Basilhs23___ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να λεμε όλες το ίδιο κάνουν "Ελα μωρε ενα προστιμο θα πληρώσει" Ακομα και σε τετοια θέματα φανατισμός και αδιαφορία φτάνει που ΕΓΩ εχω phablet στη τσέπη μου. Καλά από κατάρες στο διαδίκτυο για τέτοια φαινόμενα έχω χορτάσει, θα μποϊκοτάρουμε τα προϊόντα τους, θα τακτοποιήσουμε την εταιρεία, θα τους κλείσουμε τα εργόστασια, να τους κόψει τον κόλο το κράτος, θα θα θα και μπλά μπλά μπλα. Η ουσία είναι οτι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και κάποιοι εξακολουθούν να επιπλέουν στα συννεφάκια τους. Η Κίνα μαζί με Ινδία και Πακιστάν είναι στις τρείς πρώτες θέσεις του κόσμου για το φαινόμενο της παιδικής δουλείας. Τώρα αν νομίζεις εσύ οτι θα σταματήσεις το φαινόμενο της παιδικής δουλείας μέσα σε αχανείς χώρες που αριθμούν τουλάχιστον 2 δις πληθυσμό στην Γή ή θα πίσεις το καταναλωτικό κοινό των ανεπτυγμένων χωρών να πάψουν να αγοράζουν κινητά και τεχνολογικά προϊόντα εξαιτίας του φαινομένου της παιδικής δουλείας σε άλλες χώρες χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά.... τι να σου πώ. Άσε που και να κλίσεις τις εταιρείες με μποϊκοτάρισμα θα ανοίξουν άλλες μετά και τα παιδιά που εργαζόντουσαν εκεί θα βρούν δουλειά αλλού. Το φαινόμενο της παιδικής δουλείας έχει βαθύτερα αίτια και δεν αντιμετωπίζεται με ντεμέκ λύσεις και κατάρες. Το πρώτο και κυριότερο είναι η αύξηση του μορφωτικού επιπέδου των χωρών αυτών, μετά ακολουθεί η άνοδος της οικονομίας για να επιφέρει και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και μείωση της παιδικής εργασίας. Αυτά για να γίνουν στο σύνολο των πληθυσμών των χωρών αυτών θα περάσουν 50-60 χρόνια και ίσως λίγα λέω. Edit: Και για να προλάβω σχόλιο του στύλ "αν ήσουν γονέας εσύ και μπλά μπλά". Στις χώρες αυτές μιλάμε όχι απλά για κάποια παιδιά που θα δουλέψουν για να προσφέρουν στο οικογενειακό εισόδημα ή να πάνε διακοπές το καλοκαίρι π.χ αλλά για παιδιά που αγοράζονται από κυκλώματα και εξαναγκάζονται να δουλεύουν σε κάκιστες συνθήκες, τα οποία κυκλώματα μάλιστα τους κλέβουν και το μεροκάματο και τους δίνουν ψύχουλα. Άλλο πράγμα η παιδική εργασία στην Ελλάδα με τις εδώ συνθήκες ακόμα και τώρα με τα μνημόνια και άλλο εκεί. Εννοείται πως αν ήμουν γονέας θα έκανα τα πάντα για να αποφύγει το παιδί μου την εργασία, αν δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε δεν το θεωρώ απαραίτητα κάτι κακό. Και ναί το οτι δεν είναι σωστό να υπάρχει παιδική δουλεία και στις χώρες εκείνες το ξέρουμε, το θέμα είναι οτι δεν λύνεται το πρόβλημα με λύσεις του ποδαριού ούτε κατάρες. 3
z@xos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Όχι ρε παιδιά, προς θεού. Προφανώς και γνωρίζω τα προβλήματα που δημιουργούν αυτές οι συνθήκες, και προφανώς όπως προείπα ΔΕΝ είναι θεμητό κάτι τέτοιο. Ξαναρωτάω λοιπόν όμως. Εάν μια οικογένεια δεν βγάζει τα προς το ζείν ώστε να τρώει σωστά κάθε μέρα, τι ακριβώς τους προτείνεις? Να βγάλουν τα παιδιά στα φανάρια ή να τα ταϊσουν πέτρες για να μην μείνουν αναλφάβητα? Μαζί σου ότι είναι πρόβλημα. Είναι λύση όμως στο πρόβλημα μη κάλυψης των αναγκών σου το να ΜΗΝ σε προσλάβει η samsung γιατί είσαι ανήλικος? Πρέπει να ομολογήσω ότι αν μη τι άλλο είσαι ρεαλιστής! ps: δεν ειρωνεύομαι
georgepppo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 και στην samung να μην δούλευαν τα ανήλικα θα φτιάχνανε χαλιά,θα δουλεύαν στα χωράφια ,θα πηγαίνανε να βρούνε αλλού,δεν είναι θέμα της samsung τα ανήλικα αλλά της χώρας.
