Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα και παλι απο μενα παιδια, δυστηχως μου παρουσιαστικε ενα προβλημα στο οποιο δεν μπορω να καταλαβω με σιγουρια το τι φταιει διοτι ακουω διαφορες γνωμες αλλα αυτο δεν με καλυπτει.....

λοιπον για να μην σας τα πολυ λογο ο υπολογιστης μου τρωει κατι σκαλωματα (οχι συνεχεια) και οταν θελω να ανοιξω μια σελιδα η να γραψω κατι περιμενω καποια δευτερολεπτα και μετα μου τα εμφανιζει και γενικα περα απο το ιντερνετ κολαει και στα πιο απλα θεματα... πιστευα οτι φταιει στην αρχη το λογισμικο και το εκανα φορματ απο xp home στα 7 ultimate και τελικα δεν εφταιγε αυτο. μου ειπε ενας φιλος οτι πρεπει να θελει παστα ο επεξεργαστης διοτι ανεβαζει θερμοκρασια αλλα πως μπορω να το επιβεβαιωσω... ας πουμε μηπως θελει και αλη μνημη επεκταση ram?  λεω εγω τωρα

(που ειναι μονο 2GB)

ευχαριστω για την προσοχη σας και ελπιζω να σας ενημερωσα σωστα   :-D

Δημοσ.

Πες μας από τι αποτελείτε ο υπολογιστής σου (αναλυτικά) και τι θερμοκρασία έχει ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών. Επίσης για τι τον χρησιμοποιείς.

Δημοσ.

Καταρχήν η κίνηση να πας από Windows Xp σε 7 Ultimate δεν ήτανε και η πιό σωστή μιας που τα Ultimate 7 είναι αρκετά πιο βαριά σαν λογισμικό από τα home. Ελπίζω να μιλάς για 32bit έε??? Γιατί αν είναι 64bit είναι ακόμα ένας λόγος που τον κάνει αργό....

Επίσης για την θερμοκρασία κατέβασε κάποιο πρόγραμμα όπως Hwmonitor ή hwinfo και δείξε μας με ένα Print screen τις θερμοκρασίες σου. Θα δούμε άμα χρειάζεται πάστα....

Κατέβασε επίσης το CPU-z για να δεις τα χαρακτηριστηκά του υπολογιστή σου και να μας πεις και εμάς (αν δεν μπορείς να μας πει, μας ανεβάζεις πάλι φωτό να δούμε)

Δημοσ.

Ε άμα έχεις υπολογιστή του 2000 και έχουμε 2014,δεν θα σου κολλάει κάπως ?

Καταρχήν η κίνηση να πας από Windows Xp σε 7 Ultimate δεν ήτανε και η πιό σωστή μιας που τα Ultimate 7 είναι αρκετά πιο βαριά σαν λογισμικό από τα home. Ελπίζω να μιλάς για 32bit έε??? Γιατί αν είναι 64bit είναι ακόμα ένας λόγος που τον κάνει αργό....

Επίσης για την θερμοκρασία κατέβασε κάποιο πρόγραμμα όπως Hwmonitor ή hwinfo και δείξε μας με ένα Print screen τις θερμοκρασίες σου. Θα δούμε άμα χρειάζεται πάστα....

Κατέβασε επίσης το CPU-z για να δεις τα χαρακτηριστηκά του υπολογιστή σου και να μας πεις και εμάς (αν δεν μπορείς να μας πει, μας ανεβάζεις πάλι φωτό να δούμε)

λοιπον παιδια ο υπολογιστης ειναι του 2005 και ειναι τα ultimate 32 bit (απλα αυτα μου βαλανε δεν τα ζητησα)

post-304299-0-31472800-1405456522_thumb.png

Δημοσ.

Κατεβασε το crysraldisk mark και κανε ενα πληρες τεστ στον σκληρο. Πρωτα ομως κατεβασε και το crystaldisk info για να δουμε την υγεια του σκληρου

Δημοσ.

2GB δεν είναι και πολλά για 7 ultimate, πάντως... Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, στη θέση σου θα έβαζα άλλα 2. Κανα 20άρι ευρώ είναι το κόστος. Ή θα ξαναγύρναγα σε xp, αν είχα το pc σου.

Δημοσ.

λοιπον παιδια ο υπολογιστης ειναι του 2005 και ειναι τα ultimate 32 bit (απλα αυτα μου βαλανε δεν τα ζητησα)

Μπορεί εσύ να απόκτησες τον υπολογιστή το 2005,αλλά ο επεξεργαστής που έχει πάνω κυκλοφόρησε το 2000 και έχουν καταργηθεί καμιά δεκαετία.

Μετά τον Pentium 4 βγήκε ο μετά ο Pentium Dual Core,μετά ο Celeron Dual Core,μετά ο Core 2 Duo,μετά ο Nehalem,μετά ο Sandy Bridge, μετά ο Ivy Bridge,για να φτάσουμε στον σημερινό Haswell.

Αν αποφάσιζες να φτιάξεις σήμερα έναν υπολογιστή βάζωντας τα πιο φθηνά εξαρτήματα (επεξεργαστή,motherboard...) που κυκλοφορούν στην αγορά,θα έφτιαχνες κάτι που θα ξεπερνούσε κατά πολυ τον Pentium 4. Με 300 ευρώ φτιάχνεις καινούριο tower που θα ήταν η μέρα με τη νύχτα με το παλιό,αλλά τέσπα.

Δε λέω,για την εποχή του ο Pentium 4 3.2ghz πέταγε,και σίγουρα άμα του βάλεις να τρέξει software της εποχής του,θα το δουλεύει αστραπιαία και δεν θα κολλάει πουθενά. Αλλά τα προγράμματα,ακόμα και οι ιστοσελίδες στο internet γίνονται ποιο βαριές όσο περνάει ο καιρός. Οι φωτογραφίες στα διάφορα sites είναι μεγαλύτερης ανάλυσης,διάφορα εφέ που δεν υπήρχαν παλιότερα τώρα επιβαρύνουν,κτλπ...

Όσων αφορά το λειτουργικό ή βάλε xp όπως είπαν παραπάνω τα οποία χρησιμοποιούν λιγότερη ram,ή σβήσε τα οπτικά εφέ των Windows 7.

Με το δείκτη του ποντικιού στην επιφάνεια desktop πάτα δεξί κλικ και μετά στο "εξατομίκευση",και έπειτα διάλεξε ως θέμα ή το Windows 7 Basic, ή το Κλασσικά Windows.

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να γίνουν τα 7 πιο ελαφρυά,αλλά καλύτερα να ακολουθήσεις έναν από τους πολλούς οδηγούς που υπάρχουν στο ίντερνετ για αυτό.

• Like 2
Δημοσ.

2GB δεν είναι και πολλά για 7 ultimate, πάντως... Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, στη θέση σου θα έβαζα άλλα 2. Κανα 20άρι ευρώ είναι το κόστος. Ή θα ξαναγύρναγα σε xp, αν είχα το pc σου.

Μπορεί εσύ να απόκτησες τον υπολογιστή το 2005,αλλά ο επεξεργαστής που έχει πάνω κυκλοφόρησε το 2000 και έχουν καταργηθεί καμιά δεκαετία.

Μετά τον Pentium 4 βγήκε ο μετά ο Pentium Dual Core,μετά ο Celeron Dual Core,μετά ο Core 2 Duo,μετά ο Nehalem,μετά ο Sandy Bridge, μετά ο Ivy Bridge,για να φτάσουμε στον σημερινό Haswell.

Αν αποφάσιζες να φτιάξεις σήμερα έναν υπολογιστή βάζωντας τα πιο φθηνά εξαρτήματα (επεξεργαστή,motherboard...) που κυκλοφορούν στην αγορά,θα έφτιαχνες κάτι που θα ξεπερνούσε κατά πολυ τον Pentium 4. Με 300 ευρώ φτιάχνεις καινούριο tower που θα ήταν η μέρα με τη νύχτα με το παλιό,αλλά τέσπα.

Δε λέω,για την εποχή του ο Pentium 4 3.2ghz πέταγε,και σίγουρα άμα του βάλεις να τρέξει software της εποχής του,θα το δουλεύει αστραπιαία και δεν θα κολλάει πουθενά. Αλλά τα προγράμματα,ακόμα και οι ιστοσελίδες στο internet γίνονται ποιο βαριές όσο περνάει ο καιρός. Οι φωτογραφίες στα διάφορα sites είναι μεγαλύτερης ανάλυσης,διάφορα εφέ που δεν υπήρχαν παλιότερα τώρα επιβαρύνουν,κτλπ...

Όσων αφορά το λειτουργικό ή βάλε xp όπως είπαν παραπάνω τα οποία χρησιμοποιούν λιγότερη ram,ή σβήσε τα οπτικά εφέ των Windows 7.

Με το δείκτη του ποντικιού στην επιφάνεια desktop πάτα δεξί κλικ και μετά στο "εξατομίκευση",και έπειτα διάλεξε ως θέμα ή το Windows 7 Basic, ή το Κλασσικά Windows.

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να γίνουν τα 7 πιο ελαφρυά,αλλά καλύτερα να ακολουθήσεις έναν από τους πολλούς οδηγούς που υπάρχουν στο ίντερνετ για αυτό.

εγω παιδια μετα χαρας να το γυρισω παλι στα xp home (που πολυ καλυτερα γνωριζω τοσα χρονια) αλλα ολα απο εκει ξεκινησαν και ειπα να κανω φορματ για να δω εαν φταιει το λογισμικο.. που προφανως οι περισσοτεροι απο εκει ξεκινανε... 

Δημοσ.

Σίγουρα είναι ένας βασικός παράγοντας το format αλλά από εκεί και πέρα, χάνουμε την μπάλα με το τι μπορεί να φταίει....
Πάντος σίγουρα και το λογισμικό σε κόβει.... Επίσης καλός θα ήτανε ένας SSD που θα σου έκανε τον υπολογιστή πιο γρήγορο....

Δημοσ.

απο οσο εχω καταλαβει το προτιμοτερο ειναι να περιμενω να τα φτυση και μετα να παρω καινουριο  :shock:

Μπορείς να βάλεις κάποια super lightweight linux εκδοση μπας και ανασάνει λίγο

Δημοσ.

Εγώ πάντως βλέπω αυτό το 108 στο cpu temp και με προβληματίζει... Εντάξει οι pentium 4 είναι "αρχαίοι" πλέον , αλλά αντέχουνε τα πολύ βασικά. Δεν ξέρω βέβαια και τι έκτασης είναι αυτά τα κολλήματα που βλέπεις βέβαια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...