exarhis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Καλημέρα στη παρέα, Είναι να φτιάξω ένα wordpress site σε Αγγλικά το Ελληνικό το έχω έτοιμο. Απότι διάβασα το καλύτερο είναι να αντιγράψω το Ελληνικό wordpress site σε ένα directory /en να το μεταφράσω στα Αγγλικά. Έτσι να έχω 2 wordpress sites. Είδα κάποια addons αλλά φοβάμαι να τα χρησιμοποιήσω , ο λόγος είναι το SEO και η λειτουργικότητα του site μιας και θα έχουν μια variable στο url lang=en or lang=el . Είμαι σε σωστό δρόμο ; έχετε να προτείνετε κάτι ;
geomagas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Καλημέρα στη παρέα, Είναι να φτιάξω ένα wordpress site σε Αγγλικά το Ελληνικό το έχω έτοιμο. Απότι διάβασα το καλύτερο είναι να αντιγράψω το Ελληνικό wordpress site σε ένα directory /en να το μεταφράσω στα Αγγλικά. Έτσι να έχω 2 wordpress sites. Που το διάβασες αυτό;;; Με ποια λογική είναι "το καλύτερο"; Είμαι σε σωστό δρόμο ; Όχι έχετε να προτείνετε κάτι ; Polylang.
exarhis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Που το διάβασες αυτό;;; Με ποια λογική είναι "το καλύτερο"; Όχι Polylang. Ναι πολύ ωραίο ,thanks
geomagas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Πάντως συνεχίζω να απορώ που το διάβασες το παραπάνω. Αν έχεις κάποιο link, θα με ενδιέφεραν τα επιχειρήματα.
geomagas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 ...Είπα κι εγώ... Μα δεν το προτείνει σαν την καλύτερη λύση. Το λέει απλά σαν option ανάμεσα σε καμιά 10αριά άλλα. Με δύο "pros" (που δεν είναι καν pros) και ένα τεράστιο con!
Angelos V Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 ...Είπα κι εγώ... Μα δεν το προτείνει σαν την καλύτερη λύση. Το λέει απλά σαν option ανάμεσα σε καμιά 10αριά άλλα. Με δύο "pros" (που δεν είναι καν pros) και ένα τεράστιο con! Το Con ισχύει μόνο στην περίπτωση που το blog θα έχει συχνό ρυθμό ανανέωσης. Αν είναι της μορφής εταιρικού site που δεν θα έχει σχεδόν καμία ανανέωση τότε μόνο pros έχει.
geomagas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Χμμμ... Για να δούμε... Pros: Each language site is a regular WordPress install with regular posts (postmeta and external db is used for translation data) If you turn off the plugin the content continues to work fine, albeit without knowledge of its sources/translations. Cons: Separate sites create more management needs which might be undesirable. Το management overhead θα είναι ούτως ή άλλως μεγαλύτερο αν έχεις δύο εγκαταστάσεις (και δύο βάσεις) απ' ότι μία. Πόσο; Ένας παράγοντας είναι ο ρυθμός ανανέωσης του περιεχομένου, αλλά δεν είναι ο μόνος. Άσε που, σε τι ποσοστό σήμερα τα sites είναι στατικά; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραβιαστεί η DRY principle. Από την άλλη, ποια είναι τα pros; - Κάθε site είναι κανονική εγκατάσταση με κανονικά posts. Οκ, που με βοηθάει αυτό, σε σχέση με τις εναλλακτικές (που κι εκεί είναι κανονική η εγκατάσταση, και κανονικά τα posts, ότι κι αν σημαίνει αυτό); - Αν απενεργοποιήσω ποιο plugin "θα συνεχίσει να δουλεύει το content μου"; Αφού δεν υπάρχει plugin εξ αρχής! Η συγκεκριμένη σελίδα περιέχει κι άλλες ανακρίβειες. Πχ ο ισχυρισμός ότι "το polylang είναι για standalone εγκαταστάσεις" δείχνει τουλάχιστον επιπολαιότητα!
exarhis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Εγώ θα το κάνω καινούργια εγκατάσταση το αγγλικό στο φάκελο /en. Γιατί στις μονάδες της εμφάνισης έχω πολλά κείμενα που δε τα μεταφράζει το plug in όπως επίσης έχω πειράξει και τα αρχεία του template και έχω μεταφράσει κείμενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα