Προς το περιεχόμενο

Dark Souls II: Scholar of the First Sin [PS4] [Xbox One]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

From Software’s notoriously brutal action-RPG Dark Souls 2 is coming to PlayStation 4 and Xbox One, according to Tesco.

http://www.psu.com/a024000/Dark-Souls-2-coming-to-PS4-says-Tesco

Τώρα ίσως θα μου πείτε πως δεν είναι σοβαρή φήμη αλλά το Dark Souls 2 έχει κάθε λόγο να μεταφερθεί στις νέες κονσόλες.

Βασικά η Bandai είπε ψέματα σε δύο σημεία: τα γραφικά και τα DLC. 

Στην αρχή μας είπαν πως αυτός που θα πάρει day one το παιχνίδι θα έχει την "πλήρη εμπειρία" και τελικά όχι απλά θα βγουν DLC αλλά 3 τον αριθμό ! Που αν κρίνουμε από την διάρκεια του Artorias είναι ΠΟΛΥ υλικό.

Στο τεχνολογικό κομμάτι τώρα, όχι απλά έγινε downgrade (σαν το Watch_Dogs) αλλά μέχρι ΚΑΙ ΤΗΝ στιγμή που βγήκε το παιχνίδι νομίζαμε ότι αγοράζαμε παιχνίδι με διαφορετικά γραφικά ! Ενώ στο Watch_Dogs μάθαμε σταδιακά την αλλαγή πολύ πριν το ταμείο...

Επίσης η Bandai ενώ είχε βλέψεις να προσελκύσει περισσότερο κόσμο -είχαν αναφερθεί στο Skyrim- κάτι τέτοιο δεν έγινε, μιας και εκτός του downgrade το παιχνίδι βγήκε πολύ αργά στα PS3 & 360. Που αν κρίνουμε από τις πωλήσεις το Tomb raider στο PS4 & XBO σίγουρα το κοινό ενδιαφέρεται.

Αν βάλουμε τα γραφικά και τα DLC μαζί, μας δώσανε ανολοκλήρωτο παιχνίδι. Το παιχνίδι φτιάχτηκε πάνω σε νέα μηχανή γραφικών και δεν υλοποιήθηκε όπως θα μπορούσε (φωτισμός κυρίως) για λόγους αδυναμίας των κονσολών. Μας υποσχέθηκαν pitch black και μας έδωσαν shades of grey...

Λοιπόν ο τέλειος υποψήφιος για Full HD port.

Update (24 Νοε 2014)

(5 Φεβ 2015)

• 4 μήνες μετά...
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

7 Aπριλιου 2015 το Dark Souls 2 με τιτλο Scholar of the first sin, για την νεα γεννια.

Είπα δεν θα το πάρω επειδή το port για το one είναι κακό, αλλά τελικά υπέκυψα στον πειρασμό(και στην σχετικά καλή τιμή 40 ευρώ) και το χτύπησα. Το πιάνω αμέσως μετά το neverwinter. Έχω παίξει μόνο το πρώτο ds (δεν μες λες και μεγάλο φαν της σειράς) οπότε τώρα με αυτή την έκδοση είναι ευκαιρία να παίξω και το 2. Ελπίζω (αν και δεν τους κόβω τους Ιάπωνες να το κάνουν) σε μελλοντικό patch που να διορθώνει το framerate και να τρέχει όπως πρέπει, γιατί είναι τραγικό σε remastered παιχνίδι να βλέπουμε τέτοιες βουτιές των fps. Τα 60fps ήταν ο κύριος λόγος που πήρα το παιχνίδι, γιατί μου έχει μείνει από τότε που αφού είχα τελειώσει το 1 στο 360 το έπαιξα λίγες μέρες αργότερα στο pc φίλου μου στα 60 και πραγματικά έπαθα πλάκα για το πόσο καλύτερη ήταν η όλη η εμπειρία συνολικά. Αναλογιζόμενος όλα τα παραπάνω λοιπόν ελπίζω όταν μου έρθει ο τίτλος σε λίγες μέρες να μην με απογοητεύσει.

