MariosX Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα!Είμαι σε ένα τεράστιο δίλημμα και δεν μπορώ να καταλήξω σε κάποιο router για τις λειτουργίες που θέλω.Θέλω να αγοράσω ένα router που να έχει οπωσδήποτε τις παρακάτω λειτουργίες: Media Streaming FTP Server USB Θύρες Δυνατό WiFI Σήμα και γρήγορες ταχύτητες και αποσπώμενες κεραίες σε περίπτωση που χρειαστώ να της αλλάξω για ακόμα ισχυρότερο σήμα Gigabit Ethernet Θύρες Υποστήριξη BitTorrent/eDonkey/FTP/P2P κτλ Downloading κατευθείαν στον Σκληρό Δίσκο μέσω της USB θύρας Wake on LAN via WAN Dyn DNS Υποστήριξη εναλλακτικών firmware QoS IP v6 για μελλοντική χρήση Μέγιστο διαθέσιμο ποσό για αγορά: 200€ αλλά ενοειτε πως θα προτιμούσα να αγοράσω κάτι φτηνότερο.Προς το παρών έχω βάλει στο μάτι το Asus RT-AC68U και το Netgear R7000 (απ'όσο ξέρω το Netgear δεν υποστιρίζει BitTorrent downloading κτλ με το γνήσιο firmware) τα οποία έχουν όλα τα παραπάνω που ζητάω, έχουν και USB 3 θύρα και δυπίρινο Broadcom που λογικά θα κάνει πιο εύκολα την δουλεία τους και θα ανταποκρίνονται πιο εύκολα στις απαιτήσεις.Το κακό είναι η τιμή τους.Επίσης έχω βάλει ένα MikroTik RouterBOARD 951G 2HnD στο μάτι το οποίο υποστηρίζει πολλά από αυτά που ζητάω και είναι πολύ πιο φτηνό από τα αλλά που ανέφερα αλλά δεν έχει αποσπόμενες κεραίες και θα χρειαστώ σίγουρα μεγαλύτερες ταχύτητες WiFi.Μπορείτε να προτείνετε κάποια μοντέλα?
roybatty Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Όσον αφορά τις κεραίες μη νομίζεις πως η αλλαγή τους θα κάνει σημαντική διαφορά,ειδικά σε τέτοιους router που είναι ούτως η άλλως προσεγμένοι για την απόδοση τους στο ασύρματο.Πάντως,αν το θέλεις για το σπίτι πολλά τα βρίσκω τα 200 ευρώ για router,δε νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Αν είναι να πας σε mikrotik προτείνω να πάρεις αυτό: http://www.skroutz.gr/s/4323707/Routerboard-RB2011UiAS-2HnD-IN.html Και σ'αυτό οι κεραίες δεν είναι αποσπώμενες αλλά είναι δύο και εξωτερικές,οπότε θα έχεις μεγαλύτερο εύρος στο wifi.
poulinos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 επισης σε καποια Mikrotik παροτι μπορει να μην αλλαζουν οι κεραιες, εχεις δυνατοτητα να ανεβασεις την ισχυ του wifi απο τα 100mw δηλαδη 20 dbm σε πολυ παραπανω.νομιζω μεχρι 1000mw.ειναι εκτος νομιμου πλαισιου βεβαια απλα το λεω.τα draytek ειναι καλα αλλα δεν τα εχουν ολα αυτα που θες.για εναλλακτικο firmware πρεπει να βρεις κατι που να παιρνει dd-wrt που θα σου δωσει και παραπανω δυνατοτητες.επισης ναι ζητας αρκετα πραγματα για να ειναι και φτηνο το ρουτερ.αν θες γρηγορο wireless εκει αξιζει να πας σε ac και οχι σε n.δεν μιλαω για θεμα εμβελειας αλλα για θεμα ταχυτητας.αν οι συσκευες ειναι μακρια και εχουν χαλια σημα ειτε N βαλεις ειτε ac ουτε σαν g δεν θα παιζει.καλο θα ειναι οπου μπορεσεις να ριξεις καλωδιο για να παιξεις gigabit η εστω access points αναμεσα αν η αποσταση ειναι μεγαλη για να μην εχεις αδυναμο σημα αρα και αργη ταχυτητα για καποια netgear υπαρχουν και custom firmware.ta mikrotik ισως να σου ειναι λιγο πιο δυσκολα στο σεταρισμα. Όσον αφορά τις κεραίες μη νομίζεις πως η αλλαγή τους θα κάνει σημαντική διαφορά,ειδικά σε τέτοιους router που είναι ούτως η άλλως προσεγμένοι για την απόδοση τους στο ασύρματο.Πάντως,αν το θέλεις για το σπίτι πολλά τα βρίσκω τα 200 ευρώ για router,δε νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Αν είναι να πας σε mikrotik προτείνω να πάρεις αυτό: http://www.skroutz.gr/s/4323707/Routerboard-RB2011UiAS-2HnD-IN.html Και σ'αυτό οι κεραίες δεν είναι αποσπώμενες αλλά είναι δύο και εξωτερικές,οπότε θα έχεις μεγαλύτερο εύρος στο wifi. για ολα αυτα που θελει δεν ειναι πολλα τα 200..οι καλες μαρκες πολλες φορες εχουν και αναλογη τιμη.και ζηταει αρκετα πραγματακια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα