illarium Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Καλημέρα σε όλους, Πρώτη φορά γράφω στο φόρουμ και σε θέματα hardware δεν είμαι και τόσο ειδικός. Γράφω σε αυτό το θέμα γιατί είναι, πάνω - κάτω, η απορία που έχω και δεν ήθελα να ανοίξω καινούργιο. Θέλω να στήσω ένα καινούργιο PC για gaming και θεωρώ ότι το πρώτο που πρέπει να επιλέξω είναι η Μητρική (τύπου ATX). Από εκεί και έπειτα το χάος Να επιλέξω μητρική συμβατή με επεξεργαστή AΜD ή Intel, και ανάλογα την επιλογή, τι Socket και τι Chipset; Έχω κάνει αναζήτηση άλλα κάπου "χάθηκα" με τα μοντέλα, τις προδιαγραφές, τις εταιρίες κτλ Το πόσο που έχω για budget είναι γύρω στα 150€ Ευχαριστώ εκ των προτέρων
pnick Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Καλύτερα γράψε τί έχεις ήδη και συμπλήρωσε την σχετική φόρμα. Θα σε βοηθήσουν αρκετά μέλη. Με 150€ έχεις πολύ λίγες επιλογές γιατί θα πρέπει να αλλάξεις κατά πάσα πιθανότητα και επεξεργαστή, πιθανόν και μνήμες αν το υπάρχον σύστημά σου είναι παλιό.
illarium Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Καλύτερα γράψε τί έχεις ήδη και συμπλήρωσε την σχετική φόρμα. Θα σε βοηθήσουν αρκετά μέλη. Με 150€ έχεις πολύ λίγες επιλογές γιατί θα πρέπει να αλλάξεις κατά πάσα πιθανότητα και επεξεργαστή, πιθανόν και μνήμες αν το υπάρχον σύστημά σου είναι παλιό. Οκ. Πρόκειται για σύνθεση καινούργιου υπολογιστή από την αρχή και είπα να ξεκινήσω με την μητρική. Σίγουρα θα χρειαστούν, μνήμες, επεξεργαστής, τροφοδοτικό και ότι άλλο χρειαστεί. Το πόσο που διαθέτω δεν μπορώ να το υπολογίσω, μιας και η αγορά του Hardware θα γίνει σταδιακά. Οπότε πάω με το Budget για το κάθε εξάρτημα ξεχωριστά, την δεδομένη χρονική στιγμή που θα το αγοράσω. Η χρήση, όπως προείπα, θα είναι για Gaming Ειδικά (βαριά) προγράμματα δεν θα χρησιμοποιήσω. Άντε κάνα dreamweaver και αν Οθόνη και λοιπά περιφερειακά τα έχω. Η οθόνη μου είναι LG Flatron 19" Το Hardware δεν με ενδιαφέρει αν είναι από ένα ή διαφορετικά καταστήματα και θα το συναρμολογήσω ο ίδιος Λειτουργικό σύστημα έλεγα για τα Windows 7 αλλά είμαι ανοικτός σε προτάσεις Θέλω ένα σύστημα με δυνατότητα μελλοντικών αναβαθμίσεων και για διπλές κάρτες γραφικών Όσον αφορά το OverClocking (επεξεργαστή, κάρτα γραφικών) λίγο δύσκολο μιας και δεν γνωρίζω πως να το κάνω. Μελλοντικά δεν το αποκλείω. Ευχαριστώ
cabdik Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 αν θες να στησεις σταδιακα το πισι, ειναι λιγο μπερδεμα κα θα εξηγησω τι εννοω. αν ξεκινησεις σημερα με την μητρικη, ποτε θα παρεις τον επεξεργαστη? ποτε τις μνημες? ποτε τροφοδοτικο? κλπ, κλπ....! αν αυτο τραβηξει σε βαθος 2-3 μηνων, παει καλα..! αν ομως τραβηξει κανα 6μηνο και βαλε, θα εχεις θεμα με τις νεες γενιες που βγαινουν. θα λες γιατι δεν εκανα λιγο υπομονη να παρω το καινουριο...? αν θελεις την γνωμη μου, ξεκινας λαθος. τα πρωτα πραγματα που πρεπει να παρεις, ειναι οσα δεν αλλαζονται συχνα. δλδ, κουτι, τροφοδοτικο, δισκους, DVD, εστω και μνημες (γιατι ακομα σε DDR3 παιζουμε, αν και οταν βγουν DDR4... βλεπουμε...!). ασε στο τελος μητρικη και επεξεργαστη...! 2
AMD Expert Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Για Gaming σύστημα έχεις δύο επιλογές :1) AMD FX-6300 (MB + CPU + Cooler = 200€)Φθηνός,καλός για gaming,να συνδιάζεται τουλάχιστον με μια r7 260x,το μέγιστο με μια r9 280x2) i5 4440/4690K (MB + CPU = 220€ / MB + Cooler + CPU = 320€)Σχετικά φθηνός/ακριβός,πολύ καλός για gaming,να συνδιάζεται τουλάχιστον με μια r9 270,το μέγιστο 2 gtx titan (αν πάρεις 4690K θα χρειαστεί τουλάχιστον μια μέτρια z97 μητρική)
Millennium Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Έχεις άλλα parts πέρα από αυτά που ανέφερες; Καλύτερα να αποφύγεις το σταδιακό στήσιμο. Χρειάζονται περισσότερα χρήματα γενικά. 1
illarium Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Από ότι φαίνεται θα ήταν καλύτερο να μαζέψω τα λεφτά και μετά να κοιτάξω. Για να γλιτώσω το μπέρδεμα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα