killer76 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα Ακολούθησα αυτό τον οδηγό http://www.ubuntu.com/download/desktop/create-a-usb-stick-on-windowsκαι εφτιαξα ένα flashaki με ubuntu. Με μια πρώτη ματια μου άρεσε πολύ το interface και φαινόταν πιο σοβαρό, πιο στιβαρό από τα windows. Επειδή όμως ακόμα κάνω πάρα πολλά πράγματα με windows (μαλλον δεν θα τα αφήσω ποτέ), μου άρεσε η λύση του λειτουργικού σε usb flash. Αλλά... α) Όταν το τρέχω απλά και δεν το κάνω εγκατάσταση, έχει κάποιο πρόβλημα σε σχέση με την εγκατάσταση? β)γίνεται να το εγκαταστήσω σε usb stick? Δεν θέλω να αγγιξω το partition των windows καθόλου. Δηλαδή και τα αρχεία και τα προγράμματα που θα κατεβάζω και θα εγκαθιστώ, θέλω να είναι όλα στο usb και τιποτα στο δίσκο. γ) Επειδή έτρεξα το firefox πέταγε σφάλμα και έκλεινε (και ρε γαμωτο ήθελα να συνδεθώ insomnia απο εκεί και να στείλω το πρώτο μου μηνυμα), κατέβασα το chrome για linux. Μου πέταγε σφάλματα όμως και δεν έκανε εγκατάσταση. Γιατί? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Μάλλον καλύτερα θα ηταν να εγκαταστήσεις και να τρεχεις τα windows απο το usb flash Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gotham7878 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Μάλλον καλύτερα θα ηταν να εγκαταστήσεις και να τρεχεις τα windows απο το usb flash xaxaxxaxa les? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
killer76 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Μάλλον καλύτερα θα ηταν να εγκαταστήσεις και να τρεχεις τα windows απο το usb flash Φίλε στα windows έχω τοσα πραγματα και προγράμματα που προς το παρον δεν παίζει κάτι τέτοιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Πες μας περίπου τι κάνεις στα win για να δούμε αν μπορείς να βάλεις μερικά αντίστοιχα προγράμματα και στο linux. Έτσι θα εξοικιωθείς πιο γρήγορα. Όσον αφορά τα σφάλματα θα μπορούσες να τα βάλεις εδώ ή να τα ψάξεις στο google. Τέλος νομίζω ότι σε κάποια προγράμματα δημιουργίας usb έχει την επιλογή persistent. Αν την επιλέξεις θα δεσμευθεί ένας χώρος από το flash για να αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις σου. Αλλιώς σβήνονται κάθε φορά που κάνεις boot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Τέλος νομίζω ότι σε κάποια προγράμματα δημιουργίας usb έχει την επιλογή persistent. Αν την επιλέξεις θα δεσμευθεί ένας χώρος από το flash για να αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις σου. Αλλιώς σβήνονται κάθε φορά που κάνεις boot. Το YUMI το κάνει αυτό. Αν και σαν το εγκατεστιμένο δεν υπάρχει,δες να βρεις έναν δεύτερο δίσκο να τα βάλεις εκεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Για τα 3 πραγματα που ρωτησες α) Οχι, απλα τρεχει πιο αργα, αφου το περιοριζει η ταχυτητα του στικ. β) Γινεται. Ψαξε για persistent installation στο google. γ) Μηπως το iso δεν κατεβηκε ολοκληρο? Υπαρχει σχετικο κομματι στο wiki που λεει για το md5sum και πως θα το τσεκαρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Περιορίζεις πολύ την διανομή σου. Φτιάξε ένα δεύτερο partition (backup πρώτα) ή σύνδεσε ένα δεύτερο δίσκο και εγκατέστησε εκεί το Mint σου, αλλιώς θα σέρνεται και θα αποκομίσεις λάθος εντυπώσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALLisCHAOS Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 "Πέτατο" σε ένα virtualbox και καθάρισες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
killer76 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Μεχρι στιγμης...Αποφασισα να το εγκαταστησω τελικα. Απλα αν το βαλω μαζι με τα windows, τα αρχεια του linux (αρχεια κατεβασμενα, προγραμματα κλπ.) θα αποθηκευονται σε συγκεκριμενο φακελο ή θα ειναι ανακατεμενα σε ολο το δισκο? Επισης καπου διαβασα οτι αφου κανω την αρχη, καλυτερα να παω σε Mint παρα Ubuntu. Όσον αφορά τα σφάλματα θα μπορούσες να τα βάλεις εδώ ή να τα ψάξεις στο google. Οταν μπορεσω (αν κανω εγκατασταση το ubuntu ή Mint και εχω παλι πρόβλημα, θα το κανω) Πες μας περίπου τι κάνεις στα win για να δούμε αν μπορείς να βάλεις μερικά αντίστοιχα προγράμματα και στο linux. Έτσι θα εξοικιωθείς πιο γρήγορα. Video editing, photoshop, virtual dj, traktor, και δημιουργία ιστοσελίδων (Αυτές είναι με cms online οποτε γινονται μέσω browser, αλλα χρησιμοποιώ κάποια προγραμματακια οπως batch image resizing, notepad++ κλπ). γ) Μηπως το iso δεν κατεβηκε ολοκληρο? Υπαρχει σχετικο κομματι στο wiki που λεει για το md5sum και πως θα το τσεκαρεις. Αυτό κατέβασα http://www.ubuntu.com/download/desktopτο 64bit. 64bit είναι το laptop μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Aν επιλέξεις τα mint να ξέρεις οτι υπαρχει Ελληνικη κοινότητα στην οποια μπορείς να βρεις ολες τις λύσεις http://linuxmint.gr/index.php Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Αυτό κατέβασα http://www.ubuntu.com/download/desktopτο 64bit. 64bit είναι το laptop μου http://www.insomnia.gr/wiki/_/linux/πριν-την-εγκατάσταση-r177 Καπου εκει μεσα λεει για τον ελεγχο στο md5sum που λεω, για να εισαι σιγουρος οτι το iso σου ειναι σωστο. Τσεκαρε το και αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
killer76 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 http://www.insomnia.gr/wiki/_/linux/πριν-την-εγκατάσταση-r177 Καπου εκει μεσα λεει για τον ελεγχο στο md5sum που λεω, για να εισαι σιγουρος οτι το iso σου ειναι σωστο. Τσεκαρε το και αυτο. Πάλι καλά που έδωσες αυτό το λινκ, γιατί είδα κάτι λεπτομέρειες που θα τα έκανα σκ@τ@. Λοιπον ξεκιναω εγκατάσταση και ο θεος βοηθός, αν όλα πάνε καλά το επόμενο μηνυμά μου θα είναι απο linux... Πάλι καλά που έδωσες αυτό το λινκ, γιατί είδα κάτι λεπτομέρειες που θα τα έκανα σκ@τ@. Λοιπον ξεκιναω εγκατάσταση και ο θεος βοηθός, αν όλα πάνε καλά το επόμενο μηνυμά μου θα είναι απο linux... Μου πεταει σφαλμα ρεγαμωτο κατα το τελος της εγκαταστασης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δεν δοκιμάζεις να εγκαταστήσεις και το ubuntu που είπες ότι σου άρεσε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
killer76 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δεν δοκιμάζεις να εγκαταστήσεις και το ubuntu που είπες ότι σου άρεσε? Τελικα περασα το Ubuntu. Μια χαρά. Μάλλον όμως έκανα μ...κια. Περασα το bootload στο partition που ηταν και το bootloader των windows. Και τώρα στην αρχική βγάινει και το ubuntu και τα win7. Όταν επιλέγω win7 ομως ξαναφορτώνει το bootloader. Λύνεται συτό το πρόβλημα? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα