.::NikoS::. Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Οι Sunlight αν θυμάμαι καλά μου τις έχουν προτείνει σαν ελληνικό και σχετικά καλό προϊόν. Δε νομίζω πως έφταιγε η μπαταρία που έβγαλε καπνούς Η φόρτιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή της μπαταρίας. τσαφ μπαμ τσουκ τουκ τακα τακα βζζζ δε ξέρω τι εννοείς αλλά δεν πρέπει να είναι καλό
panos0100 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 προφανως ειναι ο σταθεροποιητης που κανει ετσι αλλά πλεον δεν το κανει αλλο και δεν ξερω γιατι αυριο θα κανω την δοκιμη να κατεβασω την ασφαλεια να δω με την μπαταρια ποσο κραταει και να κανω και μετρηση να δω ποσο βγαζει
.::NikoS::. Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Όταν το κύκλωμα γυρίζει σε τροφοδοσία από μπαταρία ίσως ακούγεται θόρυβος. Τσακ καταρχήν μόλις γίνει αυτό (ρελέ που αλλάζουν καταστάσεις) και ίσως κάποιο συνεχόμενο βουητό όταν υπάρχει φορτίο πάνω στο UPS. Εγώ πειράζει που δε καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να έχεις σκοπό να συνδέσεις μία μπαταρία κάπου και να "ξεχάσεις" να συνδέσεις τον ένα πόλο; Είναι λίγο κουλό αν το σκεφτείς.
poulinos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 δεν το ειδα ακομα, κοιταξτε παιδια τι μπαταριες με εβαλε το πλαισιο και τις 2 φορες 1) οταν αγορασα το ups τι μπαραριες ειχε http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/trofodosia/trofodotiko/Turbo-X-Battery-UPS-Sunlight-12V-7AH-SPA12-7.htm αυτη η μπαταρια εβγαλε καπνους και μπωρει και να καιγονταν και το σπιτι μου αν δεν προλαβαινα εγκαιρως μετα απο ενα χρονο ακριβως, το παω οταν ειχε εγγυηση και τι μου εβαλαν παιδια 2)http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/trofodosia/trofodotiko/Ultracell-Battery-UPS-12V-7Ah-12V-7AH.htm μπαταρια μικροτερη η οποια πηγε 2 χρονια ενταξει δεν με πηραν και λεφτα παρολο που η εγγυηση για την μπαταρια ειχε ληξει και να γιατι δεν με πηραν, το ελεγα εγω οτι κατι βρωμουσε για να δουμε με τις καινουριες μπαταριες τι θα κανει, παντος δεν βλεπω να κανει τσακ τσακ με τις καινουριες παραξενο για τον καπνο αλλα παλι δεν ξερω αν φταιει το Ups ή αν φταιει η μπαταρια.με turbox Ups δεν αμφιβαλλω για τιποτα. Οι Sunlight αν θυμάμαι καλά μου τις έχουν προτείνει σαν ελληνικό και σχετικά καλό προϊόν. Δε νομίζω πως έφταιγε η μπαταρία που έβγαλε καπνούς Η φόρτιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή της μπαταρίας. τσαφ μπαμ τσουκ τουκ τακα τακα βζζζ δε ξέρω τι εννοείς αλλά δεν πρέπει να είναι καλό και εγω εχω ακουσει καλα λογια για τις sunlight.εχω δει μπαταριες λιθιου της sunlight να εχουν φουσκωσει αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι η μπαταρια ή αν ειναι το router που τις φορτιζει.μιλαω για τα gennet που εχουν και μπαταρια σε περιπτωση διακοπης ρευματος.και επειδη τα gennet δεν τα εμπιστευομαι δεν ξερω αν ειναι η μπαταρια το θεμα ή το gennet για διαφορους λογους προφανως ειναι ο σταθεροποιητης που κανει ετσι αλλά πλεον δεν το κανει αλλο και δεν ξερω γιατι αυριο θα κανω την δοκιμη να κατεβασω την ασφαλεια να δω με την μπαταρια ποσο κραταει και να κανω και μετρηση να δω ποσο βγαζει καλα βγαζες και το καλωδιο του ρευματος δεν χρειαζεται να κατεβασεις ασφαλεια. Όταν το κύκλωμα γυρίζει σε τροφοδοσία από μπαταρία ίσως ακούγεται θόρυβος. Τσακ καταρχήν μόλις γίνει αυτό (ρελέ που αλλάζουν καταστάσεις) και ίσως κάποιο συνεχόμενο βουητό όταν υπάρχει φορτίο πάνω στο UPS. Εγώ πειράζει που δε καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να έχεις σκοπό να συνδέσεις μία μπαταρία κάπου και να "ξεχάσεις" να συνδέσεις τον ένα πόλο; Είναι λίγο κουλό αν το σκεφτείς. το πηνιο νομιζω που μετασχηματιζει κανει τον θορυβο οταν ειναι on battery
.::NikoS::. Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 το πηνιο νομιζω που μετασχηματιζει κανει τον θορυβο οταν ειναι on battery Αυτό νομίζω κι εγώ. Απλά έχω παρατηρήσει ότι χωρίς φορτίο πάνω είναι ελάχιστο και ίσως σε άλλα UPS να μην ακούγεται.
veteranos123 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 εννοεις μεσα στο Ups οχι το μαυρο της τροφοδοσιας του ups.τωρα το καταλαβα.νομιζα οτι ελεγες το καλωδιο που συνδεεις στην πριζα και οχι τους connectoreς μεσα στο Ups για την μπαταρια.απλα οταν συνδεσε και τον αρνητικο πολο (μαυρο) εκανε το τσακ.it's ok.επισης οσο θυμαμαι (αν κανω λαθος διορθωστε με) τελευταιο συνδεουμε τον αρνητικο πολο που ειναι το μαυρο.αυτο το κανεις οχι γιατι υπαρχει θεμα με ποια σειρα θα συνδεθουν αλλα ειναι απλα σαν μια εξτρα προστασια σε περιπτωση που ακουμπησει καταλαθος ο αρνητικος πολος καπου αλλου .αλλα δεν εχεις θεμα don't worry.σε ups δεν γινεται να κανεις ζημια.πιο πολυ αυτο ισχυει για τα αμαξια που σφιγγις με γαλλικο κλειδι τα βυσματα πανω στην μπαταρια και μπορει να ακουμπησει πουθενα το κλειδι.αν εκανε καμια βλακεια που ειναι δυσκολο θα εκαιγε τιποτα. b.πλεον σου βγαζει απο την μπαταρια 220 volt Οταν ειναι στην μπαταρια η ακομα 190? ετσι απο περιεργεια. Αυτό ισχύει για τα αμάξια και επιπλέων αν και λίγο ακραίο αν βάλεις πρώτα τον αρνητικό και μετά το θετικό πόλο μπορεί να κάψεις τον εγκέφαλο.
.::NikoS::. Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Αυτό ισχύει για τα αμάξια και επιπλέων αν και λίγο ακραίο αν βάλεις πρώτα τον αρνητικό και μετά το θετικό πόλο μπορεί να κάψεις τον εγκέφαλο. hmmm λίγο έως πολύ δύσκολο δεν είναι αυτό; Πως θα γίνει κάτι τέτοιο; Νομίζω πως ο λόγος είναι αυτός που αναφέρει ο poulinos. (για να μην ακουμπήσεις δηλαδή τον θετικό στο σασί και γίνει ένα ωραίο τσαφ κρακ μπαμ κλπ )
veteranos123 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Ναι είναι αρκετά δύσκολο μας είχε πει ο καθηγητής αλλά έχει συμβεί.<br><br> Κάτι γίνεται και δημιουργείται σπινθηρας με αποτέλεσμα καπουτ ο εγκέφαλος Και αυτό που είπε ο πουλινος
poulinos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Αυτό νομίζω κι εγώ. Απλά έχω παρατηρήσει ότι χωρίς φορτίο πάνω είναι ελάχιστο και ίσως σε άλλα UPS να μην ακούγεται. αυτο δεν το θυμαμαι να σου πω την αληθεια αλλα απο την μια ναι εχει λογικη εξηγηση.επειδη ειχα ενα 1500 και ενα 1000 επαιζαν με πολυ λιγο φορτο πανω .αλλα ναι με το που εμπαιναν On battery ακουγοταν παραπανω ηχος + το fan που ξεκιναει σε καποια μεγαλα μοντελα. Αυτό ισχύει για τα αμάξια και επιπλέων αν και λίγο ακραίο αν βάλεις πρώτα τον αρνητικό και μετά το θετικό πόλο μπορεί να κάψεις τον εγκέφαλο. καλα γενικα καλο ειναι να ξεκινας με positive και μετα με negative και για τους 2 λογους.ετσι και αλλιως δεν ειναι κατι δυσκολο να θυμασαι τι συνδεεις πρωτο και τι δευτερο συν οτι ειναι και ενα μετρο προστασιας αμα σου ξεφυγει τιποτα ωστε να μην γινει βραχυκυκλωμα Ναι είναι αρκετά δύσκολο μας είχε πει ο καθηγητής αλλά έχει συμβεί.<br><br> Κάτι γίνεται και δημιουργείται σπινθηρας με αποτέλεσμα καπουτ ο εγκέφαλος Και αυτό που είπε ο πουλινος παντως και ενα charger που εχω για μπαταριες αμαξιου/μηχανης στο Manual γραφει οτι connect the red clamp to the positive and the black clamp to the negative.τωρα δεν ξερω αν ετυχε να ξεκιναει με το red ή αν ειναι ετσι το σωστο. 1
veteranos123 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Βασικά αν συνδέσεις πρώτα το αρνητικό και μετά το θετικό πόλο δημιουργείται σπινθήρας και το έχω δει και εγω
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 εχω δει σπινθηρα αλλα δεν ηξερα αν γινεται ετσι και αλλιως. με οποια σειρα και αν ενωθει.
Roger Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Οταν συνδεεις τις μπαταριες σε ενα ups κανει τσαφ γιατι κλεινει κυκλωμα,ειτε συνδεσεις τον αρνητικο ειτε τον θετικο. Προς τον Pano,θα πρεπει να ειμαστε πολυ περηφανοι που οι sunlight ειναι ελληνικες,καθοτι ειναι πολυ καλυτερες απο πολλες επωνυμες. Θα πρεπει να μετρησει καποιος που γνωριζει αν τις φορτιζει σωστα ,γιατι μπορει να στις κατεστρεψε το ups και φυσικα ,αν εχει προβλημα να σου καταστρεψει και τις επομενες.
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Οταν συνδεεις τις μπαταριες σε ενα ups κανει τσαφ γιατι κλεινει κυκλωμα,ειτε συνδεσεις τον αρνητικο ειτε τον θετικο. Προς τον Pano,θα πρεπει να ειμαστε πολυ περηφανοι που οι sunlight ειναι ελληνικες,καθοτι ειναι πολυ καλυτερες απο πολλες επωνυμες. Θα πρεπει να μετρησει καποιος που γνωριζει αν τις φορτιζει σωστα ,γιατι μπορει να στις κατεστρεψε το ups και φυσικα ,αν εχει προβλημα να σου καταστρεψει και τις επομενες. α οκ για το τσαφ.για τις sunlight και εγω εχω ακουσει αρκετα καλα απλα εχω δει και χαλασμενες αλλα πιο πολυ ριχνω τις ευθυνες στο gennet. στις Λιθιου ειδικα παιζει μεγαλο ρολο ο τροπος φορτισης.(τα ups δεν εχουν Li)
Roger Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δεν μιλαω για τον τροπο φορτισης,μιλαω οτι πρεπει να μετρηθει με ποση ταση τις φορτιζει.
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δεν μιλαω για τον τροπο φορτισης,μιλαω οτι πρεπει να μετρηθει με ποση ταση τις φορτιζει. στον τροπο φορτισης βαζω και αυτο μεσα.κοινως τι μπορει να επηρεασει μια μπαταρια.απο ταση φορτισης,απο θερμοκρασια φορτισης .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα