 2014 και πάντα θα αμφιταλαντευόμαστε, για το 2015 το θεωρώ σίγουρο ότι θα επικρατήσει 100%. Οπότε fenomeno89, εγω στη θέση σου με αυτό το μπάτζετ και σε αυτές τις ίντσες θα περίμενα όσο μπορούσα και θα χτυπούσα τη πιο συμφέρουσα 4Κ. 2
cabdik Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 σωστα. γι αυτο ειπα οτι απαντηση στο 2ο ερωτημα ειναι καιρια..!! εγω ειμαι υπερ των υψηλων αναλυσεων στις οθονες (οποιουδηποτε τυπου ειτε μονιτορ, ειτε τηλεοραση,) γιατι σιχαινομαι τα πιξελιασματα στην εικονα. αν ηταν δυνατον.., να ειχα οθονη με 100Κ αναλυση, θα το ηθελα..!! ΟΜΩΣ......., θα πρεπει να συμβαδιζουν και ολοι οι παραγοντες απο πισω, για να αποδοθει σωστα αυτη η αναλυση, δλδ και το υλικο αλλα και το Hardware, να μπορουν να αποδοσουν αυτη την αναλυση . διοτι το να εχω μια 4Κ οθονη σημερα (και αυριο-μεθαυριο 8Κ.., κλπ), και να μην μπορω να δω αυτη την αναλυση, τοτε καλυτερα να μεινω στο 1080Ρ, και οοοταν με το καλο αυξηθουν οι δυνατοτητες και του H/W αλλα και του υλικου, τοτε βλεπουμε....! 1
fenomeno89 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δε γινεται ομως να αγοράζω τηλεόραση κάθε χρόνο.Στη τηλεόραση βλέπω μόνο αγώνες ποδοσφαίρου κ μπάσκετ σε hd ταινιες και σειρές όλες σε 720p ή 1080p.Δε βλεπω ελληνικα καναλια.Και θέλω να παίζω και κανένα παιχνίδι στο ps4.Εκεί φοβάμαι μήπως χρειαστω hdmi 2.0 και χρειαστει να ξαναλλάζω τηλεόραση.Ουσιαστικά το ερώτημα είναι μαλλον αν θα πάρω μια fhd για 2 χρόνια το πολύ η μια Uhd για 5 χρόνια... Το μπάτζετ διαμορφώνεται με βαση το τι ειναι πιο vfm.Γιατι αν είναι να δωσω 1500 τωρα και 2500 σε 2 χρονια τοτε θα εχω κανει βλακεια;
graphist83 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Καλή πρόταση όντως η F6300. Όσο δε για τις UHD, ας περάσει ακόμα κανένας χρόνος και το βλέπουμε. Αυτό που "φοβάμαι", είναι πως σε τέτοιου είδους υπερ-υψηλής ανάλυσης panel, θα χρειάζεται πολύ καλό υλικό για να αποδώσει σωστά. Βαριά αρχεία στα 1080p, επιπέδου Grym ή Remux Τα 720p μάλλον τα ξεχνάμε. Εδώ στην δική μου (55F6400) 720p με 1080p, έχει αρκετή διαφορά. Σύμφωνα με κάποια report που εχω πάρει απο δυο μεγάλες εταιρίες tv (ονόματα ακόμα δεν θέλω να πω) του χρόνου το 80% του νεου line up θα ειναι μόνο UHD. Άχρηστο στις μικρές ίντσες μεν αλλα εφόσον δεν θα επηρεάσει τις τιμές αρνητικά δε, δεν νομίζω οτι έχουμε κάποιο θέμα. Να τονίσω επίσης οτι οι πρωτοβουλίες των εταιριων στο να λανσάρουν μια νεα τεχνολογία, εν τη προκείμενη UHD η 4Κ, δεν λαμβάνουν υπόψιν χώρες όπως εμείς.... Στην υπόλοιπη Ευρώπη, Αμερικη και στις εξελιγμένες Ασιατικές περιοχές ηδη έχουν προχωρήσει σε UHD υποστήριξη. Βλέπε netflix, δορυφορικές υπηρεσίες κτλ. Να τονίσω επίσης οτι η θέαση υλικοί χαμηλής ανάλυσης σε αυτα τα πάνελ, δεν παρουσιάζουν διάφορες απο τα αντίστοιχα FHD. Ακόμα και digea. καλη η 4Κ αναλυση. αλλα εχω 2 ερωτηματα. 1 εχουμε υλικο για τετοιες αναλυσεις? και δεν εννοω μονο τα Bluray. εννοω και τηλεοπτικο, γιατι κακα τα ψεματα, βλεπουμε και τηλεοπτικα καναλια, καπου καπου...!!! 2 εχουν οι 4Κ τηλεορασεις, ικανους και καλους scalers, ωστε να αποδιδουν το χαμηλης αναλυσης υλικο, σε ικανοποιητικο επιπεδο? αν η απαντηση στο 2ο, κυριως ερωτημα, ειναι ΝΑΙ, τοτε εγω θα πηγαινα σε 4Κ τηλεοραση απο σημερα..!! EDIT: φιλε μου το μπατζετ σου απο λαστιχο ειναι...?? τι σχεση εχουν τα €1300 της Η6500(1080Ρ), με τα €2300 της ΗU7500(4K)....? 1. Εδώ Ελλάδα δεν έχουμε κατι ακομα. Εξω πιλοτικά το παλεύουν. Η βιομηχανία του σινεμά ηδη επενδύει σε αυτο και εχει δηλώσει οτι εφεξής θα το υποστηρίζει οσο πάει. Το τηλεοπτικό σήμα στην Ελλάδα ειναι πονεμένη ιστορία. Αν κάτσουμε να υπολογίσουμε βαση αυτου δεν καταλήγουμε πουθενα. Αυτο το λεω γιατι η ποιοτητα που παρεχει η Digea ειναι λιγη ακομα και 720p τηλεοράσεις. Αρα να μην παρουμε 1080?. Αρα συνοψίζοντας, για τηλεοπτική χρήση για να περνάει η ωρα, προτιμήστε κάποιο εισαγωγικό μοντελο με 700€ και κρατηστε τα ρέστα!! 2. Ναι πολυ καλους. Δυο υποκείμενα δοκιμης LG και Samsung απέδωσαν αρκετά καλα ακομα και σε τηλεοπτικό. Ουσιαστικά δεν υπήρχαν ορατες διάφορες στην ποιότητα του upscaling απο αντίστοιχα FHD μοντελα. Βασικά το 2ο ερώτημα είναι πιο σημαντικό από το 1ο, γιατί η απάντηση στο 1ο είναι θέμα χρόνου, η απάντηση στο 2ο εξαρτάται από το μοντέλο και ο μόνος τρόπος να το εξακριβώσεις είναι να το δοκιμάσεις. Απαντώτας γενικώς και στον ΤS θα έλεγα ότι όλα εξαρτώνται από τη χρήση της συσκευής, αν είναι να πάρεις 4Κ επειδή θα βλέπεις "Σουλειμάν" στον ΑΝΤ1 τότε το έκαψες, αλλά αν θες να αγοράσεις κάτι για να σου πάει 10ετία τότε πας για 4Κ. Η λογική λέει οτι σύμφωνα με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι αυριανές παιχνιδομηχανές και κάρτες γραφικών θα σηκώνουν ανάλυση 4Κ οπότε τα λεφτά που θα δώσεις τώρα για την αγορά της τηλεόρασης σε βάθος χρόνου θα κάνουνε απόσβεση. Από την άλλη να ρωτήσω και γω:πόσα χρόνια ζωής ακόμη έχει το 1080p;...όχι πολλά. Το θέμα αξίζει- δεν αξίζει το 4Κ θα μας απασχολέι νομίζω όλο το υπόλοιπο 2014 και πάντα θα αμφιταλαντευόμαστε, για το 2015 το θεωρώ σίγουρο ότι θα επικρατήσει 100%. Οπότε fenomeno89, εγω στη θέση σου με αυτό το μπάτζετ και σε αυτές τις ίντσες θα περίμενα όσο μπορούσα και θα χτυπούσα τη πιο συμφέρουσα 4Κ. Πολυ καλη και ευστοχη απαντηση. Στο ερωτημα σου το νεο line up 2015 θα ειναι σχεδον ολο 4K. 1
cabdik Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 φιλε, graphist83, εγω -οπως ειπα ηδη- ειμαι φαν των υψηλοτερων αναλυσεων. θελω να εχω οθονες με 100Κ αναλυση αν γινεται..!! αλλα, αυτο που με ενδιαφερει κυριως, και το διατυπωσα στο 2ο ερωτημα για τους Scalers, να μπορει η τηλεοραση να αναπαραγει και το χαμηλοτερης αναλυσης σημα σε ικανοποιητικο βαθμο. αν και εφοσον -οπως ειπες ηδη για τα 2 μοντελα- αποδιδουν καλα το δικο μας τηλεοπτικο σημα, που ειναι απο τα χειροτερα, τοτε κανενα προβλημα...! παμε για 4Κ..!! το Line-up των εταιριων για του χρονου, φυσικα θα ανεβει σε ποσοστο για το 4Κ. αλλα μεχρι και 80%..? δεν το περιμενα...!!! πολυ αποτομα το ανεβαζουν...!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα