Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες.

Έχει λίγες μέρες που η μητρική μου βγάζει αυτόν τον κωδικό "q code 40"

Προσπάθησα να διαβάσω στον γούγλη αλλά ειλικρινά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη. :(

Μήπως κανένας γνωρίζει τι μπορεί να συμβαίνει?

Να αναφέρω οτι πριν αρχίζει να μου βγάζει αυτόν τον κωδικό είχα κάνει format και ξαναπέρασα τον win 8.1 pro απο την αρχή. 

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μην σε απασχολεί, δεν είναι κάτι προβληματικό. Το έχω και στη δική μου (VI HERO).

Έχω παρατηρήσει ότι γίνετε αν έχω το hibernation on. Στα win 8 όταν κάνεις shutdown, δε γίνετε το κλασικό shutdown, αλλά κλείνει όλα τα προγράμματα και τον βάζει σε "αδραναποίηση", για να έχουμε πολύ γρήγορα boot times.

Αν κλείσεις το hibernation (powercfg -h off), λογικά δε θα στο εμφανίζει. Επίσης, αν κλείσεις το PSU από πίσω για λίγο, λογικά στο πρώτο boot δε θα στο εμφανίσει.

Πάντως δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε ανησυχεί.

Δημοσ.

Το θέμα είναι οτι πριν το format δεν μου το έβγαζε και τώρα το παρουσιάζει.

Να το αφήσω ως έχει η να απενεργοποιήσω κάτι ? 

Δημοσ.

Μήπως πριν το format ήταν απενεργοποιημένη η αδρανοποίηση;

Δες αν όπως σου πα με το PSU (κλείνεις από πίσω για λίγο, καθαρό boot μετά), στο πρώτο boot δε στο βγάζει. Αν δε στο βγάλει τότε είσαι 100% ΟΚ. Αν στο βγάλει, δοκίμασε να ανοίξεις CMD (Διαχειριστής), powercfg -h off, κάνε shutdown, άνοιξετο και δες τι κάνει. Αν δε στο βγάλει τότε είσαι ΟΚ, καθώς δε θα πρόκειται για πραγματικό πρόβλημα hardware, απλά ένα "compability" ας πούμε μεταξύ το error finder της mobo με το hibernation.

Όπως και να έχει, κάπου στους 2 μήνες με το Error 40 παίζω στο PC μου, και αυτή τη στιγμή 40 δείχνει το DEBUG LED

Πάντως με ένα search σε ξένα forums, και αυτό της ROG οι απαντήσεις ήταν:
Λόγω Sleep/Hibernate - δεν υπάρχει πρόβλημα
Λόγω του τρόπου που bootάρουν τα win 8 (λογικά είναι παρόμοιο με το sleep/hibernate) - δεν υπάρχει πρόβλημα
Λόγω γενικότερα των fastboot features και των παραπάνω - δεν υπάρχει πρόβλημα
Memory utilization problem - πιστεύω θα σου είχε εμφανίσει το πρόβλημα, και λογικά θα φενόταν και στο memOK.
Κάποιος της ASUS είχε γράψει ότι θα μπορούσες να πάρεις το "40" σαν "A0"
(http://rog.asus.com/forum/archive/index.php/t-34454.html 
Code 40 is actually A0: Booted into the operating system from a cold boot or restart.

It's not a problem, it's just telling you what it did.)

Δημοσ.

Μήπως πριν το format ήταν απενεργοποιημένη η αδρανοποίηση;

Δες αν όπως σου πα με το PSU (κλείνεις από πίσω για λίγο, καθαρό boot μετά), στο πρώτο boot δε στο βγάζει. Αν δε στο βγάλει τότε είσαι 100% ΟΚ. Αν στο βγάλει, δοκίμασε να ανοίξεις CMD (Διαχειριστής), powercfg -h off, κάνε shutdown, άνοιξετο και δες τι κάνει. Αν δε στο βγάλει τότε είσαι ΟΚ, καθώς δε θα πρόκειται για πραγματικό πρόβλημα hardware, απλά ένα "compability" ας πούμε μεταξύ το error finder της mobo με το hibernation.

Όπως και να έχει, κάπου στους 2 μήνες με το Error 40 παίζω στο PC μου, και αυτή τη στιγμή 40 δείχνει το DEBUG LED

Πάντως με ένα search σε ξένα forums, και αυτό της ROG οι απαντήσεις ήταν:

Λόγω Sleep/Hibernate - δεν υπάρχει πρόβλημα

Λόγω του τρόπου που bootάρουν τα win 8 (λογικά είναι παρόμοιο με το sleep/hibernate) - δεν υπάρχει πρόβλημα

Λόγω γενικότερα των fastboot features και των παραπάνω - δεν υπάρχει πρόβλημα

Memory utilization problem - πιστεύω θα σου είχε εμφανίσει το πρόβλημα, και λογικά θα φενόταν και στο memOK.

Κάποιος της ASUS είχε γράψει ότι θα μπορούσες να πάρεις το "40" σαν "A0"

(http://rog.asus.com/forum/archive/index.php/t-34454.html 

Code 40 is actually A0: Booted into the operating system from a cold boot or restart.

It's not a problem, it's just telling you what it did.)

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Θα το αφήσω ώς έχει και τέλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...