Δημοσ.

Και ομως τα καταφεραν και η νεα εκδοση ειναι κατωτερη.

1.Ειναι αδυνατο να ξεκινησεις απο bonfire(π.χ. πριν τα ruin sentinels) και να φτασεις στο boss χωρις να σπασει το οπλο σου ή να ειναι ετοιμο να σπασει με δυο χτυπηματα.Με λιγα λογια δεν μπορεις να εξερευνησεις ολο το λεβελ.Αυτο για μενα που ξερω που να παω δεν ειναι μεγαλο θεμα.Ενας νεος παιχτης ομως ο οποιος το παει αργα και σκοτωνει ολους τους εχθρους θα εχει τεραστιο προβλημα με την durability.

2.Κανουριο enemy placement(πχ Iron Keep) ειναι απαραδεκτο.Ατελειωτα κυματα εχθρων τοποθετημενων σχεδον στην τυχη ενω καποιοι δεν θα επρεπε καν υπαρχουν στο σημειο.Λες και τους εβαλαν ασχετοι με καποιο editor :P

3.Καποια boss ειμαι 100% σιγουρος οτι τα "νερφαραν".Παραδειγμα rat authority ο οποιος ειναι λες και του δωσανε ναρκωτικα και ξεχναει να επιτεθει :P .

Στα θετικα το framerate καθως και μερικα λεβελ οπου το enemy placement ειναι καλυτερο οπως πριν τον Velstadt.

Δεν θα ελεγα οτι αξιζει για καποιον που το εχει παιξει ηδη.

• Like 1
Δημοσ.

Και ομως τα καταφεραν και η νεα εκδοση ειναι κατωτερη.

1.Ειναι αδυνατο να ξεκινησεις απο bonfire(π.χ. πριν τα ruin sentinels) και να φτασεις στο boss χωρις να σπασει το οπλο σου ή να ειναι ετοιμο να σπασει με δυο χτυπηματα.Με λιγα λογια δεν μπορεις να εξερευνησεις ολο το λεβελ.Αυτο για μενα που ξερω που να παω δεν ειναι μεγαλο θεμα.Ενας νεος παιχτης ομως ο οποιος το παει αργα και σκοτωνει ολους τους εχθρους θα εχει τεραστιο προβλημα με την durability.

To 60fps bug θα ειναι απο το pc που δεν εφτιαξαν ακομα, εγω ολο το παιχνιδι ετσι το επαιξα το weapon καθε λιγο και λιγακι θελει bonefire και ηταν και το πρωτο μου souls.. :P Αλλος ενας λογος να μη θελουμε 60fps σπανε τα οπλα πιο γρηγορα.. :P

Δημοσ.

Αυτό με τα όπλα ήταν από τα μεγαλύτερα θέματα που είχα με το παιχνίδι όταν το άρχισα καπάκι μετά το πρώτο DkS πάντως, κρίμα που δεν το αλλάξανε.

Δημοσ.

To 60fps bug θα ειναι που δεν εφτιαξαν ακομα, εγω ολο το παιχνιδι ετσι το επαιξα το weapon καθε λιγο και λιγακι θελει bonefire και ηταν και το πρωτο μου souls.. :P Αλλος ενας λογος να μη θελουμε 60fps σπανε τα οπλα πιο γρηγορα.. :P

Ειχα ορεξη να εξερευνησω παλι το παιχνιδι επειδη αλλαξαν την τοποθετηση σε καποια items κτλ  αλλα κατεληξα να κανω speedrun και εφτασα στον vendrick σε λιγες ωρες.

Γενικα για το παιχνιδι εχω να πω οτι εχει ταυτοχρονα τα καλυτερα και τα χειροτερα στοιχεια της σειρας.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα τα DLC που εχουν 4-5 απο τα αγαπημενα μου bosses ever και ξαφνικα σου πεταει ενα reskin του smelter ή της Nashandra(αν και μου αρεσε σαν boss η Elana).

'H σκεψου τα καλυτερα bosses γενικα και συγκρινε τα με τα χειροτερα.Η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.Απο Sir Alonne και Fume Knight να πηγαινεις στον covetous demon :P

• Like 1
Δημοσ.

Και εγω τα ιδια πιστευω απλα εχω ενα sweet spot για το 2 επειδη ηταν αυτο που με μύησε σε ολη τη σειρα.. :P Καλα και εγω τωρα αν το επιανα ξανα δεν νομιζω να μην εκανα speedrun, μετα τις τοσες φορες σου βγαινει φυσικα νομιζω. :P

Sir Alonne το OST και η arena ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου boss fights σε any videogame παντως, πρεπει να πας και 1 vs 1 με katana και no shield με τιμη οπως αρμοζει.. 

Δημοσ.

Αν και το έχω στο steam μαζί με όλα τα dlc σκεφτόμε να το πάρω και για το ps4 αργότερα μόλις πέσει η τιμή η αν το βρω μεταχειρισμένο.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Μόλις με πήραν απ την κούριερ, το απόγευμα θα το έχω. Ρε boss σαν τον Sif έχει στο 2; Με διαφορά ο αγαπημένος μου στο πρώτο. Θυμάμαι περισσότερο κοιτούσα να κρατήσω όσο περισσότερο γίνεται την μάχη, γιατί η χορογραφία ήταν σκέτο ποίημα, παρά να την τελειώσω. Κατά τα άλλα αυτά που γράφετε δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά και σε συνδυασμό με το κακό port που βγάλανε για το one ελπίζω να μην κλαίω τα λεφτά μου.

Δημοσ.

Μόλις με πήραν απ την κούριερ, το απόγευμα θα το έχω. Ρε boss σαν τον Sif έχει στο 2; Με διαφορά ο αγαπημένος μου στο πρώτο. Θυμάμαι περισσότερο κοιτούσα να κρατήσω όσο περισσότερο γίνεται την μάχη, γιατί η χορογραφία ήταν σκέτο ποίημα, παρά να την τελειώσω. Κατά τα άλλα αυτά που γράφετε δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά και σε συνδυασμό με το κακό port που βγάλανε για το one ελπίζω να μην κλαίω τα λεφτά μου.

έχει έναν που τον θυμίζει αρκετά θα έλεγα

• Like 1
Δημοσ.

Εχει μια παρομοια στο dlc ναι. δεν νομιζω να σε απογοητευσει τοσο απο αποψη boss fights γενικα, οκ μερικα ειναι reskins αλλα εχει και παρα πολυ καλα μεσα.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ ωραία, μόλις την πάτησα!

Δημοσ.

Μακριά από τον συγκεκριμένο τίτλο, ειδικά αυτοί που παίζουν το 2 πρώτη φορά όπως εγώ. Ήξερα ότι η φρομ έχει τα θέματα της στον τεχνικό τομέα αλλά να βγάλει ένα παιχνίδι με bug γνωστό ήδη από την έκδοση του ds2 στο pc, το λεγόμενο durability bug είναι τραγικό. Στο pc έβγαλαν fix οι users, εδώ να δω πότε θα βγάλουν patch για να το διορθώσουν. Το αστείο είναι ότι μερικά reviews(και μεγάλων sites) που έβαζαν βαθμολογιάρες, δεν έγραφαν τίποτα για το συγκεκριμένο και το έμαθα από δω και από μερικά ξένα forums. Το παιχνίδι είναι unplayable γιατί τα όπλα σπάνε για πλάκα με μερικά μόλις χτυπήματα. Προς το παρόν το παράτησα με την ελπίδα να το διορθώσουν σύντομα για να μην κλαίω και τα λεφτά μου. 'Αντε παιδιά καλές γιορτές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...