Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λέω να κάνω μαθήματα ιστιοπλοΐας και να πάρω και το δίπλωμα που δίνουν. (μέχρι 20 μέτρα σκάφος)

θα ήθελα λοιπόν κάποιες πληροφορίες πριν αρχίσω να ρωτάω δεξιά και αριστερά.

προς το παρόν έχω ψάξει μέσω net.

απ ότι βλέπω το κόστος είναι περίπου 400€.

θέλει 2 μήνες εκπαίδευση (θεωριτική πρακτική).

για τις εξετάσεις υπάρχει άλλο κόστος; δε βλέπω να αναφέρουν κάτι.

απ ότι διάβασα οι εξετάσεις είναι εύκολες.

ένα άτομο που ρώτησα όμως μου είπε ότι είναι δύσκολη φάση.

το δίπλωμα που δίνουν είναι κάτι σαν βοηθός skipper;

υπάρχει και ανώτερο; δηλαδή κανονικός skipper;

έστω ότι παίρνω το δίπλωμα, μετά μπορώ με κάποιον τρόπο να εξασκούμαι κατα διαστήματα;

διάβασα ότι οργανώνονται κάποιες εκδρομές με σκάφη για όσους ενδιαφέρονται.

αν κάποιος έχει εμπειρία ας γράψει 2 πράγματα. βασικά ας γράψει ότι μπορεί αν δε βαριέται.

όλο και κάποιος θαλασσόλυκος θα υπάρχει στο insomnia. :P

θα επιστρέψω με περισσότερες ερωτήσεις αν βρεθεί κάποιος γνώστης

Δημοσ.

το κόστος συμπεριλαμβάνει και τις εξετάσεις.όντως κάπου εκεί κυμαίνεται λιγό πάνω λίγο κάτω.είναι εύκολες καθώς εξετάζεσαι σε στυλ δίπλωμα αυτοκινήτου,δλδ προτεραιότητες,ονοματολογίες,χάραξη πορείας κλπ.στην ουσία δεν υπάρχει ανώτερο δίπλωμα απλά μετά από χρόνια και με βάση τα πόσα μίλια έχεις εμπειρία θα σ δώσει το λιμεναρχείο ή κπ σχολή οδήγησης κπ πιστοποιητικό ότι μπορείς και μόνος σου να παίρνεις σκάφος.νομοθετικά πάντα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 2 με δίπλωμα για να νοικιάσεις.συνήθως ειναι ένα του ιδιοκτήτη(που είναι ο ενοικιαστής και δεν είναι στ σκάφος) και ένας που να έχει.τι άλλο?

Δημοσ.

οπότε απο το θέμα κόστους είμαστε οκ.

με αυτό το δίπλωμα μπορώ να οδηγήσω δικό μου σκάφος (αν είχα) μόνος μου; ή θα μπορώ αφού μετά από καιρό πάρω το πιστοποιητικό που λες;

για να νοικιάσεις το ξέρω ότι χρειάζονται 2 άτομα με δίπλωμα.

βασικά δεν έχω καταλάβει, γενικά πρέπει να υπάρχουν 2 άτομα με δίπλωμα ή αυτό αφορά μόνο την ενοικίαση;

πως αποδεικνύω πόσα μίλια έχω εμπειρία;

και επίσης αυτές οι σχολές νομίζω διοργανώνουν κάποια ταξίδια όπου μπορείς να λάβεις μέρος αν θες ώστε να κρατάς επαφή. ισχύει αυτό;

εσύ έχεις δίπλωμα ή απλά γνωρίζεις;

προς το παρον έχω οδηγήσει μόνο μηχανοκίνητο που δεν απαιτείται άδεια.

με το δίπλωμα ιστιοπλοϊκού λογικά δε μπορείς να δηγήσεις κάποιο μηχανοκίνητο. σωστά;

παρόλο αυτά όμως τα ιστιοπλοϊκά έχουν μηχανή.

• Super Moderators
Δημοσ.

Κανονικά στο σκάφος πρέπει να υπάρχουν 2 άτομα με δίπλωμα. Και, γενικά, μόνος του δεν (πρέπει να) βγαίνει κανείς. Τυπικά, δε θα σου επιτρέψει και το Λιμενικό τον απόπλου αν δηλώσεις πως είσαι μόνος σου (ξέρω ανθρώπους που το έκαναν, αλλά ανήκουν στην κατηγορία αυτών που τραβάνε Δρακόλιμνη μόνοι τους και μετά τους ψάχνουν οι διασώστες...)

Ειδικά το καλοκαίρι αλλά και από άνοιξη, από Άλιμο και Πειραιά που ξέρω οργανώνονται ένα σωρό δραστηριότητες και προγράμματα εκμάθησης. Δεν έχω ασχοληθεί, αλλά φίλοι και συγγενείς έχουν πάει. Τους βλέπουμε συνέχεια στα ανοιχτά μόλις φτιάξει ο καιρός.

Πήγαμε πρόσφατα τον περίπλου της Αίγινας και ήταν εκπληκτικά, οι άνθρωποι που είχαν το σκάφος κανονίζουν συνέχεια εκδρομές, από μονοήμερες έως όσο αντέχει και μπορεί ο καθένας. Βρίσκεις σκάφη, δεν υπάρχει καν τέτοιο θέμα. Και δυο παιδιά στην παρέα που έχουν πάρει δίπλωμα, βοήθησαν με τα πανιά και τα δεσίματα όταν σβήσαμε τη μηχανή και πήγαμε καθαρή ιστιοπλοΐα -καμία σύγκριση, υπέροχη ησυχία και αίσθηση, αλλά πιο "άβολο", παίρνει κλίση το σκάφος όταν φυσάει δυνατότερα).

Στις σχολές θα σου πουν και πώς πιστοποιείται η εμπειρία που αποκτάς μετά την απόκτηση του διπλώματος. Στο τελευταίο ταξιδάκι, πάντως, έμαθα πολλά και ενδιαφέροντα για το θεωρητικό σκέλος (πρωτεραιότητες, separation zone Πειραιά, επικοινωνία με Λιμενικό κτλ.)

Δημοσ.

μαζεύονται βλέπω οι θαλασσόλυκοι του insomnia.

οπότε με βλέπω ξεκινάω με το τέλος του καλοκαιριού.

αυτά τα θεωρητικά που διδάσκονται υπάρχουν πουθενά σε ηλεκτρονική μορφή;

να πάρουμε καμία γεύση, να πάμε προετοιμασμένοι μιας και έχω χρόνο τώρα.

ενδιαφέρομαι γιατί το βλέπω καλή ιδέα να νοικιάσω κανένα σκάφος το καλοκαίρι και να βολτάρω παρά να πάω διακοπές σε ένα μέρος και επίσης σαν χομπυ, να ασχοληθώ με κάτι.

γι αυτό με ενδιαφέρει κιόλας να μπορώ να πάρω μέρος σε κάποια δραστηριότητα (εκδρομές με σκάφος)

γιατί αν περιμένω μόνο μια εβδομάδα το καλοκαίρι... θα ξεχάσω και το κολύμπι

Δημοσ.

Εντάξει το ότι παίρνεις το δίπλωμα δε σημαίνει και ότι είσαι έτοιμος να πας οπουδήποτε. Θέλει σοβαρή εξάσκηση με κάποιον έμπειρο στην αρχή.

Και εκεί που πρέπει να δώσεις τεράστια σημασία (αν πρόκειται μετά να νοικιάζεις με παρέα και να είσαι εσύ ο σκίπερ) είναι η είσοδος-έξοδος και δέσιμο/αγκυροβόλιση στο λιμάνι. Στην ανοιχτή θάλασσα και σε έναν άσχετο να το δώσεις θα το πάει που λέει ο λόγος, αλλά μέσα στο λιμάνι είναι τα μεγάλα ζόρια.

Είναι φοβερό χόμπυ! Ειδικά στη συνέχεια αν ασχοληθείς και αγωνιστικά.

Καλή αρχή!

Δημοσ.

Εντάξει το ότι παίρνεις το δίπλωμα δε σημαίνει και ότι είσαι έτοιμος να πας οπουδήποτε. Θέλει σοβαρή εξάσκηση με κάποιον έμπειρο στην αρχή.

σε αυτό συμφωνούμε, αλλά πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, να αποκτήσεις κάποια εμπειρία;

δεν είναι σαν το αυτοκίνητο που μπορείς να πας βόλτα με κάποιον γνωστό σου και να βελτιωθείς στην οδήγηση.

Δημοσ.

σε αυτό συμφωνούμε, αλλά πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, να αποκτήσεις κάποια εμπειρία;

δεν είναι σαν το αυτοκίνητο που μπορείς να πας βόλτα με κάποιον γνωστό σου και να βελτιωθείς στην οδήγηση.

Αφού πάρεις το δίπλωμα, θα νοικιάσετε με τη παρέα σου, όχι μόνο σκάφος αλλά και σκίπερ. Έτσι κάνοντας 2-3 ή και περισσότερα ταξίδια με κάποιον έμπειρο, προσέχοντας πάντα και βοηθόντας τον σκίπερ σε ότι κάνει, θα εξοικιωθείς ακόμα περισσότερο με το αντικείμενο.

Ε όταν νιώσεις έτοιμος θα το πάρεις μόνος σου. Στην αρχή θα ξεκινήςεις με κοντινούς κ εύκολους προορισμούς και όσο πάει θα νιώθεις όλο κ περισσότερη εμπιστοσύνη!

Δημοσ.

πολύ καλή φάση πάντως οι διακοπές με σκάφος.

πρέπει να είναι φοβερή εμπειρία.

να κάνω και μια ερώτηση σχετική.

έστω ότι 2 άτομα παίρνουν το δίπλωμα τώρα, μπορούν το άλλο καλοκαίρι να νοικιάσουν σκάφος ;

μήπως πρέπει να έχει συμπληρωθεί κάποιο διάστημα που έχεις το δίπλωμα.

πχ γι αυτοκίνητο πρέπει να είσαι 23+ και να έχεις το δίπλωμα νομίζω πάνω από έτος

Δημοσ.

https://www.incrediblue.com

http://www.sailbooking.gr

+ θα βρεις ιδιοκτητες που τα νοικιαζουν απο την μαρινα και απο τις σχολες....

μην ξεχνας οτι οι περισσοτεροι ζητανε 1-3χιλ. εγγυηση(μαλλον θα ναι τα εξοδα της απαλαγης-ασφαλεια τους)

Τωρα για το που θα κανεις μαθημα αν γραψεις νοκ πειραια,φαληρου,αλιμου,βουλας βουλιαγμενης, κτλ. θα βρεις

https://www.google.gr/?gws_rd=ssl#q=%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%B1%CF%82

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, η ενοικίαση επιτρέπεται αν ένα τουλάχιστον άτομο που θα βρίσκεται στο σκάφος διαθέτει δίπλωμα, ενώ ένα επιπλέον άτομο πρέπει να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει ναυτική πείρα και μπορεί να βοηθήσει αν κριθεί απαραίτητο

Δημοσ.

Όχι δεν υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας στην ενοικίαση σκάφους. Ούτε θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί κάποιο διάστημα κατοχής του διπλώματος.

Απλά θέλει μεγάλη προσοχή τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως τον αύγουστο. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ, και οι θάλασσες είναι γεμάτες με επικίνδυνους και άσχετους.

Δημοσ.

μολις παρεις το διπλωμα ανοιχτης θαλασσης σου δινουνε κ ενα βιβλιαρακι οπου καθε φορα που θα νοικιαζεις η γενικα θα κανεις ενα ταξιδι πας λιμενικο κ σου το σφραγιζουν αφου παιρνεις αποπλου και οταν πας σε κπ αλλο λιμανι οποτε γραφονται τα μιλια στο βιβλιαρακι.εγω εχω διπλωμα αλλα δεν εχω εμπειρια γτ λογω περιοχης δεν ξαναεκανα ιστιοπ[όια παρολο που εβγαλα και αγωνιστικο διπλωμα.αυτο λεει τρελα.ειναι απιστευτα!!

• 9 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Επαναφέρω το θέμα μιας και ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω μαθήματα ιστιοπλοΐας στο άμεσο μέλλον.

Θα ήθελα μια ενημέρωση από όποιο μέλος γνωρίζει για τα σημερινά δεδομένα:

1) Ποια σχολή προτείνεται, από το Πέραμα μέχρι τον Άλιμο; Αν έχετε υπόψιν και κάποιον έμπειρο και παθιασμένο δάσκαλο, ακόμη καλύτερα, καθώς και σε ποιους μήνες πραγματοποιούνται τα μαθήματα.

2) Ποιο είναι το μέσο κόστος των μαθημάτων, καθώς και ποια η συνολική διάρκεια τους (και πόσες μέρες την εβδομάδα);

3) Έπειτα από το τέλος των μαθημάτων, πως αποκτάς εμπειρία, ώστε μετά από κάποιο διάστημα να μπορείς να κουμαντάρεις σχεδόν μόνος σου ένα σκάφος;

4) Ποια είναι η μέση τιμή ενοικίασης ενός σκάφους ανάλογα τα μέτρα του;

Ευχαριστώ για τυχόν ενδιαφέρον!

Δημοσ.

τα σημερινα δεν τα γνωριζω αλλα υποθετω οτι ειναι περι τα 500ευρω και υπαρχουν σχολες που κανουν 2μηνες καθε ΣΚ και αλλες που το κανουν πιο γρηγορα. νομιζω υπαρχει και μηνα. παντως δεν αξιζει ο μηνας, οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα. βολτα κανεις, καλυτερα να κρατησει...

συνηθως ειναι ΣΚ παντως γιατι τοτε μπορουν. εχει ολο το χρονο μαθηματα αλλα αν θες να παρεις εμπειρια καλυτερα χειμώνα που εχει πιο βαρυ καιρο. 

εμπειρια μετα δυσκολο χωρις διασυνδεσεις εκτος αν σε βαλουν πληρωμα σε αγωνα. νοικιάζεις με φιλους και σκιπερ και του λες να σου δειχνει η να κανεις μονος σου.

οι τιμες ειναι στο ιντερνετ και με ενα τηλεφωνο μπορεις να μαθεις κιολας απο γραφεια. παντως πλεον δεν ειναι φθηνα. 

Δημοσ.

απ3: αν δεν εχεις δικο σου σκαφος ειτε νοικιαζεις ειτε κονε μπας και καποιος συμμαθητης εχει και μπορει να σε βοηθησει. Αν πας σε αγωνες ως μελος σιγουρα θα σε βοηθησει αλλα σπανια δινουν δυνατοτητα σε ασχετο να ειναι σκιπερ.

απ4: μπορεις να πας σε ελαφρα αγωνιστικου τυπου χωρις καμπινα ή ακομα και αθλητικα που εχει χαμηλες τιμες π.χ ακομα και 20 ευρ η ωρα. Αν τωρα το σκεφτεσαι για να βαλεις φιλους διακοπες κατω απο 200 ευρ χωρις φαι/πετρελαιο δε θα βρεις.

επειδη 2 μελη της οικογενειας μου εσκασαν φραγκα για μαθηματα και ακομα τα κλαινε:

Αν πας για κονε, προσπαθησε να δικτυωθεις με τους αλλους μαθητες ασχετα αν δεν εχουν καποιο σκαφος.

Δυστηχως το καταλαβανε σκληρα οτι ο μονος τροπος αν σου αρεσει το αθλημα ειναι να αγορασεις κανενα μτχ παλιο σκαφακι, να το φτιαξεις και να βαζεις παρεα διακοπες (μπας και γλιτωσεις χασουρα) ή ακομα και να το νοικιαζεις σε αλλους σκιπερς. Προυποθεση να εχεις κανα δικο σου χωρο στερια να μην πληρωνεις παρκινγκ γιατι ειναι σημαντικο εξοδο οχι μονο το παρκινγκ αλλα και η συντηρηση αν ειναι στη θαλασσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...