Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Θέλω την βοήθεια σας.

Έχω ένα βίντεο HD 720p25 και σε format H264. Επίσης είναι 31 δευτερόλεπτα και είναι 4MB. Το πρόβλημα μου είναι ότι είναι μεγαλό και όταν το ανεβάζω στην σελίδα μου, μου αργεί πάρα πολύ να παίξει και θέλω να το μικρύνω. Ξέρετε κανένα πρόγραμμα που να μπορώ να το μικρύνω και δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από μισό MB?

Βοηθήστε με σας παρακαλώ.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

για τετοιες δουλειες εχω ακουσει οτι το handbrake ειναι πολυ καλο. το ειχα δουλεψει και εγω μια φορα και εκανε καλη δουλεια. δεν ξερω βεβαια αν θα καταφερει να το κανει μικροτερο απο μισο mb αλλα δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις.

Δημοσ.

Αν θέλεις να το κρατήσεις στην ίδια ανάλυση, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για 0.5MB τελικό μέγεθος. Αν τσεκάρεις με έναν bitrate calculator, π.χ. αυτόν, έστω με ένα πολύ χαμηλό bitrate 32Kbps για τον ήχο, τότε σου απομένουν περίπου 100Kbps για το video. Είναι απελπιστικά λίγα για 720p video, ακόμη και για 360p.

Πειραματίσου αν θέλεις με το Handbrake που ανέφερε και ο φίλος. Αλλά νομίζω πως το πρόβλημά σου (αργεί πολύ να παίξει το video από την ιστοσελίδα σου) ίσως να μην είναι λόγω του μεγέθους, αλλά επειδή το αρχείο δεν είναι optimized για progressive streaming/download. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει buffer ολόκληρο πριν αρχίσει να παίζει.

Οπότε, πριν παίξεις με το Handbrake, πέρνα πρώτα το video από αυτό το προγραμματάκι και δοκίμασέ να το ξανανεβάσεις στο site σου:

http://labs.insert-title.com/MP4-Moov-Atom-Application_article920.aspx

Δημοσ.

Δεν δικαιολογείται να αργεί 4MB αρχείο. Έχεις πολύ αργό δίκτυο;

Anyway, με 500Kbps(Video)+128Kbps(Audio)=628Kbps/8=78,5KB/secx31sec=2433,5 δηλαδή 2,5MB και είναι το μικρότερο που ίσως φαίνεται αξιοπρεπώς σε μικρό παράθυρο. Το κάνεις με το Handbrake (Handbrake.fr).

Στη θέση σου πάντως δεν θα το πείραζα.

Δημοσ.

Συγνώμη ξέχασα να σας αναρτήσω την σελίδα μου www.ionio.gr/~aleksgeor. Πατήσε το Lesson 1 και μετά πατήστε το part 1.

To project είναι φτιαγμένο στο Adobe Director και το βίντεο είναι από το premiere pro.

Δημοσ.

Ναι μια χαρά παίζει. Περιμένω 2 sec να φορτώσει το shockwave (του δίνω permission για μια φορά μόνο) και όταν κάνω κλικ στο part 1 σε λιγότερο από 2sec (άντε 3) ξεκινάει. Σε chrome και firefox αυτά.

Δημοσ.

Και δεν έχω και τίποτα super εξοπλισμό. Μια γρια PC core2duo και 6-7Mbits ΟΤΕΝΕΤ. Κάτι άλλο πρέπει να παίζει, πάντως αν έχεις το προτότυπο στο premier, δοκίμασε ένα export (αν κάνει τέτοια πράγματα) σε variable bitrate και δώστου χαμηλό minimum και υψηλό maximum. Θα κρατήσει τα ακίνητα μέρη σχεδόν με ελάχιστο όγκο και τα κινούμενα θα παίζουν καλά. Τσέκαρε και όλες τις παραμέτρους σχετικά με streaming/Internet optimization κλπ και ξαναβγάλτο, μπας και συμπεριφερθεί καλύτερα, μπορεί και όχι όμως, διότι:  Eνώ το H264 είναι εξαιρετικός codec, ταυτόχρονα είναι και αρκετά πολύπλοκος για να "διαβαστεί" από τον player, είδικά αν έχει πολύ χαμηλό BitRate. Παρόλο δηλαδή που έχει λιγότερα data να κουβαλήσει, το χαμηλό BitRate μπορεί να δυσκολέψει την ανάγνωσή του, γι' αυτό και είπα πριν ότι δεν θα το πείραζα. (Εσύ μπορείς όμως να πειραματιστείς, απ' τη στιγμή που έχεις το original υλικό.). Οποιοδήποτε conflict στην εγκατάσταση των codec στο PC του φίλου σου (ή όποιο άλλο) θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια θέματα, όπως φυσικά και η κατάσταση της σύνδεσης στο Internet.

Edit:

Ας το τσεκάρει και κάνας άλλος πάντως.

Εσύ τσέκαρες αυτό που είπε ο Parsifal?

Δημοσ.

Και γιατί δεν το ανεβάζεις όπως είναι το youtube και να κάνεις embedd τον κώδικα του βίντεο; Έτσι δεν θα επιβαρύνεις τη σελίδα σου.

Δημοσ.

Θέλω την βοήθεια σας παρακαλώ.

Έχω ένα άλλο πρόβλημα σχετικά με το βίντεο. Όταν τρέχω τοπικά στα windows μου παίζει κανονικά αλλά όταν το τρέχω τοπικά στο Mac δεν μου δίχνει την εικόνα αλλά ακούω μόνο τον ήχο. Επίσης ρώτησα τον καθηγητή μου και μου είπε "Βρες ένα video σε h264 που δουλευει σε mac και pc, κατέβασε το, δες πως είναι κωδικοποιημένο και χρησιμοποίησε το ίδιο codec, προφανώς δεν έχεις κατεβάσει το σωστό στα windows." Πως θα το κάνω αυτό να δω πως είναι κωδικοποιημένο και θα βρω βίντεο? Δεν καταλαβαίνω.

Δημοσ.

Μπορείς με το mediainfo (view->text) να δεις της διαφορές μεταξύ ενός βίντεου που παίζει στο mac και ενός που δεν παίζει και να φροντίζεις να μετατρέπεις/βρίσκεις μόνο βίντεο του πρώτου τύπου.

Δημοσ.

Οκ. Αυτό το εγκαθιστώ. Κάνω άνοιγμα του βίντεο και στο view --> text βλέπω αυτό.

General
Complete name                            : F:\public_html\esfL01\L01Media\L1video.mp4
Format                                   : MPEG-4
Format profile                           : Base Media / Version 2
Codec ID                                 : mp42
File size                                : 4.73 MiB
Duration                                 : 31s 560ms
Overall bit rate mode                    : Variable
Overall bit rate                         : 1 256 Kbps
Encoded date                             : UTC 2014-07-03 09:08:13
Tagged date                              : UTC 2014-07-03 09:08:13
©TIM                                     : 00:00:00:00
©TSC                                     : 25
©TSZ                                     : 1

Video
ID                                       : 1
Format                                   : AVC
Format/Info                              : Advanced Video Codec
Format profile                           : [email protected]
Format settings, CABAC                   : Yes
Format settings, ReFrames                : 3 frames
Format settings, GOP                     : M=4, N=25
Codec ID                                 : avc1
Codec ID/Info                            : Advanced Video Coding
Bit rate mode                            : Variable
Bit rate                                 : 1 057 Kbps
Maximum bit rate                         : 10 000 Kbps
Width                                    : 1 280 pixels
Height                                   : 720 pixels
Display aspect ratio                     : 16:9
Frame rate mode                          : Constant
Frame rate                               : 25.000 fps
Standard                                 : PAL
Color space                              : YUV
Chroma subsampling                       : 4:2:0
Bit depth                                : 8 bits
Scan type                                : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)                       : 0.046
Stream size                              : 3.98 MiB (84%)
Language                                 : English

Audio
ID                                       : 2
Format                                   : AAC
Format/Info                              : Advanced Audio Codec
Format profile                           : LC
Codec ID                                 : 40
Source duration                          : 31s 595ms
Bit rate mode                            : Variable
Bit rate                                 : 192 Kbps
Maximum bit rate                         : 285 Kbps
Channel(s)                               : 2 channels
Channel positions                        : Front: L R
Sampling rate                            : 48.0 KHz
Compression mode                         : Lossy
Stream size                              : 729 KiB (15%)
Source stream size                       : 730 KiB (15%)
Language                                 : English

Δημοσ.

παιδια να ρωτησω κατι σχετικο, εβαλα μια ταινια και ηθελα να βγαλω τις διαφημησεις το εκανα με το sony vegas πειτε μου λιγο πιο ειναι το σωστο φορματ κατα την αποθηκευση προς την εξοδο; γιατι εβαλα hd mpg 4 και με λεει 123gb  ενω η ταινια ειναι 4gb οποτε ποιο ειναι το καταληλο φορματ; εβαλα και mp4 αλλά δεν ειχε ηχο βεβαια επιασε καπου στα 4,8gb εγω θελω να βγαλω μονο τις διαφημισεις και αν γινεται να μειωθει και ο χωρος πχ απο 3gb να παει στα 2,5 ας πουμε, επισης η αρχικη μορφη του βιντεο ειναι mpg 2 και ειναι απο αποδικωποιητη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...