shikabalas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Καλησπερα και απο μενα, μου εχουν αναθεσει για την πρακτικη μου ενα εξελ 45000 γραμμων το οποιο περιεχει διαφορους αριθμους παραγγελιων και το αναλογο εξαρτημα με κωδικο προϊόντος,για παραδειγμα μια γραμμη μπορει να εχει κωδικο παραγγελιας ΑΑΑ και διπλα εξαρτημα ΕΧ-100.Απο κατω της να ειναι παλι η ιδια παραγγελια με εξαρτημα EX-200 κτλ.Επισης το ιδιο εξαρτημα μπορει να εμφανιζεται σε διαφορες παραγγελιες,πχ το ΕΧ-100 εκτος απο την ΑΑΑ να ειναι και στην ΓΓΓ και ΕΕΕ. Στοχος μου ειναι να βρω το μιγμα των παραγγελιων,δηλαδη να καταληξω στο οτι το ΕΧ-100 για παραδειγμα συνδυαζεται x φορες με το EX-200, y φορες με το ΕΧ-300 και αντιστοιχα τα αλλα.Το προβλημα ειναι ο τεραστιος ογκος δεδομενων,μετα απο απορριψη καποιων παραγγελιων εχω καταληξει να εχω 2700 περιπου προϊοντα που το καθενα συνδυαζεται με καποιο αλλο.Ουσιαστικα αυτο που θελω ειναι ενας τετοιος πινακας(τελειως ακυρο το παραδειγμα αλλα αυτο μου ηρθε στο μυαλο ) σκεφτειτε αντι για τις ομαδες τα προϊοντα μας και αντι για σκορ τον αριθμο που εμφανιζονται συνδυαστικα.Υπαρχει δυνατοτητα για κατι τετοιο?
australis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δεν δινεις αρκετες πληροφορίες .... Όλα τα δεδομενα είναι σε ένα φύλλο; Το φυλο εχει δυο στηλες; (ονομα_παραγγελιας και κωδικος_είδους) Η ποσοτητα ενος είδους σε μια παραγγελια παιζει ρόλο; Το αρχειο είναι σταθερό ή ενημερώνεται καθημερινά; Πως θελεις να σωθουν τα αποτελεσματα; σε ένα φύλλο σαν το παράδειγμα που ανεφερες; Εχεις περιορισμο στο πως θα γινει η υλοπιηση; α) επιτρεπεται να κανεις import τα δεδομενα σε μια SQL RDMS και να γραφτουν σχετικα queries; β) πρεπει να υλοποιηθεί με Excel functions; γ) μπορεις να χρησιμοποιησεις VBA macros; Με VBA σιγουρα μπορει να γινει αλλα πρεπει και να ξερεις λιγο προγραμματισμο Αν θες βοηθεια από εδώ ανεβασε ένα υπόδειγμα του αρχείου (τροποποιησε τα στοιχεια με εικονικα και βαλε 50-200 γραμμες)
basilis5 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 θα φτιαξεις μια κρυφη στηλη διπλα σε καθε εξαρτημα, δλδ εστω πως το εξαρτημα ΕΧ-100 ειναι στην στηλη Β. εσυ θα φτιαξεις μια νεα στηλη πχ U, και θα γραψεις την εξης εντολη: If(b1=";0;1) αυτο πρακτικα λεει πως αν εχεις κενο στην στηλη, τοτε δωσε τιμη 0 αλλιως 1. Στο τελος, οταν το κανεις αυτο και για τις 45.000 γραμμες απλα τραβώντας το προς τα κατω, θα αθροισεις τα στοιχεια της U. Ετσι ξερεις ποσες παραγγελιες εχουν το ΕΧ-100.
shikabalas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Ναι ολα τα δεδομενα ειναι σε ενα φυλο,ξεκινωντας απο την πρωτη στηλη εχουμε κατα σειρα Date,Order Number,Quantity,Product Number,αλλα αυτα που μας νοιαζουν ουσιαστικα ειναι το Order Number και το Product Number.Προς το παρον εχω φτασει στο να τρεχει ολο τον πινακα για καθε κωδικο και να μου βγαζει διπλα οποτε συνανταει την παραγγελια στην οποια αυτος υπαρχει,ολους τους αλλους που συνυπαρχουν μαζι του.Αυτο το καταφερα χαρη σε αυτο : http://office.microsoft.com/en-us/excel-help/how-to-look-up-a-value-in-a-list-and-return-multiple-corresponding-values-HA001226038.aspx χρησιμοποιω δηλαδη την εντολη =INDEX($A$1:$B$7,SMALL(IF($A$1:$A$7=$A$10,ROW($A$1:$A$7)),ROW(1:1)),2 με καποιες διαφοριποιησεις για την περιπτωση μου βεβαια. Τωρα αυτο που θελω να κανω ειναι να μετραω για καθε κωδικο τα αντιστοιχα με τα οποια συνυπαρχει,ο μονος τροπος που βρηκα ειναι να κανω pivot table για καθε ενα ξεχωριστα αλλα αυτο θα ειναι κουραστικο γιατι μιλαμε για 2700 κωδικους περιπου... Δυστυχως αρχειο δεν μπορω να ανεβασω αυτη τη στιγμη,θα προσπαθησω ομως γιατι ειναι περιπλοκο το προβλημα και δεν εχω γινει απολυτα κατανοητος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα