Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το interlaced video αποτελείται από δύο εικόνες όπου η 1η περιλαμβάνει τις μονές γραμμές 1-3-5-7-9...575 και η άλλη τις ζυγές 2-4-6-8...576. Οι δύο αυτές εικόνες είναι πλεγμένες (interlaced) μεταξύ τους. Το field order ορίζει ποια εικόνα θα εμφανιστεί πρώτη, αυτή με τις μονές (odd) ή αυτή με τις ζυγές (even) γραμμές.

Αν οριστεί λάθος field order η εικόνα θα εμφανίζει σπασίματα όπου υπάρχει κίνηση και θα είναι πιο εμφανές όπου η κίνηση είναι έντονη.

Περισσότερα για το interlace εδώ και για το field order εδώ.

Αφού δουλεύεις με Interlaced video πρέπει να τα εμπεδώσεις αυτά για να μην έχεις παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Ωραια κατάλαβα τι διαφορα και διαβασω και τα λινκ (δεν ξερω και καλα αγγλικα :( ). Αλλα εγω εστω οτι εχω ενα avi, mpg κλπ και δεν ξερω απο τι καμερα εχει τραβηχτει. Υπαρχει τροπος να ξερω αν ειναι progressive ή interlace upper first ή interlace lowerfirst?

Υ.Γ. Παντως παιδια τελικα και το vegas και το archtect τα σπαει. Ψαχνομουν με προγραμματα και παραπρογραμματα τοσο καιρο. Με το vegas οσο το μαθαινω κανω πολλα πραγματα. Και σιγουρα ποσα εχει ακομα...

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με το media info μπορείς να δεις τις περισσότερες φορές αν το βίντεο είναι interlaced ή Progressive καθώς και πολλές πληροφορίες σχετικά με αναλύσεις, frames, bitrate και codecs.

Το upper/lower first πρέπει να το δοκιμάσεις με ένα μικρό δείγμα που να έχει γρήγορη κίνηση.

Υ.Γ.

Όταν νιώσεις έτοιμος προχώρα και στο after effects. Εκεί θα απογειωθείς. Φυσικά το photoshop θα το έχεις πάντα ανά χείρας.

Δημοσ.

Το photoshop το χρησιμοποιω παρα πολυ. Κανω αρκετα πραγματα. Ναι το after effect θα το ψαξω λιγο αργοτερα. Αυτο που δεν συμπαθησα ποτε ειναι το premiere

Δημοσ.

Και τα 4 files είναι απαραίτητα για playback σε υπολογιστή; Μήπως είναι για τα ρίξεις μέσα στο BD δισκάκι μόνο; Τι μεγέθη έχουν;

Πάντως αφού την ψάχνεις κάνε μια δοκιμούλα αν έχεις χρόνο. Βάλε ένα απ´ τα 16αρια ή 25άρια Interlaced BluRay που έχεις φτιάξει στο Handbrake και κάνε ένα mp4 ή/και mkv setup 1080p με Deinterlace (slower) φίλτρο και 8.000 ή/και 4.000 Kbps και πες μου τις εντυπώσεις σου.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδια για να μην ανοίγω νέο νήμα...

Τώρα χρειάστηκε (επειδη μου βγήκε 1:40 βίντεο) να γράψω dual layer. Το architect μου βγαζει τις επιλογές της φωτογραφίας. Τι να διαλέξω? θα μου κόβει το βιντεο στη μεση?

post-74718-0-34488800-1412684979_thumb.jpg

Δημοσ.

Τώρα χρειάστηκε (επειδη μου βγήκε 1:40 βίντεο) να γράψω dual layer. Το architect μου βγαζει τις επιλογές της φωτογραφίας. Τι να διαλέξω? θα μου κόβει το βιντεο στη μεση?

attachicon.gif111.JPG

Ένα μικρό σκάλωμα στην αλλαγή του layer ίσως το κάνει. Δείξ' του ένα σημείο (3η επιλογή) ποτ να μην πολυ-πειράζει αν κάνει ένα μικρό gap στο playback.

Δημοσ.

attachicon.gif111.JPG

Θα πρότεινα, αν δεν είναι πολύ μεγάλο το μέγεθος να το τραβήξεις ένα re-encode στο dvdshrink και να το γράψεις σε απλό dvd.

Βάλε το architect να σώσει στον δίσκο τα αρχεία αλλά να μην τα γράψει σε dvd.

Μετά κατέβασε το dvd shrink και κάν' το εγκατάσταση (είναι free και καθαρό).

Τρέξ' το και πάτα Open Files.

Επέλεξε τον video_ts φάκελο και μόλις το φορτώσει πάτα Analysis και μόλις τελειώσει πάτα Backup.

Επέλεξε αν θέλεις να το σώσεις στον σκληρό ή να στο γράψει σε dvd και είσαι έτοιμος.

Δες τα guides αν θέλεις, ιδίως το intermediate είναι πολύ αναλυτικό και εξηγεί σχεδόν όλες τις λειτουργίες του προγράμματος.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και κατι τελευταιο (ελπιζω) :)

Οταν παω να γραψω dvd pal wide 25f 8000bitrate μου γραφει καμια ωρα στο απλο dvd και κανα 2 ωρο στο double layer. Απο κει και περα χτυπαει κοκκινο και δεν το γραφει.

Κοιταζοντας ομως τα χαρακτηριστικα των αγραφων dvd, βλεπω το απλο διαρκεια μεχρι 133 min και το double μεχρι 240 min. Πως γινεται αυτο? γιατι τωρα εχω ενα βιντεο 2,5 ωρων και δεν μπορω να το γραψω ουτε σε dual layer.

Θα πρότεινα, αν δεν είναι πολύ μεγάλο το μέγεθος να το τραβήξεις ένα re-encode στο dvdshrink και να το γράψεις σε απλό dvd.

Βάλε το architect να σώσει στον δίσκο τα αρχεία αλλά να μην τα γράψει σε dvd.

Μετά κατέβασε το dvd shrink και κάν' το εγκατάσταση (είναι free και καθαρό).

Τρέξ' το και πάτα Open Files.

Επέλεξε τον video_ts φάκελο και μόλις το φορτώσει πάτα Analysis και μόλις τελειώσει πάτα Backup.

Επέλεξε αν θέλεις να το σώσεις στον σκληρό ή να στο γράψει σε dvd και είσαι έτοιμος.

Δες τα guides αν θέλεις, ιδίως το intermediate είναι πολύ αναλυτικό και εξηγεί σχεδόν όλες τις λειτουργίες του προγράμματος.

Πως μπορω να το κανω με το dvd shrink αφου θελω να το εξαγω με το architect που φτιαχνω τα μενου.

Edit: τωρα διαβασα αναλυτικα το μηνυμα σου. Οποτε μαλλον απαντηθηκε το ερωτημα μου. Δοκιμαζω shrink και αν εχω προβλημα τα ξαναλεμε.

Υ.Γ. Σαν εναλλακτικο εχω δει οτι αν μειωνω το bitrate μειωνεται και το μεγεθος. Μηπως κατι τετοιο κανει και το shrink?

Δημοσ.

Υ.Γ. Σαν εναλλακτικο εχω δει οτι αν μειωνω το bitrate μειωνεται και το μεγεθος. Μηπως κατι τετοιο κανει και το shrink?

Ναι. αυτό κάνει. Είναι ο μόνος αξιόλογος τρόπος να μειωθεί το μέγεθος σε dvd video.

Το deep analysis που κάνει βοηθάει ώστε να μείνει το bitrate ψηλά στα σημεία που χρειάζεται, ενώ εκεί που δεν είναι τόσο απαραίτητο το ρίχνει χαμηλά (vbr encoding δηλαδή)

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσ.

Καλώς ήλθες στο φόρουμ baikal. Για αρχή, μη γράφεις κεφαλαία γιατί είναι σαν να φωνάζεις. Μετά, άνοιξε ένα νέο θέμα εδώ στο audio video για να το συζητήσουμε εκεί καθώς αυτό είναι από το 2014. Δώσε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για το τι θέλεις και τι μορφή είναι τα βίντεο που έχεις και θα τα πούμε εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...