Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι σημερινές μέθοδοι διάγνωσης της νόσου Αλτσχάϊμερ είναι δαπανηρές, επίπονες και ενδεχομένως επικίνδυνες με τα επίπεδα της β-αμυλοειδούς να εντοπίζονται είτε μέσω τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET), μέσω μαγνητικής τομογραφίας ή κάνοντας βιοψία σε εγκεφαλονωτιαίο υγρό.Όπως πιθανότατα θα γνωρίζετε, η εκφυλιστική νόσος προσβάλει τους νευρώνες και τις συνάψεις στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Επίσης έχει γίνει εδώ και καιρό γνωστό, πως η συσσώρευση της β-αμυλοειδούς πρωτεϊνης στον εγκέφαλο με τη μορφή πλακών και αλλοιώσεων ξεκινάει χρόνια πριν την εκδήλωση της νόσου.

 

Νέες μελέτες, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα έδειξαν ότι η νόσος μπορεί να διαγνωστεί στα αρχικά της στάδια με μία απλή εξέταση της ίριδας του ματιού ενώ μία άλλη μελέτη έδειξε, πως ένας σημαντικός δείκτης για την μελλοντική εκδήλωση άνοιας και της νόσου του Αλτσχάϊμερ είναι η μειωμένη οσφρητική ικανότητα.

 

Στη πρώτη περίπτωση, η μελέτη του Κοινοπολιτειακού Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Αυστραλίας αφορά στην αναζήτηση στοιχείων της πρωτεϊνης στην ίριδα των ματιών. Πως; Έδωσαν στα υποκείμενα της έρευνας να πιούν κουρκουμίνη, μία ουσία που μόλις συνενωθεί με την πρωτεϊνη β-αμιλοειδούς, τη καθιστά "φθορίζον δείκτη".

 

Τα αποτελέσματα της ερευνητικής ομάδας που παρουσιάστηκαν επίσημα στο Διεθνές Συνέδριο για τη νόσο που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Κοπενχάγη, έδειξαν ότι είναι παρόμοια με αυτά των όπως είπαμε πολυέξοδων και επίπονων συμβατικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται σήμερα. Μία δεύτερη μελέτη, της εταιρείας βιοτεχνολογίας Cognoptix Inc. δημιουργεί ένα φθορίζον δείκτη για τη πρωτεϊνη β-αμυλοειδούς στον φακό του ματιού, που στη συνέχεια "σκανάρεται" χρησιμοποιώντας λέϊζερ. Τα αποτελέσματα της διάγνωσης επέδειξαν 85% επιτυχία.

 

Μία ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εξέτασε 215 ηλικιωμένους ανθρώπους και διαπίστωσε ότι η εκφυλιστική νόσος έχει άμεση σχέση με την σταδιακή απώλεια της όσφρησης. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης σχετίζονται με αυτά του Πανεπιστημίου του Κολούμπια που επιβεβαίωσε ότι η οσφρητική ικανότητα αποτελεί ένδειξη για την εμφάνιση της νόσου του Αλτσχάϊμερ και της άνοιας (χρησιμοποιήθηκε δείγμα 1037 ατόμων μέση ηλικίας 81 ετών).

 

Link.png Site: Gizmodo

Link.png Site: in.gr

Δημοσ.

Τι να το κάνεις όμως, αν δεν υπάρχει θεραπεία και από όσο ξέρω δεν υπάρχει ακόμα...
Μπράβο τους πάντως, όπως και να έχει, ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει και θεραπεία σύντομα, πολύ κακή νόσος το Αλτσχάιμερ...

  • Like 1
Δημοσ.

και να το βρεις νωριτερα και παλι δεν εκανες τπτ.

δυστυχως δεν φρεναρεις απολυτος τπτ.

τα φαρμακα που δεινουν για σταθεροποιηση ειναι

για την πλακα πραγματικα.μονο για να πλουτιζουν οι φαρμακευτικες.

και δεν τα βγαζω αυτα απο την καζανα μου. εχω ατομο στην οικογενεια με αυτα τα προβληματα και τα εχω ζησει στο πετσι μου και στην αρχη κ μεχρι σημερα απο σεμηναριο και σε συνεδριο ειμαι.

το μονο καλο στην περιπτωση ειναι η διαγνωση νωρις για να ξερεις τι σε περιμενει

  • Like 1
Δημοσ.

Η νοσος του Αλτσχαϊμερ ειναι εκφυλιστικη νοσος.

Στις περισσοτερες περιπτωσεις, τα φαρμακα στα πολυ αρχικα σταδια ειναι αρκετα αποτελεσματικα για να σταματησουν την προοδο της.

 

Το κλειδι ειναι το ποτε θα γινει η διαγνωση.

  • Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα άλλη μια μελέτη, ελπίζω μόνο να μην είναι σαν τη μεγάλη ανακάλυψη ελέγχου του DNA όπου θα μπορούσαν να βρουν την προδιάθεση για μελλοντικές ασθένειες π.χ. καρκίνος.

Δημοσ.
Επειδη στα παντα υπαρχει η καλη και η κακη πλευρα,ας κανουμε αναφορα στην κακη πλευρα.

Καποιος δεν εχει Αλτσχαιμερ αλλα η εξεταση οσφρησης εδειξε οτι θα εχει μελλοντικη εκδηλωση της νοσου.

Γεμιζει αγχος στην ζωη του, επιταχυνει ετσι ο ιδιος την φθορα στον οργανισμο του και ο μονος σιγουρα κερδισμενος θα ειναι η φαρμακευτικη εταιρεια που θα του προμηθευει τα φαρμακα για την αντιμετωπιση της νοσου, που ακομα δεν ειναι υπαρκτη,αλλα αυτος θα τα παιρνει γιατι ο πανικος ειναι υπαρκτος απο την εξεταση.

Αλλη παραμετρος, στην εισαγωγη γινεται αναφορα οτι οι παλιες εξετασεις ειναι ποιο δαπανηρες και ποιο επιπονες.

Το επιπονες μας ενδιαφερει φυσικα  :rolleyes: ,  ενω το δαπανηρες ενδιαφερει και τα ασφαλιστικα ταμεια, που ισως για το λιγοτερο δαπανηρες να θυσιασουν το μεγαλυτερο ποσοστο επιτυχιας στην διαγνωση,πραγμα που μπορει να σημαινει οτι καποιοι θα εχουν Αλτσχαιμερ, αλλα μετα τον φθηνοτερο τροπο εξετασης θα πιστευουν οτι δεν εχουν και θα χασουν την ευκαιρια να κανουν κατι οσο ειναι η νοσος στα πρωτα σταδια.
  • Like 1
Δημοσ.

Έχασα την μητέρα μου από τη νόσο αυτή . Πράγματι είναι μια εκφυλιστική νόσος και δεν υπάρχει μέχρι σήμερα θεραπεία.

Κατ αυτή την έννοια η πρόωρη διάγνωση πιθανόν να δημιουργήσει έντονα ψυχολογικά προβλήματα στον ασθενή διότι γνωρίζει ήδη ότι δεν υπάρχει θεραπεία. Όμως, αξίζει να γίνουν τα πρώτα "πειράματα" σε ασθενείς που γνωρίζουμε ότι πάσχουν από αυτή την ασθένεια για να σωθούν οι επόμενοι. Το μόνο που μπορεί να γίνει αρχικά με την διάγνωση είναι η επιβράδυνση της νόσου και που ξέρεις μπορεί τελικά να έρθει και η σωτηρία , κάτι που εύχομαι σε όλους όσους πάσχουν.

  • Like 4
Δημοσ.

Η διάγνωση σε πρώιμο στάδιο είναι πάντα το πρώτο βήμα. Ειδικά σε εκφυλιστικές ασθένειες που προκαλούν μη αναστρέψιμες βλάβες. Απο εκεί και περα συμφωνώ για το μεγάλο ψυχολογικό βάρος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...