mathsrule Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Καλησπέρες! Λοιπόν, για αρχή θα σας γράψω τα specs τους συστήματός μου: Κουτί: Asus TA-D11 Black, Επεξεργαστής: Intel Core i5 -760 (s1156, 2.8 MHz, Cache 8MB), Μνήμη: 4GB DDR3-1600 Ram (2 x 2GB) KINGSTON HYPER-X, M/B: ECS P55H-A Black Edition, Σκληρός Δίσκος: 1TB 1000GB SEAGATE SATA2 32MB CACHE, Οπτικό μέσο: DVD±RW Dual Layer 20x, Κάρτα γραφικών: GIGABYTE Radeon R9 270 2GB GDDR5 WINDFORCE 2X Τροφοδοτικό: DEER DR-8600BTX 600W 14CM FAN Οθόνη: Μία Samsung SyncMaster 1600x900 (δεν έχει HDMI) Λοιπόν, στο μέλλον σκέφτομαι να κάνω μια μερική αναβάθμιση. Η χρήση του είναι καθαρά gaming και λίιιιιιιιγη επεξεργασία βίντεο. Θα ήθελα, λοιπόν, να μου πείτε τι να αλλάξω, και με τι να το αντικαταστήσω. Γνωρίζω πως θέλει αλλαγή το τροφοδοτικό, αλλά θα το αλλάξω αφού πρώτα υπολογίσω τα νέα απαιτούμενα WATT από αυτά που θα μου προτείνετε. Σκέφτομαι για τον FX-8350, αλλά δεν ξέρω εάν θα δω διαφορές στο gaming. Επίσης θα πρέπει να αλλάξω και μητρική. Όσον αφορά την RAM, οι μισές απόψεις λένε πως με τα 4GB είμαι μια χαρά, ενώ οι άλλες μισές λένε πως χρειάζομαι 8. Τείνω προς την δεύτερη. Τι λέτε λοιπόν;
selianx Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Εγώ σε κόβω μια χαρά, άλλαξε τροφοδοτικό και αν θες πάρε μια καλύτερη οθόνη (1080p), και περίμενε για τις επόμενες τεχνολογίες να πας σε DDR4 κλπ. Δε πιστεύω ότι αν αλλάξεις τον επεξεργαστή σου, θα δεις διαφορές στο gaming ουσιαστικές, παρά μόνο στην επεξεργασία των video. Με ένα ποιοτικό 550-650αρι, θα είσαι έτοιμος για οποιοδήποτε σύστημα με 1-GPU (ακόμη και τις high-end, όχι τις διπλές όμως R9 295 και κόλπα).Ο λόγος που θες να αλλάξεις είναι επειδή σε απογοητεύει η επίδοση του σε κάποιο παιχνίδια που βγήκε τελευταία ή απλά "για να αλλάξεις"; Αν είναι έτσι, πιο πολύ η κάρτα θα έλεγα ότι σε κρατάει, και είναι κρίμα να την αλλάξεις μιας και φαίνεται να την πήρες πρόσφατα.
driverpit Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις για την αναβάθμιση πέρα από το τροφοδοτικό τι άλλο κοιτάς να αλλάξεις στον υπολογιστή σου
mathsrule Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Εγώ σε κόβω μια χαρά, άλλαξε τροφοδοτικό και αν θες πάρε μια καλύτερη οθόνη (1080p), και περίμενε για τις επόμενες τεχνολογίες να πας σε DDR4 κλπ. Δε πιστεύω ότι αν αλλάξεις τον επεξεργαστή σου, θα δεις διαφορές στο gaming ουσιαστικές, παρά μόνο στην επεξεργασία των video. Με ένα ποιοτικό 550-650αρι, θα είσαι έτοιμος για οποιοδήποτε σύστημα με 1-GPU (ακόμη και τις high-end, όχι τις διπλές όμως R9 295 και κόλπα). Ο λόγος που θες να αλλάξεις είναι επειδή σε απογοητεύει η επίδοση του σε κάποιο παιχνίδια που βγήκε τελευταία ή απλά "για να αλλάξεις"; Αν είναι έτσι, πιο πολύ η κάρτα θα έλεγα ότι σε κρατάει, και είναι κρίμα να την αλλάξεις μιας και φαίνεται να την πήρες πρόσφατα. Για DDR4 δεν θα πρέπει να αλλάξω και μητρική; Και ο 8πύρηνος δεν θα έχει (θεωρητικά) καλύτερες επιδόσεις από τον 4πύρηνο; Δεν μπορώ να κάνω και OC τον επεξεργαστή, οπότε έχει που έχει χαμηλές συχνότητες (2.8 GHz) νομίζω πως θα είναι καλύτερα με τα 4GHz του FX-8350. Τι λες; Με την κάρτα δεν έχω παράπονα. Μια χαρά πηγαίνει, απλά νιώθω πως γεμίζει εύκολα η RAM και θέλω περισσότερη. Επίσης η μητρική κρατάει πίσω την κάρτα λόγω του παλιού PCI που έχει. Μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις για την αναβάθμιση πέρα από το τροφοδοτικό τι άλλο κοιτάς να αλλάξεις στον υπολογιστή σου Κοίτα, δεν θα ήθελα να ξεπεράσει τα 300€. Θέλω όπως προείπα με την RAM να κάνω κάτι, και για τον επεξεργαστή μιας και μου φαίνεται πως σιγά-σιγά παλιώνει, και εκτός αυτού έχει περίεργο σόκετ.
tolisrx8 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 οπως ειπε και ο φιλος,δεν χρειαζεσαι τιποτα προς το παρον... εαν πιστευεις οτι δεν εισαι ικανοποιημενος παρε ενα psu επωνυμο ±700 watt,αλλα 4γιγα ram,κανε και λιγο oc (~10%)... Για τουλαχιστον ενα χρονο εισαι καλυμμένος...
selianx Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Για DDR4 δεν θα πρέπει να αλλάξω και μητρική; Και ο 8πύρηνος δεν θα έχει (θεωρητικά) καλύτερες επιδόσεις από τον 4πύρηνο; Δεν μπορώ να κάνω και OC τον επεξεργαστή, οπότε έχει που έχει χαμηλές συχνότητες (2.8 GHz) νομίζω πως θα είναι καλύτερα με τα 4GHz του FX-8350. Τι λες; Με την κάρτα δεν έχω παράπονα. Μια χαρά πηγαίνει, απλά νιώθω πως γεμίζει εύκολα η RAM και θέλω περισσότερη. Επίσης η μητρική κρατάει πίσω την κάρτα λόγω του παλιού PCI που έχει. Ναι θα χρειαστεί να αλλάξεις και μητρική, αλλά και τώρα για 8350 χρειαζόταν. Μη κοιτάς τους χρονισμούς, μπορεί ο επεξεργαστής σου να είναι 2.8 και ο άλλος 4, αλλά η δύναμη των πυρήνων είναι ίδια ίσως και καλύτερη, σε gaming όπου μιλάμε για single-threaded εφαρμογές. Χρονισμούς θα κοιτάς όταν πρόκειται για το ίδιο προϊόν. Επίσης, δε πιστεύω ότι αξίζει ο 8350 έναντι του 8320, 40 ευρώ για 0.5GHz που είναι εύκολο OC με μια ψύκτρα των ~20 ευρώ. Εφόσον η κάρτα σου φαίνεται εντάξει, δε μπορώ να καταλάβω που χαλιέσαι, σε ξαναρωτάω : έχει κολλήσει πουθενά το μηχάνημα; Ότι με 8GB θα ήσουν άνετος και ωραίος, συμφωνώ, αλλά είμαι της άποψης ότι αν δεν έχεις δει στη πράξη να κωλώνει το μηχάνημα δε χρειάζεται να βιαστείς, ειδικά από τη στιγμή που στο άμεσο μέλλον θα έχουμε τις DDR4 (αρκετά μεγάλο βήμα, "νέες" μνήμες δε βγαίνουν κάθε χρόνο, νέους επεξεργαστές στα 14nm (νομίζω, μπορεί 16), ήδη έχουμε την εμφάνιση των Sata Express.. κλπ. Αν κωλώνει πουθενά το τωρινό σου μηχάνημα, και δε σε έχει πιάσει απλά το "μικρόβιο" της αναβάθμισης, προτείνω: α) Τροφοδοτικό ~550-750 Ποιοτικό. β) Άλλο ένα κιτάκι 2x2GB - να προτιμήσεις το ίδιο μιας και ξέρεις ότι δουλεύει γ) έναν SSD - καλό θα ήταν να πας σε κάποιον 250άρη εφόσον έχουν πέσει αρκετά οι τιμές. Η PCI θύρα δε σε κρατάει πίσω, μη νομίζεις. Αν δεν κάνω λάθος, από Haswell και μετά έγινε ουσιαστική παραμετροποιήση άρα και χρήση των όποιων πλεονεκτημάτων έχουν οι PCI-E 3.0, χωρίς να μιλάμε για τρελές διαφορές που θα δεις εκτός των benchmarks ίσως. 1
driverpit Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Για DDR4 δεν θα πρέπει να αλλάξω και μητρική; Και ο 8πύρηνος δεν θα έχει (θεωρητικά) καλύτερες επιδόσεις από τον 4πύρηνο; Δεν μπορώ να κάνω και OC τον επεξεργαστή, οπότε έχει που έχει χαμηλές συχνότητες (2.8 GHz) νομίζω πως θα είναι καλύτερα με τα 4GHz του FX-8350. Τι λες; Με την κάρτα δεν έχω παράπονα. Μια χαρά πηγαίνει, απλά νιώθω πως γεμίζει εύκολα η RAM και θέλω περισσότερη. Επίσης η μητρική κρατάει πίσω την κάρτα λόγω του παλιού PCI που έχει. Κοίτα, δεν θα ήθελα να ξεπεράσει τα 300€. Θέλω όπως προείπα με την RAM να κάνω κάτι, και για τον επεξεργαστή μιας και μου φαίνεται πως σιγά-σιγά παλιώνει, και εκτός αυτού έχει περίεργο σόκετ. Εγώ θα πρότεινα ένα τροφοδοτικό άλλα 4gb ram και έναν ssd και τα άλλα θα τα άφηνα ως έχουν
Millennium Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Άλλαξε τροφοδοτικό πρώτα (όπως λες).Μετά μπορείς να βάλεις RAM (για DDR4 έχει ακόμα),και έναν SSD.Δεν έχεις κανένα θέμα με το pci-e.Όταν μπορέσεις να κοιτάξεις και για μια οθόνη όπως σου παν.
driverpit Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 XFX PRO SERIES 550W PSU 61.38 € SAMSUNG MZ-7TE120BW 840 EVO SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA3 73.50 €LG 23MP55HQ-P 23'' AH-IPS LED MONITOR FULL HD 141.90 € 2χ2 gb ram περίπου 40 ευρώ Σύνολο: 316,00 ευρώ 1
mathsrule Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Ευχαριστώ παιδιά! Όταν λέω ότι την κάρτα την κρατάει πίσω η μητρική, εννοώ ότι ενώ η κάρτα είναι PCI-E 3.0, η μητρική είναι PCI-E 2.0, συνεπώς δεν εκμεταλλεύεται όλα όσα έχει αν προφέρει η κάρτα. αν δεν έχεις δει στη πράξη να κωλώνει το μηχάνημα δε χρειάζεται να βιαστείς Δεν το έχω δει να κωλώνει με την έννοια ότι δεν άνοιγε π.χ. παιχνίδια λόγω της RAM, αλλά βλέπω ότι εάν έχω ανοιχτό ένα παιχνίδι, η RAM γεμίζει αρκετά εύκολα, συνεπώς έναν Chrome εάν ανοίξω παραπάνω, έχουν γεμίσει και τα 4GB, πράγμα που με αγχώνει. Γενικά, πιστεύω πως θα είμαι πιο άνετος με 8GB και δεν θα έχω την έγνοια πριν ανοίξω ένα παιχνίδι να κλείνω όλα τα email clients, browsers κτλ.
black adder Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Ευχαριστώ παιδιά! Όταν λέω ότι την κάρτα την κρατάει πίσω η μητρική, εννοώ ότι ενώ η κάρτα είναι PCI-E 3.0, η μητρική είναι PCI-E 2.0, συνεπώς δεν εκμεταλλεύεται όλα όσα έχει αν προφέρει η κάρτα. Φέρε μου τη μητρική σου να σου βάλω μία pci 3.0 να σου φύγει το άχτι,με s1156,διαφορά δε θα δεις. Κάτι σα να λέμε,έχω 80 γίγα ραμ επάνω,αλλά ο επεξεργαστής χρησιμοποιεί μέχρι 4. Βάλε δυο dimm της ίδιας ram επάνω,και θα είσαι εντάξει for years to come. ΕDIT:Και άλλαξε και το ελάφι..θα σου κάψει τίποτα,και η κάρτα σου έχει λεφτάκια και μητρική s1156 δεν παίζει πια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα