Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού τα κάνεις στο vegas γιατί δεν κάνεις εκεί και το μενού; Αν δεν κάνω λάθος το vegas συνοδεύεται από το dvd architect pro το οποίο το δουλεύω αρκετά χρόνια και είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο. Μπορείς δηλαδή να βάλεις τα κουμπιά όπου θέλεις και με ότι μέγεθος. Μπορείς ακόμα και να ορίσει animated buttons που να παίζουν σε επανάληψη λίγα δευτερόλεπτα από το βίντεο στο οποίο σε παραθέτουν.

Γενικά, είναι αρκετά καλό πρόγραμμα.

Powerful Blu-ray Disc authoring

Burn movies to Blu-ray Disc directly from the Vegas Pro 13 timeline or with the included DVD Architect Pro 6 where you can author DVD and Blu-ray Disc projects with subtitles, multiple languages, and numerous playback menus. Preview and test your work in real time. Import layered Photoshop® .PSD files for buttons and other graphical elements. The MainConcept AVC encoder supports variable bit rates up to 40 Mbps and average bit rate of 25 Mbps, for top-of-the-line HD quality.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλαρακι τελικα μαλλον αυτο ηταν. Τωρα κανει rendering, θα δειξει. Παντως κατι τετοι ηθελα. Στο preview το εφτιαξα οπως ηθελα παντως.

Το αστειο ειναι οτι παντα προσπαθω να ξεφυγω απο τις σουιτες της sony, γιατι νομιζω οτι με δυσκολευουν, και τελικα ολο με αυτες καταφερνω να ολοκληρωσω αυτα που θελω :P

Αφηνα το vegas γιατι μου φαινοταν δυςκολο και πηγαινα σε premiere, camtasia, magix κλπ. Και τελικα ξαναγυρναω σε vegas γιατι τα καταφερνω καλυτερα.

Αφηνα το sony acid pro και πηγαινα σε αλλα προγραμματα και τελικα ξαναγυρναγα εκει.

Πιο πανω που ειχε προτεινει στην αρχη ο φιλος το architect, σκεφτηκα που να μπλεκω με τοσο δυσκολο προγραμμα και τελικα με αυτο εβγαλα ακρη.

Υ.Γ. Επειδη με εβαλες σε σκεψεις σχετικα με τα frame τα συστηματα pal και ntsc κλπ. Σε τι προτεινεις να εξαγω τα αρχεια μου απο το βεγκας? θελω ομως να:

Α) τα εχω τουλαχιστον σε 1280x720 για τον υπολογιστη μου, youtube κλπ.

Αλλα και

Β) να μπορω να φτιαξω ενα pal dvd?

Απλα εγω το επελεξα αυτο γιατι ειδα αφενος mp4 που μου φαινεται κοινο και αφετερου ειδα το 720p που ειναι η ελαχιστη ποιοτητα που θελω για το αρχειο μου.

Δημοσ.

Καλύτερα να μην αλλάζεις frame rate. Ό,τι είναι το original video, έτσι να είναι και όλα τα επόμενα export. Δεν είναι απαραίτητο να φτιάξεις PAL DVD. Όλα τα DVD Players παίζουν NTSC. Όσον αφορά στην ποιότητα, εκτός απ' την ανάλυση, εξίσου σημαντικό είναι και το BitRate.

Δημοσ.

Καλύτερα να μην αλλάζεις frame rate. Ό,τι είναι το original video, έτσι να είναι και όλα τα επόμενα export.

Το αυτό!!! Αν αλλάξεις frame rate θα έχει σπασίματα στην κίνηση μέσα στο βίντεο. Ότι έχει το αρχικό βίντεο το ίδιο θα κρατήσεις και στο export.

Επίσης η ανάλυση θα πρέπει να είναι στην καλύτερη περίπτωση ίδια με την αρχική ανάλυση των βίντεο ή μικρότερη. Το να πάρεις δηλαδή ένα βίντεο 640χ480@30fps 4:3 aspect ratio και να το κάνεις 1280x720@25fps 16:9 θα το κάνεις χειρότερο απ' ότι ήταν και όχι καλύτερο.

Για να σου πούμε για το export θα πρέπει να μας πεις τι ανάλυση, frames, bitrate και μορφή έχουν τα αρχικά σου βίντεο (τα βλέπεις όλα με το media info και αν πας Προβολή->Κείμενο και copy-paste όλες τις πληροφορίες) και από ποια πηγή τα έχεις (Internet, κάμερα, κινητό και ποιο μοντέλο).

Δημοσ.

Οταν προκειται να αποφασισουμε σε τι φορματ και αναλυςη θα εξαγουμε δεν ηξερα οτι παιζει τοσο ρολο σε τι ειναι το αρχικο βιντεο. Φυσικα οταν ειναι μεγαλυτερης αναλυσης το αρχικο. Εννοειται οτι δεν περιμενω απο 640x480 να βγει 720p. Οπως ενας φιλος ειχε μια αθλια βιντεοκασσετα και ηθελε να την κανει dvd για να εχει τελεια ποιοτητα.

Λοιπον εγω παιρνω απο διαφορες πηγες βιντεο. Συνηθως ομως αυτα που μονταρω ειναι απο samsung note2 σε 1920x1080 και θελω να τα βγαζω σε 720P. Κυριως λογο χωρου και μετα λογω δυναμης σε μερικα φορητα που δεν παιζουν με τελεια ροη τα 1080p.

Σε αυτο που εξαγω δεν ειναι καλο? το internet 720P σε .mp4?

Δημοσ.

Κυριως λογο χωρου και μετα λογω δυναμης σε μερικα φορητα που δεν παιζουν με τελεια ροη τα 1080p.

Ο χώρος που θα καταλάβει ένα βίντεο εξαρτάται απ' το bitrate. Το ίδιο και η απαιτούμενη "δύναμη" απ΄ το player. Ο μόνος λόγος που στέλνω μερικές φορές 720p σε πελάτες είναι για να μην αναγκάζονται να "μαζεύουν" το παράθυρο στα laptop τους που συνήθως έχουν μικρότερη ανάλυση από 1080.

Σε αυτο που εξαγω δεν ειναι καλο? το internet 720P σε .mp4?

Μια χαρά είναι και το 720p, απλώς αν δεν υπάρχει λόγος καλό είναι να αποφύγεις την αλλαγή των διαστάσεων.

Ξαναλέω, το σημαντικότερο όσον αφορά στην ποιότητα είναι τι bitrate έχουν τα original και σε τι bitrate βγάζεις τα export σου.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον μετα από λιγο καιρο λειτουργιας μπορώ να πω οτι το architect και το vegas είναι τελικά αυτό που χρειαζόμουν...

Επανερχομαι και σε ενα σχόλιο του @Cheonweb που μου λεγε για bitrate και frame κλπ.

Ακούστε τι θέμα έχω. Όταν γίνεται γρήγορα μια κίνηση (π.χ. γυρνάω την κάμερα 180 μοίρες), ενώ στο πρωτότυπο φαίνεται κανονικό, στο εξαγώμενο που είναι επίσης 1080p έχει μια θαμπαδα. Δηλαδή η κίνηση είναι σαν smooth. Δεν ξερω πως να το εξηγήσω. 

Τα στοιχεία του πρωτότυπου βίντεο είναι αυτά.

post-74718-0-11039900-1407675381_thumb.png

και στο vegas δεν βρηκα κατι καταλληλότερο (νομίζω), και εξάγω σε αυτό...

post-74718-0-54547600-1407675484_thumb.png

Και το αρχείο γίνεται με αυτά τα στοιχεία.

post-74718-0-66137400-1407675573_thumb.png

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρωτότυπου, μπορείτε να μου προτείνετε 2 preset του vegas που είναι καλύτερα να βγάζω τα video ωστε να μην χάνω από το πρωτότυπο? Το κάθε βίντεο θέλω να το εξάγω...

α)σε full hd (αλλα να μπορεί να παίζει και σε κλασσικα player του υπολογιστή). Δοκίμασα και εβγαλα σε ένα αρχείο bluray 1080p 50 με κατάληξη .avc και έπαιζε άψογα αλλα χωρίς ήχο.

β)σε μορφή ωστέ να τα εισάγω άμεσα στο architech και να φτιαξω dvd. (εντάξει εδώ σίγουρα θα χάσω από το πρωτότυπο σε ανάλυση, απλά δεν θέλω να κάνει αυτά τα προβληματάκια στην κίνηση)

Δημοσ.

Αυτήν τη θαμπάδα την εμφανίζει στο εξαγώμενο αρχείο από το vegas;

Μήπως περνάς κανένα φίλτρο ή κάνεις deinterlace; Ή μια άλλη περίπτωση είναι, αν το βίντεο είναι από κάμερα και είναι interlace, να έχεις επιλέψει λάθος filed order.

Δημοσ.

Λογικά είναι θέμα fields. Το export σου είναι progressive, άρα υποθέτω ότι το πρωτότυπο είναι interlace. Μάλλον το Vegas (δεν το ξέρω το πρόγραμμα, micos help) δεν κάνει ή δεν έχεις επιλέξει (αν έχει) Deinterlace. Μάλλον έχει κάνει field merge by default. Δοκίμασε αν θες να κάνεις ένα HD Export στο Handbrake.fr βάζοντας φίλτρο Deinterlace (slower), να δεις αν λύνει το πρόβλημα. Για τα DVD πρέπει να βρεις ένα πρόγραμμα (το Handbrake δεν κάνει DVD) που να το κάνει (αν δεν το κάνει το Vegas). Έχω υπ' όψιν μόνο το tmpgenc video mastering works 5 που όμως δεν είναι free.

Δημοσ.

Αυτήν τη θαμπάδα την εμφανίζει στο εξαγώμενο αρχείο από το vegas;

Μήπως περνάς κανένα φίλτρο ή κάνεις deinterlace; Ή μια άλλη περίπτωση είναι, αν το βίντεο είναι από κάμερα και είναι interlace, να έχεις επιλέψει λάθος filed order.

Οχι δεν εχω περασει κανα φιλτρο. Οχι θαμπαδα ακριβως. Η κινηση ειναι, πως φαινοταν η κινηση στις πρωτες tft που δεν ειχαν καλο χρονο αποκρισης? δεν ξερω αν καταλαβαινεις.

Λογικά είναι θέμα fields. Το export σου είναι progressive, άρα υποθέτω ότι το πρωτότυπο είναι interlace. Μάλλον το Vegas (δεν το ξέρω το πρόγραμμα, micos help) δεν κάνει ή δεν έχεις επιλέξει (αν έχει) Deinterlace. Μάλλον έχει κάνει field merge by default. Δοκίμασε αν θες να κάνεις ένα HD Export στο Handbrake.fr βάζοντας φίλτρο Deinterlace (slower), να δεις αν λύνει το πρόβλημα. Για τα DVD πρέπει να βρεις ένα πρόγραμμα (το Handbrake δεν κάνει DVD) που να το κάνει (αν δεν το κάνει το Vegas). Έχω υπ' όψιν μόνο το tmpgenc video mastering works 5 που όμως δεν είναι free.

Στο handbrake τι να εισαγω? αυτο που εχω εξαγει με το προβλημα?

Δοκίμασα και εβγαλα σε ένα αρχείο bluray 1080p 50 με κατάληξη .avc και έπαιζε άψογα αλλα χωρίς ήχο.

Εδω βγηκε τελειο. Αλλα γιατι χωρις ηχο?

Δημοσ.

Οχι δεν εχω περασει κανα φιλτρο. Οχι θαμπαδα ακριβως. Η κινηση ειναι, πως φαινοταν η κινηση στις πρωτες tft που δεν ειχαν καλο χρονο αποκρισης? δεν ξερω αν καταλαβαινεις.

Στο handbrake τι να εισαγω? αυτο που εχω εξαγει με το προβλημα?

Εδω βγηκε τελειο. Αλλα γιατι χωρις ηχο?

1. Έχουμε καταλάβει, νομίζω μιλάμε για το ίδιο πράγμα

2. Το πρωτότυπο

3. Δεν περιέχει καθόλου audio stream ή δεν μπορείς να το ακούσεις;

Δημοσ.

1. Έχουμε καταλάβει, νομίζω μιλάμε για το ίδιο πράγμα

2. Το πρωτότυπο

3. Δεν περιέχει καθόλου audio stream ή δεν μπορείς να το ακούσεις;

2. Αυτό δεν γίνεται γιατι σκέψου οτι μοντάρω από 500-600 κλιπακια σε 80 γίγα πρωτότυπα περίπου. Και από εκεί εξάγω σε κανα 2ωρο βίντεο. Αν πρέπει να περνάω τα 500 αυτά κλιπάκια από το handbrake, την γαμ...σα.

Δημοσ.

Το Handbrake το είπα για τεστ, επειδή έχω τσεκάρει το Deinterlace του και είναι super. Πάντως για τόσο βαριά δουλειά θα πήγαινα στο TmpgEnc Video Mastering Works 5 χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όσο για το κόστος του νομίζω θα βρεις "τρόπο" να το αντιμετωπίσεις.

Δοκίμασες να κάνεις export Interlace από Vegas?

Δημοσ.

Το Handbrake το είπα για τεστ, επειδή έχω τσεκάρει το Deinterlace του και είναι super. Πάντως για τόσο βαριά δουλειά θα πήγαινα στο TmpgEnc Video Mastering Works 5 χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όσο για το κόστος του νομίζω θα βρεις "τρόπο" να το αντιμετωπίσεις.

Δοκίμασες να κάνεις export Interlace από Vegas?

Λοιπον έκανα διάφορους πειραματισμους και μου δούλεψαν καλά 2-3

α) Αν θέλω να βγάλω χωρίς πρόβλημα 1080p μου δούλεψαν καλα και με ήχο (τελικα είχε 2η καρτελα που ηταν ξετσεκαρισμενος ο ήχος), οι εξής επιλογές...

1. Blu-ray 1920x1080-50i, 25 Mbps video stream

2. Blu-ray 1920x1080-50i, 16 Mbps video stream

To περιέργο είναι όμως οτί το κάθε φορματ μου εβγαλε 4 αρχεία  :whistle:

β) Και αν θέλω να βγάλω 720p επέλεξα το Mainconcept 720p 24f (Αυτό δηλαδή που επέλεγα πάντα), αλλά άλλαξα την επιλογή (ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ CHEONWEB) από progressive σε upperfield first.

post-74718-0-36363400-1407693736_thumb.jpg

Y.Γ. Τι διαφορά έχει το upper από το lower?

Δημοσ.

Το interlaced video αποτελείται από δύο εικόνες όπου η 1η περιλαμβάνει τις μονές γραμμές 1-3-5-7-9...575 και η άλλη τις ζυγές 2-4-6-8...576. Οι δύο αυτές εικόνες είναι πλεγμένες (interlaced) μεταξύ τους. Το field order ορίζει ποια εικόνα θα εμφανιστεί πρώτη, αυτή με τις μονές (odd) ή αυτή με τις ζυγές (even) γραμμές.

Αν οριστεί λάθος field order η εικόνα θα εμφανίζει σπασίματα όπου υπάρχει κίνηση και θα είναι πιο εμφανές όπου η κίνηση είναι έντονη.

Περισσότερα για το interlace εδώ και για το field order εδώ.

Αφού δουλεύεις με Interlaced video πρέπει να τα εμπεδώσεις αυτά για να μην έχεις παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...