Salvation Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Άντε καλέ, δε το πιστεύω. Προβοκάτσια θα ναι....
papp0us Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Louis CK: Of Course But Maybe - Oh My God (HD): http://youtu.be/bkjmzEEQUlE Απλα η πικρη αληθεια, απο εκει και περα οτι και να λετε..
george_gr1 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Μηηηηπως λέω εγώ ότι τα παιδιά μέχρι 18 χρονών θα πρέπει να ξυπνάνε για να πηγαίνουν σχολείο, να διάβαζουν, και να παίζουν? Και οι πατεράδες μας πολλοί αναγκάστηκαν να αφήσουν το σχολείο για να δουλέψουν αλλά γεμίσαμε μια Ελλάδα με αγράμματους. Αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει παντού, απορώ πώς κάποιους δεν τους ενοχλεί. το ξέρω δεν μπορείς να κάνεις κάτι εύκολα για αυτό, αλλά δεν μπορείς να λες και τι έγινε... 1
bounce2 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Συνηθισμένα πράγματα στην Κίνα. Αλλά απο την άλλη αυτό το "ανήλικος" είναι ασαφές. Προφανώς δεν έχει νόημα να προσέλαβε δωδεκάχρονα. Αν προσέλαβε κάποιους που είναι 16, 17 που είναι το πρόβλημα; Ίσα ίσα που κερδίζουν χρήματα για την οικογένεια τους που προφανώς τα χρειάζεται.
8elwADSL Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 γαμω την samsung και τα σ21 σ3 σ4 σ5 δεν ξαναπαιρνω εχω επιλογες Τέρμα τα επώνυμα μπορείς να πάρεις κινέζικο!
pournaras Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Μηηηηπως λέω εγώ ότι τα παιδιά μέχρι 18 χρονών θα πρέπει να ξυπνάνε για να πηγαίνουν σχολείο, να διάβαζουν, και να παίζουν? Και οι πατεράδες μας πολλοί αναγκάστηκαν να αφήσουν το σχολείο για να δουλέψουν αλλά γεμίσαμε μια Ελλάδα με αγράμματους. Αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει παντού, απορώ πώς κάποιους δεν τους ενοχλεί. το ξέρω δεν μπορείς να κάνεις κάτι εύκολα για αυτό, αλλά δεν μπορείς να λες και τι έγινε... Σε ενα κοσμο αγγελικα πλασμενο, αυτο θα ηταν δεδομενο. Σε χωρες οπως η Κινα και η Ινδια, οπου πανω απο το μισο πληθυσμο, ζει χωρις ρευμα και νερο, σε περιοχες που δε φτανει ουτε αυτοκινητο, αυτα ειναι απλα ευχες. Οταν μια οικογενεια, παρα τις επικλησεις και απαγορευσεις για μειωση των γεννησεων, κανει επιτηδες πολλα παιδια για εργατικα χερια ωστε να συμβαλλουν απο νωρις στο σπιτικο εισοδημα, αυτα που βλεπουμε εμεις ας μη μας φαινονται περιεργα. Αν σταματησουν τα παιδια να δουλευουν εκει περα, οι μισες οικογενεις θα πεθανουν απο ασιτια.
george_gr1 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Καλά εντάξει. Ο μόνος λόγος που παίρνουν παιδιά είναι για να δίνουν ψίχουλα και να δουλεύουν χωρίς να μιλανε, για τιποτε άλλο. τα οποία παιδιά θα μείνουν αμόρφωτα και όπως οι γύφτοι που είναι αμόρφωτοι όταν μεγαλώσουν θα κάνουν από 7-8 παιδιά ο καθένας. 1
Dr.Richard Axel Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Neowin όπως λέμε εδώ εφημερίδα espresso και στην Αγγλία την SUN. Έλεος δηλαδή.http://www.bbc.com/news/business-28289652 Samsung said it had conducted three audits on the Dongguan Shinyang Electronics since 2013, with the latest one ending on 25 June this year.But it added that "no cases of child labour were found during these audits".However, it launched a subsequent investigation following the allegations by China Labor Watch and "found evidences of illegal hiring process that took place on June 29".This is the first time Samsung has reported finding evidence of underage workers at its suppliers.There is no comment from Dongguan Shinyang Electronics Εδώ γιατί βγαίνει ένα σοβαρό νόημα 1
Atzamestatos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 δεν ειναι λιγα τα 300ε...το καθεστος εκμεταλλευσης των εργαζομενων, ανηλικων εργατων, σκλαβων κλπ γινεται για να παραγεται μεγαλυτερο κερδος ανα μοναδα προιοντος...οχι για να ειναι πιο φτηνο το τελικο προιον...εν ολιγης για να βγαζουν οι μετοχοι παρα πολλα και οχι απλα πολλα...μη μπερδευετε αυτα τα δυο πραγματα... Δεν ισχυει αυτο που λες φιλε. Εκτος οταν αγορασες τηλεροαση, πηγες και πηρες την sharp made in japan, που κοστιζει 50% πανω απο τις αντιστοιχων επιδοσεων made in china. Aπτη στιγμη που και εσυ και εγω λοιπον θα προτιμησουμε το φτηνοτερο γιατι "οι αλλοι μας κλεβουν" δεν ειναι θεμα εκμεταλλευσης Να φανταστώ ότι βγάζουν κλιμάκια και κάνουν παιδομάζωμα έ? Κι αν σου έλεγα ότι οι γονείς τους ζητάνε να εργαστούν τα παιδιά για να έχει μεγαλύτερο η εισόδημα οι οικογένεια? Fuck me right? Δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα... Οι γενιά των γονιών/παπούδων μας ας πούμε δούλευε από τα 12 γιατί δεν είχαν ίντερνετ και βαριόταν στο σπίτι. Αν δεν έχει να φάει ο άλλος δεν βλέπω το λόγο να του στερήσεις το δικαίωμα να δουλέψει, ασχέτως ηλικίας (πέραν ενός λογικού ορίου). Αυτο πηγα να γραψω και εγω αλλα ηταν τετοιο το υφος του post που δεν ασχοληθηκα καν Αλχημιστή δεν είναι πρόβλημα να θες να δουλέψεις και να μπορείς να βρεις δουλειά ανεξαρτήτου ηλικίας. Το πρόβλημα βρίσκετε στο να χρειάζεται να δουλέψεις σε αυτήν την ηλικία και δη γιατι την κάλυψη αυξημένων απαιτήσεων παραγωγής "καταναλωτικών αγαθών" με στόχο την ικανοποίηση "καταναλωτικών αναγκών". Kαι να φανταστω το προβλημα αυτο το δημιουργησε η samsung...
DJTaurus Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Cover-up involving underage workers at Samsung supplier alleged by labor group 1
Tragic! Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Θέλετε να μας επιτεθούν οι νεφελίμ και τα νεφελίμ; Λολ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα