jimy100 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Σύνθεση pc: MB: Asus P8B75-M LE CPU: Intel Core i5-3570 RAM: Corsair 8GB Vengeance 1600MHz CL9 HDD: Western Digital 500GB Caviar Blue SATA III PSU: Corsair Builder Series CX500 V2 GPU: Gigabyte Radeon HD 7770 1GB 2 DVD-Rw (1 LG - 1 SAMSUNG) Windows XP Service Pack 3 Οθόνη: LG Flatron L225WS Αντιμετωπίζω το εξής θέμα: Κάποιες στιγμές στο άκυρο -π.χ. βλέποντας video στο youtube ή ακούγοντας μουσική- και πιο συχνά όταν φορτώνω 3d γραφικά (παιχνίδια, αν και παίζω σπάνια) ο υπολογιστής κολλάει στο τελευταίο καρέ: η οθόνη παγώνει, η τελευταία φράση που ακούστηκε από το game, το video ή το τραγούδι επαναλαμβάνεται συνεχώς και τελικά ο υπολογιστής κλείνει μετά από 1-2 λεπτά. - Μέχρι στιγμής έχω τσεκάρει για ένα 6ωρο τις μνήμες με το memcheck και δεν έβγαλαν κάποιο πρόβλημα. - Τσέκαρα το δίσκο για μερικές ώρες (δυο φορές) με το hdsentinel κι επίσης δεν υπήρξε κάποιο θέμα. - ¨Ετρεξα το furmark για την κάρτα γραφικών και το αποτέλεσμα με προβληματίζει: σε ανάλυση 1280 Χ 1024, χωρίς άλλα εφέ ενεργοποιημένα, μου έδωσε 17fps, αλλά η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε τους 106 βαθμούς! Δεν τόλμησα να προχωρήσω σε μεγαλύτερες αναλύσεις (η οθόνη μου βέβαια δεν υποστηρίζει hd, αλλά ούτε στη native ανάλυσή της, 1680 χ 1050, προχώρησα, γιατί φοβήθηκα μη μου "σκάσει" και μείνω χωρίς pc. - Εδώ να πω ότι στο κουτί δεν έχω βάλει κάποια ψύκτρα πέραν της οπίσθιας που υπάρχει, ενώ ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών έχουν τις εργοστασιακές ψύκτρες κουμπωμένες πάνω τους. Επίσης καθάρισα από τις σκόνες το εσωτερικό του pc πριν μερικές μέρες και το άφησα λίγο ανοιχτό για να δω αν οι ανεμιστήρες "τρέχουν" γρήγορα και δεν παρατήρησα κάτι περίεργο. Τσέκαρα οπτικά τη Motherboard μήπως και δω κάποιον πυκνωτή "σκασμένο" αλλά δε μου φάνηκε κάτι ύποπτο (παρόλο που με το Hardware δεν έχω μεγάλη εξοικίωση). - Οι θερμοκρασίες cpu και motherboard τουλάχιστον με το πρόγραμμα της asus και το hwmonitor φαίνονται φυσιολογικές: το πολύ μέχρι 46 η cpu, το πολύ μέχρι 43 η motherboard. Αυτές όμως οι θερμοκρασίες σε χαμηλής απαιτητικότητας εφαρμογές (ταινίες, μουσική, ίντερνετ). - Δε νομίζω να είναι κάποιος driver το πρόβλημα γιατί έκανα format, αλλά το πρόβηλμα επιμένει. Τι άλλο μπορώ να κάνω για να τσεκάρω τι "χτυπάει" και μου δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. Πως θα τσεκάρω π.χ. τον επεξεργαστή ή το τροφοδοτικό; Πως θα τσεκάρω τις θερμοκρασίες ενώ τρέχω κάποια βαριά εφαρμογή; Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Συγνώμη για την έκταση του Post, αλλά ήθελα να δώσω μια αναλυτική εικόνα σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχω ήδη προχωρήσει! Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2014 από jimy100
pnick Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Κάρτα που φτάνει τους 107°, αν ισχύει η θερμοκρασία αυτή και δεν είναι λάθος του monitor, πρέπει λογικά να έχει αρχίσει να καταστρέφεται. Οι ανεμιστήρες της κάρτας κινούνται;
jimy100 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Κάρτα που φτάνει τους 107°, αν ισχύει η θερμοκρασία αυτή και δεν είναι λάθος του monitor, πρέπει λογικά να έχει αρχίσει να καταστρέφεται. Οι ανεμιστήρες της κάρτας κινούνται; Ναι, όταν το άνοιξα και το άφησα για λίγο χρόνο να δουλέψει είδα ότι ο ανεμιστήρας κινούνταν κανονικά. Αυτό σε idle κατάσταση. Δεν έχω τσεκάρει βέβαια τι συμβαίνει σε full load.
pnick Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δοκίμασε με την ενσωματωμένη κάρτα να δείς αν γίνεται το ίδιο. Αν όλα είναι ΟΚ έτσι, το πρόβλημα το έχει η κάρτα γραφικών. Αν συνεχίζει το πρόβλημα, κοιτάμε τα υπόλοιπα.
jimy100 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δοκίμασε με την ενσωματωμένη κάρτα να δείς αν γίνεται το ίδιο. Αν όλα είναι ΟΚ έτσι, το πρόβλημα το έχει η κάρτα γραφικών. Αν συνεχίζει το πρόβλημα, κοιτάμε τα υπόλοιπα. Μμμ, αυτό δεν το σκέφτηκα, αλλά ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ποτέ δε μπόρεσα να εγκαταστήσω τους drivers της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών! Οποτε προσπάθησα -με διάφορες εκδόσεις- μου έβγαζε πάντα το εξής μήνυμα: "Το συγκερκιμένο σύστημα δεν καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάσταση του προγράμματος".
coolerman Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 το λειτουργικό με "χαλάει" σε τέτοιο σύστημα,windows 7 η 8 το έχεις σκεφτεί;;?
jimy100 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 το λειτουργικό με "χαλάει" σε τέτοιο σύστημα,windows 7 η 8 το έχεις σκεφτεί;;? Το έχω σκεφτεί. Απλά δεν έχω κάποια διανομή των 7, ενώ τα xp είναι αυθεντικά, αγορασμένα από εμένα. Φυσικά, σιγά-σιγά πρέπει να κάνω μια μετάβαση...Λες να κάνω format και να δοκιμάσω και με 7άρια;
coolerman Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Το έχω σκεφτεί. Απλά δεν έχω κάποια διανομή των 7, ενώ τα xp είναι αυθεντικά, αγορασμένα από εμένα. Φυσικά, σιγά-σιγά πρέπει να κάνω μια μετάβαση...Λες να κάνω format και να δοκιμάσω και με 7άρια; "χαντακώνεται" θα έλεγα καλύτερα πρέπει να το σκέφτεσαι άμεσα για windows 7 η 8(κοίταξε αγγελίες εδω,υπάρχουν),καινούριο σύστημα έχεις, παλιό λειτουργικό..ασυμβατότητες κλπ θα υπάρχουν
pnick Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Πέρα από τα άλλα προβλήματα, κάρτα που φτάνει τους 107° σε στρες είναι καταδικασμένη. Αν βέβαια η θερμοκρασία αυτή είναι σωστή. Πρώτα ξεκίνα από την κάρτα.
jimy100 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Επανέρχομαι μετά από καιρό, γιατί βρήκα λύση στο πρόβλημα και ίσως βοηθηθούν και άλλοι που αντιμετωπίζουν κάτι παρόμοιο. Άνοιξα την κάρτα γραφικών και αφού αφαίρεσα την παλιά θερμοαγώγιμη πάστα, έβαλα καινούρια. Καθάρισα καλά και το ανεμιστηράκι της κάρτας, ανέβασα τις στροφές της (στο 80% όταν φορτώνω γραφικά-κατά τα άλλα το αφήνω στο αυτόματο) και πλέον στο furmark η κάρτα δεν ανεβάζει πάνω από 63-64 βαθμούς. Εννοείται ότι δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα και στα απαιτητικά video games. Έκανα και την αναβάθμιση από xp σε 7 και το σύστημα πάει ρολόι! Καλές γιορτές σε όλους! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα