Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εαν δεν παιζεις παιχνιδια τοτε η καλυτερη λυση ειναι να βαλεις linux αλλιως περασε τα 8.1 που μου εχουν πει οτι τρεχουν μεχρι και σε μηχανημα με 512mb ram και επεξεργαστη celeron. (βεβαια δεν το εχω δει με τα ματια μου για να δω πως πηγαινει.) και τελος εαν δεν θελεις να βαλεις 8.1 τοτε απλα περιμενεις μεχρι να σου τελειωσει η υπομονη και να αγορασεις καινουργιο υπολογιστη :)

Δημοσ.

Αλήθεια κουλτού μιας που συζητήσαμε για τις θερμοκρασίες,έχεις ανοίξει ποτέ το κουτί του υπολογιστή να το ξεσκονίσεις ?

Λόγο των εξαρτημάτων του ένας υπολογιστής μαζεύει πολύ σκόνη,που πάει και κάθεται σε τρύπες όπως αυτές που έχει για να αερίζεται,με αποτέλεσμα να μη γίνεται καλή κυκλοφορία αέρα και έτσι να ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες - κάτι το οποίο ίσως και να προκαλεί αστάθεια στο σύστημα,και μεταξύ άλλων και πτώση επιδόσεων όπως υπώθηκε και αυτή η θεωρία.

Εγώ για παράδειγμα τον καθαρίζω περίπου κάθε 6 μήνες,και βλέπω διαφορά στις θερμοκρασίες γύρω στους 5-6 βαθμούς Κελσίου.

Όσο περισσότερο τον αφήνεις χωρίς καθάρισμα,η ποσότητα σκόνης που συγκεντρώνεται μεγαλώνει,και έτσι περνάει όλο και λιγότερος αέρας.

Δημοσ.

Έχω δύο ενστάσεις για το βίντεο, πείτε μου αν κάνω λάθος

Πρώτον, εγώ δεν κρατάω ποτέ τα ανεμιστηράκια. Αντιθέτως τα αφήνω να γυρνάνε και έτσι φυσάνε και ξεσκονίζονται καλύτερα (τουλάχιστον έτσι πιστεύω) για αυτό δεν τα κρατάω. Λάθος?

Δεύτερον το μηχάνημα που έβγαζε αέρα το είχε μακριά. Πόσα bar πίεση είχε?? Γιατί εγώ με 4-5 bar το πλησιάζω αρκετά κοντά (15-20 εκ)

Δημοσ.

δευτερολεπτων συγκεκριμενα.... και συμβαινει σε καθε καινουριοο παραθυρο που ανοιγω, οταν παω να αναζητησω κατι στο google  η να θελω να γραψω στην συνομιλια του facebook οι πρωτες λεξεις εμφανιζονται μεζεμενες απο το κολημα.

Δημοσ.

Έχω δύο ενστάσεις για το βίντεο, πείτε μου αν κάνω λάθος

Πρώτον, εγώ δεν κρατάω ποτέ τα ανεμιστηράκια. Αντιθέτως τα αφήνω να γυρνάνε και έτσι φυσάνε και ξεσκονίζονται καλύτερα (τουλάχιστον έτσι πιστεύω) για αυτό δεν τα κρατάω. Λάθος?

Δεύτερον το μηχάνημα που έβγαζε αέρα το είχε μακριά. Πόσα bar πίεση είχε?? Γιατί εγώ με 4-5 bar το πλησιάζω αρκετά κοντά (15-20 εκ)

Λέει πως άμα τα έχεις και γυρνάνε ίσως λόγο πίεσης αέρα να στροφάρουν τόσο γρήγορα που να χαλάσει ο μηχανισμός που κρατάει την προπέλα.  :mellow:

Και ότι τα ψεκάζει από μακρυά λόγο της μεγάλης πίεσης γιατί φοβάται μη του τινάξει πυκνωτές απ τη motherboard!  :shock:

Τι να πω ? Δε λέει με πόση πίεση βαράει στο βίντεο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ και τα δύο τα κάνω και προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα... Πάντος δεν πιστεύω με αέρα να φύγουνε οι πυκνωτές....
Αλλά θα μπορούσε μακριά σχετικά στην motherboard όπως κάνω εγώ και στο τροφοδοτικό και στο κουτί που δεν έχει τίποτα από κοντά. Εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω....

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για τον θεματοθέτη:Βάλε linux.Τρέχουν ubuntu 10.04 σε pentium m 1,5 ghz με 1 gb ram..κράτα το pc σου κάνα δυο χρόνια ακόμα άνετα.

Για τον καθαρισμό με αέρα..εγώ δεν έχω πάρει πυκνωτή στο χέρι χρόνια τώρα,και όλα τα έχω καθαρίσει με πιστόλι στο βενζινάδικο.

Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά,είναι αυτό.

Η μητρική μαζεύει ένα φιλμ σκόνης,που φεύγει με ελαφρύ φύσημα του πιστολιού.

Για τα ανεμιστηράκια,θεωρητικά έχει δίκιο,το μοτεράκι ή τα ρουλεμάν θα πάθουν ζημιά,τα ρουλεμάν όμως δύσκολα δε θα αντέξουν ακόμα και χιλιάδες στροφές το λεπτό,και το μοτεράκι-ηλεκτρομαγνήτης-αν δε λειτουργεί, ουσιαστικά μόνο το ρουλεμάν του το περιορίζει.

Μια χαρά καθαρίζουν και σταματημένα,αρκεί να περνάς εσύ το πιστόλι από κάθε πτερύγιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...