Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το συστημα της υπογραφης. Η καρτα ηχου ειναι onboard. Θα δω καποια διαφορα εαν αγορασω ανεξαρτητη καρτα ηχου; Για παιχνιδια και ταινιες αναφερομαι.

Δημοσ.

με συντομα λογια?οχι.

αναλογος ομως το οχι μπορει να γινει και ναι.

σε τη ηχεια παιζει το pc?

εχεις καποιο προβλημα και σκεφτεσαι αυτη την αγορα?

Δημοσ.

εγω παντος που εχω τα logitech Ζ 506 ειδα τεραστια διαφορα με την asous xonar 7,1  ξερω θα μπωρουσα να παρω 5,1 αλλά πηρα την 7,1 μηπως και επαιρνα αλλα ήχεια στο μέλον αλλά προς το παρον με καλυπτουν αυτα που εχω, τώρα σε σχέση με της μητρικης την καρτα ηχου καμια σχεση, η ποιοητητα ειναι πολυ χειροτερη με την asous ειναι σαν να εβαλα άλλα ηχείαμ παρολο που ηταν και φτηνα

Δημοσ.

εγω παντος που εχω τα logitech Ζ 506 ειδα τεραστια διαφορα με την asous xonar 7,1  ξερω θα μπωρουσα να παρω 5,1 αλλά πηρα την 7,1 μηπως και επαιρνα αλλα ήχεια στο μέλον αλλά προς το παρον με καλυπτουν αυτα που εχω, τώρα σε σχέση με της μητρικης την καρτα ηχου καμια σχεση, η ποιοητητα ειναι πολυ χειροτερη με την asous ειναι σαν να εβαλα άλλα ηχείαμ παρολο που ηταν και φτηνα

τι διαφορες ειδες ας πουμε?

Δημοσ.

Ο πιο σημαντικός δείκτης για την ποιότητα αναπαραγωγής μιας κάρτας ήχου είναι ο SNR (λόγος σήματος προς θόρυβο). Όσο πιο μεγάλος τόσο πιο καλά. Στίς περισσότερες φθηνές-μέτριες μητρικές παίζει γύρω στα 90-95db. Τα 100+ είναι αρκετά καλή ποιότητα ενώ οι καλές κάρτες ήχου είναι πάνω από 115db. Η μητρική σου όμως έχει κορυφαία ενσωματωμένη κάρτα με 120db, τη στιγμή που η xonar dx έχει 116db. Δεν πας σε καμμιά περίπτωση σε ξεχωριστή κάρτα εκτός βέβαια αν την θέλεις για home studio recording όπου εκεί είναι άλλη κατηγορία και μετράνε περισσότερο άλλα χαρακτηριστικά.

• Like 1
Δημοσ.

Κυρίως άμα θέλεις καλύτερο ήχο θα έπρεπε να αποκτήσεις καλύτερα ηχεία.

Το να πάρεις μια καλύτερη κάρτα ήχου θα ήταν παράταιρο γιατί κατά πάσα πιθανότητα,δεν έχεις καν τα κατάλληλα ηχεία που να μπορούν να αναπαράξουν αρκετά πιστά τον ήχο της κάρτας ήχου που ήδη έχεις.

Κοίταξε αν είναι να έχεις πρώτα ηχεία με SNR 120db όπως η κάρτα ήχου σου όπως λέει και ο hwxerolas, και επίσης να έχουν απόκριση συχνοτήτων 20hz - 20khz,και flat απόκριση,με χαμηλό jitter,και μετά σκέφτεσαι για αναβάθμηση κάρτας ήχου.

• Like 1
Δημοσ.

δεν ειναι μονο το SNR που παιζει ρολο στην ποιοτητα του ηχου. ειναι και το ιδιο το τσιπ και η ποιοτητα των κυκλωματων της καρτας ηχου. 

αλλα, συμφωνω, οτι τελευταια οι ενσωματωμενες καρτες ηχου εχουν ανεβει σε πολυ καλο επιπεδο ποιοτητας, πραγμα που κανει δυσδιακριτη την βελτιωση, απο μια εξωτερικη καρτα. 

υπαρχει μεν, αλλα δεν την ακους..!!  γιατι εκει παιζουν εξισου μεγαλο ρολο και τα ηχεια που αποδιδουν τον ηχο.

θεωρω, οτι κανενα (η τουλαχιστον, ελαχιστα) ηχειο PC δεν μπορει να αποδοσει τις διαφορες ηχου που δινει μια καλη καρτα ηχου..!  

Δημοσ.

δεν ειναι μονο το SNR που παιζει ρολο στην ποιοτητα του ηχου. ειναι και το ιδιο το τσιπ και η ποιοτητα των κυκλωματων της καρτας ηχου. 

Συμφωνώ και επαυξάνω. Η μητρική του Luxx φοράει το cirrus logic CS4398 που είναι κορυφαίο DAC.

Για να μην δημιουργηθούν όμως λάθος εντυπώσεις. Είναι η συγκεκριμμένη μητρική που έχει πάρα πολύ καλό υποσύστημα ήχου. Δεν είναι κανόνας για όλες τις μητρικές.

• Like 2
Δημοσ.

Φιλε μου, που ειδες τι καρτα ηχου εχει η μητρικη μου; Τι ηχεια πιστευεις πρεπει να εχω για να την αξιοποιησω;

Δημοσ.

τουλαχιστον 2 τετοια ... https://www.skroutz.gr/s/393684/Genelec-8050A.html

απορω ρε γιατι κολατε στην καρτα ηχου..

και η ερωτηση μου ξανα ειναι , ποιο ειναι το προβλημα που αντιμετοπιζεται και θελετε νεα καρτα ηχου?

Δημοσ.

Με 2000 ευρω ηχεια επαγγελματικα μονιτορ σιγουρα θελει αλλη καρτα ηχου..

Ας μας πει ποσο που διαθετει για ηχεια να βοηθησουμε

Δημοσ.

<p>τουλαχιστον 2 τετοια ... <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.skroutz.gr/s/393684/Genelec-8050A.html'>https://www.skroutz.gr/s/393684/Genelec-8050A.html</a></p>

<p> </p>

<p>απορω ρε γιατι κολατε στην καρτα ηχου..</p>

<p> </p>

<p>και η ερωτηση μου ξανα ειναι , ποιο ειναι το προβλημα που αντιμετοπιζεται και θελετε νεα καρτα ηχου?</p>

λεφτά να χαλάμε :-p

Δημοσ.

Δε θελω ηχεια, απλα εκανα ερωτηση. Δεν ηξερα οτι εχω τοσο καλη καρτα ηχου.

Αν παρω κατι στο μελλον θα ειναι τα z550.

Δημοσ.

Όσο αφορά τα z5500 που ανέφερες αυτα εχω και εγω και ειμαι ευχαριστημένος αλλα αν άλλαζα ηχεία τώρα θα πήγαινα μαλλον στα ποιοτικότερα edifier που εχουν αναφερθεί απο αρκετά παιδιά εδώ οτι ειναι πολυ καλύτερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...