Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, Apostolis9 said:

Καλησπέρα. Επαναφέρω το θέμα μιας και ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω μαθήματα ιστιοπλοΐας στο άμεσο μέλλον.

Θα ήθελα μια ενημέρωση από όποιο μέλος γνωρίζει για τα σημερινά δεδομένα:

1) Ποια σχολή προτείνεται, από το Πέραμα μέχρι τον Άλιμο; Αν έχετε υπόψιν και κάποιον έμπειρο και παθιασμένο δάσκαλο, ακόμη καλύτερα, καθώς και σε ποιους μήνες πραγματοποιούνται τα μαθήματα.

2) Ποιο είναι το μέσο κόστος των μαθημάτων, καθώς και ποια η συνολική διάρκεια τους (και πόσες μέρες την εβδομάδα);

3) Έπειτα από το τέλος των μαθημάτων, πως αποκτάς εμπειρία, ώστε μετά από κάποιο διάστημα να μπορείς να κουμαντάρεις σχεδόν μόνος σου ένα σκάφος;

4) Ποια είναι η μέση τιμή ενοικίασης ενός σκάφους ανάλογα τα μέτρα του;

Ευχαριστώ για τυχόν ενδιαφέρον!

όπως τα λες, καταλαβαίνω ότι θελεις να βγάλεις δίπλωμα κυβερνήτη ιστιοπλοϊκού σκάφους, και όχι να κάνεις αγωνιστική ιστιοπλοΐα.

1. Προτείνω την ΑΝΑΞ sailing team που είναι στην Βούλα, υπέυθυνος ο Νίκος Αναγνώστου, σχολή που θέλει να σου μάθει πράγματα και όχι να πληρωθεί και να σου στείλει το δίπλωμα με συστημένη επιστολή. Το δίπλωμα το δίνει η ίδια η σχολή, δεν εξετάζεσαι από κανέναν φορέα όπως πχ για το δίπλωμα χειριστή ταχυπλόου, που εξετάζεσαι στο λιμεναρχείο.

2. - κόστος δεν έχω ιδέα. Ως προς την διάρκεια, οι περισσότεροι κάνουν κύκλους μαθημάτων 8 εβδομάδων (8 8ωρα μαθήματα σε ισάριθμα ΣΚ δηλαδή), κάποιοι κάνουν και διήμερο ή τριήμερο ταξιδάκι στο τέλος. Άλλες σχολές έχουν ταχύρυθμα προγράμματα που συνδυάζουν μάθημε και ταξίδι μιας εβδομάδας, που είναι καλή φάση, εγώ έτσι πήρα το δίπλωμά μου.

3. Ταξιδεύοντας, αν ο σκοπός σου είναι να ταξιδεύεις. Μπορείς να νοικιάσεις σκάφος με κάποιον φίλο έμπειρο, ή με επαγγελματία σκίπερ και να μαθαίνεις μαζί του. Αν θελεις να μαθεις την ιστιολοΐα ως άθλημα, μπορείς να ασχοληθείς με αγωνιστική ιστιοπλοΐα ανοιχτης θαλάσης σε κάποια σχολή αγωνιστικής ιστιοπλοΐας (ο ΑΝΑΞ έχει πολύ δυνατή ομάδα by the way :) ). Εκεί δεν θα κυβερνήσεις ποτέ σκάφος σε αγώνα όμως, θα εισαι πλήρωμα. Αν θες να κυβερνήσεις σκαφος σε αγώνα θα πρέπει να πάρεις δικό σου. Ή να νοικιάσεις ένα σκαφάκι όπως πρότεινε ο φίλος πιο πάνω, υπάρχουν σκαφάκια 4καικάτι μέτρα για 1 ή 2 άτομα (και παραπάνω μερικά) που ενοικιάζονται από ομίλους (εδώ που είμαι εγώ έχουμε ένα κλαμπ όπου με μηνιαία συνδρομή μπορείς να παίρνεις σκαφάκια τέτοια για βόλτα, η και windsurf ακόμα, λογικά και εκεί κάτω θα έχει κάτι παρόμοιο).

4. η τιμή παίζει με το μέγεθος του σκάφους, τον μήνα, αν θες σκιπερ ή όχι κλπ. Ένα 4κάμπινο αν νοικιαστεί από 4 ζευγάρια χωρίς σκίπερ δεν βγαίνει και πολύ ακριβότερο από διακοπές σε ξενοδοχείο πάντως.

Αυτά. Καλή αρχή και καλές θάλασσες :)

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Apostolis9 είπε

Καλησπέρα. Επαναφέρω το θέμα μιας και ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω μαθήματα ιστιοπλοΐας στο άμεσο μέλλον.

Θα ήθελα μια ενημέρωση από όποιο μέλος γνωρίζει για τα σημερινά δεδομένα:

1) Ποια σχολή προτείνεται, από το Πέραμα μέχρι τον Άλιμο; Αν έχετε υπόψιν και κάποιον έμπειρο και παθιασμένο δάσκαλο, ακόμη καλύτερα, καθώς και σε ποιους μήνες πραγματοποιούνται τα μαθήματα.

2) Ποιο είναι το μέσο κόστος των μαθημάτων, καθώς και ποια η συνολική διάρκεια τους (και πόσες μέρες την εβδομάδα);

3) Έπειτα από το τέλος των μαθημάτων, πως αποκτάς εμπειρία, ώστε μετά από κάποιο διάστημα να μπορείς να κουμαντάρεις σχεδόν μόνος σου ένα σκάφος;

4) Ποια είναι η μέση τιμή ενοικίασης ενός σκάφους ανάλογα τα μέτρα του;

Ευχαριστώ για τυχόν ενδιαφέρον!

Εκανα περσι στον ποιαθ (horc) στον πειραια / γυρω στα 400 πηγε τελικο κοστος.  Σε γενικες γραμμες λενε πως ειναι η καλυτερη, και μου χουν πει κακα σχολια για τον Αλιμο, και γι αυτο τον απερριψα παρολο που μενω διπλα.

Καλα ηταν, μαθαινεις τα βασικα, αλλα για κανενα λογο δε βγαινεις εξω μονος σου με μονο το διπλωμα. 

Ειναι 50φορες πιο δυσκολο και πιο επικινδυνο απο το ταχυπλοο. Τεραστιος ογκος, μαζα σκαφους, και πολυ απροβλεπτο απο τη στιγμη που βασιζεσαι στον ανεμο.

Επισης θες κι αλλα ατομα πανω για να το κουμανταρεις. Μην περιμενεις να παρεις διπλωμα και να πας διακοπες με νοικιαρικο τον επομενο μηνα. Θες δεκαδες βολτες για να αποκτησεις εμπειρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...